μια-δυο φορές την εβδομαδα να παίζω κάποιες κλασσικες ταινίες (χωρίς εισητηριο φυσικά) με άλλο φαγητο-μενού κτλπ .
Πρώτα από όλα, είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποιο κόστος στον σύλλογο ή δεν ξέρω τι δικαιωμάτων. Όπως ένα μαγαζί που παίζει μουσική πληρώνει συνδρομή ή δεν ξέρω τι. Είναι το πρώτο που θα πρέπει να κοιτάξεις, εκτός εάν παίζεις ταινίες που είναι ποια Public domain (αυ΄τη την στιγμή νομίζω μιλάμε για 1931 και πριν).
Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να μας πεις, πως ακριβώς θα έχεις τον χώρο σου ταξιθετημένο και που θα κοιτάνε τα τραπέζια και πόσα. Θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι το κάτω μέρος της οθόνης τουλάχιστον 1.5 με 2 μέτρα πάνω από το έδαφος, ώστε να μπορούν να δούνε όλη την εικόνα και φυσικά τους υπότιτλους εάν μιλάμε για ξένες ταινίες.
Δεν θεωρώ ότι θα χρειαστείς πάνω από 160", αλλά ίσως και 12" να φτάνουν. Εξαρτάται πάντα από το μέγεθος της αυλής.
Εκτός από προβολέα, μην ξεχνάς θα χρειαστείς και το ανάλογο ηχοσύστημα (εκτός εάν υπάρχει ήδη) καθώς και την πηγή.
Στο θέμα του προβολέα, θα πρέπει να υπολογίσεις για τι φως μιλάς. Ημέρας, με φώτα ή όχι, βραδάκι με λίγα φώτα ή πολλά. Γενικά θα χρειαστείς φωτεινότητα για εξωτερικό χώρο. Εάν μας πεις τις πληροφορίες που σου γράφω, θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε πιθανές λύσεις.