Θα προτιμούσα το β Κώστα για τον απλούστατο λόγο ότι μέχρι τότε μπορεί να πετύχεις και καλύτερη τιμή στο προβόλι κι ίσως και κανά καινούριο. Αλήθεια στο μπάτζετ σου έχεις υπολογίσει ένα καλό καλώδιο hdmi το οποίο ίσως και να πιάσει ένα 70άρι - 80άρι ευρώ, τη βάση, καλώδιο παροχής ρεύματος, UPS και κανάλια για να κρύψεις τα καλώδια; Επίσης το έτερον ήμιση ξέρει γι αυτές τις εργασίες που έχουν να γίνουν όπως καρφώματα βάσης και κανάλια;
Με το καλό να έρθει το παιδάκι, το πρώτο είναι; Σας εύχομαι καλή λευτεριά και να πάνε όλα όπως τα θέλετε.
Kι εγω αυτό σκέφτομαι. Εκτος αν προκυψει οθονη από εδώ . Προς το παρον ολες οσες βρηκα στο ιντερνετ εχουν mat white και gain 1.0 ή δεν γραφουν. Θα πρεπει να αρχισω τα τηλεφωνα μαλλον.
Tα υπολοιπα εξοδα τα εχω υπολογισει και αυτά,προσθετοντας κι ένα hdmi splitter μιας και ο ενισχυτης εχει μια μονο εξοδο hdmi. Iσως στο διαστημα της αναμονης για την οθονη μπορεσω να αναβαθμιστω κι εκει με καποιον καλυτερο. Δυσκολο αλλα όχι απλησιαστο.
Το καλωδιο το υπολογιζα πιο φθηνο, αλλα anyway...Δεν είναι εκει το θεμα.
Το ετερον ημισυ φυσικα και γνωριζει τα παντα. Δεν της αρεσει η ιδεα του homecinema, αφου δεν βλεπει και πολλες ταινιες. Eχει υπομονη και κατανοηση όμως! Απλως εγω προσπαθω να μην το παρακανω και ζηταω και τη γνωμη της. Το ενδεχομενο να τον βαλω στο ταβανι το γνωριζει και το εχει αποδεχτθει. Το κακο είναι πως ουτε εμενα μου αρεσει η εικονα του προβολεα μεσα στη μεση του σαλονιού, γι' αυτό σκέφτομαι να μπει σε ραφι στον τοιχο. Με τα καναλακια του homecinema εχω κανει καλη δουλεια και δεν φαινεται τιποτα. Ο προτζεκτορας είναι πιο δυσκολος και το καναλακι στο ταβανι δεν το γλιτωνω με τιποτα! Αλλιως θα χρειαστεί πολύ μεγαλο καλωδιο και αυτό μονο καλο δεν μου ακούγεται.
Από την άλλη όμως , στη βραση κολλαει το σιδερο. Αν αρχισω παλι τις αναβολες, με βλεπω να μην το επιχειρω καθολου.
Η ιδεα του hd131 με τις 100" δεν είναι καθολου ασχημη. Moυ ειπε και ο φιλος Γιαννης Χατζηγεωργίου ότι δεν εχει και ιδιαιτερη διαφορα από τον 141 , οποτε το σκέφτομαι κι αυτό.
Ευχαριστω και για τις ευχες! Το δευτερο είναι. Εχω ηδη έναν διαδοχο 1,5 χρονων να ασχολειται με τα "παιχνίδια" του μπαμπα. Αρχιζω να σκέφτομαι να καρφωσω τα ηχεια στο πατωμα.
Να σου πω Κώστα εμένα ποτέ δεν με πείραξε που κρέμεται ένα μαύρο πράγμα στη μέση του σαλονιού και μάλιστα να τρέχει κι ένα κανάλι, μάλιστα όχι μόνο δεν με πειράζει αλλά το θεωρώ ότι έχω κάτι ξεχωριστό που δεν έχει και κάθε σπίτι κι αυτό φαίνεται από κόσμο που έρχεται πρώτη φορά και το κοιτάει και κανείς ειλικρινά δεν είπε ότι είναι κάτι αντιαισθητικό αντιθέτως ζηλεύουν και μένα μ αρέσει ότι ξεχωρίζω, είναι σαν το σπίτι μου να έχει τη δική μου σφραγίδα και προσωπικότητα. Ξέρω ότι αυτό είναι μια υποκειμενική άποψη όμως στο 100% οι αντιδράσεις του κόσμου είναι θετικές κι έτσι τελικά το είδα κι εγώ, όλα θέμα συνήθειας είναι. Μη με ρωτήσεις γιατί δεν πήγα απ ευθείας στο προβόλι κι έκανα "Γ" το κανάλι, έπρεπε να κρύψω κάποια ατέλεια στο ταβάνι απ τον προηγούμενο ένοικο.
Οχι θα αφήσω να φαίνεται η ρωγμή με τη μπετόβεργα, άμα δεν ξέρεις μην πετάγεσαι έτσι. Οσο για το αν θα μου λεγε κάποιος κατάμουτρα αν αυτό είναι απαράδεκτο, προφανώς όποιος δεν με ξέρει και δε με σέβεται υποκρίνεται και μου λέει ψέμματα, εσένα ας μη σου λένε κατάμουτρα για ό,τι κακό σου βρίσκουν.
Θέλεις να σου πω κατάμουτρα ότι τα ''ρε'' και το υφάκι 1000 καρδιναλίων είναι απαράδεκτο εδώ μέσα είτε έχεις 100000 πόστ είτε έχεις 6 ή μπορείς να το καταλάβεις από μόνος σου και να μην επανέλθεις?
Ευχαριστούμε, λοιπόν, για τη συμμετοχή σου στο νήμα, αν και θα συνιστούσα στο μέλλον να είσαι περισσότερο διακριτικός και ευγενικός στις κρίσεις σου ακόμα και αν δεν σου αρέσει κάτι.
Μαλλομ θα περασω και μια βολτα από το κατάστημα μιας και είναι διπλα στο σπιτι μου.
Παμε για περιφεριακα με χαμηλο κοστος και ας ελπισουμε ότι θα "κουμπωσουν" μεταξυ τους
UPS οπωσδήποτε για ομαλή απενεργοποίηση του προτζέκτορα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, θα σου δώσει τον απαραίτητο χρόνο, ένα ή δύο λεπτά χρειάζονται τα ανεμιστηράκια να ψύξουν τη λάμπα και μιλάμε για φορτίο 5watt, αλλά το UPS θα κοιτάξεις να σηκώνει όλο το φορτίο του προτζέκτορα για τα 3-4 δευτερόλεπτα που θα χρειαστούν να βρεις το τηλεχειριστήριο και να πατήσεις το off.
Μαλλομ θα περασω και μια βολτα από το κατάστημα μιας και είναι διπλα στο σπιτι μου.
Παμε για περιφεριακα με χαμηλο κοστος και ας ελπισουμε ότι θα "κουμπωσουν" μεταξυ τους
Αν θέλεις την γνώμη μου για τα splitters, πήγαινε στο μαγαζί και ζήτησε επί τόπου να συνδεθεί με 2 συσκευές. Ανάλυση 1080 και οι 2. Αν κλειδώσει, ξαναβάλτο στο κουτί και πήγαινέ το σπίτι.
Αν θέλεις την γνώμη μου για τα splitters, πήγαινε στο μαγαζί και ζήτησε επί τόπου να συνδεθεί με 2 συσκευές. Ανάλυση 1080 και οι 2. Αν κλειδώσει, ξαναβάλτο στο κουτί και πήγαινέ το σπίτι.
Υπαρχει καποιο κατάστημα που να μπορω να δοκιμασω αν κλειδωνει το splitter με το 15μ hdmi επι τοπου; Εννοω να τα αγορασω , αφου επιβεβαιωθεί πως κλειδωνουν σωστα (και σε 3d υλικο).Σε δυο που ρωτησα μου τα "μασαγαν'' λιγο.
Εμεινε το splitter. Eχω ακομα αμφιβολιες για το ποιο να διαλέξω.
Αν καταλαβαινω σωστα ,πρεπει να παρω καποιο που να είναι 1.4 , για να περναει και το 3d από το bluray Player.
Κώστα το δεύτερο splitter που έχεις βάλει γράφει ότι υποστηρίζει μέχρι 15μ. καλώδιο hdmi στην έξοδο οπότε φοβάμαι ότι θα χεις πρόβλημα. Επίσης κανένα δε γράφει για υποστήριξη 3d, έχω την εντύπωση ότι κανένα δεν θα σε βολέψει.
Για κοίτα αυτό το οποίο δυστυχώς δείχνει ότι δεν είναι διαθέσιμο, όμως στο δείχνω για παράδειγμα ότι για 3D το διευκρινίζει ότι το υποστηρίζει.
Βρήκα κι αυτό.
Απάντηση: Re: Προβολεας για σαλονι με περιορισμους
Αυτό που πρότεινες , το ειδα και ανοιγοντας το manual του, γραφει πως είναι 1.3b. Οποτε μαλλον δεν περναει full 3d συμφωνα με το πινακακι που εχει εδώ : http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI (δευτερος πινακας στην ενοτητα version comparison, περιπου στη μεση της σελιδας)
Αυτό που εχω καταλαβει είναι πως πρεπει να είναι 1.4 για να περναει full 3d σημα. Τα 1.3 δεν μου κανουν μαλλον.
Το τι γραφει επανω δε νομιζω πως είναι σημαντικο. Μπορει ως marketing τρικ να "κοτσαρουν " ένα 3d και να εννοουν ότι περναει 1080p 3d από ματροσκες.
Mπεδεμα η κατασταση!
Μάλλον έχεις δίκιο δεν την είχα σκεφτεί αυτή τη λεπτομέρεια, δεν ξέρω αν το χεις ψάξει πάντως τώρα φιλτράροντας την αναζήτηση μου βγαλε αυτό, λογικά κάνει έτσι δεν είναι;
Βρήκα κι αυτό στο cosmodata, το ίδιο γράφει 1.4 αλλά κάτι μου λέει πως αυτό που λέγαμε θα πρέπει με μια πηγή 3D και το 15μετρο καλώδιο να δοκιμάσεις επί τόπου για να σαι σίγουρος.
(είναι διαφορετικό εξωτερικά απο αυτο που παρουσιάζουν στο site. Μπορεί οι κινέζοι να άλλαξαν το κουτί,ποιος ξέρει...)
Μόλις εκανα τις νέες συνδέσεις ,διαπίστωσα οτι ενω στην τηλεοραση παιζει σωστα, στον optoma παρουσιάζονται "χιόνια" σε πολύ μεγαλο βαθμο. Διαβάζοντας το manual είδα πως το splitter υποστηριζει μέχρι 8 μετρα καλώδιο στην εξοδο για 1080p και μέχρι 15μ. για 1080i. Εγώ έχω 20μ καλώδιο το οποίο δουλεύει μια χαρά χωρίς το splitter.
Άλλαξα τις αναλύσεις σε όλες τις πηγες μου σε 1080i και τώρα λειτουργει σωστα.
Αυτό που με απασχολεί είναι το ποσο χάνω σε ποιότητα εικόνας με αυτή την αλλαγή μιας και οι ίντσες είναι αρκετές. Απο όσα βρήκα στο internet δεν εβγαλα συμπέρασμα. Όι περισσοτερο λένε οτι το 1080p είναι ανώτερο, αλλά πολλές φορες η διάφορα δεν ειναι ορατή. Σε προβολέα όμως με 107" οθόνη ισχυει το παραπανω συμπέρασμα;
Είναι τόσο μεγάλη η διάφορα που πρεπει να ψαχτω για κοντύτερο καλώδιο;