Προβολέας μεχρι 550ευρο

Μα ηδη σου εχω πει οτι ο optoma 141x μπορει να σου δωσει τις 100" αυξομειωνοντας το zoom που διαθετει, απο τα 3.28 μετρα εως 3.59 μετρα. Οι 88" ιντσες απο τα 3.5 μετρα, πως σου προεκυψαν. ?
 
νομιζα οτι εχουν τα ιδια χαρακτηριστηκα...τωρα το ειδα συγνωμη οποτε απο τα 4μετρα σε 100'' είναι καλα ή είναι μακρια;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και το υψος που πρεπει να είναι το δοκιμαζω εκεινη την στιγμη;

και το recommended image britghtness for rooms with ambient light τι είναι;....μηπως θα ναι πολύ φωτεινο και θα με ενοχλεί;
 
Απάντηση: Re: Προβολέας μεχρι 550ευρο

νομιζα οτι εχουν τα ιδια χαρακτηριστηκα...τωρα το ειδα συγνωμη οποτε απο τα 4μετρα σε 100'' είναι καλα ή είναι μακρια;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και το υψος που πρεπει να είναι το δοκιμαζω εκεινη την στιγμη;

και το recommended image britghtness for low ambient light τι είναι;....μηπως θα ναι πολύ φωτεινο και θα με ενοχλεί;

Κατ'αρχας υπολογισε οτι θες και καποιο χωρο αναμεσα στο τραπεζακι με τον προβολεα και στον καναπε. Να χωρανε και τα ποδια σου μπροστα. Οποτε υπολογησε και καποιον αερα που ισως χρειαστει για να μην εχεις τον προβολεα αγκαλια.

Τωρα, οι 100" εχουν διασταση 2.2 μετρα πλατος και 1.25 μετρα υψος. Αν εχεις καποιο μετρο προχειρο κανε τους υπολογισμους στον τοιχο για να δεις ποσο μεγαλο ειναι ενα καδρο των 100 ιντσων.
Δεν ξερω απο ποια αποσταση εβλεπες πριν και σε ποσες ιντσες στην tv σου.
Μπορεις να επισκεφθεις και καποιο καταστημα αθηνα να δεις σε show room ποσο ειναι οι 100" απο τα 4 μετρα, αν θες να το ψαξεις παραπερα. Οποτε εσυ θα κρινεις στον χωρο σου και τα γουστα σου εαν θα προχωρησεις στον συγκεκριμενο προβολεα ή σε καποιον αλλον με μεγαλυτερο ζουμ, ή και lens shift αν χρειαζεσαι.

Το υψος θα το δοκιμασεις και στην πραξη, αφου το υψος του προβολεα, θα καθορισει και το υψος της εικονας. Αφου θα προβαλεις στην αρχη σε τοιχο, φτιαξε τον προβολεα να δινει την εικονα στο υψος που σου αρεσει και αργοτερα κρεμασε μια οθονη στο υψος που ειχες επιλεξει να βλεπεις.

Μεσα σε ολα, υπολογισε στον χωρο σου τυχον επιπλα, ηχεια κλπ, ωστε να εισαι και σιγουρος οτι κατι δεν θα βρισκεται μεσα στο καδρο της εικονας.
 
τι να σου πω εγω βλεπω πως δεν γινεται!...οσο μεγαλωνουν οι ιντσες ο καναπες πρεπει να ναι πισω από τον προβολεα.είναι χαζομαρα.μονο σε ταβανι μπαινει.εγω βλεπω σε 40'' στο 1.5μετρο. μου φαινεται το ιδιο αναλογικα οι 100'' στα 4μετρα...δεν ξερω...

με lens shift που λες...ποιον μπορω να βρω σε 1080p και στα ιδια χρηματα;
 
Δεν εχω καταλαβει προσωπικα εαν μπορεις, θες και πόσο μπορεις να μετακινησεις την θεση θεασης προς τα πισω. Δεσμευεσαι χωροταξικα ή φοβασαι οτι αν απομακρυνθεις απο την εικονα θα σου μοιαζει μικρη. ?

Ποια ειναι η μεγιστη αποσταση που μπορεις να καθεσαι μακρια απο την οθονη/τοιχο. ?
Αν δηλαδη ο ΦΑΚΟΣ του προβολεα παει στα 3.3 μετρα μακρια απο την οθονη δεν βολευεσαι. ?
Αν νομιζεις οτι 40" απο 1.5 μετρα και 100" απο 4 ειναι το ιδιο, θα σου ελεγα να πας να ριξεις μια ματια καπου να δεις και να καταλαβεις καλυτερα τι εντυπωση θα σου δωσει.

Με τερμα το ζουμ του optoma απο τα 3.52μ μπορεις να παρεις και 106" ιντσες.
 
νομιζω ότι θα είναι μικρη...αλλιως εάν δεν είναι μικρη, πιστευω ότι θα είναι κριμα να είμαι τοσο μακρια.

μπορω να καθομαι οσο κοντα η μακρια χρειαζεται με τις αναλογες ιντσες όμως.επισης ειπα με ζουμ δεν θελω γτ θα χαλασει η ευκρινεια.

απλα ετσι όπως το σκεφτομουν να καθομουν στα 2,5-3 στις 100"....ενώ ο προβελας χωρις ζουμ είναι στα 3,6 που σημαινει εγω πρεπει να μια στα 4 μετρα εάν τον βαλω στην μεση του καναπε
και καθομαι δεξια ή αριστερα...αλλιως θα πρεπει να παω στα 5 μετρα...
 
Δεν ξερω εαν εχεις προγενεστερη εμπειρια απο προβολεις, αλλα 100" απο 2.5 μετρα θεωρω οτι ειναι πολυ κοντα. Εγω βλεπω 106" στα 4 μετρα. Οσον αφορα την ευκρινεια του ζουμ....εισαι σιγουρος οτι θα την αντιληφθεις. ?
(αν μιλας για την ευκρινεια φακου στα ακρα του)

Τελος παντων, θα σου προτεινα να πας αν βρισκεσαι αθηνα σε καποιο καταστημα να δεις με τα ματια σου 100" απο τα 4 μετρα και υστερα να κρινεις.
Και στην τελικη αν απλα εισαι fan της παρα πολυ μεγαλης εικονας (π.χ. 120") και δεν θες να πας σε ακριβοτερο προβολεα, ταβανωσε τον οπτομα.

Υπαρχουν και προβολεις με short throw φακο οπως ο benq w1080st σαν λυση για να προβαλλεις με τον προβολεα πολυ κοντα στην οθονη, αν αποφασισεις να υπερβεις το budget και δεν θες να ταβανωσεις.
 
σε ευχαριστω για τον χρονο σου και την υπομονη σου

θα κανω ότι ακριβως μου ειπες. :)