Προβολη σε πολλες ιντσες

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Καλωσοριζω τους γνωστες των προβολεων και ζηταω την βοηθεια σας :grinning-smiley-043
Επειδη η ημερομηνια γαμου εχει ορισθει (3 Μαϊου :slapface:) πρεπει σιγα σιγα να αρχισω να ψαχνομαι για τον προβολεα που θα παιζει στην αυλη. Η τσιμεντοσανιδα εχει ηδη στηθει και αυτες τις μερες ο μπογιατζης θα την γυαλισει και θα την βαψει, συμφωνα με τις οδηγιες του Καστρο :antlers:
Αυτο που θελω απο εσας και τις γνωσεις ειναι σε τι προβολεα να παω, ωστε να προβαλει ικανοποιητικα στις 160" που ειναι η οθονη. Τι πρεπει να κοιταξω περισσοτερο? Αντιθεση? Φωτεινοτητα? Αναλυση??? Για τιμη δεν ξερω ακομα ποσα θελω να διαθεσω. Θα εξαρτηθει απο τι τηλεοραση θα αποφασισω να παρω για το σπιτι. Ας πουμε οτι κυμαινομαι απο 1000 εως 2500 .
Σας ευχαριστω κι αναμενω τις αποψεις σας :popcorn:

Υπαρχει περιορισμος στην αποσταση απο την οθονη που θα στηθει ο προβολεας ??

πχ, για τον 1000αρη τον epson που θα πει ο Βασιλης παρακατω, για 160'' θελεις 10+ μετρα (με το ζουμ στο 0)
Βεβαια με φουλ ζουμ μπορεις να τον εχεις και στα 4,80 αλλα .... (???)

Ειναι πολλλλλες οι 160 (πλατος 3,54), αρα ο κοντινοτερος θεατης - ας πουμε οτι θα ειμαι εγω;) θα πρεπει να καθομαι στα 5,5 μετρα...

Για λογαριασετα ολα αυτα.

Last edited:
Ας πουμε οτι κυμαινομαι απο 1000 εως 2500 .

Άσε ρε καρμίρη τα 1000 με 2500...
icon10.gif

Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε τον Infocus 82.........

Πάνο , ένας προβολέας με 1500 Ansi θα σου κάνει δουλειά. Για την αυλή και ειδικά στην περίπτωση που το θέλεις ξεχνάς και τα contrast και όλα....καμία σημασία. Σημασία έχει να μπορείς να βλέπεις.

Εννοείται ότι θες άλλο για το σαλόνι σου μετά...

Πάνο , ένας προβολέας με 1500 Ansi θα σου κάνει δουλειά. Για την αυλή και ειδικά στην περίπτωση που το θέλεις ξεχνάς και τα contrast και όλα....καμία σημασία. Σημασία έχει να μπορείς να βλέπεις.

Εννοείται ότι θες άλλο για το σαλόνι σου μετά...

Τάσο, γι αυτό του είπα Infocus 82.
Tώρα με τις ίριδες τα πάντα γίνοντα... Υπάρχουν προβολείς που παίζουν και στα αλώνια και στα σαλόνια... -bye-

Μια καλή περίπτωση είναι πλέον ο Epson 1000 που και αρκετή φωτεινότητα έχει , και 1080p είναι και παίζει στα 2000 . Ανεβαίνοντας λίγο μπορείς να δεις και τον BenQ 9000 σε dlp. Επειδή θα προβάλεις σε ανοιχτό χώρο γνώμη μου είναι να στραφείς σε κάποιο ποιοτικό κατασκευαστικά μηχάνημα που να μην παίρνει εύκολα σκόνη στα οπτικά του μέρη . Τώρα ποιοι είναι αυτοί θα σε γελάσω . Ας μας διαφωτίσει καλύτερα κάποιος ιδικός επί ου θέματος .

Η αποσταση θεασης απο εκει που θα καθομαστε στην αυλη θα ειναι 7-10 μετρα.
Επομενως κοιταζω για προβολεα με πολλα lumens? Για πειτε κανεναν βρε παιδια...Να παιζει ομως και ικανοποιητικα στις 160", μην χανει ποιοτητα λογω μεγεθους (εκτος κι εαν δεν παιζει ρολο...δεν ξερω...)

Θα σας ανεβασω και φωτο το ΣΚ της οθονης που εχει στηθει ηδη!

Α καλά...... και 10 μέτρα, και να μην χάνει ποιότητα στις 160";

ξέρω έναν Sony 4k

Τασο, δεν εννοω οτι ο προβολεας θα προβαλει απο τα 10μ. ΕΜεις θα καθομαστε σε 7-10 μετρα. Ο προβολεας θα παιζει πανω σε επιπλο-τραπεζακι που θα φτιαξω και μπορει να παιξει κι απο τα 3 μετρα. Απο οποια αποσταση δηλαδη μπορει να παιξει καλυτερα για να γεμισει τις 160".

Re: Απάντηση: Προβολη σε πολλες ιντσες

Εγω λεω να σου δωσουμε συμβουλες για το γαμο, οχι για προβολεις...

Με τις δικες μας συμβουλες δεν θα αγορασεις προβολεα να βλεπεις, προβολεα για αντιαεροπορικα θα παρεις

Συμφωνω...

1. Κουφετα για τις μπουμπουνιες ΜΟΝΟ "Χατζηγιαννακη".

ΟΚ, θα πληρωσεις κατι παραπανω, αλλα ολοι οι καλεσμενοι σου θα εχουν να το λενε....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβολη σε πολλες ιντσες

Συμφωνω...

1. Κουφετα για τις μπουμπουνιες ΜΟΝΟ "Χατζηγιαννακη".

ΟΚ, θα πληρωσεις κατι παραπανω, αλλα ολοι οι καλεσμενοι σου θα εχουν να το λενε....

Τωρα ξερεις...κατι μου ειπες...για ενα θεμα που...πολυ με νοιαζει!!! :smash: :grinning-smiley-043

Ο προβολεας θα μετακινειτε?

Ναι, Χρηστο θα τον βαλω πανω σε ειπλο. Δεν θα ειναι σταθερος βρε παιδια, εξω θα τον βγαζω εγω οποτε θελω να βλεπω. Εξαλλου δεν μπορω τον χειμωνα να τον αφηνω εξω. Ειναι και το σπιτι κοντα στη θαλασσα και θα τον φαει το αλατι!!!