Βλέπετε τι γράφω στο πρώτο μήνυμα που απάντησα στο συγκερκιμένο θέμα (post 2) ή διαβάζετε ότι θέλετε? (Θεωρητική είναι αυτή η ερώτηση)
Εξάλλου θεωρητικά χρειάζεσε μόλις 40W, για την παραπάνω προταση μου (με ηχείο 95db).
Περιμένω λοιπόν, όλους τους λάτρεις του λαμπων.
Χιούστον said:Βλέπετε τι γράφω στο πρώτο μήνυμα που απάντησα στο συγκερκιμένο θέμα (post 2) ή διαβάζετε ότι θέλετε? (Θεωρητική είναι αυτή η ερώτηση)
Εξάλλου θεωρητικά χρειάζεσε μόλις 40W, για την παραπάνω προταση μου (με ηχείο 95db).
Περιμένω λοιπόν, όλους τους λάτρεις του λαμπων.
Όποιος θεωρεί ότι ο λαμπάτος ενισχυτής του μπορεί να σηκώσει κορυφή 110db solo φωνή σε 24/96 με ηχείο λιγότερο από 95db, ας το δηλώσει εδώ πέρα να του δώσω ένα αρχειάκι.
Πρόκεται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον topic και δεν βλέπω ανάλογη ουσιώδη συμμετοχή, παρά μόνο απαντήσεις στα σωστά ή λάθος έχω γράψει. :slapface:
εγώ θα έλεγα ότι τα συστήματα τα οποία καλούνται να αναπαράγουν αρχεία audio υψηλής ανάλυσης θα πρέπει να έχουν τις προδιαγραφές που είχαν και πριν από αυτά.
DIPIE said:Μιλάμε για το τεχνικό μέρος είναι το σωστό.Ποτέ μια ηχογράφηση μουσικής,δεν μπορεί να είναι μόνο ή κυρίως τεχνικό θέμα,γιατί πρόκειται για τέχνη με ζητούμενο την αισθητική απόλαυση,όπου υπεισέρχονται μια σειρά απο υποκειμενικούς(κι όχι μόνον) παράγοντες.
Αυστηρά λοιπόν στο τεχνικό μέρος,είναι γνωστό,ότι 1 bit αντιστοιχεί σε 6 db δυναμικής περιοχής,επομένως στα θεωρητικά 24 bits αντιστοιχούν 144 db.Αν υποθέσουμε ότι μπορεί να υπάρξουν ηχογραφήσεις τέτοιου εύρους-που δεν υπάρχουν,δεν υπάρχει περίπτωση να αναπαραχθούν στα σπίτια μας και με εμάς...σώους μέσα σ' αυτά.
VaSiLiS-T said:ΟΙ άρτιες αρμονικές και η μετρημένη ταχύτητα μεταβατικών των λυχνιών και μετριέται και ακούγεται , όπως και η αντοχή τους σε φαινόμενα παραμόρφωσης εισόδου εξόδου είναι βασικά ατού έναντι στα S.S.
πέρα από θέμα γούστου υπάρχει και θέμα τεχνολογικής αρτιότητας που άπτει στο τομέα της ενίσχυσης χαμηλών συχνοτήτων , εκεί που που είναι το ζητούμενο μας δλδ ..
Morfeas said:Χωρίς κόντρες αν γίνεται, μπας και ξέρει κάποιος ΕΝΑΝ ενισχυτή ή ΕΝΑ ηχείο που να μπορεί να αποδώσει τα 96db του CD;
Σημ: Το μόνο που χρειάζεται είναι οι 4 βασικές πράξεις (και μάλλον όχι όλες).
H ταχύτητα οδήγησης ενός τελικού δεν είναι το damping factor[συντελεστής απόσβεσης] ΑΛΛΑ το slew rate / rise time.εγω θα εγραφα τη γνωμη μου αλλα δεν ειμαι σιγουρος....
η ταχυτητα οδηγησης ενος λαμπατου τελικου (βλεπε damping factor) ειναι ψιλοανεκδοτο στο 90% των περιπτωσεων αλλα τωρα ενας CΑΤ η ενας VTL μεγαλος ειναι αλλη περιπτωση.
Τωρα εαν το ηχειο που αναλαμβανει να οδηγησει ο τελικος ειναι απολυτο σε αποδοση και δυσκολο ταυτοχρονα, ισως αυτη η ελλειψη ταχυτητας της λαμπας να φανει πιο εντονα...
Παντως στα πολυ μεγαλα συστηματα που βλεπω στο Audiogon λαμπα τελικος δεν.... Στη προενισχυση συνηθιζεται πιο πολυ...
Μπορώ να πω αυτό αν βοηθά. Ο Atma-sphere MA-3 μεταξύ άλλων έχει τα εξής χαρακτηριστικά:Εγω θα ρωτησω αν ειδε κανενας αποκριση συχνοτητας στα 512W (οσα χρειαζονται για να λιωσουν τα πηνια σε ελαχιστα sec) ,δηλαδη την ισχυ που χρειαζονται τα 7αρια της Accuton για να βγαλουν 115db.Για μετρηση παραμορφωσεων δεν συζητω...
Αν και ξερετε την απαντηση μερικοι
(σημειωση: με 115 κορυφης,υπαρχει διαθεσιμο DR περιπου 60db)
Μπορώ να πω αυτό αν βοηθά. Ο Atma-sphere MA-3 μεταξύ άλλων έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
*500 watts/channel, 2-16 ohms before clipping
Bandwidth: 1-100KHz within .5 db
IM distortion: less than 0.004% at full power*
Λ.Σ.
Εγω θα ρωτησω αν ειδε κανενας αποκριση συχνοτητας στα 512W (οσα χρειαζονται για να λιωσουν τα πηνια σε ελαχιστα sec) ,δηλαδη την ισχυ που χρειαζονται τα 7αρια της Accuton για να βγαλουν 115db.Για μετρηση παραμορφωσεων δεν συζητω...
Αν και ξερετε την απαντηση μερικοι
(σημειωση: με 115 κορυφης,υπαρχει διαθεσιμο DR περιπου 60db)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.