Prodigy Cube...

Θα ήθελα να μου πεί κάποιος φίλος αν έχει χρησιμοποιήσει την prodigy σαν μετατροπέα usb to spdif με κάποιο dac (φθηνό η παλιό που δεν είχε είσοδο usb) και ποιά τα ηχητικά συμπεράσματα που έβγαλε απ' αυτή την χρήση της prodigy;
...

Με το Cube σάν μετατροπέα usb to spdif και στη συνέχεια από την spdif του Cube στο βουβάλι ακούω ένα χρόνο τώρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Prodigy Cube...

Ελα βρε μην προσκυνατε τοσο...
αν εχετε πισι με καλη καρτα και ψηφιακη εξοδο (ιδιως οπτικη για γαλβανικη απομονωση) το ποταμι παι ζει απιστευτα καλα...

Το wasapi / ASIO είναι απαραίτητο.
Δεν είναι θέμα πίστης ή προσκυνήματος.
Είναι ένα μονοπάτι που προσφέρει βασικά
• Να περνά η μουσική σου στην κάρτα ήχου χωρίς να περά από το mixer του λειτουργικου συστήματος.
• Με αυτό τον τρόπο έχουμε α. σωστό το 44.1 για τα CD μας, που τα win για παράδειγμα θα το έκαναν 48
• Δε γίνεται μίξη με άλλους ήχους του συστήματος, ντιν ντονγκ από άλλες εφαρμογές.
• Από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλα καλούδια όπως μικρότερο latency (ανάλογα με την υλοποίηση και εφόσον απαιτείται)
• Η εφαρμογή έχει τον αποκλειστικό έλεγχο της κάρτας ήχου. Καμία άλλη εφαρμογή δε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάρτα και να διακόψει την αναπαραγωγή μας.

Οπότε καταλαβαίνεις, έαν δε θες να ακούς τα πάντα σε 48KHz (win default) είτε είναι 44.1 ή 192, είναι παραπάνω από απαραίτητο.

Να ξαναγινω λιγο κουραστικος!!!1
Επειδη εχω την...ψωρα,θα παιξουμε με ενα φιλαρακι το Σαββατο σε μια εκδηλωση.
Θα εχουμε τις κονσολες μας και τα ωραια μας αλλα θελω να παω και το δικο μου λαπτοπ (με XP pro) για παν ενδεχομενο.Ουσιαστικα θα το χρησιμοποιησουμε σαν player και μονο.
Οποτε θα παω την Prodigy για να εχω φυσικα (και καλα) γαμαουα ηχο.
Το θεμα ειναι οτι τωρα που την εβαλα πανω θυμηθηκα μερικα προβληματα που ποτε δεν ελυσα.
Η καρτα καταρχην δεν εχει asio. (το παιρνουμε αποφαση και τελος)
ΑΛΛΑ....
1) Ειναι αδυνατον να την κανω να απιξει με asio 4 all....οταν το βαζω στις επιλογες του φουμπαρμου δινει ηχο μονο στο λαπτοπ
Αντε παει στο διαολο λες και αυτο.
Στην επιλογη για να παιξει σε KS mode δεν αναφςρει την Prodigy αλλα μια συσευη ηχου usb.

H μονη επιλογη που μου δινει ειναι να παιξω σε DS mode.
Εκςει την βλεπει κανονοκα με το ονομα της και παιζει απροσκοπα.

ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ (το φελεκι μου μεσα) ή το παιρνω αποφαση οτι η Prodigy στα xp παιζει ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ???????

(στο αλλο κομπιουτερ που εχει 7αρια παιζει με wasapi.....στα xp γιατι δεν παιζει με ks???????)

Αμ το αλλο που ανακαλυψα!!!!!!!!!!

Στην επιλογη wasapi στα 7αρια σου δινει δυο mode:
Wasapi push και wasapi event...
Τελειως διαφορετικος ηχος......
Πιο εινσι το σωστο οεοοοοο και γιατι????

(Μην που πειτε οποιο σου αρεσει......εκει το αφησα.......μιλαω για τι ειναι τεχνικα σωστο.)

Το προτιμότερο είναι το event... δεν γνωρίζω τον λόγο, αλλά απ'ότι διάβασα αυτό προτείνουν όλοι αν αυτό παίζει... αν δεν υποστηρίζεται από την συσκευή τότε πας σε push mode.

Το προτιμότερο είναι το event... δεν γνωρίζω τον λόγο, αλλά απ'ότι διάβασα αυτό προτείνουν όλοι αν αυτό παίζει... αν δεν υποστηρίζεται από την συσκευή τότε πας σε push mode.
Κοιτα πλακα φιλε μου.
Σε μια Uca 222 που σεταρισα σε ενα φιλαρακι, οντως επαιζε μονο η μια επιλογη.
Οποτε εκει δεν μπορεις να κανεις και κατι αλλο.
Σε μενα τον αρρωστο μου ετυχε να παιζουν και οι δυο .....ετσι για να τρωγομαι μετα τα ρουχα μου!!!!!

Και η ειρωνια ειναι οτι εκει μου θελω να εχω εστω ΜΙΑ επιλογη να παιζει σε ks (το αντιστοιχο wasapi των xp) δεν εχω ΚΑΜΜΙΑ!!!!!!!!!
Ουτα καν Asio4all.......μαμω τον Foobar μου μεσα!!!

Απο περιεργια!!!!!
Τι να σημαινει αραγε event και τι push???
Τεχνικα μιλωντας.
Και γω στο event το εχω αφησει.....ηχει πιο γλυκα.

εγώ (και ο Τσάκωνας) γιατί θυμόμαστε ότι δουλέψαμε asio4all σε xp?

Μα αυτο ακριβως περιμενω!!!
Πως το κανατε και λειτουργουσε το μαραφετι με asio4all.
Oταν ανοιγω τον foobar μου δινει μεν την επιλογη αλλα οταν την τικαρω μου βγαζει ηχο μονο απο την ενσωματωμενη καρτα.
Δηλ το λαπτοπ παιζει στο στερεοφωνικο ή μεσω usb>prodigy(μονο σε ds mode)>amplifier ή μεσω ενσωματωμενης καρτας>εξοδος ακουστικων (σε asio4all mode)>amplifier.
Δεν υπαρχει λειτουργια στο output του foobar ουτε ks: prodigy ουτε asio4all: prodigy.
Μονο ds: prodigy.
Στο ks βγαζει ks:συσκευη ηχου usb και φυσικα δεν εχει ηχο.

ήταν κάτι παλιορυθμίσεις στο asio4all, κάτι με τα κανάλια του. Αν δεν τα έβαζες σωστά ...δεν.
Το είχα γράψει μέσα τότε εγώ και άλλοι ξανααναφέρθηκαν σ αυτό.
Τώρα δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί την έχω πουλήσει κι ο Τσάκωνας την έχει χαλάσει τη δικιά του.
Ίσως να μπορεί να βοηθήσει ο Εκτορας που ακόμα την έχει ζωντανή.
Αλλά ψάξε στα παλιά νήματα....

Καλα ρε φιλε δεν θα σκασουμε κιολας....σε μπαρακι θα ακουστει.
Απλα εγω εχω το κολλημα....
Ασε που δεν πρεπει να ειναι αυτο, γιατι με την onboard καρτα παιζει κανοκικοτατα.

ήταν κάτι παλιορυθμίσεις στο asio4all, κάτι με τα κανάλια του. Αν δεν τα έβαζες σωστά ...δεν.
Το είχα γράψει μέσα τότε εγώ και άλλοι ξανααναφέρθηκαν σ αυτό.
Τώρα δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί την έχω πουλήσει κι ο Τσάκωνας την έχει χαλάσει τη δικιά του.
Ίσως να μπορεί να βοηθήσει ο Εκτορας που ακόμα την έχει ζωντανή.
Αλλά ψάξε στα παλιά νήματα....
+1
θελει σεταρισμα το asio4all