Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Α,δηλαδή ο Αλεκος τα κάνει όλα γιά τήν απλή αναλογική??

Προφανώς: το υπ αριθμόν ένα ζήτημα.
Ολο φανταχτερά πυροτεχνήματα μου ρίχνεις όμως: εγκαλείς μονίμως την Αριστερά να απολογηθεί για όλα -κι αυτά που έγιναν, κι αυτά που δεν έγιναν- και όχι αυτούς που πραγματικά κυβερνούν εναλλάξ τα τελευταία 34 χρόνια.
Αυτοί που καταστρατηγούν τους θεσμούς και διασπαθίζουν τα δεδουλευμένα χρήματα των εργαζομένων, δεν πρέπει να λογοδοτήσουν παρά μόνο για την ...ατολμία τους σ ένα βιβλίο ιστορίας ή στο θέμα του πως θα λέγεται τελικά η FYROM. Για αυτό σου λέω ότι διυλίζεις τον κώνωπα και καταπίνεις την καμήλα τώρα που Αυτοί υποθηκεύουν ακόμα και το μεθαύριο του τόπου.
Και βέβαια θεωρώ απαράδεκτο απο μέρους σου να κλωτσάς αυτούς που ό τι και να γίνει, θα φταίνε λιγότερο από όλους τους άλλους για την κατάντια του τόπου. Τα κείμενά σου είναι σκέτος παραμορφωτικός φακός: αν τα διαβάσει κάποιος άσχετος, θα πιστέψει πως αυτό το ρημάδι το 12% είναι τελικά υπεύθυνο για ό τι στραβό έγινε ή μέλλει γενέσθαι σ αυτή τη χώρα.
Εγώ σου ξαναλέω λοιπόν πως η Αριστερά ενωμένη έχει τουλάχιστον 15%.
Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 40 βουλευτές. Ξέρεις, οι δικοί μας βουλευτές δεν ήρθαν από τη Λάμψη ουτε από το κωλο-μελο-γλειφάτα με την εξουσία, τύπου "πείτε μας κύριε Πρόεδρε...τι άλλα;...σπίτι όλοι καλά;". Οι δικοί μας κάνουν για 3 φορές τόσους, από τους δικούς τους.
Τότε θα δούν πραγματικά πως είναι οι κωλοπιλάλες.
Σούπερ-ντούπερ ενισχυμένη αναλογική θα περάσουν τότε και πάλι θα τρέμει το φυλοκάρδι τους.

Λυπάμαι ,αλλα θεωρώ ότι αυτό πού εκφράζει η ηγεσία τού ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο πιό λουστραρισμένο από τούς Ανδριανοπουλαίους.
Δεν εννοώ μεγάλο τμήμα αυτών που ακολουθούν και ψηφίζουν ελλείψει εναλλακτικής λύσης.
Το ίδιο ισχύει και για τήν Αλέκα,αλλα για άλλους λόγους.
Ομως θεωρώ ότι ο ρόλος τής ηγεσίας τού ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποτελεί ανάχωμα ριζοσπαστικοποιημένων πολιτών.
Οσο οι δογματικοί τού ΚΚΕ δέν επεξεργάζονται σύγχρονες θέσεις και οι άλλοι ακολουθούν κατά γράμμα όλες τίς ιδεες τής παγκοσμιοποίησης,η αριστερά δεν μπορεί να έχει παρά καταγγελτικό λόγο.
Μακάρι να διαψευσθώ .Εάν αυτό συμβεί θα το παραδεχτώ.

Λυπάμαι ....
Οσο οι δογματικοί τού ΚΚΕ δέν επεξεργάζονται σύγχρονες θέσεις και οι άλλοι ακολουθούν κατά γράμμα όλες τίς ιδεες τής παγκοσμιοποίησης,η αριστερά δεν μπορεί να έχει παρά καταγγελτικό λόγο.
Μακάρι να διαψευσθώ .

ΟΚ, σ ευχαριστούμε λοιπόν που μας έγραψες -bye-

εκαστος εφ ώ ετάχθη: εμείς στον ...καταγγελτικό λόγο μας κι αυτοί στις καρέκλες τους με τις προτάσεις εξουσίας. και στη μέση εσύ, να εξαπολύεις τους κεραυνούς απο δώ κι από 'κεί, με το 80% βέβαια σταθερά απο 'δώ.

πάντως εμείς που είμαστε καλοί στις ...καταγγελίες, ήδη καταγγέλουμε πως ο συμπολίτης μας είναι από τους πιο χρεωμένους στην Ευρώπη, δουλεύει σχεδόν νύχτα-με-νύχτα, έχει τους χαμηλότερους μισθούς, τη χειρότερη περίθαλψη και την πιο φτωχή εκπαίδευση σε ολόκληρη την Ευρώπη και τους κόπους του ήδη καταληστευμένους απο τους λύκους που αλωνίζουν στο ξέφραγο μαντρί.

να σου πώ κάτι; το τελευταίο που με νοιάζει, είναι πως θα λένε σε 10 χρόνια τη FYROM.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

ΟΚ, σ ευχαριστούμε λοιπόν που μας έγραψες -bye-

εκαστος εφ ώ ετάχθη: εμείς στον ...καταγγελτικό λόγο μας κι αυτοί στις καρέκλες τους με τις προτάσεις εξουσίας. και στη μέση εσύ, να εξαπολύεις τους κεραυνούς απο δώ κι από 'κεί, με το 80% βέβαια σταθερά απο 'δώ.

πάντως εμείς που είμαστε καλοί στις ...καταγγελίες, ήδη καταγγέλουμε πως ο συμπολίτης μας είναι από τους πιο χρεωμένους στην Ευρώπη, δουλεύει σχεδόν νύχτα-με-νύχτα, έχει τους χαμηλότερους μισθούς, τη χειρότερη περίθαλψη και την πιο φτωχή εκπαίδευση σε ολόκληρη την Ευρώπη και τους κόπους του ήδη καταληστευμένους απο τους λύκους που αλωνίζουν στο ξέφραγο μαντρί.

να σου πώ κάτι; το τελευταίο που με νοιάζει, είναι πως θα λένε σε 10 χρόνια τη FYROM.

Mάλλον έχω παρακολουθήσει από τήν αρχή τήν πορεία τής ´ανανέωσης´.
Αυτά πού καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ τάχει πεί και ο Γιώργος .
Τι εναλλακτικό προτείνει δεν κατάλαβα??
Εγώ βλέπω αλαζονεία και αντεστραμένη πολιτική Χριστόδουλου.
Η φωτισμένη μειοψηφία ´ξερει´και απαιτεί απ´όλους να τούς ακολουθήσουν στίς θέσεις τους.Υπεράνω τού λαού και φυσικά απόντος τού λαού............

Οσο γιά τα Σκόπια μπορεί μέν νά μήν είναι το μείζον θέμα ,αλλά δεν είναι δυνατόν ο Αλαβάνος να βλέπει ´εθνικισμό´μόνον στην Ελλάδα και νά μήν βλέπει αλυτρωτισμό στήν άλλη πλευρά.
Ουτε να ξεχνά την Τουρκική κατοχή στην Κύπρο αυτός που κάποτε υπερασπιζόταν τούς Κούρδους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Από τότε πού ανέλαβε τήν αρχηγία έχει ξεχάσει τά παντα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Η φωτισμένη μειοψηφία ´ξερει´και απαιτεί απ´όλους να τούς ακολουθήσουν στίς θέσεις τους.Υπεράνω τού λαού και φυσικά απόντος τού λαού....

Α ο λαός είναι παρών και μετέχει, όταν κάνουν τις λαδιές τους οι ...μεγάλοι. Ενδιαφέρον...

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο παρά μόνο Εύγε. και εις ανώτερα.

Eπιμένεις στήν θεωρία ότι όποιος δεν κυβερνά δεν έχει καμιά ευθύνη..
Οταν όμως έχει τίς κατάλληλες θέσεις,ο ´μικρός´και δίνει ιδεολογικά στηρίγματα στήν εξουσία δυστυχώς και συγκυβερνά και έχει ευθύνες...Εάν εσύ τόσα χρόνια δεν το βλέπεις στα ευρωπαϊκά προγράμματα τών Πανεπιστημίων δέν φταίω εγώ.
Τώρα εάν ο σημερινός αριστερός λόγος εξαντλείται στήν ακρίβεια,έ αυτό ουδόλως διαφέρει τού Κίμωνα Κολυούρη που έκανε εφόδους στήν λαϊκή.
Το ´εύγε´πάντως μόνον απαραιτητο δεν είναι....Το ότι εσύ δέν βλέπεις αυτή την απύθμενη αλαζονεία τών στελεχων του,που ξεκινά ακόμα και απο τα 1977 όταν τότε κατηγορούσαν τον λαό γιατί έδινε μόνον 2.77 στην Συμμαχία δέν φταίω εγώ....
Και δεν είμαι υποχρεωμένος να θεωρώ όποιον δηλώνει ´αριστερός´αθώο τού αίματος.
Τι έκανε ο ΣΥΝ τόσα χρόνια για να πείσει ψηφοφόρους τού ΠΑΣΟΚ???Απολύτως τίποτα.Αντιθέτως τού έδινε στελέχη.......

Άσχετο

Θυμάμαι κάποιον γνωστό που σε ερώτηση εταιρίας δημοσκοπήσεων να βαθμολογίσει τα κόμματα (και τον εαυτό του) απο το 0 μέχρι το 10 (0 για το πιό αριστερό και 10 για το πιό δεξιό) έβαλε 9 στο ΚΚΕ, 10 σε όλα τα υπόλοιπα και 0 στον εαυτό του.

Φυσικά πρώην ενταγμένος και νυν ανένταχτος...

Και νόμιζα οτι ήταν μόνο αυτός...

Και δεν είμαι υποχρεωμένος να θεωρώ όποιον δηλώνει ´αριστερός´αθώο τού αίματος.
Τι έκανε ο ΣΥΝ τόσα χρόνια για να πείσει ψηφοφόρους τού ΠΑΣΟΚ???Απολύτως τίποτα.Αντιθέτως τού έδινε στελέχη.......

μωρέ υποχρεωμένος δεν είσαι για τίποτα: ο καθένας βλέπει και κρίνει.

κάτσε εσύ εκεί, στο βάθρο του εισαγγελέα, με τους Πατριώτες τους φυγόστρατους κι άσε εμάς να να τρέχουμε στις λαϊκές και να κατεβαίνουμε στα πεζοδρόμια .

έρχεταιο Ασφαλιστικό: πάλι όλα στραβά θα τα κάνουμε, να δείς -bye-

Last edited:
Σιγά ρε σύντροφε πού τρέχεις και στίς λαϊκες...
Και δεν καταλαβαίνω τί εννοείς με τούς φυγόστρατους.

Εάν βεβαια συνεχίζεις τήν προβοκάτσια τού Συριζα και τών Ιών τής ελευθεροτυπίας να ταυτίζεις με τον Καρατζαφέρη όποιον δεν γουστάρει το ΣΥΡΙΖΑ -Αλαβάνο ,το κόβω εδώ γιατί θά το χοντρύνω και δέν θέλω.
Απλά ψάξε βρές ποιούς έχουν στηρίξει οι Ιοί ..
Ουδέποτε μάλιστα απάντησαν στίς καταγγελίες πού έγιναν....
Τωρα για θρόνους και τα τοιαύτα ,άλλοι μπερδεύουν τίς μειοψηφικές μουσικές τους προτιμήσεις με την πολιτική.:flipout::flipout:
Με το καλό και στούς Οικολόγους...-bye--bye-

Με το καλό και στούς Οικολόγους...

Αυτό, εσύ ειδικά, δεν θα έπρεπε να το λές. Θα έπρεπε να σου καίει τη γλώσσα. Σταματώ εδώ.

Ιούς μη μου τσιτάρεις γιατί ποτέ δεν έκρινα πως αξίζουν έστω και την περιφρόνησή μου.
Να σε χαίρονται τα κόμματα εξουσίας και οι σμπίροι τους, κύριε εισαγγελεύ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Δέν έχω a priori κάτι με τά κόμματα εξουσίας πάντως.

βέβαια, ειναι προφανές: μόνο με την Αριστερά έχεις διάφορα a priori. Διάφορους λογαριασμούς και ...ανοιχτές εκκρεμότητες.

Για το Χριστόδουλο τώρα, τι να σου πώ. Εσύ θεωρείς την εκκλησία φάρο του ελληνισμού, εγώ τη θεωρώ τσανάκι της εξουσίας. Δεν δίνω φράγκο για ό τι λένε αυτοί και ποτέ δεν θα βρισκόμουν στο ίδιο στρατόπεδο μαζί τους, για τίποτα στον κόσμο: όπου ενσκύπτουν αυτοί, εγώ παίρνω δρόμο.-bye-

Αυτό, εσύ ειδικά, δεν θα έπρεπε να το λές. Θα έπρεπε να σου καίει τη γλώσσα. Σταματώ εδώ.

Ιούς μη μου τσιτάρεις γιατί ποτέ δεν έκρινα πως αξίζουν έστω και την περιφρόνησή μου.
Να σε χαίρονται τα κόμματα εξουσίας και οι σμπίροι τους, κύριε εισαγγελεύ

Oταν αντιμετωπίζεις τούς ψηφοφόρους τής Αλέκας εντελώς εισαγγελικά εκεί δεν χωρά κριτική επ´αυτού έτσι??
Δέν έχω a priori κάτι με τά κόμματα εξουσίας πάντως.
Τουλάχιστον αυτά λένε ευθέως ότι θέλουν να κυβερνήσουν.Ενώ κάτι άλλοι που βγάζουν τήν ουρά τους απ´έξω παρακαλάνε απο μέσα τους και έμμεσα συγκυβερνούν.
Υ.Γ
Εδώ επανειλημένα όποιον διαφωνεί με τον Συριζα τον ταυτίζεις με τον Χριστόδουλο,σύντροφε..
Τί θάπρεπε να σού έχω απαντήσει εγώ τόσο καιρό............

πάντως εμείς που είμαστε καλοί στις ...καταγγελίες, ήδη καταγγέλουμε πως ο συμπολίτης μας είναι από τους πιο χρεωμένους στην Ευρώπη,

Ποιος φταιει για αυτο? Ο συμπολιτης μας κανει απο την αναποδη αυτο που εκανε το '99 με τις μετοχες. Νομιζε (νομιζαμε) πως καποιοι μας μοιραζουν τζαμπα λεφτα. Εδω και 5-8 χρονια, νομιζουμε πως εχουμε τα χρηματα για να πληρωσουμε σπιτι των 3000/τετραγωνικο. Φταιμε κυριως εμεις. Διαφωνεις?

δουλεύει σχεδόν νύχτα-με-νύχτα,

Ισχυει αυτο?

Δηλαδη, ειχε και λιγο δικιο ο Μητσοτακης?

...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

βέβαια, ειναι προφανές: μόνο με την Αριστερά έχεις διάφορα a priori. Διάφορους λογαριασμούς και ...ανοιχτές εκκρεμότητες.

Για το Χριστόδουλο τώρα, τι να σου πώ. Εσύ θεωρείς την εκκλησία φάρο του ελληνισμού, εγώ τη θεωρώ τσανάκι της εξουσίας. Δεν δίνω φράγκο για ό τι λένε αυτοί και ποτέ δεν θα βρισκόμουν στο ίδιο στρατόπεδο μαζί τους, για τίποτα στον κόσμο: όπου ενσκύπτουν αυτοί, εγώ παίρνω δρόμο.-bye-

Mέ την εκκλησία??
Προφανώς άλλα διαβάζεις...
Τι σχέση έχει η πίστη με τήν εκκλησία??
Και γιά να στο αντιστρεψω:Πίστη θεωρείται το να παίρνεις δρόμο από εκεί πού αυτοί ενσκύπτουν.Από την ανάποδη.
Πάντως και ο Σαρκοζί δέν πιστεύει...Και πολλοί βαθειά αντιδραστικοί πολιτικοί.
Π.Χ Ανδριανόπουλος
Γιατί εσύ δεν διαλαλείς με κάθε τρόπο τίς ´εκκρεμότητές σου´με τήν Παπαρήγα??
Η λάθος κατάλαβα και σε αυτό.???

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Τι σχέση έχει η πίστη με τήν εκκλησία??

Ωχ την πάτησα! προσυλητίσθηκες στον Χριστιανισμό γιατρέ;
sorry, δεν το ήξερα. Εγώ άλλα νόμιζα...τέλος πάντων...
να είσαι καλά και ...να με συγχωρείς :rolleyes:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημο

Ωχ την πάτησα! προσυλητίσθηκες στον Χριστιανισμό γιατρέ;
sorry, δεν το ήξερα. Εγώ άλλα νόμιζα...τέλος πάντων...
να είσαι καλά και ...να με συγχωρείς :rolleyes:

Mπά απλά αντιτίθεμαι σέ αυτούς πού αφορίζουν τήν πίστη αντικαθιστώντας την με ´φωτισμένες ´δικτατορίες.Πού ειρωνεύονται ακόμα και αυτόν που γιορτάζει το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα ή κάνει τον σταυρό του...Με αυτούς έχεις δίκιο είμαι εντελώς απέναντι...Οχι λόγω ιδεολογίας αλλά γιατί διατηρούν βεβαιότητες για τήν ζωή πού ,παρ´όλα αυτά τούς εκπλήσσει.
Και πούσαι.
Ουδέποτε έχεις απαντήσει σέ οποιαδήποτε αιτίαση απέναντι στήν πολιτική στάση τής ηγεσίας τού Συριζα.
Επίσης επιμελώς πάντα αποφεύγεις να απαντάς σε ότι σού καταλογίζει κάποιος(π.χ πλήρης αντίθεση με Αλέκα την στιγμή που μιλάς για τό 14% τής αριστεράς).
Αντιθέτως ´ξεγλιστράς´επιμελώς είτε μιλώντας γιά Χριστόδουλους είτε γιά υπερπατριώτες...
Εμένα δεν ιδρώνει το αυτί μου με τετοια..
Καλά νάμαστε και θα δείξει το πώς θά εξελιχθούν τά πράγματα......