Απάντηση: Re: Προενισχυτης μεχρι 1500 ευρω
Δυστυχως θα διαφωνισω, Πιστευω οτι για την κατηγορια τιμη ο ολοκληρωμενος της Primare αποδιδει εξαιρετικα το μεγεθος και την ενταση μιας συμφωνικης ορχηστρας. Αν μεταβουμε σε μια υψηλοτερη κατηγορια τιμης θα βρεθουν ενισχυτες με καλυτερες δυνατοτητες απεικονησης. Επιπλεον μια σοβαρη μεταβλητη ωστε να βρουμε την πολυποθητη ηχητικη ιθακη ειναι και χωρος. Πιστευω οτι στο Hobby μας πρεπει να υπαρχει σε μεγαλο βαθμο πρεπει να κυριαρχειται απο το αισθημα της υπομονης ακολοθουμενο απο αυτο του πειραματισμου.
Με εκτιμηση
Σπυρος
Φίλε Πάνο,
κατανοώ την αδυναμία του φίλου όσον ακορά τις ακροάσεις, αλλά πραγματικά δεν βρίσκω άλλο τρόπο για να τον βοηθήσω.
Δεν του είπα να αγοράσει ακριβότερα μηχανήματα αλλά να πάει να ακούσει για να δει και να συγκρίνει με τα ίδια του τ' αυτιά, αν αυτό που αναζητεί μπορεί να το βρει και σε ποια κατηγορία τιμής.
Λυπάμαι αν δεν έγινα κατανοητός.
Έχω ακούσει τον primare I30 με τα Triangle Lyrr με πηγή το ομόσταβλο CD 31, καλώδια Nordost Heimdall.
Επίσης τον primare I30 με τα Audio Spectrum Artemis V2 με πηγή το Arcam CD 33. Καλώδια Kimber Hero & 8TC.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι χρειάζεται ενισχυτικά με μεγαλύτερο όγκο στον ήχο και ίσως ισχυρότερα για να ακούσει τα συμφωνικά έργα που θέλει. Ο primare I30 δεν μπορούσε να αποδώσει τον ογκο στα συμφωνικα έργα. Δε νομίζω ότι και το ομόσταβλο σετ προ τελικού θα δώσει δραματικές διαφορές στον ήχο.
Επίσης τα καλώδια της Nordost είναι αναλύτικά μεν αλλά λεπτόηχα κατά τη γνώμη μου.
Ένας symphonic line RG10 π.χ. θα δώσει μεγαλύτερο όγκο στο άκουσμα.
Αν πάντως μπορέσει και ακούσει κάποια μηχανήματα καλό θα είναι να μας αναφέρει για να έχουμε κι εμείς μια ένδειξη για να προτείνουμε περισσότερα, αλλιώς θα συζητάμε άσκοπα και θα μπερδέψουμε περισσότερο τον Νίκο.
Φιλικά Πάντα
Γιάννης
Δυστυχως θα διαφωνισω, Πιστευω οτι για την κατηγορια τιμη ο ολοκληρωμενος της Primare αποδιδει εξαιρετικα το μεγεθος και την ενταση μιας συμφωνικης ορχηστρας. Αν μεταβουμε σε μια υψηλοτερη κατηγορια τιμης θα βρεθουν ενισχυτες με καλυτερες δυνατοτητες απεικονησης. Επιπλεον μια σοβαρη μεταβλητη ωστε να βρουμε την πολυποθητη ηχητικη ιθακη ειναι και χωρος. Πιστευω οτι στο Hobby μας πρεπει να υπαρχει σε μεγαλο βαθμο πρεπει να κυριαρχειται απο το αισθημα της υπομονης ακολοθουμενο απο αυτο του πειραματισμου.
Με εκτιμηση
Σπυρος