Προενισχυτης μεχρι 1500 ευρω

Απάντηση: Re: Προενισχυτης μεχρι 1500 ευρω

Φίλε Πάνο,

κατανοώ την αδυναμία του φίλου όσον ακορά τις ακροάσεις, αλλά πραγματικά δεν βρίσκω άλλο τρόπο για να τον βοηθήσω.

Δεν του είπα να αγοράσει ακριβότερα μηχανήματα αλλά να πάει να ακούσει για να δει και να συγκρίνει με τα ίδια του τ' αυτιά, αν αυτό που αναζητεί μπορεί να το βρει και σε ποια κατηγορία τιμής.
Λυπάμαι αν δεν έγινα κατανοητός.

Έχω ακούσει τον primare I30 με τα Triangle Lyrr με πηγή το ομόσταβλο CD 31, καλώδια Nordost Heimdall.
Επίσης τον primare I30 με τα Audio Spectrum Artemis V2 με πηγή το Arcam CD 33. Καλώδια Kimber Hero & 8TC.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι χρειάζεται ενισχυτικά με μεγαλύτερο όγκο στον ήχο και ίσως ισχυρότερα για να ακούσει τα συμφωνικά έργα που θέλει. Ο primare I30 δεν μπορούσε να αποδώσει τον ογκο στα συμφωνικα έργα. Δε νομίζω ότι και το ομόσταβλο σετ προ τελικού θα δώσει δραματικές διαφορές στον ήχο.
Επίσης τα καλώδια της Nordost είναι αναλύτικά μεν αλλά λεπτόηχα κατά τη γνώμη μου.

Ένας symphonic line RG10 π.χ. θα δώσει μεγαλύτερο όγκο στο άκουσμα.

Αν πάντως μπορέσει και ακούσει κάποια μηχανήματα καλό θα είναι να μας αναφέρει για να έχουμε κι εμείς μια ένδειξη για να προτείνουμε περισσότερα, αλλιώς θα συζητάμε άσκοπα και θα μπερδέψουμε περισσότερο τον Νίκο.

Φιλικά Πάντα

Γιάννης

Δυστυχως θα διαφωνισω, Πιστευω οτι για την κατηγορια τιμη ο ολοκληρωμενος της Primare αποδιδει εξαιρετικα το μεγεθος και την ενταση μιας συμφωνικης ορχηστρας. Αν μεταβουμε σε μια υψηλοτερη κατηγορια τιμης θα βρεθουν ενισχυτες με καλυτερες δυνατοτητες απεικονησης. Επιπλεον μια σοβαρη μεταβλητη ωστε να βρουμε την πολυποθητη ηχητικη ιθακη ειναι και χωρος. Πιστευω οτι στο Hobby μας πρεπει να υπαρχει σε μεγαλο βαθμο πρεπει να κυριαρχειται απο το αισθημα της υπομονης ακολοθουμενο απο αυτο του πειραματισμου.

Με εκτιμηση

Σπυρος

οποιαδήποτε μπορείς να δανειστείς για λίγο καιρό από κάποιο φίλο. το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιούσες το ίδιο καλώδιο της ίδιας μάρκας συνδεδεμένο σε balanced και το ίδιο τερματισμένο σε rca αλλά δεν είναι και πολύ εύκολο αυτό μάλλον.

Εχω της VDH καλωδιο rca που συνέδεα τον Benchmark με ενισχυτη ακουστικων..Να τα δοκιμασω;

Φίλε Πάνο,

κατανοώ την αδυναμία του φίλου όσον ακορά τις ακροάσεις, αλλά πραγματικά δεν βρίσκω άλλο τρόπο για να τον βοηθήσω.

Δεν του είπα να αγοράσει ακριβότερα μηχανήματα αλλά να πάει να ακούσει για να δει και να συγκρίνει με τα ίδια του τ' αυτιά, αν αυτό που αναζητεί μπορεί να το βρει και σε ποια κατηγορία τιμής.
Λυπάμαι αν δεν έγινα κατανοητός.

Έχω ακούσει τον primare I30 με τα Triangle Lyrr με πηγή το ομόσταβλο CD 31, καλώδια Nordost Heimdall.
Επίσης τον primare I30 με τα Audio Spectrum Artemis V2 με πηγή το Arcam CD 33. Καλώδια Kimber Hero & 8TC.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι χρειάζεται ενισχυτικά με μεγαλύτερο όγκο στον ήχο και ίσως ισχυρότερα για να ακούσει τα συμφωνικά έργα που θέλει. Ο primare I30 δεν μπορούσε να αποδώσει τον ογκο στα συμφωνικα έργα. Δε νομίζω ότι και το ομόσταβλο σετ προ τελικού θα δώσει δραματικές διαφορές στον ήχο.
Επίσης τα καλώδια της Nordost είναι αναλύτικά μεν αλλά λεπτόηχα κατά τη γνώμη μου.

Ένας symphonic line RG10 π.χ. θα δώσει μεγαλύτερο όγκο στο άκουσμα.

Αν πάντως μπορέσει και ακούσει κάποια μηχανήματα καλό θα είναι να μας αναφέρει για να έχουμε κι εμείς μια ένδειξη για να προτείνουμε περισσότερα, αλλιώς θα συζητάμε άσκοπα και θα μπερδέψουμε περισσότερο τον Νίκο.

Φιλικά Πάντα

Γιάννης

Αδερφε την οικονομικη διαφορα μεταξυ rg10 και primare a30.2 που πηρε το παλικαρι την γνωριζεις? Πρεπει να τα χωριζουν γυρω στα 5000 . Αντε πεταμε κατι στον αερα και οποιον παρει ο χαρος. Οκ αν ο ανθρωπος ειχε την οικονομικη ανεση να παρει οτι γουσταρει θα ειχα και εγω αλλες 100 επιλογες να του προτεινω. Οταν ομως το θεμα ειναι ο καλυτερος ηχος στα λιγοτερα διαθεσιμα χρηματα και σε προβληματικο χωρο τοτε νομιζω οτι χωρανε και μερικοι συμβιβασμοι ετσι δεν ειναι?
Δεν εχω δει συστημα εως τωρα σε αυτη την κατηγορια που να μην εχει ψεγαδια. Αν νομιζουμε οτι με 2-3 χιλιαρικα και σε 20 ημερες φτιαχνουμε τον ηχο της ζωης μας τοτε θελω να ξερω κι εγω τον τροπο που το παλεβω 10 χρονια και εχω σκασει τοσα οσα θα επαιρνα ενα ακομη σπιτι.
Οσο για τον burmester που ειπες Νικο να πω οτι δεν στα ελεγα? Ειπαμε πανω απο ολα ειναι τα οικονομικα μας ειδικα σημερα με την κολοκατασταση.

Και κατι τελευταιο. Ψυχραιμια και ηρεμια καθως ο δρομος συνηθως ειναι μακρυς. Απολαυστε τον χωρις αγχος. Το χομπι αυτο πρεπει να μας δημιουργει χαρα και να μας βγαζει για λιγο εκτος απο τα προβληματα της καθημερινοτητας και οχι να μας δημιουργει κι αλλα.

Εχω της VDH καλωδιο rca που συνέδεα τον Benchmark με ενισχυτη ακουστικων..Να τα δοκιμασω;

Aν και δεν καταλαβα γιατι συνεδεες τον Benchmark με ενισχυτη ακουστικων ...,ναι , συνδεσε την rca εξοδο του Benchmark με την rca εισοδο του primare .Ston primare πρεπει να βαλεις και τους διακοπτες στη θεση rca.Oi συνδεσεις παντα με κλειστα μηχανηματα .

Primare-A30-2-power-bck.jpg

1600-DAC1_rear.jpg

Last edited:
Δε θελω παιδια ουτε τον τελειο ηχο ουτε συγκρισιμο με ηχο των 150000 ευρω.Θελω να ολοκληρωσω το συστημα με το μικρο για καποιους συγκεκριμενο ποσο για να εχω ενα συγκεκριμενο αποτελεσμα (3d) που ακουσα σε συστημα μικροτερης αξιας

Πιστευω κι ελπιζω οτι απευθυνομαι σε χομπιστες κι οχι ελιτιστες

Re: Απάντηση: Re: Προενισχυτης μεχρι 1500 ευρω

Δυστυχως θα διαφωνισω, Πιστευω οτι για την κατηγορια τιμη ο ολοκληρωμενος της Primare αποδιδει εξαιρετικα το μεγεθος και την ενταση μιας συμφωνικης ορχηστρας. Αν μεταβουμε σε μια υψηλοτερη κατηγορια τιμης θα βρεθουν ενισχυτες με καλυτερες δυνατοτητες απεικονησης. Επιπλεον μια σοβαρη μεταβλητη ωστε να βρουμε την πολυποθητη ηχητικη ιθακη ειναι και χωρος. Πιστευω οτι στο Hobby μας πρεπει να υπαρχει σε μεγαλο βαθμο πρεπει να κυριαρχειται απο το αισθημα της υπομονης ακολοθουμενο απο αυτο του πειραματισμου.

Με εκτιμηση

Σπυρος

+1000

Έτσι είναι. Υπομονή και συλλογή εμπειριών. Για τον primare συμφωνώ. Είναι εύκολο όταν δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ένα πρόβλημα να λέμε ότι θα λυθεί με ακριβότερα μηχανήματα.

Αδερφε την οικονομικη διαφορα μεταξυ rg10 και primare a30.2 που πηρε το παλικαρι την γνωριζεις? Πρεπει να τα χωριζουν γυρω στα 5000 . Αντε πεταμε κατι στον αερα και οποιον παρει ο χαρος. Οκ αν ο ανθρωπος ειχε την οικονομικη ανεση να παρει οτι γουσταρει θα ειχα και εγω αλλες 100 επιλογες να του προτεινω. Οταν ομως το θεμα ειναι ο καλυτερος ηχος στα λιγοτερα διαθεσιμα χρηματα και σε προβληματικο χωρο τοτε νομιζω οτι χωρανε και μερικοι συμβιβασμοι ετσι δεν ειναι?
Δεν εχω δει συστημα εως τωρα σε αυτη την κατηγορια που να μην εχει ψεγαδια. Αν νομιζουμε οτι με 2-3 χιλιαρικα και σε 20 ημερες φτιαχνουμε τον ηχο της ζωης μας τοτε θελω να ξερω κι εγω τον τροπο που το παλεβω 10 χρονια και εχω σκασει τοσα οσα θα επαιρνα ενα ακομη σπιτι.
Οσο για τον burmester που ειπες Νικο να πω οτι δεν στα ελεγα? Ειπαμε πανω απο ολα ειναι τα οικονομικα μας ειδικα σημερα με την κολοκατασταση.

Ακριβώς. Κι εγώ τα ίδια λέω κάθε φορά...

Θα πρέπει να έχεις διαρκώς το νου σου στις αγγελίες. Δεν απκλείεται να βρεθεί καμμιά ευκαιρία.
Επίσης να σκεφτείς πολύ σοβαρά την ιδέα ενός πολύ καλού προενισχυτή-DAC.

Δες εδώ:

Επίσης εδώ:

Ωστόσο δεν πιστεύω πως η προσθήκη προενισχυτή στο σύστημα, ακόμα και απολύτως κορυφαίου θα φέρει κάποια θεαματική μεταβολή. Μήπως τα χρήματα για προενισχυτή θα έπρεπε να κατευθυνθούν σε περιποίηση του χώρου; Πιθανόν το αποτέλεσμα να είναι ακόμα καλύτερο.

Γνωρίζω πολύ καλά την διαφορά τιμής μεταξύ του Primare A 30.2 και του Symphonic RG10. Επειδή έχω ακούσει τον RG10 με τα Virgo V τον έφερα σαν παράδειγμα.

Συγνώμη, αν δεν γίνομαι κατανοητός.
Την άποψή μου εξέφρασα και δεν του είπα να πετάξει αυτά που έχει και να πάρει ακριβότερα μηχανήματα αλλά να ακούσει ένα ανώτερης κατηγορίας σύστημα για να δει αν αυτό που του λείπει και δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος μπορεί να του το παρέχει το σύστημα αυτό.

Επειδή λοιπόν ό ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει ακροάσεις όπως λέει, και από τα γραφόμενά του εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι πραγματικά του αρέσει και τι θέλει ακόμη να πάρει από τα υπάρχοντα μηχανήματά του, σταματώ εδώ και ζητώ συγνώμη από τον φίλο Νίκο αν καταχράστηκα το νήμα που άνοιξε κι αν τον μπέρδεψα με αυτά που έγραψα.

Φιλικά πάντα,

Γιάννης

Και προενισχυτής των 15.000 ευρώ να μπει σε χώρο 3,2*6 δεν πρόκειται να αλλάξει και πολλά. Επειδή και εγώ για την ώρα έχω ανάλογο χώρο έχω σπάσει το κεφάλι μου για την τοποθέτηση και συμφωνώ με όλα αυτά που έχουν γραφτεί
στη στενή πλευρά αντίο εικόνα με όλες αυτές τις ανακλάσεις.
στη φαρδιά πλευρά παίζει ομολογουμένως καλύτερα αλλά αντίο βάθος αφού έχεις τοίχο στα 2 και κάτι.
Αν νοικιάζεις την κάνεις, αν είναι δικό σου χρειάζεται στενή πλευρά και ακουστική περιποίηση.

Φιλε bower με βοηθησες πολύ..Αυτό που ξεχασα να γραψω ειναι οτι νοικιαζω προσωρινα και δεν μπορω να κανω αλλαγες στο σπιτι του χριστιανου.Φιλε Γιαννη δεν καταχραστηκες τιποτα απο το νημα..Το αντιθετο θα ελεγα.Απλα το να γινει καποιος κατανοητος μεσω του γραπτου λογου χρειαζεται τρομερες ικανοτητες και εμπειρια

Προσωπικά, θα καταλόγιζα μεγάλο μέρος ευθύνης και στο Benchmark.
Χωρίς να θέλω να το υποτιμήσω, εκτιμώντας τους νέους δρόμους που προσέφερε στον κόσμο του hi-fi πριν… πολλά χρόνια, θεωρώ ότι έχει ξεπεραστεί!
Μέχρι και το Teac CD-2000 «στέκεται» εξίσου καλά δίπλα του (δε θέλω να γράψω καλύτερα αφού έγκειται σε υποκειμενικές κρίσεις ακροατών) και προσφέρει είσοδο USB και αναπαραγωγή SACD συν τοις άλλης.

Δεν έχω διαβάσει ολόκληρο το νήμα, έχω προσπεράσει κάποιες απαντήσεις, αλλά γνωρίζω καλά τα ηχεία και αν κάποιος χρησιμοποιήσει κοντινή θέση ακρόασης σε αυτά, δημιουργούν ένα βάθος/πλάτος σκηνής εξαιρετικό, με μόνη «απώλεια» τον όγκο των χαμηλών που νοιώθεις στο συκώτι.

Αυτά όμως ισχύουν όταν ΚΑΙ το υπόλοιπο σύστημα μπορεί να «ακολουθήσει», διαφορετικά θα «διαμαρτυρηθούν» και θα το καταλάβουμε μέσω των «συμπτωμάτων» που έχουν ήδη αναφερθεί.

Sorry που επεμβαίνω...
ο χώρος δεν είναι και τοσο κακός αλλά είναι καλή διακαιολογία :-))
το μπεντς δεν ειναι τοσο κακό αλλά ειναι και αυτό καλή διακιολογία, σορυ Άντωνη
γιατι σε 3,3 μετρα πλάτος επί λίγο παραπάνω μήκος με μαραντζ 15ετιας περνάω καλά και με οικονομικά συστηματα?
Γιατι έχω (ηχεία), τοποθέτηση, οδηγηση
Και πάμε στον τελικό ο οποίος και τροφοδοσία έχει και DF και χαμηλές παραμορφώσεις...μμμμμμ 11κΩ αντισταση εισόδου....να πω κιαλλα?

Γιατί έχεις επιλογές Νικόλα ;ο)

Θέλεις «χρωματάκι»; Χρησιμοποιείς τον ολοκληρωμένο με το εξωτερικό τροφοδοτικό ;ο)
Θέλεις ουδετερότητα, χρησιμοποιείς τα τελικά μονομπλοκάκια σου ;ο)
Θέλεις να ακούσεις, απλά, το τελευταίο άλμπουμ που αγόρασες; Χρησιμοποιείς το μαραντζακο και περνάς καλά ;ο)

Απ’ ότι κατάλαβα, ο άνθρωπος δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία «βαρεμένων» όπως είμαστε εμείς :ο))))

ΕΝΑ σύστημα θέλει για τις ακροάσεις του… Ένα για όλα τα ακούσματα και όλες τις ώρες...

Φίλτατε, δές εδώ . Πάρε ένα τέτοιο, δώσε άλλα τόσα να στο καλιμπράρει ο αντιπρόσωπος και με ένα 500ράκι έχεις ξεμπερδέψει. Επεξα μαζί του εχτές σε σπίτι φίλου και μας μαζεύαμε τα σαγόνια μας.... Κοίταξέ το αξίζει!

Και γιατί τον πηγαίνεις τόσο "μακρυά" Φραγκούλη; Υπάρχει και το JBL ProCoustics MS-2. Δύο καλώδια καρφί σε RCA, ένα τροφοδοτικό και η ισοστάθμιση του χώρου, στη θέση ακρόασης, έχει επιτευχθεί ;ο)
Υποστηρίζουμε και θέσεις εργασίας στην Ελληνική εταιρεία που τα εισάγει με τον "οβολό" μας :ο)

Και γιατί τον πηγαίνεις τόσο "μακρυά" Φραγκούλη; Υπάρχει και το JBL ProCoustics MS-2. Δύο καλώδια καρφί σε RCA, ένα τροφοδοτικό και η ισοστάθμιση του χώρου, στη θέση ακρόασης, έχει επιτευχθεί ;ο)
Υποστηρίζουμε και θέσεις εργασίας στην Ελληνική εταιρεία που τα εισάγει με τον "οβολό" μας :ο)

Αντώνη, αυτό της JBL δεν το έχω σκαλίσει (να σου πώ την αλήθεια δεν το ήξερα καν)....Προχθές έπαιξα λίγο με το minidsp και το βρήκα πάρα πολύ καλό! Αυτό που λές όμως θα το κοιτάξω