Πρόγραμμα που να ψάχνει ip δικτύου για όσο το δυνατών γρηγορότερο ίντερνετ

Μα καλά ρε παιδιά μου επιτίθεστε επειδή θέλησα να κάνω μια ερώτηση για μια μελλοντική αγορά τηλεόρασης που σκέφτομαι να κάνω?????

Και στο κάτω κάτω της γραφής για δείτε την ημερομηνία εγγραφής μου στο σάϊτ και πόσες ερωτήσεις εχω κάνει από τότε.
Τέλος τα forums γι' αυτό το λόγο δεν είναι?
Δηλαδη να ανοίγουμε κάποια τοπικ και να γίνονται συζητήσεις απάνω σε αυτά.
Τι το παράνομο - κακό έκανα δηλαδή και με σταυρώνετε...

Απάντηση: Re: Πρόγραμμα που να ψάχνει ip δικτύου για όσο το δυνατών γρηγορότερο ίντερ

α εγω νομιζα οτι μιλαγες για dvd player!!

...ναι, με δυνατοτητα δορυφορικης ληψης και αναπαραγωγης σε 4Κ.....

Re: Απάντηση: Re: Πρόγραμμα που να ψάχνει ip δικτύου για όσο το δυνατών γρηγορότερο ί

...ναι, με δυνατοτητα δορυφορικης ληψης και αναπαραγωγης σε 4Κ.....

χμμμ...αυτο τι υπποδυναμη βγαζει και σε τι κυβικα?

Re: Απάντηση: Πρόγραμμα που να ψάχνει ip δικτύου για όσο το δυνατών γρηγορότερο ίντερ

Μα καλά ρε παιδιά μου επιτίθεστε επειδή θέλησα να κάνω μια ερώτηση για μια μελλοντική αγορά τηλεόρασης που σκέφτομαι να κάνω?????

Και στο κάτω κάτω της γραφής για δείτε την ημερομηνία εγγραφής μου στο σάϊτ και πόσες ερωτήσεις εχω κάνει από τότε.
Τέλος τα forums γι' αυτό το λόγο δεν είναι?
Δηλαδη να ανοίγουμε κάποια τοπικ και να γίνονται συζητήσεις απάνω σε αυτά.
Τι το παράνομο - κακό έκανα δηλαδή και με σταυρώνετε...

Κατ' αρχάς, εδώ δεν μας έχεις πει για μελλοντική αγορά τηλεόρασης !!!!

Εδω μας ρωτάς αν υπάρχει τρόπος να έχεις την ίδια ποιότητα πρόσβασης στο Internet που έχουν τα υψηλόβαθμα στελέχη εκεί που δουλεύεις !!!!!

Αν ημουν στη θέση των παιδιών εδώ, θα σου έλεγα οτι ασφαλως και υπάρχει : να γίνεις κι εσύ υψηλόβαθμο στέλεχος :idea:

Αλλά επειδή εκείνοι προσπαθούν να βοηθήσουν με όσες γνώσεις έχουν (και είναι απο αρκετές εως πάρα πολλές αυτές) ψάχνουν να βρούν αν είναι δυνατόν να λύσουν το πρόβλημα που έθεσες με τεχνικό τρόπο, ελπίζοντας κυρίως οτι ο IT administrator που έχετε εκει που δουλεύεις είναι αυτο που λέμε "of sub-standard quality" ....

Πάντως δεν φταίνε τα μέλη εδώ αν δεν μπορείς να διατυπώσεις με σαφήνεια την ερώτησή σου !

Σημειωτέον, αν και ΔΕΝ είμαι συντονιστής ούτε και διαχειριστής εδώ, μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΤΑΥΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, εκτος και αν κάνεις κάτι χοντρό που αντιβαίνει στους κανονισμούς ...

Φιλικά

Φίλιππος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόγραμμα που να ψάχνει ip δικτύου για όσο το δυνατών γρη

χμμμ...αυτο τι υπποδυναμη βγαζει και σε τι κυβικα?

Νομιζω ειναι μπλε και κυκλοφορει καθε Πεμπτη. Θα το ψαξω ομως...

of sub-standard quality!!!! Μου άρεσε!
Όπως και να έχει νομίζω ότι το θέμα έχει εξαντληθεί. Αντι να γράφετε την αποψη σας για το ποντίκι που ελέγχεται απο τον εγκέφαλο (αραγε θα παρουσιάζει bugs με άτομα υψηλού iq όπως εγώ;;;;;) την πέσατε στον fitsss. Αντε... αντε!

Οκ έχετε δίκιο ίσως δεν την διατύπωσα και όσο καλύτερα θα γινότανε αλλά μετά πιστεύω με τις δικές σας διευκρινήσεις σας έδωσα να καταλάβετε τι ακριβώς θέλω να κάνω.

Και ομως εχει λογικη αυτο που λεει...
Εγω εχω σε ενα δυκτιο 5 υπολογιστων 3 γραμμες dsl.
2 δικες μου και 1 τις αδελφης μου.

Υπολογιστες
1 στην αδελφη μου
1 στον ανηψιο μου
2 σε μενα
1 στον γιο μου.
1 γραμμη εγω 4αρα, 1 η αδελφη μου και εγω 2αρα, 1 εγω , ο γιος μου και ο ανηψιος μου 1024.
Το καθε PC μπορει να εχει απο οποια γραμμη θελω η καμια.
Τη IP του ρουτερ που θελω στην προεπιλεγμενη Πυλη και εφεδρικο διακομιστη ενα απο τα αλλα ρουτερ.

Αυτο που λεει ο fits79 ειναι σαν να θελει ο γιος μου να μπει στην 4αρα....

Δεν το συνιστω....
Θα το παρουν πρεφα αμεσως και θα πεσει σουτ με πιο μεγαλο φαλτσο απο
της Θωδης.........

Έχει λογική αλλά το εξέφρασε λανθασμένα στην αρχή.
Αυτό που θέλει είναι να παρακάμψει τους κανόνες πρόσβασης που έχει ορίσει ο administrator του δικτύου και να μπεί σε άλλη ομάδα δικτύου με μεγαλύτερη προτεραιότητα.

Δεν συνιστάται κάτι τέτοιο γιατί κατά 99% το έχει προβλέψει ο admin κι ακόμα κι αν δεν το έχει προβλέψει , αυτός που θα κάνει την μαγκιά θα πρέπει να ξέρει όλη τη δομή του δικτύου και τους κανόνες που έχει θέσει ο admin για να μην τον πάρουν πρέφα. Αλλιώς γ@μ@τ@ με κεφαλαία γράμματα.

λοιπον θα παρακαλουσα το φιλο fits 79 να ειναι πιο προσεκτικος με τα θεματα που ανοιγει και να ελεγχει αν τα φορουμς που συμμετεχει ειναι σχετικα με τα θεματα αυτα
το συγκεκριμενο θεμα μονο και μονο απο σεβασμο προς τα μελη που συμμετειχαν στην κουβεντα και τα οποια ευχαριστουμε θα κλειδωσει το βραδυ και αυριο το πρωι θα "φυγει" εντελώς

ευχαριστούμε

Πρέπει να το διαγράψεις εντελώς ρε φίλε? Δεν μπορείς απλά να το μεταφέρεις στην κατηγορία που πρέπει?

δεν υπαρχει κατηγορια στο Avclub με θεμα τα ιρ δικτυων

λοιπόν επειδή τυχαίνει να είμαι administrator σε τράπεζα, εχω να πω στον φιλο το εξής, καλοπροαίρετα παντα:

Σε συμβουλευω να κανεις download απο το σπιτι σου και οχι απο την δουλειά σου. Αυτό αν σε ενδιαφέρει η εικόνα σου στον χωρο εργασίας σου. Προφανώς δεν σε ενδιαφέρει, αλλά το μήνυμα δεν απευθύνεται μόνο σε σενα.

Ξερεις ποσες φορές εχουν ερθει εξαλλοι συναδελφοι και συναδελφισες φωνάζοντας ότι "εχασαν τα αρχεια τους", οτι "δεν μπαινουν σε μια σελιδα στο internet" και οτι συντομα αποδείχτηκε ότι επροκειτο για τσόντες ? Το μονο που καταφεραν ήταν να γίνουν ρεζίλι.

Υπαρχει η δυνατότητα να καταγραφονται τα πάντα (προσεξε, ειπα υπαρχει η δυνατότητα, όχι οτι όντως καταγράφονται) για λόγους ασφαλείας και στατιστικών. Για τεχνικούς λόγους και οχι παραβιασης δικαιωμάτων οπως θα βιαστεί να σκεφτεί καποιος ευθικτος. Χ_στηκε ο καθε admin αν εσυ δουλευεις ή όχι η αν παίζεις ολη μερα πασιέντζα. Αν όμως μου κολλήσεις το δικτυο ιούς ή μου καθίζεις την γραμμή - την οποια παρεπιπτόντως χρησιμοποιεί η κάθε εταιρία μεταξύ αλλων και για να βγαζει και χρηματα με τα οποια σε πληρωνει κι ολας - επειδή κατεβάζεις από το rapidshare, σε εχω σκίσει (δεν αναφερομαι σε σενα βεβαια, αλλα στον καθε συναδελφο μου που δημιουργεί προβλήματα αντι να συνεργαζεται). Πιστευω να καταλαβαίνεις. Δημιουργείς πολλά προβλήματα όταν κατεβαζεις μεγαλα αρχεία, και σκεψου ότι δεν εισαι μονο εσυ που θες να παιξεις στη δουλειά σου, ειναι και αλλοι συναδελφοι σου που νομιζουν οτι ειναι πιο εξυπνοι και κανουν το ιδιο πραγμα, προσπαθουν ταυτοχρονα να κατεβασουν ενα σωρο ^%$^%$ δημιουργώντας προβληματα σε αλλους που προσπαθουν πχ να κανουν μια online συναλλαγή ή κατι αλλο κρίσιμο.

Δοξα τω Θεω DSL εχουμε ολοι στο σπιτι πλεον. Κατεβασε οτι γουσταρεις απο το σπιτι. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που προσπαθείς να εκτιθεσαι στον χωρο εργασίας σου. Πιστεψε με καταλαβαίνω αμεσως αν ο αλλος χρειαζεται internet για δουλειά η για κωλοβαρεμα. Αν προκειται για δουλεια, το IT δεν αρνείται ποτε συνεργασία και καταβαλλει καθε προσπαθεια. Και ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ πραγματικα για το αν εργαζεσαι η οχι, ενδιαφέρεται όμως ιδιαίτερα στο να μην δημιουργείς προβλήματα τεχνικής φύσεως.

Για να ερθω στο προκείμενο, αυτο που ζητάς δεν γίνεται, αν δεν στο επιτρέψει ο adminstrator. Υπαρχουν δικαιώματα που καθορίζονται πανω στον ISA server που σας βγαζει στο internet (υποθετω ότι δουλευεις σε μεγαλη εταιρια για να μιλας για στελεχη, και οχι σε κανενα μαγαζι με 10 τερματικα και εναν DSL router..) και θα πρεπει να σου δωσουν το σχετικό δικαιωμα απο το IT για να μπορεσεις να χρησιμοποιήσεις την γρήγορη γραμμή, των "προνομιουχων".

Για να διευκρινιστεί και αυτό, σε ολες τις σοβαρες εταιρίες υπάρχει και δευτερη γραμμη για το internet, και αυτό οχι για να εξασφαλιζεται το γρηγορο σερφαρισμα στα στελέχη, αλλά για πρακτικους λογους, πχ να μπορει να γινεται load balancing για services πχ που χρειαζεται να κανουν τακτικα μεγαλα updates (πχ Antigen) χωρίς να επιβαρύνουν την κανονική γραμμή, ή πχ μπορει να δρομολογηθεί το mail απο την δευτερη γραμμη και φυσικά για backup (συνηθως η δευτερη γραμμή ειναι απο διαφορετικό πάροχο). Επισης χρειάζεται μερικοι συναδελφοι να εχουν full download rights για επαγγελματικούς λογους, η να εχουν προνομιακή μεταχείρηση όπως πχ ενα Dealing Room οπου δεν θα πρεπει να επηρρεαζονται οι συναλλαγες απο κατι (τελοσπαντως δεν θα χαρακτηρίσω)..... αλλους συναδελφους που προσπαθουν να κατεβασουν τσόντες ή ταινίες. Να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό στο ότι δεν εχει ασχοληθεί κανεις ακόμα μαζί σου και δεν σου εχει κοψει προσβασεις. Ειναι πολυ ευκολο να βγει ενα report για τo δικο σου username ή την IP σου.

Η πιο καλή κινηση που μπορεις να κάνεις, ειναι να πας κατευθείαν στο ΙΤ και να ζητήσεις πρόσβαση στον δευτερο ISA ή proxy ή στην γρήγορη γραμμή σας τελος παντων. Εξηγησε με ευθυτητα τους λογους για τους οποιους θες γρηγορο download. Μονος σου να το καταφερεις δεν υπαρχει καμια ελπιδα, αλλά και αν το κάνεις, θα σε παρουν χαμπάρι πολυ συντομα. Μαλιστα αν αρχισεις να σνιφάρεις από το pc σου ποια IP του δικτυου σου ακούει στην πορτα 80, οπως το προγραμμα που ζητας να βρείς, τότε ειναι που θα μπλεξεις. Δεν εισαι πιο εξυπνος απο τον admin, όπως αυτος δεν εινα πιο εξυπνος στον δικό σου τομέα. Συνεργασία ζήτα, και αν εισαι συνεγασιμος κι εσυ, θα την πάρεις. Μην φοβασαι να πας στο IT, την δουλειά τους προσπαθουν να κανουν οι ανρθρωποι, σε αντιθεση με κατι αλλους βεβαια... Αν πας να κοροϊδεψεις, οπως τώρα προσπαθείς, χαμένος μονο μπορεις να βγείς. Trust me δουλευω πολλα χρονια στον χωρο, και εχω αντιμετωπίσει πολλές τετοιες περιπτωσεις.

O john john έγραψε ένα εξαιρετικό κείμενο. Τα σέβη μου κύριε :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Εγώ μπορώ να θέσω το θέμα διοικητικά. Στο παρελθόν ήμουν υπεύθυνος τεκμηρίωσης και ανάπτυξης (1995-2004) του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (www.mpa.gr) . Ισχύουν όλα όσα αναφέρει ο john john και όλοι οι υπόλοιποι. Όποιος έχει ασυνήθιστα υψηλή κίνηση στον ΗΥ του τίθεται υπό παρακολούθηση. Ακόμα και οι νυχτοφύλακες. Όποιος προσπαθήσει να αλλάξει τις ρυθμίσεις του ΗΥ του χωρίς την άδεια του admin ή το κάνει επανειλημμένα, θεωρείται ότι κάποιο κακό προσπαθεί να προκαλέσει στην εταιρεία. Το χειρότερο που μπορεί αν σου συμβεί είναι να έχει συμβεί κάποιο ατυχές περιστατικό στο παρελθόν στην εταιρεία σου από μέσα από την εταιρεία και να σε πιάσουν να κάνεις παρόμοιες ενέργειες.

Τότε φίλε μου την έχεις πολύ άσχημα. Το λιγότερο που θα σου συμβεί είναι μια δυσμένεια, στη χειρότερη περίπτωση να απολυθείς και να στραφεί δικαστικά εναντίον σου η εταιρεία. Και με τη μαρτυρία του admin ..... δεν έχεις ελπίδες. Διότι δεν έχεις να επικαλεστείς κάποια διοικητική αυθαιρεσία, αλλά εσύ έχεις παραβεί τους κανόνες λειτουργίας και ασφάλειας της εταιρείας.

Εντελώς φιλικά
Βλάσης

μόνο και μόνο για το κείμενο του johnjohn δεν θα έπρεπε να διαγραφεί το παρόν thread (μπορεί απλά να κλειδωθεί) για να το διαβάζουν και να μαθαίνουν
όλοι όσοι νομίζουν ότι με "μαγγανείες" θα κάνουν την πλάκα τους άσχετα με το αν με αυτή τους την κίνηση μπορούν να κάνουν μια ολόκληρη εταιρεία άνω κάτω.