Πρωϊνός Καφές.Καθημερινές και Σχόλες..

17 June 2006
62,715
Χολαργός
Η μυρωδιά τού πρωϊνού καφέ γαργαλάει την μύτη τών περισσοτέρων μας είτε πρόκειται γιά το βιαστικό ξύπνημα στίς καθημερινές πού φεύγουμε γιά τις δουλειές μας ,είτε γιά τό πιό ´ραχάτ´τών Σαββατοκύριακων άν και εφ´όσον βέβαια και εκεί οι διάφορες υποχρεώσεις μάς επιτρέψουν να τον χαρούμε..

Αφού είμαστε Μουσικη Κατηγορία υποθέτω πώς πολλοί απ´εμάς είτε με το κλασσικό φλυντζάνι είτε με το πλαστικό ποτήρι για το αμάξι ή αλλο μέσο μεταφοράς,όλο και κάτι θα ακούμε πηγαίνοντας στις δουλειές μας.

Αντιστοίχως τά Σαββατοκύριακα ,στην θαλπωρή τού σπιτιού μας ,με μια κούπα καφέ τής αρεσκείας μας ,η μουσική μπορεί να αποτελεί και πάλι μιά ευχάριστη ενασχόληση και μάλιστα να τής αφιερωνουμε και περισσότερη ώρα...

Τι Μουσική συνοδεύει λοιπόν τό Αρωμα τού πρωϊνού μας καφέ τις καθημερινές και τίς σχόλες μας??Και άν υπάρχουν και ειδικές προτιμήσεις:Ποιος πρωϊνός καφές ταιριάζει καλύτερα με όποια μουσική μας προτίμηση??

Υ.Γ.
Εξαιρούνται οσοι ξυπνούν τά Σ-Κ μετά τήν 1..:D
Αυτοί θα απαντήσουν στο νήμα τού Τσίπουρου....:flipout::ernaehrung004:

Τις καθημερινες, περιπου 7μιση με 8μιση, μουσικη χωρις ηλεκτρικη κιθαρα και πνευστα. Gustavsen, Mertens, Massive Attack, παλιοτερα jazz trios, beatles....ααααντε το πολυ μεχρι Radiohead.

Tα σ/κ, οτι θελουν τα μικρα. Απο ζουζουνια μεχρι Μαντονα ή Hercules and the love affair!!! Δημοκρατικα πραγματα. Xεχε...:HTEHETH63:

κατ' αρχήν θα πρέπει να δηλώσω ότι τον πρωτο καφέ τον πίνω σπίτι μου - κατά τις 7 που ξυπνάω . ... Εκείνη την ώρα δεν ανέχομαι μουσική - για την ακρίβεια δεν ανέχομαι και κανέναν δίπλα μου ειδικά αν θέλει να μου μιλάει . Πίνω τον καφέ μου λοιπόν διαβάζοντας το φόρουμ - συνήθως ο Λύμπε είναι μέσα τέτοια ώρα.

Φεύγοντας για την δουλειά - ανάλογα με την κίνηση από 25 έως 45 λεπτά- παίρνω μαζί μου μουσική "διαδρομής" δηλαδή , έντονα , γρήγορα , ροκ κυρίως , ακούσματα :music-smiley-006:( Whitesnake , ZZ Top , Iron maiden κ.ο.κ.) ή φανκιές με μπόλικα πνευστά - shake it down my man , και δεν συμμαζεύεται :afro:. Μια φορά , νομίζω το έχω ξαναγράψει έκανα όλη τη διαδρομή , ακούγοντας στο repeat το Sex machine του James Brown.

Το Σ/Κ αλλάζουν τα πράγματα. Η τζαζ έχει προτεραιότητα πλέον , όλο και περισσότεροι δίσκοι περιμένουν να ακουστούν , τζαζ του 57-65 περίπου με κλασσικά κουαρτέτα και κουιντέτα ( Monk , Coltrane , Coleman , Blakey , Hancock , Mobley , Davis κλπ ) και πολλοί πιανίστες με τα τρίο τους ( Yamashita , Uri Caine , McCoy Tyner κλπ ).

Και φυσικά Beatles είτε καθημερινές είτε Σ/Κ . Και άλλα κλασσικά ....ανάλογα με τη φάση

Last edited:
Το πρωί τις καθημερινές πίνω καφέ σε απόλυτη ησυχία. Στη δουλειά πηγαίνω με τα πόδια μιά και είναι κοντά (τα καλά της επαρχίας:Banane0:) οπότε δεν τίθεται θέμα ακουσμάτων στο δρόμο. Το Σάββατο έχουν τα παιδιά την τιμητική τους, κάνουν κατάληψη στο καθιστικό για να δουν το παιδικό πρόγραμμα του ΣΤΑΡ (Μπομπ Σφουγγαράκης forever!). Μένει η Κυριακή. Συνήθως ακούω κάποιο κοντσέρτο για βιολί ενώ παίρνουμε οικογενειακώς πρωινό (Beethoven ή Brahms). Μετά περνάω στα σκληρά: Συμφωνίες, Όπερες, Ορατόρια κλπ.κλπ.

Πρωινά, γενικώς, μουσικές τύπου joie de vivre: τελευταία, κατά κόρον Sparks, συνήθως από Velvets και Jonathan Richman/Modern Lovers, μέχρι Michel Petrucciani, Charlie Hunter Quartet, Louis Armstorng (Hot 5s & Hot 7s), Art Ensemble of Chicago. Την Passacaglia και τις Harmonious Blacksmith Variations από τις Keyboard Suites του Handel, τους Ουγγρικούς Χορούς για 'πιάνο 4 χέρια' του Brahms.
Κατά κανόνα φτάνω στο γραφείο γύρω στις 6.50 με 7.00.
'Να είναι μέσα ο Ντοκ άραγε ή είναι νωρίς ακόμα;'.
Μπαίνω, 'ah there he is!'. Και η μέρα αρχίζει.

Tα πρωϊνά βάζω folk.Στον δρόμο δεν ακούω μουσική γιατί α) έχουν ξεκινήσει ήδη τα τηλέφωνα και β) προτιμώ να βάλω κανα ράδιο.Τα Σαββατά που δεν δουλεύω και το "στεφάνι μου" εργάζεται ακούω αυτά που πρέπει να ακούσω.Οι Κυριακές είναι άλλη ιστορία.Συνήθως ακούω τηλεόραση...

Re: Απάντηση: Πρωϊνός Καφές.Καθημερινές και Σχόλες..

Tα σ/κ, οτι θελουν τα μικρα. Hercules and the love affair!!!

Πολύ καλή ανατροφή λαμβάνουν τα μικρά!!:award:
Εγώ αυτήν την περίοδο ξυπνάω με ένα κομμάτι των jazzanova που έχω βάλει στο κινητό μου ως ήχο ξυπνητηριού!!!

Τίς καθημερινές επειδή διανύω μεγάλη αποσταση τά πρωινά,χρησιμοποιώ το player τού αυτοκινήτου γιά διάφορες δοκιμές..Συχνά και γιά μουσικές που παρουσιάζω και εδώ μέσα ,ειδικά τά σύγχρονα albums γιά να αξιολογήσω τήν αρχική εντύπωση που μού κάνουν...
Εχω ακούσει απο ρόκ μέχρις 8η τού Mahler...:flipout:
Συνήθως όμως προτιμώ Jazz τού 60 η ρόκ κομμάτια από τά 70´s έως και σήμερα..
Τά Σαββατοκύριακα,επειδή ξυπνώ κατά τίς 9 περίπου,ξεκινώ συχνά μέ Mozart ή Haydn -διάφορες συμφωνίες και κοντσέρτα γιά πιάνο-ή θρησκευτική μουσική τής Δύσης..
Συχνά ακούω και σονάτες γιά πιάνο διαφόρων κλασσικών συνθετών ή Jazz απο τήν ΕCM(είναι γιά να ξυπνάω μαζί με τον Ντόκ...θα έφευγαν οι κούπες τού καφέ...:music-smiley-005:)...
Mέ espresso(οταν ειμαι κουρασμένος ή πεσμένος πίνω δυο φλυτζανακια) συνήθως ακούω Bach πού μου σταθεροποιεί τήν διάθεση,ενώ με Γαλλικό τά υπόλοιπα........

Συχνά ακούω και σονάτες γιά πιάνο διαφόρων κλασσικών συνθετών ή Jazz απο τήν ΕCM(είναι γιά να ξυπνάω μαζί με τον Ντόκ...θα έφευγαν οι κούπες τού καφέ...:music-smiley-005:)...

ναι ρε ...μια φορά με φιλοξένησε για ένα ωραίο και ενδιαφέρον , κατα τα άλλα , Π/Σ/Κ , αλλά το πρωί μούβαζε κάτι μουσικές ...ή μανικαταθλιπτικοί θάμασταν ή αδερφές στην Νέα Υόρκη ....:Banane0::Banane0::ernaehrung004:

ναι ρε ...μια φορά με φιλοξένησε για ένα ωραίο και ενδιαφέρον , κατα τα άλλα , Π/Σ/Κ , αλλά το πρωί μούβαζε κάτι μουσικές ...ή μανικαταθλιπτικοί θάμασταν ή αδερφές στην Νέα Υόρκη ....:Banane0::Banane0::ernaehrung004:

Ψέμματα λές.:smash::smash::smash:

Σουχα βάλει το Coruscating τού Surman καί ενώ σού άρεσε ,μού είπες πώς σού προκαλεί νοσταλγία και δέν θές άλλο....:flipout::flipout::ernaehrung004:

Ομως ομολογώ πώς σού άρεσαν τά Βραδεμβούργεια Κοντσέρτα τού Bach στην σύγχρονη εκδοχή τού Rinaldo Allessandrini....:award:

Ψέμματα λές.:smash::smash::smash:

Σουχα βάλει το Coruscating τού Surman καί ενώ σού άρεσε ,μού είπες πώς σού προκαλεί νοσταλγία και δέν θές άλλο....:flipout::flipout::ernaehrung004:

ε ναι ...είμαι 500 χλμ μακριά από το σπίτι μόνος μου , με φίλους , θα πάμε συναυλία και με άλλους φίλους , θα βγούμε έξω , θα κάνουμε ό,τι θέλουμε , θα πάμε όλοι μαζί ν' αγοράσουμε δίσκους το πρωί ....και ξαφνικά Coruscating ....γιατί είμαι εδώ ; που είναι το παιδάκι μου ; τι κάνει μόνο του ; που είναι η γυναίκα μου , η σιγουριά του σπιτιού μου ...στο τέλος κόντευα να αναζητάω και την μάνα μου .....:Banane0:

Ομως ομολογώ πώς σού άρεσαν τά Βραδεμβούργεια Κοντσέρτα τού Bach στην σύγχρονη εκδοχή τού Rinaldo Allessandrini....:award:

Να το ξανακάνουμε ρε :ernaehrung004:

Τα πρωινά των καθημερινών ξεκινούν στη δουλειά με καφέ και το album που ακουω εκείνο τον καιρό: από folk μέχρι jazz. Όταν δουλεύω συνήθως ακούω καμια συμφωνία για να 'χω ησυχία από τους υπόλοιπους στο γραφείο. Όλως περιεργως, οι συμφωνίες του Mahler, αφού έχουν ακουστεί αρκετά, με αποσπούν εύκολα από το περιβάλλον. Στο αυτοκίνητο δεν παίζει κλασσική κυρίως γιατι δεν μπορώ να δώσω την απαιτούμενη προσοχή(ή για να μην την δώσω...), εκτός αν έχω βαρεθεί όλα τα CD του αυτοκινήτου, οπότε βάζω ΕΡΑ 3.

Στα πρωινά του Σαββατοκύριακου ο καφές συνοδεύεται από σόλο πιάνο ή μουσική δωματίου. Jazz, punk και λοιπά '70s ακούγονται από το σύστημα όταν προχωρήσει η μέρα.

Last edited:
Να το ξανακάνουμε ρε :ernaehrung004:

Με μεγάλη μου χαρά..:ernaehrung004:

Αλλά σάμπως σε αφηνουν να ησυχάσεις οι λοιποί φίλοι..?
Δέκα -δέκα μαζευονται..
Εχεις και ρεύμα βλέπεις...:drummer:
Και να σούρχεται και ο Μανωλάκος σπίτι και να σού λέει ´πφφφ..Elac...Τα αγοράζω 100 ευρώ´´..:smash::7SFGSFG::flipout:

Πόσο με καλύπτει ο Ντοκ...

Ας πούμε οτι είναι ο κοντινότερος στον χαρακτήρα μου.
Οταν ξυπνάω και ειδικά την ώρα του καφέ δεν μπορώ να ακούσω τίποτα ούτε να μιλήσω σε άνθρωπο !

Αργότερα παίζουν πολλά,ανάλογα την ώρα και τη διάθεση.Από Mozart και Rossini μέχρι το καινούριο της Lady Ga Ga:Banane0:

Το Σαββατοκύριακο είμαι στις πιό χαλαρές στιγμές μου και συνήθως ακούω ότι μου έχετε κατά καιρούς χαρίσει ή παρουσιάσει..

Υ.Γ. Βρε Σπυράκο,πραγματικό κινητό player είσαι !Χαρά στη διάθεσή σου.
Υ.Γ.2 Usually ξυπνάω μετά τις 12 το μεσημέρι.Τσίπουρο δεν πίνω.
Πού ανήκω ???:ears:

Κατ'αρχάς δεν πίνω καφέ το πρωί αλλά γάλα (μάλλον σας ξενέρωσα...). Καφέ συνήθως πίνω μετά από το φαγητό όταν βγαίνω έξω.
Λοιπόν, μετά το εγερτήριο στις 7:00 μπαίνω στην κουζίνα για να ετοιμάσω πρωινό για τα τέκνα και η πρώτη κίνηση είναι να βάλω Τρίτο Πρόγραμμα επαφιέμενος στις επιλογές του (της) εκάστοτε παραγωγού.
Οι μετακινήσεις μου γίνονται με μοτοσυκλέτα οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα ακρόασης καθ'οδόν προς τη δουλειά (εκτός αν οδηγούσα κάτι τέτοιο).
Τα Σ/Κ επειδή είμαι ο πρώτος που ξυπνάει, έχω αρκετή ώρα ησυχίας για να ακούσω ότι θέλω, κάτι που μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη διάθεση, από Shostakovich μέχρι Pieranunzi ή από Bley μέχρι Bach.

Eγερτήριο συνήθως 7:45, τελευταία το κινητό παίζει το "love theme" στην εκτέλεση των OMD. Πρίν έπαιζε το "Clocks" των Cold Play.
Tσάι από φύλλα κυδωνιού ή γαλατάκι με σοκολατούχο (νομίζω Νes Quick είναι!) και δρόμο για τη δουλειά.

Στο αυτοκίνητο με συνοδεύει μια usb memory και καμιά δεκαριά playlists με διαφορετικά είδη μουσικής. Τελευταία παίζει αυτή με τις γυναικίες φωνές.
Amy Winehouse, Gabriella Cilmi, Duffy, Maria Mena, Everything but the girl, Plavca, etc.

Γύρω στις 9:00 φτάνω στη δουλειά όπου ξυπνάω (?) και κάνω μια βόλτα από την "επί παντώς".

Η διαδικασία ολοκληρώνεται γύρω στις 9:30, όταν πέρνω την απόφαση να δουλέψω. Ανάλογα την πίεση η μουσική συνεχίζεται από red fm, αν και τον τελευταίο καιρό... πολύ πίεση...

To ΣΚ είναι πιο απλά τα πράγματα. Ο μικρός κάνει κατάληψη στην τηλεόραση, η μαμά κάνει παστίτσιο και εγώ ακούω τα CD στο δευτερεύον σύστημα στη κρεβατοκάμαρα. Κατά τις 12 κανω τον ταξιτζή στη φαμίλια και αυτό είναι όλο.

ουφ! Υπερπαραγωγή ήταν αυτό το post. Βάλε κάτι πιο απλό ρε Σπύρο!

-bye-