Project Φοιτητοprojector. Γίνεται ή όχι;

racer

AVClub Addicted Member
2 February 2009
2,903
Rotterdam
Καλησπέρα. Μου έχει καρφωθεί εδώ και καιρό η ιδέα για projector.. Δεν έχω κάποια εμπειρία με το άθλημα και γι' αυτό θα ήθελα τη βοήθειά σας.. Αυτό που με απασχολεί φυσικά είναι αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο στο χώρο μου. Budget όσο το δυνατόν λιγότερο.. Αν μπορώ να τη βγάλω με λιγότερα από 600 καλώς. Από αυτά που έχω δει υποθέτω πως ένας used TW700 είναι καλός για την περίπτωσή μου αλλά αν έχετε κάποια άλλη πρόταση φυσικά είναι ευπρόσδεκτη.

Ο χώρος λοιπόν. Μετά από μερικές ώρες σχεδίασης σε CAD να το αποτέλεσμα. Μήπως ξεχνάω κάποια μέτρηση??

project.jpg

Πώς το βλέπετε το χώρο; Βολεύει για το project; Για το πανί αυτό που σκεφτόμουν είναι να μπει στο ταβάνι και να κατεβαίνει μπροστά από την οθόνη. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Όσοι έχετε στήσει projector και νοικιάζετε τα σπίτια σας, πως το δέχονται οι ιδιοκτήτες; Αυτά προς το παρόν.. Ευχαριστώ προκαταβολικά :ADFADF1:

Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ανέβω.. Αλλά η αλήθεια είναι ότι σε αυτά τα χρήματα υπολόγιζα projector με πανί + βάση.. :p

Συνηθίζεται αυτό; :p Παραμένει το θέμα του πανιού βέβαια.. Πιο πολύ προς το παρόν με απασχολεί αν είναι εφικτό από άποψη χώρου, τώρα για τι projector κλπ πάω και αν και πόσο θα ξεπεράσω το budget θα το δούμε στη συνέχεια.

ψιλο σπατουλαρισμενους τους κοβω τους τοιχους. Αλλα ακομη κι αν δεν ειναι, αν ειναι τουλαχιστον λευκοι, θα μπορουσες για ενα αρχικα μικρο διαστημα να προβαλεις στον τοιχο, απλα για να ευχαριστηθεις το προβολι απο την πρωτη μερα.
Ετσι δεν θα σε νοιαζει που πηρες ακριβοτερο προβολεα απο to budget και δεν εφτασαν για πανι.

Στη συνεχεια ακολουθεις τη λυση του Γιαννη πιο πανω και φτιαχνεις μια οθονη εσυ (mdf/μελαμινη) οπου θα σου κοστισει πολυ λιγο.
Καπως ετσι θα το εκανα εγω στην περιπτωση σου.

Θα σου έλεγα κι εγώ να μην πάρεις πανί. Ακόμη κι αν δεν είναι εντελώς λευκός ο τοίχος -αρκεί που είναι ανοιχτό χρώμα - θα πάρεις αρκετά καλή εικόνα.Αργότερα μπορείς να πάρεις μια απλή χειροκίνητη (βρίσκεις εύκολα και σε μεταχειρισμένη με πολύ λίγα χρήματα) και μπορείς να την βάλεις στον τοίχο ψηλά .Δεν χρειάζεται να μπει στο ταβάνι.
Το ίδιο και ο προβολέας μπορεί να μπει κι αυτός στον τοίχο όπως στο σχεδιάγραμμά σου στη θέση 2. Ο χώρος σου είναι πανεύκολος για εγκατάσταση Home cinema projector και δεν θα χρειαστείς αναγκαστικά τα καλούδια (lens shift & zoom )που έχει ο TW700 . Και ένας DLP θα σου την κάνει την δουλειά.
Στο θέμα τώρα του πόσα θα διαθέσεις ,εγώ διαφωνώ σχεδόν πάντα με πολλούς συμφορουμήτες, στο ότι και η εικόνα ενός 720p είναι πολύ καλό value for money σε σχέση με έναν 1080. Στην θέση σου θα έπαιρνα ένα μεταχ/νο από τις αγγελίες του φόρουμ .
Δεν μας είπες από ποιά πηγή θα παίζεις?

Ωραία, μπορώ να το κάνω έτσι.. Τώρα αν ρωτήσω για DLP vs LCD ανοίγω πολύ μεγάλο θέμα ε;; :D. Πηγή θα είναι το PC και ενδεχομένως και το PS3 για gaming.

Re: Απάντηση: Re: Project Φοιτητοprojector. Γίνεται ή όχι;

Θα συμφωνήσω και εγώ ότι ίσως είναι καλύτερα να προβάλεις στον τοίχο. Την ώρα της προβολής μπορείς να πηγαίνεις το monitor λίγο αριστερά στο γραφείο και να φέρεις το κάδρο πιο κεντρικά στο καναπέ. Ακόμα και για το πιο φτηνό πανί θα χρειαστείς 150-200 ευρώ τα οποία μπορείς να ρίξεις στον προβολέα, και πολύ πιθανόν μετά από λίγο καιρό να κάνει ζάρες που να είναι ενοχλητικές στη θέαση. Επίσης θα χρειαστεί να ανοίξεις τρύπες σε τοίχους ή ταβάνια.

Τι είναι το LCD??:D

Είναι μια οθόνη που έχει πράσινους και κόκκινους κόκκους αντί για αλουμινί. Όταν έρθεις σπίτι θα στη δείξω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Project Φοιτητοprojector. Γίνεται ή όχι;

Είναι μια οθόνη που έχει πράσινους και κόκκινους κόκκους αντί για αλουμινί. Όταν έρθεις σπίτι θα στη δείξω.

Νερακι-σαπουνακι-τριψιματακι. Σκονη εχει πιασει. Με ενα καθαρισμα θα ειναι οκ. :flipout:

LCD vs DLP.................Μην ανοίγεις τους ασκούς του Αιόλου! Μεγάλη ιστορία.
Για μένα τα πράγματα είναι απλά. Θα έπαιρνα LCD μόνο αν δεν έμπαινε ο DLP στο χώρο μου. Για κανένα άλλο λόγο. Όμως και όσοι υποστηρίζουν τους LCD έχουν τους λόγους τους ,και δίκιο έχουν.
Ο κύριος λόγος που σου προτείνω DLP είναι γιατί βρίσκεις στην χαμηλή κατηγορία τιμής ακόμη και καινούριο ,ενώ σε LCD δεν βρίσκεις εύκολα Ηome cinema projector με 600 .
Από καινούριους σε DLp με αξιοπρεπή εικόνα είναι πχ:
http://www.skroutz.gr/s/263969/Optoma-HD600X.html
http://www.skroutz.gr/s/244019/Acer-H5360.html

Τελικα πιο ζωντανα χρωματα ποιος εχει LCD η DLP.ποιος πλησιαζει τα χρωματα της tv:drummer:

Μου κάνει εντύπωση που λέτε τόσοι για προβολή στον τοίχο. Πραγματικά δεν το περίμενα.. Εντάξει την οθόνη μπορώ και να τη ρίξω για να "ανοίξω" τη διάσταση. Ένας used TW700 με 500 ώρες στα 350 φαντάζομαι πως δεν είναι άσχημος για την περίπτωσή μου. Είναι και πιο future proof με το shift κλπ αλλά αφού λέτε για DLP κάτι θα ξέρετε. Και προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω για σφραγισμένο πράγμα. Ο Optoma HD600X στα 500 δε μου φαίνεται άσχημος.. Για να έχω 1080 στα πόσα πρέπει να ανέβω περίπου?? Όχι ότι με χαλάει το 720 βέβαια, αλλά αν μιλάμε για μικρή διαφορά..

O tw700 είναι ένα πολύ τίμιο μηχανάκι με εξαιρετική ευελιξία στην τοποθέτηση. Η αγορά όμως (οποιουδήποτε) μεταχειρισμένου προβολέα κρύβει ένα ρίσκο. Οι 500 ώρες δεν είναι πολλές ,αλλά ούτε και λίγες. Αν δεις τον προβολέα πριν τον αγοράσεις και το φως του είναι ικανοποιητικό,τότε είσαι ΟΚ. Αν δεν είναι ,τότε πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος αγοράς μιας λάμπας. Έτσι πας στο κόστος ενός DLP σαν αυτούς που λέω παραπάνω.
Προσωπικά (και μόνο) έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην διάρκεια της λάμπας στους DLP παρά στους LCD. Είχα δει πολλούς προβολείς και από τις 2 τεχνολογίες και σε διάφορες φάσεις της ζωής τους. Πάντα υπερτερούσαν οι DLP. Τα πράγματα έχουν όμως εξελιχθεί πολύ τελευταία και δεν μπορώ να ξέρω πως συμπεριφέρονται τη σήμερον ημέρα οι LCD σε αυτό το θέμα (μακροζωία λάμπας).Και όταν εννοώ μακροζωϊα δεν εννοώ απλά να χαλάσει η λάμπα ,αλλά και το πως παίζει η λάμπα μετα από πολλές ώρες. Όσοι φίλοι έχουν LCD για μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσαν ίσως να απαντήσουν σχετικά.
- Έχω ένα θεματάκι (μεγάλο θα έλεγα) με την επιλογή 720 ή 1080 προβολέα. Προσωπικά ΔΕΝ βλέπω μεγάλες διαφορές στην εικόνα (αν βέβαια το υλικό είναι το ίδιο και η πηγή παρόμοια) όταν οι ίντσες της οθόνης που προβάλλεται δεν είναι πολλές - μέχρι 100'' ας πούμε. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.Υπάρχουν αλλά δεν με χαλάνε. Παλιά πηγαίνα στους χώρους παρουσίασης που έχουν μερικά εξειδικευμένα καταστήματα ,και κάναμε ταυτόχρονη αντιπαράθεση 2 προβολικών και ΨΑΧΝΑΜΕ τις διαφορές. Τώρα πλέον αν η διαφορά είναι τόσο μικρή που δεν μπορώ να την δω αν δεν κάνω ταυτόχρονη αντιπαράθεση 2 προβολικών , δεν με χαλάει.
Επειδή βλέπω ότι ψήνεσαι και για αγορά 1080 προβολέα ,θα έλεγα αν αντέχει η τσέπη σου πάρτον. Αν όχι (φοιτητής δεν είσαι) τότε και οι 720 είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.