Μόλις γύρισα από τον κινηματογράφο (ΙΜΑΧ).
Είχα μεγάλη προσμονή και είχα φτιαχτεί και από το trailer γι αυτό έκλεισα και στην IMAX.
Διευκρινίζω ότι δεν ήξερα καθόλου το στορυ.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΟΙΚΤΡΑ.
Με 3 λέξεις:
Κουραστική, βαρετή, ακαταλαβιστικη.
Καταρχήν δεν κατάλαβα τι ήθελαν να κάνουν και με ποιο τρόπο. Πολλές τεχνικές ορολογίες που χάθηκα τελείως.
Αγωνία μηδέν, εκτός από τα 2 λεπτά της "συνάντησης".
Βαρετή ίσως επειδή ήταν one man show και δεν προχωρούσε η υπόθεση. Έβλεπα το ρολόι ποτέ θα τελειώσει , μια ώρα μπλα μπλα μπλανχωρις να υπάρχει εξέλιξη στην υπόθεση. Πάρα πολύ μεγάλη διάρκεια χωρίς λόγο που με κούρασε .
Επίσης με ενοχλεί στις ταινίες το συνεχόμενο flashback. Θέλω linear story. Άντε να θυμηθεί ο άλλος 2 στιγμές. Όχι να διακόπτει ένα σωρό φορές την ροή της ταινίας για να μας δείχνει το παρελθόν. Προσωπικά αυτό το απεχθάνομαι σαν στυλ κινηματογράφησης.
Ούτε καν ανυπομονώ να την δω σπίτι. Δεν ξέρω με χάλασε. Νόμιζα ότι θα έβλεπα μια περιπέτεια. Δεν εννοώ star wars , αλλά αυτό συγνώμη δεν λέγεται περιπέτεια. Ένα μακρόσυρτο ατελείωτο μπλα μπλα με ορολογίες που ξενίζουν. Σε άλλους μπορεί να αρέσει βέβαια αυτό το "επιστημονικό" στυλ και καλά.
Στα τεχνικά.
Ήλπιζα ότι θα δω κρύσταλλο εικόνα σε IMAX. Τι χάλι ήταν αυτό; Γεμάτο βράσιμο η εικόνα, κόκκος σαν πορτοκάλι στην κυριολεξία. Καθόλου ευκρίνεια. Δεν μιλάμε να έχει την ευκρίνεια του 4Κ, αλλά αυτό δεν είχε ούτε την ευκρινια του 1080.. Ειλικρινά σαν να έβλεπα dvd 720X576. Ακόμα και τα κοντινά πλάνα που ξεχωρίζουμε τρίχα τρίχα τα μαλλιά ακόμα και σε προβολέα 1080, εδώ ήταν όλα αυτά flat. Θολά. Χωρίς υπερβολή. Αν είναι έτσι η IMAX εικόνα, σας την χαρίζω με όλη μου την αγάπη.

Μακριά και αγαπημένοι

Από φως επαρκεστατο, κανένα παράπονο.
Όποιος την δει στο Μαρούσι παρακαλώ θέλω την άποψη του.
Υ.Γ. ξεχάστε την εικόνα που βλέπετε στο trailer στο YouTube.