Project μεγαλου Ηχειου

Λοιπον λοιπον λοιπον...Καταληξαμε!!!!
Η ακροαση που εκανα στας Αθηνας παρεα με τον Κο Τζωρτζακη μου διδαξε παααρα πολα και καταλαβα πολα... Ακουσαμε 1μιση ωρα διαφορα cd μου και καποια που ο Μανωλης μου προτεινε και απλα επαθα την πλακα μου με τα ARCOS X! Τρελαθηκα λεμε! Οχι τοσο με την ενταση αφου ουτως ει αλλως ποτε δεν ακουω τσιτα, αλλα με τον τρομαχτικο ελεγχο, την ολικη ομοιογενεια ανεξαρτητου εντασης και τον φοβερο ελεγχο!
Mετα απο συζητηση λοιπον καταληξα οτι για τον χωρο μου μαλον το ποιο ενδεικνειομενο ηχειο ειναι το Jairo με καποια ψιλoτροποποιηση. Εν καιρο θα σας ενημερωσω.
Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι θα ναι ηχειο δαπεδου οχι βασης, και το κατω μερος της κουτας θα παιξει τον ρολο της βασης και τον ρολο του να κρυψει το crossover..:guitarist:

:BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:
απλα ο μεγας προβληματισμος ειναι η ποιοτητα των ηχογραφησεων...εκει απογοητευτικα απο συγκροτηματα που τα θεωρουσα σοβαρα...πατατες ηχογραφηση εχουνε...

Last edited:
Λοιποοον δειλα δειλα ξεκινησα την ερευνα για το φινιρισμα, (ειμαι αναποδος ανθρωπος το ξερω) αφου εκτος απο το πως θα παιζει με ενδιαφερει παρα πολυ και το πως θα φαινεται... βρηκα ενα πολυ καλο μαγαζο Online που πουλαει καπλαμαδες και συναφη το http://www.woodplus.gr/index.php
To φινιρισμα λοιπον του ηχειου μου θα ναι το Olive Ash Burl..:captain:
0052f98fba4e907adb7a956552ff9166.jpg

Παραγκειλα την απαραιτητη ποσοτητα!...
αυτες τις μερες θα σχεδιασω πως ακριβως θα ναι οι κουτες και σε καμια βδομαδα θα παραγκελθουν τα μεγαφωνα απο την MTZ Audio..
Μανωλο ετοιμασου...
Αρχικως θα φτιαχτουν οι κουτες και μολις μαζευθουν τα ρημαδια τα φραγκα, υπολογιζω αρχες Μαρτη, θα παραγκελθουν και τα crossovers..
Οποτε σιγα σιγα πιανω δουλεια...

Σημερα επεσε μετρημα..βρηκα οτι το αυτι μου στην θεση ακροασης ειναι περιπου στο 1μετρο...Συμφωνα με τις οδηγιες του Μανωλη το κεντρο του τουιτερ πρεπει να ναι καπου 15ποντους ποιο πανω αρα στο 115, οποτε κατεληξα μη το πολυλογω οτι το υψος της κουτας θα ναι 122 + 3cm τα λαστιχενια πατακια απο κατω...αυριο παραγκελνω τα ξυλα και να μαστε καλα ΣΚ θα ξεκινησω σιγα σιγα..
απο βδομαδα θα χω στα χερια μου και τα μεγαφωνα..
Πληροφοριακα, παιδια το μαγαζι αυτο με τους καπλαμαδες ειναι παρα παρα πολυ εξυπηρετικο ε..μιλαμε με φτιαξε πολυ καλα ο ανθρωπος (κος Ντινος).Ανθρωπινη συμπεριφορα με αψογη εξυπηρετιση!!!Μπραβο..σπανιο αυτο!.

Σημερα χαρηκα πολυ..ανακαλυψα οτι ενας γνωστος μου και μαλιστα εδω στο χωριο μου εχει μηχανη cnc και το ωραιο ειναι οτι θα μου φτιαξει εκεινος τις μπαφλες ΜΑΛΟΝ τζαμπα!!ο ανθρωπος εχει τη βιοτεχνια που υποστηριζει την NEOSET εδω στο νησι και δεν ηξερα οτι εχει και τετοια μηχανηματα.. χα χα μου αρεσε πολυ αυτο!Τα μεγαφωνα ηδη ερχονται οποτε μολις τα παραλαβω θα πεσει μετρημα σχεδιασμα και βουρ στον πατσα....το μονο που δε σκεφτηκα και με προβληματιζει ειναι πως στον κορακα θα κολησω τον καπλαμα στις μπροστινες στρογγυλεμενες ακμες της κουτας..θα πεσει μαλλον πατεντα τρελη..ωραια ωραια..:BDGBGDB55:

Πριν λιγες μερες παρεληφθησαν κ τα μεγαφωνα! Το φιλαρακι με την κουτα με χει καθυστερισει λιγο αλλα τι να κανω... Υπομονη!
Παιδια καμια σκεψη για ρυθμιζομενα πατακια υπαρχει; Νομιζα οτι θα ταν κατι απλο αλλα τωρα που το καλοακεφτομαι δε ειναι καθολου απλο!!

Πριν λιγες μερες παρεληφθησαν κ τα μεγαφωνα! Το φιλαρακι με την κουτα με χει καθυστερισει λιγο αλλα τι να κανω... Υπομονη!
Παιδια καμια σκεψη για ρυθμιζομενα πατακια υπαρχει; Νομιζα οτι θα ταν κατι απλο αλλα τωρα που το καλοακεφτομαι δε ειναι καθολου απλο!!

Αν εννοείς ποδαράκια για τα ηχεία, αυτά που δίνει ο Μανώλης είναι μανούλα.. Μην το ψάχνεις άδικα.

Αν εννοείς ποδαράκια για τα ηχεία, αυτά που δίνει ο Μανώλης είναι μανούλα.. Μην το ψάχνεις άδικα.
Eμ μου το λεγε ο Μανωλης αλλα εγω,,....:slapface:
Νομιζα οτι το δαπεδο μου ειναι απολυτα αλφαδια αλλα δε ειναι...χανει αρκετα...γιαυτο θελω ρυθμιζομενα.

Last edited:
Συμφωνώ κι εγώ με το Δημήτρη.
Έχει κάνει δοκιμές κι έχει βρει τι ταιριάζει στο ηχείο του.
Οπότε βάλε τα σκληρά λάστιχα του Μανώλη και όπου σου κουνάει blue tack.
Η ρώτα το Μανώλη, θα ξέρει να σου πει...

Last edited:
Μα, τα ποδαράκια του Μανώλη είναι ρυθμιζόμενα. Πες του να σου βάλει μερικά σε ένα σακουλάκι και να στα στείλει.. Ή αν δεν έχεις παραλάβει ακόμα τα εξαρτήματα του crossover, να σου τα στείλει μαζί με αυτά.

το κροσσ λογικα σημερα θα μου πει τι ακριβως θα μπει...βασικα καναμε μια αλλαγη στο μεγαλο πηνιο..βαλαμε φθηνοτερο με πυρινα..μεγαλη διαφορα τιμης να βρασω, αλλα απο οτι κουβεντιασαμε δε ειναι τοσο απαραιτητο σε μενα...οταν με το καλο στησω ολο το συστημα μου και μπορω να καταλαβω καποιες διαφορες στον χωρο μου,τοτε το αναβαθμιζω..

Λεπον λεπον...παραγκειλα κ το κροσσοβε!..θα παρω τελικα και τα ποδαρακια απτον Μανωλη..
Βρηκα και το παιδι με τις κουτες και αν ολα πανε καλα μεχρι την παρασκευη θα εχω τα ξυλα..τις τρυπες να δω πως θα γινουν τζαμι αλλα δε φοβαμαι!..

Εχουν συγκεντρωθει τελικα ολα τα υλικα,τα χω και τα χαζευω, και το μονο που λειπει ακομα να βρασω ειναι οι κουτες!!! Με χει κρεμασει το φιλαρακι τρελα!,,τι το θελα να τον βαλω να μου κανει τα πλαινα λουκια και να ανοιξει τις τρυπες στις μπαφλες..ουφ..

Εχουν συγκεντρωθει τελικα ολα τα υλικα,τα χω και τα χαζευω, και το μονο που λειπει ακομα να βρασω ειναι οι κουτες!!! Με χει κρεμασει το φιλαρακι τρελα!,,τι το θελα να τον βαλω να μου κανει τα πλαινα λουκια και να ανοιξει τις τρυπες στις μπαφλες..ουφ..

ρε μάστορα, αφου εσένα πιάνουν τα χέρια σου.. πάνε πάρε ενα ρουτερ και κάνε παιχνίδι...

PS: βραστές κούτες πρώτη φορά ακούω... :D

που σαι ρε φιλαρακι? χαθηκες!Μπλεξιματα με δουλειες η ολη μερα κοβεις βολτες με το Fazer?.. :grinning-smiley-043
Για να ακριβολογησω, του πα μονο να μου κανει το ρουταρισμα γυρω γυρω στην ακμη της μπαφλας και τα καθετα λουκια.εχει μπλεξει κ αυτος με δουλειες, εχω μπλεξει κ γω με δικα μου και εγινε ενας αχταρμας..
οι γονεις μου εχουν ενοικιαζομενα δωματια και εδω κ 2-3 βδομαδες εχουμε ξεπατωθει στις δουλειες. γιαυτο κ γω δε το πολυ κυνηγησα το θεμα..αντε κ αυτη την κυριακη θα βαψουμε την πισινα οποτε μετα θα χω αρκετο χρονο για παιχνιδι!

Ηδη τον προειδοποιησα οτι το Σαββατο τα θελω κ μου δωσε το λογο του! :BDGBGDB55:

και εχω οχι μονο ρουτερ αλλα οτι θες!

Last edited: