Project P1.2 αλλαγή κεφαλής η αγορά νέου πικαπ?

Επειδή δεν έχω καταλάβει πως γίνετε εμπειρικά μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος? Και αν αγοράσω ζυγαριά σε ποιό βάρος πρέπει να το αφήσω?

edit: Το βρήκα το βάρος στις οδηγίες της stylus στο 1.25 με +- 0,25. Τελικά αγορασα αυτή εδώ την ζυγαριά

http://goo.gl/7kd4Rf

Ειλικρινά απορώ με τόσο ασχετοσύνη πως έπαιζα τόσα χρόνια τους δίσκους μου χωρίς προβλήματα :P

Ο βραχίονας σου,έχει ένδειξη για τα γραμμάρια,έτσι;
Απλώς λοιπόν βάζεις την ένδειξη που ενδείκνυται για την κεφαλή και την βελόνα σου.Κάποιου αναφέρει βάρος ανάγνωσης,οπότε βάζεις αυτό.
Παρακάτω σίγουρα θα στα πουν πιο αναλυτικά αλλά για αρχή κι αφού δεν έχεις ζυγαριά,δοκίμασε το έτσι.
Ελπίζω μόνο να είναι σωστά ορισμένο το μηδενικό βάρος,θα το διαπιστώσεις αν όταν η ένδειξη γραμμαρίων είναι στο μηδέν,ο βραχίονας αιωρείται λίγο πάνω απ' το δίσκο.
Αν δεν είναι,ρύθμισε το στο μηδέν ενώ αιωρείται κι ακολούθως όρισε το βάρος που πρέπει για την κεφαλή σου.

Να ρωτήσω το βαρύδι πίσω έχει δύο θέσεις μια εσωτερικά και μετά αν το τραβήξεις προς τα έξω κάνει κλικ σε μια άλλη θέση και τέλος αν το τραβήξεις μπορείς να το βγάλεις τελείως. Σε ποιά θέση το βάσω? Στην εσωτερική που είχε μπει είχα τα προβλήματα που αναφέρω. Μπορώ να το τραβήξω όσο θέλω η μέχρι εκεί που κάνει το κλικ εξωτερικά?

edit: Το βρήκα το βάρος στις οδηγίες της stylus στο 1.25 με +- 0,25. Τελικά αγορασα αυτή εδώ την ζυγαριά

http://goo.gl/7kd4Rf

Ειλικρινά απορώ με τόσο ασχετοσύνη πως έπαιζα τόσα χρόνια τους δίσκους μου χωρίς προβλήματα :P

Θα σε στενοχωρήσω άλλα οι δίσκοι πολύ πιθανόν να έχουν αποκτήσει φθορά στα πρανή των αυλακιων λόγω λανθασμενου βάρους.. :(

Μια χαρά τους έπαιζα πριν και ήταν ρυθμισμένος ο βραχίωνας αλλά λίγο πριν σπάσει η βελόνα από τι θυμάμαι τώρα με έπιασε να το γιαλύσω από καθαριότητα το πλατό και εκέι μάλλον έγινε η ζημιά που από τι φαίνεται έσπρωξα το βαρύδι του βραχίονα προς τα μέσα.

Είδα αυτό εδώ το video

http://www.youtube.com/watch?v=sgJ53im9ZL4

και το ρύθμισα εμπειρικά τον βραχίωνα και αρχικά το ζύγισα ώστε να αιωρείτε ο βραχίωνας όπως λέει στο video και μετά το έβαλα στο 1.25 και με λίγο πείραγμα κάπως το έφτιαξα και το έβαλα λίγο να παίξει έναν δίσκο και έπαιζε άψογα. Θα περιμένω όμως την ζυγαριά για να το κάνω σωστά με τα γραμμαρια που λέει ο κατασκευαστής. Τελικά το ζύγισμα στον βραχίωνα ήταν στο πίσω του κλίκ και λίγο ποιο μπροστά.

εντάξει κατανόησα την διαδικασία και τελικά έμαθα και να ρυμίζω τον βραχίονα. Λίγο με δυσκολεύει η διαδικασία μέχρι να ισορροπήσω τον βραχίονα ώστε να τον βάλω στο μηδεν καθώς μερικές φορές ενώ νομίζω ότι τον έχω μπαλαντζάρει όταν τον μετακινώ για λίγο αυτός φεύγει προς τα πάνω. Τελικά με δοκιμές μπόρεσα και τον ισορρόπησα και μετά έβαλα κανονικά τα γραμμάρια που λέει ο κατασκευαστείς.
Επαιξα για λίγο και παίζει μια χαρά αλλά λέω να περιμένω την ζυγαριά ώστε να το ρυθμίσω ακριβώς στα γραμμάρια που χρειάζεται.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Στην νέα βελός της sas έχει μπροστά ένα πλαστικό σαν προέκταση της που μετακινείτε. Αυτό το βάζεις κάτω η δεν έχει σημασία γιατί το έχω βάλει προς τα πάνω προς το μέρος της κεφαλής να ακουμπάει πάνω της.

Είναι το προστατευτικό της βελόνας, όταν θες να την προστατέψεις το κατεβάζεις, όταν θες να παίξεις το ανεβάζεις, εγώ το έχω αφαιρέσει τελείως, για να μην κάνει κραδασμούς ή συντονισμούς.

Τελικά η βελόνα πως ακούγεται;

Και μία ερώτηση για τους υπόλοιπους. Ξέρει κανείς πως συγκρίνεται η Jico SAS με τη βελόνα Sumiko Pearl (σκέτο Pearl όχι Black Pearl). Την έχω βάλει και η διαφορά ήταν η μέρα με τη νύχτα αλλά πάλι κάτι μου λείπει από τον ήχο.

Δεν έχω παίξει ακόμα κάποιο βινύλιο με δυνατή ένταση και για ώρα ώστε να συγκρίνω γιατί θέλω πρώτα να την ρυθμίσω σωστά. Από αύριο εντυπώσεις

Τώρα έχω άλλο πρόβλημα με το antiskating βαρίδι του πικάπ. οταν ρυθμίζω το βάρος του βραχίωνα σύμφανω με τις οδηγιες και χωρίς το antiskating μετά ο δίσκος παίζεις μια χαρά. οταν προσθέσω όμως το βαρίδι στα εσωτερικά αυλάκια του δίσκου ο βραχίωνας τραβάει την βελόνα προς τα έξω με αποτέλεσμα να μην μένει σταθερή και να φεύγει στην κυριολεξία καθώς παίζει προς τα έξω. Τι κάνω? Απλά λέτε να αφαιρέσω το βαρύδι η να ρυθμίσω το βάρος του βραχίονα μαζί με αυτό κρεμασμένο?

Εντάξει το έφτιαξα και αυτό και πάλι ήταν λόγο της ασχετοσύνης μου.... Τώρα παίζει μια χαρά..

Μιλάμε έχω μείνει εντυπωσιασμένος και δεν πίστευα την διαφορά στον ήχο που άκουσα. Πριν είχα μια μουνταμάρα και τελείως ασάφεια στον ήχο που άκουγα τώρα ακούω έναν πεντακάθαρο ήχο, τελείως αναλυτικότατο με την ποιο παραμικρή λεπτμέρεια που ακούγεται. Μιλάμε απίστευτος ήχος!
Το μόνο κακό είναι ότι δίσκους που γενικά τους παίζω και έχουν πάνω τους αρκετή σκόνη σε σημείο που ακόμα και τα στατικα πανάκια να μη μπορούν να την μαζέψουν ότι εκεί τα σκρατς που κάνει η βελόνα είναι συνεχόμενα σε σημείο να είναι ενοχλητικά. Εναν 45αρη που έχω αγοράσει πρόσφατα και τον έβαλα να παίξει δεν είχε κανένα πρόβλημα.
Είναι απλά ότι θέλουν καθάρισμα οι δίσκοι δλδ μπουγάδα με νεράκι η μπορώ κάπως να μειώσω την πληροφορία που διαβάζει η βελόνα. Κάτι είχε πάρει το μάτι μου κάπου που δεν θυμάμαι τώρα ότι κάτι παίζει με την γωνία της για τα σκρατς που διαβάζει. Διορθώστε με αν κάνω λαθος.

Και άλλη ερώτηση για το antiskating βρήκα το manual και λέει τα παρακάτω

Anti-skating force adjustment
The anti-skating force must be adjusted corresponding to the downforce as follows:
Downforce
Groove in the stub (15)

1st from bearing rings 10 - 14mN

2nd 15 - 19mN

3rd 20mN and bigger

Slip the loop of the anti-skating weight's thread over the second groove of the stub to set the correct anti-
skating force for the factory-fitted cartridge. Feed the thread through the loop of the wire support (17).

Σε ποιο από τα τρία το βάζω στην δικιά μου περίπτωση και την είναι τα mn δλδ η βελόνα μου που είναι στα 1.25 θα πρέπει να το βάλω στο 1 γιατί τώρα είναι στην τρίτη προς τα έξω

Στο 1 η βελόνα δεν κάθεται με τπτ και την τραβάει αμέσως προς τα έξω πηδώντας στα αυλάκια καθώς και στο 2. Μόνο στο εξωτερικό 3 κάθεται αλλά και εκεί την τραβάει την βελόνα όποτε το ανεβάζω. Κάτι μάλλον κάνω λάθος με το ζύγιασμα γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς αλλά ακολουθώ πιστά τις διαδικασίας δλδ και τον αφήνω τον βραχίονα να κάνει floating πρωτού το βάλω στο 0 και μετά το βάζω σε 1 + 2 παυλίτσες.