Projector or TV (Αρχαριος)

Αν εισαι σωστος στο μηκος δωματιου και ειναι 3.4 μετρα, τοτε θα καταφερεις να βγαλεις τις 92". Θα βοηθησει το σωμα της βασης και του προβολεα που θα τον πανε πιο μπροστα στο δωματιο.

Ομως κοιτα και το πλατος της 92" οθονης. 2.04μ απο τη στιγμη που εχεις κενο περιπου 2.5 μ αναμεσα απο τα ηχεια.
Αν δεις και τα fl που δινει σε φως ο προβολεας στις 92" θεωρω οτι θα εχεις πολυ φωτεινη εικονα.

Μιας και εχεις χωρο αναμεσα στα ηχεια θα ελεγα να κοιταξεις και το ενδεχομενο τις 100" οθονης. (δεν εκατσα να υπολογισω το υψος της ομως λογω και του A/C που εχεις στον τοιχο)

Κρατα και αυτη την περιπτωση στο μυαλο σου. Ισως οπως ειπε και ο Κωστας πιο πριν, υστερα απο την εγκατασταση προβολεα να ανοιγες προχειρα την εικονα του στον τοιχο και να εβλεπες ποιες ιντσες σου ταιριαζουν καλυτερα.

κυριε γιαννη οσο αναφορα το σκουρο γκρι στους τοιχους και ταβανι και ενα χαλι αναμεσα σε μενα και την οθονη πως ακουγεται?θα βοηθησουν?

Γιάννης σκέτο αδερφέ!! Ασφαλώς και θα βοηθήσουν πολύ!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν και η επιλογή μαύρης κουρτίνας έχει περισσότερα πλεονεκτήματα...δεν σου μαυρίζει μόνιμα το δωμάτιο και έχει καλύτερη απόδοση κατά την θέαση της ταινίας. Το σκουρόχρωμο ταβάνι θα βοηθήσει σίγουρα.

εβλεπα διαφορες φωτογραφιες να παρω ιδεες και το ανθρακι μ αρεσε πολυ με χαμηλο φωτισμο να φτιαξω το δωματιο! θα σκεφτω και για την κουρτινα που λες...

αλλη μια ερωτηση λεπτομερεια βεβαια οσο αναφορα τον ηχο...εχω 2 κουρτινες μεγαλες υφασμα πολυ παχυ σαν αυτες των ξενοδοχειων....αν τις κρεμασω στους 2 τοιχους πισω μου και αριστερα μου δεν λειτουργουν ως ηχοαποροφητικες ?δεν θα κοψουν δηλαδη ανακλασεις του ηχου?

αλλη μια ερωτηση λεπτομερεια βεβαια οσο αναφορα τον ηχο...εχω 2 κουρτινες μεγαλες υφασμα πολυ παχυ σαν αυτες των ξενοδοχειων....αν τις κρεμασω στους 2 τοιχους πισω μου και αριστερα μου δεν λειτουργουν ως ηχοαποροφητικες ?δεν θα κοψουν δηλαδη ανακλασεις του ηχου?

Σου το ξανάπα, μην τον ντύσεις εντελώς το χώρο, θα χάσεις αυτές τις ανακλάσεις και θα νεκρώσεις το χώρο σου ηχητικά, καλό θα είναι να υπάρχουν και γυμνές επιφάνειες.

yes sir! οκ ακυρο οι κουρτινες λοιπον ...ξερεις τωρα εγω σκεφτομαι την καθε λεπτομερια και πεταω ιδεες :P

yes sir! οκ ακυρο οι κουρτινες λοιπον ...ξερεις τωρα εγω σκεφτομαι την καθε λεπτομερια και πεταω ιδεες :P

Προσοχή!!! Εγώ δεν σου λέω να ακυρώσεις τις κουρτίνες, λέω απλά μην ντύσεις ολοκληρωτικά το χώρο. Καλό θα ήταν να υπάρχουν και λίγο γυμνοί τοίχοι, μπορείς αν θες να βάλεις αλλά αντί να βάλεις για παράδειγμα 3 μέτρα μήκος βάλε 1, το πάτωμα αν θες να το ντύσεις όλο κάντο, τους πλαϊνούς τοίχους όμως τους χρειάζεσαι γυμνούς για τις δευτερεύουσες ανακλάσεις.

καπως ετσι θα το κανω..επισης κωστα η ξυλινη πορτα δεν ειναι και οτι καλυτερο για τον ηχο ετσι? μηπως να πεταξω πανω της μια κουρτινα ? :P

Κοίτα να δεις, ειδήμων δεν είμαι σ αυτό το θέμα, όμως απ αυτά που έχω διαβάσει κακό δεν είναι να υπάρχει ποικιλία υλικών σ ένα χώρο. Προσωπικά έχω μπόλικο ξύλο στο σαλόνι (σύνθετο, τραπεζάκι, γραφείο, καρέκλες, πόρτα) και δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα αλλά και πάλι δεν ξέρω πως θα έπαιζε το σύστημα χωρίς αυτά. Εξάλλου τώρα με τις ισοσταθμίσεις, λίγο πολύ κάποιες συχνότητες που χάνεις λόγω χώρου και υλικών σου τις δίνει και κάποιες που είναι υπερβολικές στις αφαιρεί οπότε μην ανησυχείς με τέτοια θεματάκια. Προσωπική μου άποψη, τέλειος χώρος δεν υπάρχει, όποιος το πει μάλλον υπερβάλλει.

Κατι αλλο για να χρησιμοποιησω τον projector στο σημειο π θελω 2.9 μ χρειαζεται σχεδον full zoom για να παιξει 92 inch αυτο δεν χαλαει την ποιοτητα της εικονας σε σχεση με το καθολου zoom ετσι?

Κατι αλλο για να χρησιμοποιησω τον projector στο σημειο π θελω 2.9 μ χρειαζεται σχεδον full zoom για να παιξει 92 inch αυτο δεν χαλαει την ποιοτητα της εικονας σε σχεση με το καθολου zoom ετσι?

Αν και κάποιοι λένε ότι καλύτερα με κλειστό το zoom, εντούτοις δεν νομίζω να έχει αποδειχτεί ότι τέρμα ανοιχτό έχει κάποια σοβαρή επίπτωση στην εικόνα, ο Γιάννης Χατζηγεωργίου σίγουρα θα το ξέρει αυτό κι είναι ευκαιρία να το θυμηθούμε. Πάντως για την ιστορία κι εγώ με τέρμα ανοιχτό είμαι, όταν το δοκίμασα να το κλείσω για να δω τη διαφορά, πέραν του φωτός και της πιο συμπαγής εικόνας λόγω μικρότερου μεγέθους, δεν είδα άλλη διαφορά προς το καλύτερο ως προς την ευκρίνεια ή κάποιο άλλο τομέα της εικόνας παρόλο που το ανοιγόκλεισα αρκετές φορές για να σιγουρευτώ.

εμενα θα εχει ηδη πολυ φως ο projector ειδικα στις 92 inch οποτε δεν νομιζω να εχω θεμα αν χανεται λιγο φωτεινοτητα απο το zoom