Prometheus

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    212
Re: Προμηθέας — Prometheus

Oh my... Όντως πολύ καλή ταινία, έτσι και είχε τα μέσα του σήμερα θα έκανε παπάδες ο david.
Bέβαια δεν έχω παρακολουθήσει κάποιο έργο του που να μη μου άρεσε.
Απο την άλλη σίγουρα βασιζόμενο σε βιβλιογραφία δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με το prometheus
και κατ επέκταση ούτε με τα υπόλοιπα alien.
Πάντως το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι το alien σαν οργανισμός είναι κατασκεύασμα των μηχανικών,
ένα βιολογικό όπλο. Όπως έχει φανεί στις ταινίες, χρησιμοποιείται ο εκάστοτε οργανισμός ως ξενιστής
κι έπειτα, γεννιέται πλέον η φονική του έκδοση. Οσο πιο δυνατός ο ξενιστής τόσο πιο θανατηφόρο το
πλάσμα που δημιουργείται. (πχ η βασιλισσα δημιουργήθηκε από ένα μηχανικό, οπότε είναι τεράστια
δυνατή, και μπορεί να δημιουργεί ζωή με τα αυγά. Επίσης στο Αlien 3 το πλάσμα δημιουργήθηκε
με ξενιστή ένα τετράποδο. Ετσι και το alien ήταν τετράποδο :)
Υπαρχουν δηλαδή κάποια χαρακτηριστικά που παραμένουν ιδια με του ξενιστή όσο αφορά τη φυσιολογία του.

Last edited:

Chris1967

ΔΕΝ υπαρχει σφαλμα στην λογικη της κουλτουρας των AvP. Δεν ειπα κατι τετοιο.
Ομως, θα μπορουσε να ειναι πιο περιπλοκο, πιο ευρηματικο, πιο πρωτοτυπο και ΠΙΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ.
ΟΛΑ εξαρτωνται απο την φαντασια του σεναριογραφου. Και, ευτυχως η δυστυχως, ολοι οι σεναριογραφοι δεν ειναι ιδιοι.
Φανταζεσαι να αναλαμβανε την υποθεση των AvP ο Riddley Scott ? Αυτο προσπαθησα να πω.

Δεν ειμαι σιγουρος (μετα απο 33 ολοκληρα χρονια) εαν τα Alien προηλθαν απο καποιον αυτοχθονα οργανισμο, καποιου πλανητη
η ηταν ενα γεννετικο πειραμα που ΜΟΝΟ μεσα απο ξενιστες μπορουσε να γεννηθει. Εισαι εσυ σιγουρος ? Εαν εισαι, τοτε ΝΑΙ τα Alien
μονο μεσα απο καποιο αλλο σωμα μπορουν να κυοφορηθουν (παιρνωντας και καποια στοιχεια του ξενιστη, predator, sapiens, κλπ κλπ).
Eγω, απο την αλλη, θεωρω οτι αυτο που εχει σφυρηλατησει και δοκιμασει η ΦΥΣΗ, μεσα απο εξελικτικες διαδικασεις εκατομμυριων ετων
κανενα αλλο (υπερξελιγμενο) ον ΔΕΝ μπορει να δημιουργησει. Αποψεις ειναι αυτες ! Κανεις μας ΔΕΝ εχει το αλαθητο (και αυτη ειναι η ομορφια).

Πιστεύω πως οι ταινίες ΑvP παρότι όχι περίπλοκες, είναι και πρωτότυπες και ανατρεπτικές, είχαμε ξαναδεί κάτι τέτοιο ?(αν μου διαφεύγει θα ήθελα να την δω την όποια ταινία). Βέβαια πολύ σωστά πάντα μπορεί να υπάρξει κάτι καλύτερο, αλλά να ξέρεις ότι τα βαθιά νοήματα και τα πολύπλοκα σενάρια κουράζουν τους περισσότερους θεατές και μειώνουν τα λεφτά στα box office...

Η προέλευση των Alien δεν είναι γνωστή αλλά δεν χωράει αμφιβολία ότι από τα δεδομένα που έχουμε δει στις 4 ταινίες σε συνάρτηση με τις 2 AvP προκύπτει ότι τα Alien πράγματι χρειάζονται ξενιστή, και ότι στην μορφή που τα βλέπουμε στις 4 ταινίες είναι σίγουρα με ανθρώπινο DNA... (και επειδή στις AvP όταν μπαίνουν σε Predator αποκτούν και την μορφή του).

Δεν μπορώ να δώσω απάντηση στις εξελικτικές θεωρίες (παρότι έχω διδαχθεί Βιολογία/Λίγη Γενετική και Εμβρυολογία στο Πανεπιστήμιο). Από τα λίγα δεδομένα που έχουμε εδώ στην Γη το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ισορροπίες παρά την πάροδο εκατομμυρίων ετών, είναι ευαίσθητες και ένα σχετικό μικρό συμβάν μπορεί να εξαλείψει την ζωή στην Γη ή να την μετατρέψει σε κάτι που δεν φανταζόμαστε καν παρά την σφυρηλάτηση εκατομμυρίων ετών. Το αν ο Δημιουργός είναι μια ανώτερη διανόηση ή η τυχαία συνάρτηση χημικών και άλλων συμβάντων λίγο έχει να κάνει με την εξέλιξη, που φυσικά πρέπει να δούμε πολύ πέραν των Δαρβινικών ή Θρησκευτικών μας προδιαθέσεων. Δεν πρόκειται περί λάθους ή σωστού ή αλάθητου...

Ένας λόγος που μου αρέσει η επιστημονική φαντασία είναι ότι ξεπερνάει τους φραγμούς της επιστήμης και χρησιμοποιεί πολύ περισσότερη φαντασία.

Το Dune το είδα πρωτοετής φοιτητής στο σινεμά... δεν κατάλαβα τίποτε... θεώρησα ότι ήταν πολύ μπερδεμένο και πυκνό.

Αυτό που λέω παραπάνω συνέβηκε με αυτή την ταινία... τεράστια οικονομική καταστροφή...

Αργότερα μετά από ένα χρόνο αγόρασα και διάβασα το βιβλίο, και μετά το δεύτερο κοκ...

Τώρα θεωρώ ότι είναι αριστουργηματικά τα βιβλία αλλά και αριστούργημα και η ταινία την οποία έχω και σε πρωτότυπο DVD.

Last edited:

Αυτο που δεν ξερουμε και ΘΑ μαθουμε ειναι πως αναπαραγαγονται οι Μηχανικοι.

Αν γεννανε και αυτοι τιποτα αυγα ε......

Αυτο που δεν ξερουμε και ΘΑ μαθουμε ειναι πως αναπαραγαγονται οι Μηχανικοι.

Αν γεννανε και αυτοι τιποτα αυγα ε......

Μπορεί τους engineers να μην τους έχουμε δει ακόμα... ;)

Οι space jokeys ενδεχομένως να είναι γενετικά κατασκευασμένα "εργαλεία", "στρατιώτες", "υπηρέτες", κτλ. που χρησιμοποιούνται από τους engineers όπου ελοχεύει κίνδυνος για τη ζωή τους...

Τς τς τς τς ..... να γεννανε αυγα οι Μηχανικοι ?

Ιεροσυλε Kosh ... κοτες τους εβγαλες !!!!

(Chris1967 , συμφωνω στα περι εξελιξης .... οπως ακριβως τα γραφεις !
Απλα, μου αρεσει υποσυνειδητα να ισχυει η τυχαιοτητα στην κοσμικη εξελιξη ... με ανατροπες ....
αλλα προερχομενη απο την Φυση !!!!!)

Last edited:

Τς τς τς τς ..... να γεννανε αυγα οι Μηχανικοι ?

Ιεροσυλε Kosh ... κοτες τους εβγαλες !!!!

Προσπαθω να δω που στα τσακιδια σε ποιο εξελικτικο σταδιο δηλαδη η Βασιλισσα εκανε μπακα και γενναγε αυγα....απο καπου πρεπει να το κληρονομησε αυτο....

η Βασίλισσα όμως είναι "προιόν" της φαντασίας του Cameron
Ο Προμηθέας του Σκοτ υποτίθεται ότι ασχολείται με την ιστορία πριν το 1ο Alien
άρα είναι πολύ πιθανόν να μην μάθουμε ποτέ , πως ξεφύτρωσε η Βασίλισσα

Ψήφισα καλή!!!!
Μου άρεσε η φωτογραφία, τα πλάνα και η όλη ατμόσφαιρα της ταινίας…

Όλα αυτά τα τόσα πολλά ερωτήματα που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μας απασχολούν δεν τα βρίσκω μεταξύ μας και τόσο μεγάλης σημασίας. Περίπου έχω καταλήξει, αλλά ακόμα και οποιαδήποτε ανατροπή σε πιθανή συνέχεια δεν νομίζω πως θα με εκπλήξει ιδιαίτερα (έχω σκεφθεί ακόμα και το ενδεχόμενο η πρωταγωνίστρια να στραφεί εναντίον των γήινων, όταν θα επισκεφθεί των πλανήτη των "Δημιουργών")

Και σε αντίθεση σχεδόν με τους περισσότερους δεν μου άρεσε ο Michael Fassbender....Είναι η πρώτη φορά που δεν μου αρέσει, και θεωρώ πως θα πρέπει να γίνει λίγο περισσότερο προσεχτικός....Είναι πάρα πολύ καλός για να είναι τόσο "μαζικός"....

Κατα τα άλλα και στο είδος της πάντα, καλή!

Λοιπον,
μια και το εθιξαν οι Kosh και MoDis ...

το concept art του ξενου διαστημοπλοιου στον LV-426, του FaceHugger, του πρωτου Alien αλλα και του πρωτου αυγου
(δηλαδη, στο Alien του 1979) ηταν του σουρρεαλιστη καλλιτεχνη H.R.Giger !!!! O ενας απο τους δυο σεναριογραφους,
Dan'O'Bannon, εκανε το "λαθος" να παρουσιασει την δουλεια του Giger (Νecronomicon) στον Riddley Scott. Ο Riddley οταν
ειδε την αποκρουστικοτητα αλλα και σεξουαλικοτητα των πλασματων μεσα στο βιβλιο .... αναφωνησε ... "this thing could
easily fuck you before it killes you" !!!! To μεγαλυτερο προβλημα, απο εκεινη την στιγμη και μετα, ηταν ΠΩΣ θα βαλουν
το Alien να ΜΗΝ κανει ερωτα στον ξενιστη (κοινως, να τον βιαζει απο το στομα) μπροστα στο συντηρητικο κινηματογραφικο
κοινο της Αμερικης. Οποτε, τι εκαναν ???? Εβαλαν, ενα facehugger να σκεπαζει το προσωπο του ξενιστη και να εκτελει
τον βιασμο ... ΑΘΕΑΤΑ ! Aκομα και οταν εκτεινει την δευτερη οδοντοστοιχια του, το Alien, προτρεπει συνειρμικα σε φαλικο
συμβολο που βιαζει την προστασια του δερματος του ξενιστη. Και στο αρχικο σεναριο, αυτη η δευτερη οδοντοστοιχια,
ΔΕΝ βρισκονταν μεσα στο στομα του Alien !!!!! Ουτε ξεσκιζε το δερμα των ξενιστων !!!! Ο νοων νοητω .....

Η βασιλισσα που προηλθε απο την προσμιξη Predator και Alien .... λεγεται Predalien ... και γεννουσε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
(με τον γνωστο παρασιτισμο σε ξενιστες) πολεμιστες Predalien και, πολυ αργοτερα, τα γνωστα facehugger.
Για να χει μια προσωπικη φρουρα, οταν τα αυγα γινουν ... ΠΟΛΛΑ ! Το μονο που ξεχωριζει στο ποιος ξενιστης
κουβαλαει μια βασιλλισα μεσα του ... ειναι ο χρονος επωασης. Για απλο xenomorph, 4 με 24 ωρες, για alien queen
απο 1 μεχρι 7 μερες !!! Επισης, υπαρχει ενα ενστικτο στα facehuggers να μεταβιβαζουν το DNA της βασιλλισας
στον τελευταιο επιζωντα, αρα και τον πιο ΙΚΑΝΟ τους αντιπαλο.

Επισης .... στο Alien Ressurection ... η Αlien Queen, κατορθωνει (????) με ανεξηγητο τροπο να μετατρεψει την
μητρα της που γενναει αυγα .... σε ανθρωπινη μητρα που γενναει υβριδια (μωρα). Οποιος χαμπαριασε, ΠΩΣ
εγινε αυτο, μου λεει και εμενα .... Γιατι ΑΝ δεν χρειαζεται facehuggers, δεν χρειαζεται και ξενιστες, αρα μπορει
να διαινωνιζει ΑΤΕΡΜΟΝΑ το ειδος της. Οποτε παει περιπατο και το σεναριο μου (για συλλογη των αυγων απο
τους Μηχανικους).

Για πειτε καμια ιδεα .....

Last edited:

Modis: Η βασίλισσα γεννήθηκε σίγουρα χρησιμοποιώντας τον
ξενιστή Μηχανικό. Οταν στο Prometheus σκάει το πλάσμα από τα σπλάχνα του Μηχανικού φαίνεται ξεκάθαρα
το επιπλέον προστατευτικό-αδιαπέραστο κάλυμμα στο κεφάλι του πλάσματος.
Sr71B: στο Αlien 3 η βασίλισσα χρησιμοποίησε σαν ξενιστή τη Ripley. Στο ressurection κλωνοποιήθηκε
στα εργαστήρια του στρατού με το dna του alien οργανισμού αναμεμειγμένο με το ανθρώπινο.
Η βασίλισσα αφαιρέθηκε από τη Ripley χειρουργικά και εφόσον ο οργανισμός
αυτός κληρονομεί όπως ανεφερα πιο πάνω χαρακτηριστικα του ξενιστή, η νέα βασίλισσα φέρει πλέον και
μήτρα, ενώ η Ripley έιναι ένα υβρίδιο με ανεπτυγμένες αισθήσεις, δύναμη, και αίμα που.... βράζει.

Επίσης, ότι λάθος ή παράδοξο ανιχνεύσει κανείς στη φάση alien... έλεος βρε παιδιά κινηματογραφικές
ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι, γιατί να τις ερμηνεύουμε με εξελικτικές θεωρίες?

Oι ταινιες μπορει να μην αξιζουν εκτενους επιστημονικης θεμελιωσης (συμφωνω).
ΕΓΩ, ομως ... εχω το χουι να εφευρισκω συνειρμους εκει που δεν υπαρχουν.
Εαν οι συνειρμοι αυτοι βρισκουν πατημα και σε καποιες επιστημονικες αποψεις ... ακομα το καλυτερο.

Τι αλλο θες να σου πω ?

Tίποτα αγορίνα, έχω ενα φιλαράκι με ακριβώς το ίδιο χούι και είναι απολύτως διασκεδαστικό
αλλά και ψυχαγωγικό. Άλλωστε αυτό με τις επιστημονικές αναλύσεις δεν πηγαινε για σενα
αλλα γενικά μιας και όλοι λίγο πολύ αναφέρθηκαν στις εκάστοτε ταινιούλες βασιζόμενοι
σε ρεαλιστικά κριτήρια.
Go blackbird!! (τι τέλειο που έκανε την εμφάνισή του στο transformers 2... πορώθηκα άσχημα
μέχρι να μεταμορφωθεί σε έναν old fart diseptigon....):bigcry:

Οld fart Disepticon .... ???
ΙΕΡΟΣΥΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ .... :motz:

Το σκαφος που εχω την ΤΙΜΗ να φερω ως nickname δεν ειναι κανα συναρμολογουμενο της ILM.
Ειναι μια κατασκευη που, ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ, επιμηκυνεται κατα 40 εκατοστα, κατα την διαρκεια της πτησης του ?
Disepticon or Αutobot or Anything !

Μην σε ξανασυλλαβω να διατυπωνεις ... ασεβεις και ανοσιους συσχετισμους !!!
Θα σε στειλω στρατοσφαιρα να συλλεξεις οζον .... :trytofly:

Οντως, εχω ενα καμμενο (Sharp) και στο παταρι .... :2thumb22sup:
(δεν το δινω ... θα το φτιαξω ... μετα το 2020 ....:grandpa: )

Last edited:

Νομιζω οτι το story του πρωτου AvP (με τους Μαγιας και τις ανθρωποθυσιες και ολα αυτα)
δεν ειχε φαει τα ψωμια του. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ... ηρθε το δευτερο ... και το αποτελειωσε !!!!
Τα κανε σκ.τα ! Μονο παϊδακια στο μπαρμπεκιου δεν εψηνε ο Predator.
Πολυ "συνοικιακο" και αγαπουλιαρικο το περιβαλλον της αμερικανικης κωμοπολης.
Και τι αλλο θα μπορουσε να ηταν, δηλαδη ! Εαν ημουν Predator ... θα αφηνα το Alien
να "κανει δουλεια" απερισπαστο. Δεν θα καταδεχομουν να χασαπωσω GI-Joe παληκαρακια
και anime-toy ζουζουνες.

Οταν λεμε Alien .... εννοουμε OffWorld !!!!
ΤΕΛΟΣ.

Modis: Η βασίλισσα γεννήθηκε σίγουρα χρησιμοποιώντας τον
ξενιστή Μηχανικό. Οταν στο Prometheus σκάει το πλάσμα από τα σπλάχνα του Μηχανικού φαίνεται ξεκάθαρα
το επιπλέον προστατευτικό-αδιαπέραστο κάλυμμα στο κεφάλι του πλάσματος.

Μπα δε το νομίζω ...
Αν αυτό .... είναι τελικά αυτή
πρέπει κάποια στιγμή .... να μετακομίσει γιατί βρίσκεται σε λάθος πλανήτη

Απάντηση: Re: Προμηθέας — Prometheus

Μπα δε το νομίζω ...
Αν αυτό .... είναι τελικά αυτή
πρέπει κάποια στιγμή .... να μετακομίσει γιατί βρίσκεται σε λάθος πλανήτη

ανεβαινει στο σκαφος που παει στο πλανητη των μηχανικων και τους αλλαζει τα φωτα,Νεμεσις.
Καποιοι δραπετευουν απ'το πλανητη και στο σκαφος τους ανεβαινει ενα τερας,γινεται του κουτρουλη ο γαμος,δεν μενει ρουθουνι και καποια στιγμη ενω το σκαφος ειναι ακυβερνητο,το ανακαλυπτει μια γηινη αποστολη να περιπλαναται στο διαστημα και η συνεχεια γνωστη.