Prometheus

Βαθμολογήστε την Ταινία:


  • Total voters
    212
Re: Προμηθέας — Prometheus

Eπειδη εγω με τους νουμεροπλανητες δεν τα εχω καλα για πειτε ποιοι πλανητες ειναι ποιοι απο οσα ξερουμε εως τωρα.
 
Re: Προμηθέας — Prometheus

Δεν είναι τόσο πολύπλοκο .... ακόμα

O LV-426 γνωστός και ως Acheron είναι ο 2ος από τους 3 φυσικούς δορυφόρους
που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον "πλανήτη" Calpalmos που είναι ο 5ος πλανήτης από
το αστέρι Gliese 86.
Το όλο σύστημα αυτό ονομάζεται Zeta 2 Reticuli

Είναι ο πλανήτης που προσγειώθηκε το USCSS Nostromo το 2122 (alien)

Ο LV-223 είναι ένα από τα 3 φεγγάρια ενός gas giant που είναι σε τροχιά γύρω από το αστέρι Gliese 86.

Είναι ο πλανήτης που προσγειώθηκε το USCSS Prometheus το 2092 (prometheus)

πηγή avp.wikia.com

Και για να μπερδευτούμε λίγο και να βάλουμε χρονολογίες μέσα
αν ο LV-223 και ο LV-426 ήταν γνωστοί το 2092
(πρέπει αν θυμάμαι καλά να φαίνονται στην οθόνη κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του πληρώματος του Προμηθέα)

γιατί το 2122 που βρέθηκε εκεί το Νοστρόμο δεν ήταν γνωστός από το πλήρωμα .... ?

για αυτό λέω από όπου και να το πιάσεις "βρωμάει..."
 
Re: Προμηθέας — Prometheus

Kαλοοοοοοοοοοοοοο ..... :award:

(μαλλον πρεπει να ζητησουμε προμηθεια απο τον Scott ... απαντες επιδοξοι σεναριογραφοι !)
 
Re: Προμηθέας — Prometheus

Ξέρετε τι μου θυμίζετε τόσες σελίδες που σας παρακολουθώ;

Κάποιους τύπους που στέκονται μπροστά σε έναν πίνακα με σχετικά αφηρημένο περιεχόμενο και αρχίζουν κουβέντα περί του βαθύτερου νοήματος που θέλει να αποδώσει ο καλλιτέχνης. Στο τέλος φτάνουν να κάνουν μέχρι και ανάλυση ... ούρων στον πίνακα και τσακώνονται για το νόημα του καλλιτεχνήματος. Τελικά τους πλησιάζει ο καλλιτέχνης λέγοντάς τους να μη τσακώνονται γιατί απλούστατα ο πίνακας απεικονίζει ....τον σκύλο του τον Τζάκ! :p

Εντάξει βρε παιδιά. Το παραδέχομαι η ταινία κατάφερε να δημιουργήσει ήδη έναν μύθο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Μην κάνετε πάντως πολύ μεγάλη ανάλυση γιατί στο τέλος υπάρχει σοβαρότατη πιθανότητα ο σεναριογράφος Damon Lindelof (το έχει αποδείξει στο παρελθόn με το LOST) να διαψεύσει κάθε σωστή και τεκμηριωμένη εξήγηση και να δώσει την πιο απίθανη λύση στον μύθο του Προμηθέα.

Σοβαρά τώρα!
Η δημιουργία του Ridley Scott πραγματικά όσο και αν χωλαίνει σεναριακά, είναι θεαματική και καλλιτεχνικά άρτια τόσο σε είκόνα όσο και σε ήχο. Ακόμη και το ίδιο το σενάριο μπορεί να δώσει βάθος τόσο στο επίπεδο της μυθολογίας του Προμηθέα ως δημιουργός-προστάτης του ανθρώπου, την αναζήτηση της ψυχής σε μη οργανικές μορφές ζωής, (David) όσο και στο επίπεδο της αναζήτησης της ανώτερης δύναμης που μας δημιούργησε (έστω και αν τελικά αυτή δεν είναι ο Θεός).
Ίσως τελικά να θέσει τα κατάλληλα ερωτήματα με τον κατάλληλο τρόπο (απαντήσεις αποκλείεται να δώσει μια ταινία) και να μας εκπλήξει, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε δυστυχώς την δεύτερη ταινία.

Μέχρι τότε μπορούμε άνετα να στεκόμαστε μπροστά από τον πίνακα και να κάνουμε αναλύσεις επί αναλύσεων!-bye-
 
Re: Προμηθέας — Prometheus

Περισσοτερη πλακα εχουν οι αναλυσεις προ της λυσεως του μυστηριου παρα η ιδια η λυση.
 
Re: Προμηθέας — Prometheus

Χαμουραμπι

Ενα κινηματογραφικο εργο ... που δεν αφηνει αναπαντητα ερωτηματα,
ΑΜΕΣΩΣ μολις βγεις απο την αιθουσα ... δεν σε ΨΥΧΑΓΩΓΕΙ 100% !!!!

Οταν ο θεατης βαζει τις τελευταιες δικες του πινελιες (στις νοηματικες διαδρομες της υποθεσης) τοτε
.... ο δημιουργος της ταινιας μαλλον πρεπει να νιωθει ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για την ψυχαγωγικη του αποπειρα !
(με την αριστοτελικη εννοια του ορου)
 
Re: Προμηθέας — Prometheus

Mα πως να τους ξεφύγει κάτι τέτοιο όπως οι ονομασίες των πλανητών και οι ημερομηνίες?
Μαλλον δεν υπολόγισαν τους καμμένους (εμάς) που μπορεί να το ψάξουν.
 
Re: Προμηθέας — Prometheus

Χαμουραμπι

Ενα κινηματογραφικο εργο ... που δεν αφηνει αναπαντητα ερωτηματα,
ΑΜΕΣΩΣ μολις βγεις απο την αιθουσα ... δεν σε ΨΥΧΑΓΩΓΕΙ 100% !!!!

Οταν ο θεατης βαζει τις τελευταιες δικες του πινελιες (στις νοηματικες διαδρομες της υποθεσης) τοτε
.... ο δημιουργος της ταινιας μαλλον πρεπει να νιωθει ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για την ψυχαγωγικη του αποπειρα !
(με την αριστοτελικη εννοια του ορου)

Στη γενική διατύπωσή του ποστ σου, δε θα μπορούσα να διαφωνίσω!

Ο σεναριογράφος της ταινίας βέβαια έχει πρότερο "μη έντιμο" βίο με το Lost. Δεν έχει αφήσει ποτέ αναπάντητα ερωτήματα, απλά οι απαντήσεις που έδωσε, δεν ταίριαζαν με τη γενική αίσθηση αυτού που έβλεπες. Μεγάλη μερίδα των ανθρώπων που το παρακολούθησαν ένιωσαν σχεδόν προδομένοι με τα τελευταία επεισόδια της σειράς.
Αυτό λοιπόν που με τρομάζει είναι ΟΧΙ τα αναπάντητα ερωτήματα που ούτως ή άλλως ΟΦΕΙΛΕΙ να αφήσει η ταινία προκειμένου να ΓΕΜΙΣΕΙ ο θεατής με την φαντασία του, αλλά οι απαντήσεις που ΜΠΟΡΕΙ να δώσει ο εν λόγο σεναριογράφος....!

Τέλος πάντων επειδή πολύ το βασανίσαμε ας σταθούμε σε αυτό που διαπιστώνουμε και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα για το αύριο!
 
Re: Προμηθέας — Prometheus

Συμφωνω και επαυξανω ....

Δεν μου εχει φυγει ο φοβος του ποσο ασχημα μπορει να σακατεψει το σεναριο ο Lindelof.
 
Απάντηση: Re: Προμηθέας — Prometheus

Σε μια συνεντευξη του ελεγε παντως οτι πιστευει πως ισως να ηταν καλυτερο να αναλαμβανε καποιος πιο φρεσκος το σεναριο της συνεχειας.
Μπορει ο ανθρωπος να εχει πολλα κουσουρια (στη δουλεια του), αλλα μεγαλο πραγμα η αυτογνωσια ρε παιδια. :2thumb22sup:
 
Re: Προμηθέας — Prometheus

Μαλλον ... αρχιζει να σκεφτεται την σφαλιαρα που θα φαει απο τον Riddley ... αν δεν "γραψει" για 20 !
(προς το παρον ... πηρε ενα 14αρακι ... υποτονικο και ξωφαλτσο)
 
Last edited:
Re: Προμηθέας — Prometheus

Ξαναείδα την ταινία (επέμεινε η κόρη μου να την δει και δεν μπορούσα να το αρνηθώ μιας και με ενδιέφερε να την ξαναδω ) και πλέον μπορώ με ασφάλεια να πω, μιας και αυτή την φορά την παρακολούθησα πιο προσεκτικά πως:

Οι αδυναμίες του σεναρίου είναι υπαρκτές και η προσπάθεια να περιγράφει τους χαρακτήρες και να εξηγήσει τα γεγονότα είναι ολίγον άγαρμπη! Προσπαθεί να δικαιολογήσει την ψυχοσύνδεση κάθε χαρακτήρα όπως και τις καταβολές ορισμένων που παίρνουν αποφάσεις (π.χ. Βίκερς, καπετάνιος) αλλα το κάνει πολύ επιφανειακά ενώ ορισμένοι χαρακτήρες μένουν τελικά αδιαμόρφωτοι (π.χ. Χόλογουεϊ). Οι πράξεις του Ντέϊβιντ δικαιολογούνται εν μέρει αλλά πολλά στοιχεία απουσιάζουν (Σχέση του με τον Γουέλαντ και την Βίκερς)

Η Βίκρες τελικά πρέπει να είναι ρομπότ λίγο πιο εξελιγμένο από το Ντέιβιντ τον οποίον μισεί θανάσιμα γιατί παραμένει το πρώτο και πιο πιστό? "τέκνο" του γέρου τρισεκκατομυριούχου.

Τελικά η πρώτη εντύπωση είναι και η σωστή!
 
Re: Προμηθέας — Prometheus

Προσπαθησε να εντρυφησεις στην (πιθανη) μυθολογια.
Η διαπλοκη των ρολων (και ηθοποιων) δεν ειναι οτι αρτιοτερο.
 
Re: Προμηθέας — Prometheus

Η μυθολογία δεν πάσχει, αντίθετα έχει πολλές προοπτικές και δίνει τεράστιο εύρος να αναπτύξει κανείς σε πολλές ταινίες.

Αυτό που με προτρέπεις βέβαια δεν είναι μια αμιγής κινηματογραφική διαδικασία (βλέπω ταινία, σκέφτομαι, βλέπω την επόμενη κρίνω κλπ) αλλά περισσότερο νοητική και θεωρητική διαδικασία που ακολουθεί μετά την θέαση της ταινίας.

Αυτό είναι κάτι που κάνω μέχρι ένα σημείο αλλά που δεν επιθυμώ να τραβώ πολύ. Προτιμώ να κάνω λίγες υποθετικές και νοητικές "προσθήκες" και να δίνω μικρές προεκτάσεις στις ταινίες που παρακολουθώ. Θέλω να αφήσω τον δημιουργό να με βάζει στον δικό του κόσμο και όχι να περιπλανιέμαι σε αυτό που φαντάζομαι πως είναι ο κόσμος του, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές.
Αυτό βέβαια δεν το επιτυγχάνει με κακά κινηματογραφικά στοιχεία όπως οι "ρηχές" ηθοποιίες ή τα ημιτελή κινηματοργραφικά πλάνα.

Στην συγκεκριμένη ταινία είδα ημιτελή στοιχεία σε πολλά σημεία. Αυτό με κάνει να νοσταλγώ την πρώτη και κατά την άποψή μου από πολλές απόψεις ανώτερη ταινία (Alien 1979). H ατμόσφαιρα ήταν υποβλητική, η κλιμάκωση συνεχής, η απειλή διάχυτη, και το θέμα, αν και μονοσήμαντο (αγώνας επιβίωσης ενάντια στο alien) ήταν στη σωστή ποσότητα, τίποτε μάλιστα δεν προμήνυε πως θα υπάρξει και επόμενη-ες ταινίες!
 
Re: Προμηθέας — Prometheus

off topic

Τελικά στο aliens (το 2 καλέ)
στην μεγάλη έκρηξη του σταθμού της Weyland Yutani στον LV-426
όλοι πιστεύαμε ότι επειδή ήταν τόσο ισχυρή δεν θα έμενε τίποτα όρθιο ...

αμ δε .. όλα καταστράφηκαν εκτός
από το " πλοίο " των μηχανικών με τα αυγά που είχαμε δει και στο 1

Τώρα λοιπόν η Weyland-Yutani στέλνει μια καινούρια ομάδα USCMC
να εξερευνήσει εκ νεου την προέλευση αυτού του μυστηριώδους σκάφους ...

Φεβρουάριο του 13 στις οθόνες σας και
στις παιχνιδοκονσόλες σας

http://www.sega.com/alienscolonialmarines/

επίσης ζουν ανάμεσα μας LOOOL !!

τέλος off topic
 
Re: Προμηθέας — Prometheus

Χαχαχαχα επικό link. Άμα με καλούσαν επίστρατο, εκεί θα ήθελα να υπηρετήσω :flipout:

Επίσης μια ερώτηση. Τι σύμπτωση πια να καταρρίπτονται δύο διαστημόπλοια μηχανικών
σε δύο διαφορετικούς πλανήτες. Μήπως λοιπόν ήταν ο ίδιος πλανήτης και έκαναν λάθος
στο όνομα στο prometheus? Αλλά από την άλλη στο aliens ο νεκρός μηχανικός από τον
οποίο ξεπήδησε η μεγαλειοτάτη (πάλι?) βρισκόταν νεκρός πάνω στο τεράστιο όπλο
του σκάφους και όχι εκεί που πεθανε ο μηχανικός στο prometheus. Μπέρδεμα
 
Last edited:
Re: Προμηθέας — Prometheus

Χαχαχαχα επικό link. Άμα με καλούσαν επίστρατο, εκεί θα ήθελα να υπηρετήσω :flipout:

Επίσης μια ερώτηση. Τι σύμπτωση πια να καταρρίπτονται δύο διαστημόπλοια μηχανικών
σε δύο διαφορετικούς πλανήτες. Μήπως λοιπόν ήταν ο ίδιος πλανήτης και έκαναν λάθος
στο όνομα στο prometheus? Αλλά από την άλλη στο aliens ο νεκρός μηχανικός από τον
οποίο ξεπήδησε η μεγαλειοτάτη (πάλι?) βρισκόταν νεκρός πάνω στο τεράστιο όπλο
του σκάφους και όχι εκεί που πεθανε ο μηχανικός στο prometheus. Μπέρδεμα
το πρωτο που ειπα εδω και κατι δεκαδες ποστ πιο πισω,αλλα ο Scott θα δωσει ερμηνεια ειναι σοβαρος σκηνοθετης,αν και νομιζω οτι απλα εχουν κανει λαθη στο σεναριο και θα κοιταξουν να το μπαλωσουν στην επομενη ταινια,καναν λαθος και στο ονομα του πλανητη,γιατι το διαστημοπλοιο ειχε πεσει ετσι ωστε να μοιαζει οπως τοχαν βρει στο πρωτο αλιεν,αρα μαλλον ηταν τσαπατσουλικο το σεναριο,αλλα θα μπαλωθει,φαντασια ναχεις μονο.
Ευκολο ειναι, το δυσκολο ειναι να μην σε κραξουν οπως κραξαν το λοστ.