Prometheus

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    212
Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

Την είδα χτες .
Εκτος την Theron και ένα, δυο ακόμα ,οι άλλοι ηθοποιοί μου φάνηκα δευτεροκλασάτοι.
Την είδα ευχάριστα ,χωρίς όμως να έχει ιδαίτερες συγκινήσεις.

Re: Προμηθέας — Prometheus

Το σχολιο του Warewolf73 τα ειπε ολα (+1000) ...
Thumbs up !

Aλλα βρε παιδια ... που τα βρηκατε ολα τα δισκακια (απλο BD και 3D) ?
Στα Public και το Metropolis (που μπορω να εχω προσβαση ) ερημικο το τοπιο !
Τα παραγγελνετε, απ'εξω, μεσω νετ ? Δεν ζω στο Καστελοριζο (γμτ μου) ....

Οkay .... ευχαριστω οσους σπευσαν να με ενημερωσουν.
Εχω παραμεινει σε παλιες τακτικες (και ωφειλα να "αναβαθμιστω").

Thanks

Ειδα αποψε την ταινια σε 3d sbs. Αν και κατι δεν μου αρεσε σε αυτο το sbs (ειχα την αισθηση της χαμηλης αναλυσης και στο backround η καμερα εμοιαζε συνεχεια εκτος νεταρισματος σαν θολη+χαμηλη αναλυση) μπορω να πω οτι οντως ηταν αρκετα ξεκουραστη η θεαση.
Και οσοι με γνωριζουν, ξερουν ποσο αντιπαθω το 3d στις ταινιες και ποσο ευκολα με κουραζει.

Στην προκειμενη περιπτωση η θεαση ηταν παρα πολυ ξεκουραστη. Και δεν νομιζω οτι οφειλοταν στο οτι ηταν σκοτεινη. Σε ολα τα πλανα ηταν ξεκουραστη, ακομα και στα φωτεινα. Μετα το τελος, εβαλα για τεστ 3-4 αλλες ταινιες απο 1 λεπτο για να καταλαβω τη διαφορα. Ολες ηταν κουραστικες και βρηκα το λογο.

Ο προμηθεας, δεν ειχε σχεδον καθολου σκηνες gimmick (out of window) ή αλλιως, σκηνες που ξεπεταγονται εξω απο το πανι καθε λιγο. Επισης και μεσα στο πανι, δεν ειχες την αισθηση αυτο του τεχνητα πολυ δυναμωμενου πεδιου βαθους, και αυτο κατα την αποψη μου ηταν που την εκανε ξεκουραστη. Αν εξαιρεσουμε για παραδειγμα εξαιρεσουμε τους ηθοποιους που ηταν μπροστα στην καμερα και καταλαβαινες την αποσταση τους απο το υποβαθρο, πισω δεν το ειχαν παρακανει με πολλα layers ωστε να σε πιανει ζαλαδα.
Σοβαρα τωρα για ανθρωπους σαν εμενα που ζαλιζονται ευκολα με το 3d, ετσι θα προτιμουσα τις 3d ταινιες. Οχι οτι δεν εχεις την αισθηση του 3d, καθε αλλο, αφου μετα το τελος της ταινιας ειδα αποσπασματα της και σε 2D που την εχω και καταλαβα την διαφορα. Οπως προανεφερα λοιπον, απλα μοιαζει πολυ ισορροπημενο χωρις να σου δινει την αισθηση οτι το παρακαναν με αυτο για εντυπωσιασμο.
Οσοι λοιπον εχετε ευαισθησια γενικα στο 3d σαν την προτεινω για το σινεμα ή το σπιτι να την δειτε σε 3d. Θα εκτιμησετε δεοντος τα σκηνικα και τα τοπια του πλανητη.

Οσον αφορα την ταινια αυτη καθε αυτη, ναι, δεν ηταν πανικος και τρομος οπως ειχαμε συνηθισει. Ομως προσωπικα (ισως να με εφτιαξε και το 3d) μου αρεσε γιατι αν οντως ηταν τριλογια, ηταν σαν να προσπαθησαν σε αυτο το πρωτο μερος να φανει λιγο σαν εισαγωγη. Θα ελεγα οτι ολο το βαρος, επεσε στον πλανητη και ο σκηνοθετης να το πηγαινε σιγα σιγα, μεχρι να μαθουμε (οτι μαθαμε) τι ηθελε να μας πει.
Με λιγα λογια, αν το δειτε σε 3d πραγματικα θα μπειτε στο κλιμα της ταινιας και θα εκτιμησετε δεοντος τα σκηνικα. Δεν εμοιαζε καθολου μα καθολου φτηνιαρικη, ισα ισα που σε προβολεα μπορειτε να χαζεψετε πολλες λεπτομερεις των σκηνικων.

Περασα ευχαριστα, χωρις να τη θεωρω την ταινιαρα, Το 3d ομως αυτη τη φορα με επεισε οτι ολα εκτυλισονταν μπροστα μου και με εκαναν να ξεχαστω, νομιζοντας οτι ημουν εκει κοντα, οποτε θεωρω οτι στο συνολο της θεωρω οτι πετυχε το στοχο της.
Οσοι εχετε την ευκαιρια να την δειτε σε 3d, πιστευω οτι δεν θα το μετανοιωσετε στο τελος της ταινιας.
Ισως μεσα σε ολα βοηθησε οτι απο τα σχολια σας, δεν ειχα και υψηλες προσδοκιες για την ταινια.

Οσοι εχετε συνηθισει σε ταχυτητα και καταστροφες τυπου τρανφορμερσ, εκδικητες κλπ, ναι θα τη βρειτε αργη και μετρια σε αυτο τον τομεα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

Και ένα στοιχείο ακόμη:

Η μέση ταχύτητα του "Προμηθέα" στο ταξίδι του ήταν 14,5 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός!

Τρέμε millenium falcon.

Θα πρέπει πρώτα να μάθουμε "σε πόσα" parsec διασχίζει το Kessel Run ο Προμηθέας... :laugh:

Re: Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

Επειδή η ταινία δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα σε δισκάκι, 2D ή 3D, είναι λίγο ανακόλουθο να αναφερόμαστε στην ποιότητα της θέασης της ταινίας σε οικιακό κινηματογράφο. Αν κάποιος έχει βρει την ταινία μέσω άλλων "δρόμων" ας κρατήσει τουλάχιστον τα συμπεράσματά του για τον εαυτό του, τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσει νόμιμα η ταινία. Αυτός ήταν ο λόγος που διαγράφησαν κάποια ποστς με τέτοιες αναφορές. Όποιος θέλει να μοιραστεί τις εντυπώσεις του με άλλους υπάρχουν και τα p.m., το φόρουμ μας δεν προωθεί τέτοιες λύσεις και ας σεβαστούμε τον χώρο που μας φιλοξενεί.

Last edited:

εγω την ειδα σε 3Δ στο σινεμα και συμφωνω με το παραπανω ποστ,ηταν πολυ καλογυρισμενη και το 3Δ της προσθετε ποντους.
Οπως επισης ηταν και πολυ ξεκουραστη η θεαση για 3Δ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

Θα πρέπει πρώτα να μάθουμε "σε πόσα" parsec διασχίζει το Kessel Run ο Προμηθέας... :laugh:

Χμμ... ναι!

Αλλά μάλλον δεν το διασχίζει καθότι επιστημονικό σκάφος (το τονίζει αρκετές φορές) και ουχί κοντραμπάντο.

Ααααααχ ... τι ζημια εχουν κανει κατι απιθανες "επιστημονικες" ατακες (Kessel run, κλπ).

Οταν "πηδας" (αν ποτε γινει εφικτο) απο τον τρισδιαστατο χωρο στον 4/5/6/Ν-διαστατο χωρο (αν υπαρχουν)
χανεται καθε μετρο συγκρισης με δευτερολεπτα/λεπτα/ωρες/μερες/μηνες (δηλαδη, τον ανθρωπινα μετρουμενο Χρονο).
14.5 x 300.000 χλμ/δλτ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ουτε για τον παρατηρητη (αδρανειακο συστημα αναφορας) ουτε για τον ταξιδευτη
(μη-αδρανειακο συστημα αναφορας). Γιατι, η διαρκεια αναμεσα σε καθε χρονικο ΤΙΚ (οποια και αν ειναι αυτη) ειναι χαοτικα
διαφορετικη απο συστημα σε συστημα. ΔΕΝ υπαρχει ενα ΚΟΙΝΟ ρολοι στο συμπαν, με ενα σταθερο τικ για καθε φαινομενο
... ΜΟΝΟ διαφορετικα συστηματα αναφορας !

Οποτε, αν για το πληρωμα του Προμηθεα περασαν 14.5 μερες (τρεχωντας με ταχυτητα C), πισω στην Γη, εχουν περασει
κατι εκατονταδες χρονια. Αν, παλι, για τον γηινο παρατηρητη περασαν 14.5 μερες, ο Προμηθεας ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ εξω απο
το ηλιακο συστημα. Τελικα, ποιος παρατηρητης εχει δικιο ? Ποιος μετραει σωστα ? ΚΑΝΕΝΑΣ !!! Δεν εχουν κοινο τικ, δηλαδη,
ρυθμο ρολογιου. Ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συγχρονιστουν (εαν δεχθουμε την Θεωρια της Σχετικοτητας).

Βεβαια, ο Εκτωρας δεν μιλησε για 14.5 μερες αλλα για 14.5 x 300.000 χλμ/δλτ !!!!
ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ?
Βεβαια, υπαρχουν και οι παρακαμψεις των "υπερφωτεινων" ταχυτητων (που ΠΟΤΕ δεν ηταν υπερφωτεινες, απλα
ετσι καθιερωθηκε να τις λεμε). Η μια περιπτωση ειναι οι Σκουληκοτρυπες (Stargate), και η αλλη τα Warp Drives (Star Trek).
1) Ο Προμηθεας ΔΕΝ μου φανηκε να τρεχει μεσα σε εναν τετοιο υπερχωρο, γιατι εβλεπα τα αστερια τριγυρω του, σχεδον ΣΤΑΣΙΜΑ !!!
2) Η εισοδος σε εναν τετοιο χωρο αποσυντονιζει ΑΥΤΟΜΑΤΑ τα ρολογια παρατηρητη (Γη) και ταξιδευτη (Προμηθεας) και
χωρις κοινο τικ (κοινο ρυθμο ρολογιου) τα χιλιομετρα/δευτερολεπτο στελνουν περιπατο ... τον παρονομαστη τους !!!

Τελικα ... δεν υπαρχει τροπος να ξεπεραστει η ταχυτητα του φωτος ?
ΥΠΑΡΧΕΙ !!!! Αλλα, ΟΧΙ μεσα απο κινηματογραφικους παραλληλισμους και χοντραδες !!!
Ειναι σαν να βαζεις τον Κολομβο να παει στο φεγγαρι, που επειδη εγινε κορυφη σε αληγεις ανεμους, θαλλασες, και πανια
ΠΑΛΙ ΕΤΣΙ ... θα ψαχνει πως θα φτασει στο φεγγαρι. Με θαλλασες, πανια και αληγεις ανεμους !!!
Εμ ... δεν ειναι ετσι !

(σορρυ για το ξεσπασμα ... ειδα KAI EΓΩ τον Harisson Ford να ξεστομιζει αυτες τις μαμακιες, το 1977, στο Star Wars
αλλα, τουλαχιστον, τοτε ... ημουν Εκτη Δημοτικου !)

Last edited:

Ψήφισα "καλή". Πρόκειται για μιά περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας και ουχί για ταινία απόλυτου τρόμου όπως ήταν το πρώτο, κλασσικό πλέον, Alien. Σε σχέση με το πρώτο είχε πολύ πιό γρήγορο ρυθμό, αλλά έλειπε η ατμόσφαιρα. Επίσης έλειπε το σενάριο του Dan O'Bannon. Όπως έλειπε και ο Ridley Scott (ξέρω, ξέρω, αυτός ήταν ο σκηνοθέτης, αλλά παρόλ αυτά έλαμψε διά της απουσίας της η σκηνοθετική του ιδιοφυία). Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας ούτε καν ανατρίχιασα.
Κατά τα άλλα η Rapace μάλλον θα κάνει μεγάλη καριέρα, η Theron είναι υπέροχη όπως πάντα, ο Fassbinder είναι καλός αλλά όχι ανατριχιαστικός όπως ο Ian Holm στην πρώτη ταινία (δε βοηθούσαν και το σενάριο/σκηνοθεσία όπως προείπα). Μιά καλή απογευματινή διασκέδαση, πέραν τούτου ουδέν...

Απάντηση: Re: Προμηθέας — Prometheus

Την ταχύτητα την μέτρησα όπως μετριέται η μέση ταχύτητα: Διάστημα/χρόνο.

Αφού μας δίνονται και τα δύο

(3,27*10 στη 14η Km) που δίνεται στις γραπτές πληροφορίες στο πρώτο πλάνο που εμφανίζεται το σκάφος

και ο χρόνος που δίνει ο David στη Vickers (έστω και αν οι 36 ώρες δεν συμπληρώνουν μία ημέρα...)

Και φυσικά αν προσπαθήσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα είτε με την κλασσική, είτε με τη σύγχρονη φυσική, τότε χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Π.χ. με τέτοια ταχύτητα για να σταματήσεις χρειάζεσαι ένα χρόνο με πάνω από 12g επιβράδυνση που θα σκότωνε κάθε επιβάτη και δεν θα μετακινούσε απλά μερικές μπάλες μπιλιάρδου

Το θέμα όμως δεν είναι εκεί. Ούτε περιμένουμε ακρίβεια ενός ντοκυμαντέρ του NG.

Είναι ότι αυτές οι "πληροφορίες" χρησιμοποιούνται για να δώσουν αληθοφάνεια στο σενάριο. Ε τόσα πλήρωσαν, ας πληρώσουν και έναν επιστημονικό σύμβουλο ώστε οι πληροφορίες να μην έχουν πατάτες τύπου "παρσέκ" για μονάδα χρόνου ή τα 2 χρόνια, 4 μήνες, 18 μέρες, 36 ΩΡΕΣ και 15 λεπτά του David που προφανώς μπήκε για να δείξει ότι το σάϊμποργκ έχει και ενσωματωμένο χρονόμετρο...

Γενικά μιλώντας η επιστημονική φαντασία έχει να λύσει αυτό το πρόβλημα των μεγάλων αποστάσεων όταν αφορά πλανήτες εκτός ηλιακού συστήματος. Αυτό όμως είναι και πρόκληση για κάποιους.

Έτσι έχουμε δει λύσεις όπου η φαντασία δούλεψε υπερωρίες χωρίς ιδιαίτερη επιστημονική βάση όπως τα warp speed στα star treck που δεν πολυασχολούνται από εκεί και πέρα με το γιατί και πως, απίστευτα νοητικά δημιουργήματα όπως οι πλοηγοί με το spice στο Dune που αποτελούν και τη βάση της μυθολογίας του Herbert, μέχρι και πατέντες εξαιρετικού χιούμορ όπως ο Μπιστρομαθηματικός κινητήρας του Douglas Adams.

Υπάρχουν και λύσεις πιο κοντά σε αυτό που ίσως κάποτε να μπορεί να γίνει όπως η νάρκωση (αλλά για ταξίδια σε πλανήτες του ηλιακού συστήματος) στο Space Odyssey και τα άλματα μέσω σκουλικότρυπων όπως στο contact.

Στη σειρά Alien παίζει η νάρκωση σαν σημαντικός παράγοντας των ταξιδίων. Έχει καλώς. Ας μην προσπαθούν λοιπόν να γίνουν πιο "πιστευτοί" δίνοντας και καλά πληροφορίες που τις έβγαλαν στο γόνατο όχι γιατί "πέφτει η ποιότητα" του έργου όσο διότι γίνεται φανερή η προχειρότητα των σεναριογράφων και κατ' επέκταση της (κατά τα άλλα πανάκριβης) παραγωγής.

Αυτά και συγγνώμη αν σας κούρασα.

Εδώ λοιπόν συμφωνούμε με τον ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ , ο προμηθεας δεν ήταν τίποτε παραπάνω απο ένα πολυ καλο scifi με εντυπωσιακά εφέ αλλα μέχρι εκεί , το πρώτο alien είχε απίστευτη ατμόσφαιρα τρομακτικοτατο και πολυ μπροστά απο την εποχη του.Παντος το batman επιμένω το θαψες!:ernaehrung004:

Εκτωρα

Το πηρες λιγο προσωπικα ... η μου φαινεται ?
Μην απολογεισαι ΕΣΥ για προχειροτητες στην διατρητη "επιστημονικοτητα" σεναριων που συνελαβαν ΑΛΛΟΙ.
Πηρα πατημα απο τα σχολια σας (εσενα και του JL) για να βγαλω την ΔΙΚΗ ΜΟΥ πικρα, οχι να στυλιτευσω εσενα !
Περασαν ΤΡΙΑΝΤΑΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ χρονια απο το Star Wars και ΣΑΡΑΝΤΑΤΕΣΣΕΡΑ απο την Οδυσσεια 2001
και αντι να γινει αυστηροτερο το τηλεοπτικο-κινηματογραφικο κοινο ... εγινε ... JUNKIE !
"Γραφτε, πειτε, δειξτε οτι θελετε ... αρκει ... να μου δωσετε το φιξακι μου σε εφφε".

:offtopic:

Ειναι πολυ μεγαλη πικρα μου ... οτι τα μοναδικα εργα που συμβουλευτηκαν ειδικους ειναι ΜΟΝΟ ΔΥΟ,
Space Odyssey και Contact, και αυτο δειχνει ενα πραγμα. Ο κοσμος δεν ενδιαφερεται να κανει τα ονειρα του
πραγματικοτητα καποια μερα ... μονο το (οπτικοακουστικο) φιξακι να ειναι διαθεσιμο. Γιαυτο και το Hollywood industry
(ιδιως το SciFi) ΔΕΝ θα παραξει ποτε θεατρο με την αρχαιοελληνικη εννοια ... της ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ της αγωγης της ψυχης,
αφου σε πρωτη μοιρα (ισως μοναδικη μοιρα) ερχεται ο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΣ. Ομως, οταν καποιοι γραφικοι (Asimov, Clarke, κ.α)
εγραφαν καποιες νουβελες, ΔΕΝ ειχαν την συνδρομη της εικονας (ουτε του ηχου) αλλα μας συναρπασαν το ΠΝΕΥΜΑ
οπως κανεις σκηνοθετης, σεναριογραφος η παραγωγος μπορεσε ... ΕΚΤΟΤΕ.

44 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ απο την Οδυσσεια 2001 ... ουτε ενα, ουτε δυο ...
Ποιο ειναι το κατασταλαγμα προβληματισμου που αφησε μισος αιωνας Χολυγουντιανου SciFi ?
ΛΥΠΗΡΟ ... εως ΤΡΑΓΙΚΟ. Οι μαζες (και εγω μεσα) αποβλακωθηκαν, ζητανε ολοενα και λιγοτερα,
ολοενα και επιδερμικοτερα μυνηματα (ο παληκαρας που τους εδειρε ολους, πηρε την ξανθια και εφυγαν
καβλωμενοι προς το ηλιοβασιλεμα). ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΤΑΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ.
Τα ιδια και τα ιδια ... πολυ εφφε, λιγο σεξ, λιγο τρεξιμο, λιγο πιστολιδι ... και τα doritos τελειωσαν !

Last edited:
Άντε ρε παιδια, ανοίξτε ένα θέμα να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις για το sci fi, ότι πρέπει είναι για πρώτο ποστ το παράπονο του φίλου

πολύ καλή ιδέα! προτείνω να γίνει split στο θέμα "science and the cinema..."!

Απάντηση: Re: Προμηθέας — Prometheus

Εκτωρα

Το πηρες λιγο προσωπικα ... η μου φαινεται ?
Μην απολογεισαι ΕΣΥ για προχειροτητες στην διατρητη "επιστημονικοτητα" σεναριων που συνελαβαν ΑΛΛΟΙ.
Πηρα πατημα απο τα σχολια σας (εσενα και του JL) για να βγαλω την ΔΙΚΗ ΜΟΥ πικρα, οχι να στυλιτευσω εσενα !
Περασαν ΤΡΙΑΝΤΑΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ χρονια απο το Star Wars και ΣΑΡΑΝΤΑΤΕΣΣΕΡΑ απο την Οδυσσεια 2001
και αντι να γινει αυστηροτερο το τηλεοπτικο-κινηματογραφικο κοινο ... εγινε ... JUNKIE !
"Γραφτε, πειτε, δειξτε οτι θελετε ... αρκει ... να μου δωσετε το φιξακι μου σε εφφε".

Ειναι πολυ μεγαλη πικρα μου ... οτι τα μοναδικα εργα που συμβουλευτηκαν ειδικους ειναι ΜΟΝΟ ΔΥΟ,
Space Odyssey και Contact, και αυτο δειχνει ενα πραγμα. Ο κοσμος δεν ενδιαφερεται να κανει τα ονειρα του
πραγματικοτητα καποια μερα ... μονο το (οπτικοακουστικο) φιξακι να ειναι διαθεσιμο. Γιαυτο και το Hollywood industry
(ιδιως το SciFi) ΔΕΝ θα παραξει ποτε θεατρο με την αρχαιοελληνικη εννοια ... της ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ της αγωγης της ψυχης,
αφου σε πρωτη μοιρα (ισως μοναδικη μοιρα) ερχεται ο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΣ. Ομως, οταν καποιοι γραφικοι (Asimov, Clarke, κ.α)
εγραφαν καποιες νουβελες, ΔΕΝ ειχαν την συνδρομη της εικονας (ουτε του ηχου) αλλα μας συναρπασαν το ΠΝΕΥΜΑ
οπως κανεις σκηνοθετης, σεναριογραφος η παραγωγος μπορεσε ... ΕΚΤΟΤΕ.

44 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ απο την Οδυσσεια 2001 ... ουτε ενα, ουτε δυο ...
Ποιο ειναι το κατασταλαγμα προβληματισμου που αφησε μισος αιωνας Χολυγουντιανου SciFi ?
ΛΥΠΗΡΟ ... εως ΤΡΑΓΙΚΟ. Οι μαζες (και εγω μεσα) αποβλακωθηκαν, ζητανε ολοενα και λιγοτερα,
ολοενα και επιδερμικοτερα μυνηματα (ο παληκαρας που τους εδειρε ολους, πηρε την ξανθια και εφυγαν
καβλωμενοι προς το ηλιοβασιλεμα). ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΤΑΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ.
Τα ιδια και τα ιδια ... πολυ εφφε, λιγο σεξ, λιγο τρεξιμο, λιγο πιστολιδι ... και τα doritos τελειωσαν !

μα στο Contact δεν συμβουλευτηκαν κανεναν,το βιβλιο ''συμβουλευτηκαν'',αφου το εχει γραψει ο Σαγκαν.

Ωραια ταινια, εξαιρετικη ατμοσφαιρα και εκπληκτικό 3D! Ταινία- Poster Boy για να αγορασει ο κοσμος 3D προβολέα!
Δεν ηταν σαν τα παλια Alien αλλα ο Ridley Scott παιζει παντα σε πολυ υψηλο επίπεδο..

Τεχνικά άψογη (στα επιπεδα Σκοτ), χωρις πολύ φασαρία αλλά με ατμόσφαιρα που σε κρατουσε.

Τις έλλειπε όμως το κάτι παραπάνω, αυτό που θα την έκανε από τις μεγάλες ταινίες. Δεν ξερω, μια ‛’απάντηση’’ ίσως, ένα ‛’τέλος’’, κατι…

Έδινε λίγο την αίσθηση, θεματικά τουλάχιστον, της ‛προχειρης προσέγγισης’ του παλιού θέματος (Alien) αλλά και του γενικότερου υπαρξιακου προβληματισμού (καλά, αυτό το τελευταίο πρέπει να σαι μεγάλος και ‛’ορεξάτος’’ σκηνοθέτης (ο Σκοτ δεν είναι, πλέον, το 2ο εδώ και χρόνια) για να το ''πιάσεις'').

To 3D ήταν μάλλον το καλύτερο που έχω δει ποτέ. Ο ορισμός του ‛’φυσικού’’. Ειδικά δε τα πρώτα 5 λεπτά (εξωτερικές σκηνές με τοπια) ήταν απλώς χάρμα οφθαλμών!