Prometheus

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    212
Re: Προμηθέας — Prometheus

χαχαχα

Χρήστο εγώ στο γυμνάσιο της είχα πει ότι με τη λογική "πίστευε και μη ερεύνα", ο Χριστός μπορεί να ήταν εξωγήινος... :flipout:

Χαχαχαχαχχαχα εγώ πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο πήγα με μεγάλη χαρά (καινούρια τσάντα κλπ)
Γύρισα με κλάματα.
Δεν θέλω να ξαναπάω λέω στον πατέρα μου, με στείλατε για να γίνω χαζός.
Γιατί μου λέει ο έρμος?
Είναι χαζή η δασκάλα απάντησα.
Σαν κακόφαγος που ήμουνα πέταξα το περιεχόμενο από το καλαθάκι μου πίσω από το καλοριφέρ.
Η καημένη η δασκάλα, δεν το είδε αλλά νόμιζε ότι το έφαγα όλο και με σήκωσε όρθιο για να μου δώσει συγχαρητήρια...
Ξαναπήγα μετά από εβδομάδες... όταν ρώτησε τους δικούς μου γιατί δεν ερχόταν ο Χρήστος, για να μη μιλήσω και κάνω "φάση" με είχαν λαδώσει με παιχνίδια! :flipout:

Υπαρχει και αλλο σεναριο ...

Ο Ιησους ηταν ο τελευταιος ανθρωπος του μελλοντος και του γενους μας.
Ξαναγυρισε πισω στον χρονο για να διατυμπανησει το "Αγαπατε αλληλους" ως μυνημα-καμπη
στην ιστορια μας και να οδηγησει την κοινωνια μας προς ενα αλτρουιστικοτερο μελλον. Αν κρινω,
απο το παρον, δεν βλεπω ικανοποιητικα τα επιπεδα αλτρουισμου μας :laugh:. Το αντιθετο βλεπω !
Ισως, να αλλαξει αυτο (οπως ο Riddley το story-script :laugh:)

Λετε να γυρισε και κανενας αλλος πισω .... για χαλαστρα ? :laugh:

ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ :fight:

Νομίζω πως όταν έχεις γυρίσει το Alien είναι λυπηρό να γυρίζεις τον Προμηθέα 33 έτη μετά.
Στενοχωριέμαι να βλέπω τα "είδωλά" μου να πασχίζουν για τα "ένσημά" τους!
Κρίμα.

Να ευχεσαι να σταματησουν στο 3 ... γιατι
ακομα τρεχουμε να κρυφτουμε απο αυτους που εβαλαν πλωρη για τα VII (7)

ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ

Last edited:
Απάντηση: Re: Προμηθέας — Prometheus

Να ευχεσαι να σταματησουν στο 3 ... γιατι
ακομα τρεχουμε να κρυφτουμε απο αυτους που εβαλαν πλωρη για τα VII (7)

ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ

Αν δεν σταματήσουν τότε έχουν πρόβλημα...
Ή δεν ξέρουν τί τους γίνεται...

there is no business like show business... Μη δουμε και κανα Clockwork orange 2-Redemption και μας φυγει το κλαπετο :p

ευχάριστη ταινιούλα επιστημονικής φαντασίας - δηλαδή γεμάτη μπαρούφες, κενά , απιθανότητες , ασυναρτησίες και φιλοσοφικό προβληματισμό επιπέδου δημοτικού - γυμνασίου ( θυμάμαι όταν πηγαίναμε γυμνάσιο και ήταν της μόδας ο Νταίνικεν , το θέμα συζητήσεως ήταν αν μας έφτιαξαν οι εξωγήινοι και τότε ποιός έφτιαξε αυτούς και τρέχα γύρευε ). Στο σπίτι λοιπόν με πατατάκια. Η ατμόσφαιρα καλή , τα σκηνικά ωραία, αλλά αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα το ταινιών πλέον. Πολλή φόρμα καθόλου περιεχόμενο.

Εχει να κανει και με την ηλικια που τα βλεπει καποιος και κυριως με το τι εχει δει ο ματης του στον κινηματογραφο.

Πιθανον να αλλαζεις γνωμη με τα χρονια και πιθανον να κολλας και σε κατι...

Βασικά 56 σελίδες θέμα μόνο επιπέδου δημοτικού δεν το κάνεις, εκτός αν τέτοια είναι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων.

Το scifi imo είναι το λιμάνι των ονειροπόλων, το σίγουρο καταφύγιο μετά τη ως επι των πλείστων μιζέρια της καθημερινότητας.

Δημήτρη νομίζω ότι το αδικείς και σαν είδος αλλά και σαν ουσία.

Tα έχουμε ξαναπεί , θέλει και δεύτερη θέαση για να κατανοήσουμε κάποια σημεία !!!!

Bασικα θελει επιμελεια του story telling :laugh:
ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ απο αυτη που αξιωθηκε.

Ο By Proxy εχει δικιο.
Και πρεπει να ακουμε την αποψη του για να ΜΗΝ εγκλωβιζομαστε στην ... αιωνια λατρεια της σκεψης του Ντενικεν :laugh:
Αλλα βεβαια ... πρεπει να βρεθει και το αντιπαλον δεος για να συμβει αυτο. Και το αντιπαλον δεος, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο
Lindelof ... αλλα καποιος συγραφεας περγαμηνων CLarke η Asimov. ΠΟΥ να βρεθει τετοια κοφτερη ενοραση, ΣΗΜΕΡΑ ???

Βασικά 56 σελίδες θέμα μόνο επιπέδου δημοτικού δεν το κάνεις, εκτός αν τέτοια είναι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων.

Το scifi imo είναι το λιμάνι των ονειροπόλων, το σίγουρο καταφύγιο μετά τη ως επι των πλείστων μιζέρια της καθημερινότητας.

Δημήτρη νομίζω ότι το αδικείς και σαν είδος αλλά και σαν ουσία.

το επιπέδου δημοτικού κλπ φυσικά δεν αναφερόταν στην ποιότητα των ποστς- άλλωστε τα όσα έγραψε ο SR71B ο σεναριογράφος της ταινίας ούτε που τα φαντάστηκε στον ύπνο του- αλλά στο σενάριο της Είναι δυνατόν να υπάρχει επιστήμων που ανερυθρίαστα ομολογεί ότι "αυτό επιλέγω να πιστέψω" για τους εξωγήϊνους ως δημιουργούς μας ; . Πέραν άλλωστε του φοβερά αδύναμου, και εν πολλοίς αδιάφορου, κεντρικού ερωτήματος, αν μας έφτιαξαν οι εξωγήινοι ή όχι( το οποίο ειρήσθω εν παρόδω το θεωρώ τόσο γελοίο όσο και ιδεολογικά ύποπτο- γιατί πρέπει δηλαδή να μας έχει φτιάξει κάποιος ; Πέρασε μια δισχιλιετία για να απαλλαγούμε από την έννοια του Θεού ως δημιουργού, τώρα πρέπει να την αντικαταστήσουμε με μια άλλη των μηχανικών; -) η ταινία έμπαζε και σε πιό απλά πράγματα. Εδώ, της ντόκτωρ, της ανοιξε το μηχάνημα την κοιλιά , την έρραψε με συρραπτικό και μετά από πεντάλεπτο έτρεχε σε κατσίκι.Τι να λέμε τώρα ; 'Η τα συστήματα ασφαλείας των "μηχανικών" ήταν τόσο απλά που οποιοσδήποτε ( που απλώς είχε μελετήσει τις γνωστές γλώσσες επί της Γής) μπορούσε να είχε εισέλθει σ' αυτά χωρίς δυσκολία ; Ασε δε τα ολογράμματα των δημιουργών μας που μετά από τόση τεχνολογική εξέλιξη έμοιαζαν με βωβό κινηματογράφο.

Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

Εγώ χτες έκανα και τη δεύτερη θέαση (κατεβάζοντας την καλύτερη ποιότητα ήχου-εικόνας που βρήκα γιατί και αυτά επηρεάζουν τις εντυπώσεις), επέλεξα κι εγώ σαν την "επιστήμονα" να αγνοήσω αυτή τη φορά όοολα τα επιστημονικά/τεχνικά λάθη, τις ατάκες του Γκουσγκούνη κ.λ.π που με είχαν απλά ξενίσει την πρώτη φορά και έτσι απόλαυσα μια περιπέτεια τύπου Expendables σε εξωγήινο περιβάλλον και ελαφρώς πιο καλλιτεχνική (ξέροντας όμως το σενάριο τώρα) και απορώ πόσο ψιλά είναι αυτά τα γράμματα τέλος πάντων που χρειάζονται τόσες αναγνώσεις για να τα κατανοήσουμε εμείς τα ταπεινά μη αμερικανάκια.
Τουλάχιστον την πρώτη φορά η ταινία είχε την αίγλη αυτού που περίμενα να δω με καλή προδιάθεση, μετά τη δεύτερη και τελευταία θέαση δεν την συμπεριλαμβάνω στις sci-fi ταινίες που έχω δει, αλλά στις περιπέτειες φαντασίας. Σε αυτό τον τομέα είναι μια χαρά ταινία που περνάς ένα βράδυ σχετικά ευχάριστα.
Να σημειώσω πως οι σελίδες σχολιασμού της ταινίας είναι πολλές λόγω των αρνητικών σχολίων...

Αγαπητέ by proxy, συνεχίζεις να κάνεις συνεχώς το ίδιο σημαντικό λάθος. Κρίνεις μια sci fi ταινία
με κριτήρια για ντοκινμαντέρ national geographic. Επίσης, εχεις δει την οδύσσεια του διαστήματος?
Αυτή η ταινία εμπεριέχει τεχνολογίες σαν ιδέα που ακόμα και σήμερα τελειοποιούνται. Δες πότε
βγήκε στις αίθουσες και έλα πες ότι είναι ακόμη επιστημονική φαντασία. Είναι σαν να λες για το
platoοn πωπωωωω όλη την ώρα πόλεμος και ζούγκλα, μμμμ κουστουρίτσα δεν είναι.

Re: Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

το επιπέδου δημοτικού κλπ φυσικά δεν αναφερόταν στην ποιότητα των ποστς- άλλωστε τα όσα έγραψε ο SR71B ο σεναριογράφος της ταινίας ούτε που τα φαντάστηκε στον ύπνο του- αλλά στο σενάριο της Είναι δυνατόν να υπάρχει επιστήμων που ανερυθρίαστα ομολογεί ότι "αυτό επιλέγω να πιστέψω" για τους εξωγήϊνους ως δημιουργούς μας ; . Πέραν άλλωστε του φοβερά αδύναμου, και εν πολλοίς αδιάφορου, κεντρικού ερωτήματος, αν μας έφτιαξαν οι εξωγήινοι ή όχι( το οποίο ειρήσθω εν παρόδω το θεωρώ τόσο γελοίο όσο και ιδεολογικά ύποπτο- γιατί πρέπει δηλαδή να μας έχει φτιάξει κάποιος ; Πέρασε μια δισχιλιετία για να απαλλαγούμε από την έννοια του Θεού ως δημιουργού, τώρα πρέπει να την αντικαταστήσουμε με μια άλλη των μηχανικών; -) η ταινία έμπαζε και σε πιό απλά πράγματα. Εδώ, της ντόκτωρ, της ανοιξε το μηχάνημα την κοιλιά , την έρραψε με συρραπτικό και μετά από πεντάλεπτο έτρεχε σε κατσίκι.Τι να λέμε τώρα ; 'Η τα συστήματα ασφαλείας των "μηχανικών" ήταν τόσο απλά που οποιοσδήποτε ( που απλώς είχε μελετήσει τις γνωστές γλώσσες επί της Γής) μπορούσε να είχε εισέλθει σ' αυτά χωρίς δυσκολία ; Ασε δε τα ολογράμματα των δημιουργών μας που μετά από τόση τεχνολογική εξέλιξη έμοιαζαν με βωβό κινηματογράφο.

Οκ το "δημοτικό", φάνηκε κάπως, έτσι όπως το διάβασα... το κατάλαβα λάθος.

Δημήτρη για τη συγκεκριμένη ταινία δεν θα διαφωνήσουμε καθόλου. Για πατατάκια ήταν, η άποψή μου δε (παρότι ψήφισα καλή - πάντα δίνω bonus στις sci fi), χαρακτηρίστηκε (δικαίως) ως "ξύλο".

Η αντίρρησή μου όμως είναι πρώτα απ'όλα στη γενίκευση ("ταινιoύλα scifi, δηλ. μπαρούφα κτλ...")
Η ουσία (και αξία του είδους) είναι ότι ακόμα και σε όχι και τόσο καλές ταινίες, βρίσκεις πατήματα να πας παραπέρα.
Μια ιδέα, ένας οραματισμός του συγγραφέα, μια άποψη σε παρασύρει εύκολα σε υποθέσεις για την κοινωνία, την πολιτική, την τεχνολογία... το ανθρώπινο είδος αύριο.
Προσωπικά δεν θα το έλεγα και λίγο πράγμα αυτό, τουλάχιστον όχι για όσους αγαπάμε το είδος. Πέραν του ότι είναι και παιγνίδι του μυαλού (χωρίς να έχουν την αποκλειστικότητα σαν είδος βέβαια).

Τώρα το άλλο... Αν η προέλευση του ανθρώπου για κάποιους φαίνεται κοινότυπο, σκέψου πόσο κοινότυπα είναι πλέον ο φασισμός, ο ρατσισμός, η φτώχεια κτλ που αποτελούν θέματα πολλών ταινιών, μεταξύ των οποίων αριστουργήματα.
Η τέχνη δεν έχει όρια και δεσμά. Μπορεί να ασχολείται και να ξανα ασχολείται με ότι θέλει ο δημιουργός της. Έτσι νομίζω.

(δεν προσδοκώ γενική αποδοχή των παραπάνω, ας έχει ο καθένας τη άποψή του. Απλά κατανόηση της άλλης άποψης...
όπως και να το κάνουμε ο χαρακτηρισμός "μπαρούφα" για ολόκληρο κινηματογραφικό είδος, το οποίο μάλιστα προσωπικά είναι το αγαπημένο μου, δεν καταπίνεται εύκολα)

Εγώ χτες έκανα και τη δεύτερη θέαση (κατεβάζοντας την καλύτερη ποιότητα ήχου-εικόνας που βρήκα γιατί και αυτά επηρεάζουν τις εντυπώσεις), επέλεξα κι εγώ σαν την "επιστήμονα" να αγνοήσω αυτή τη φορά όοολα τα επιστημονικά/τεχνικά λάθη, τις ατάκες του Γκουσγκούνη κ.λ.π που με είχαν απλά ξενίσει την πρώτη φορά και έτσι απόλαυσα μια περιπέτεια τύπου Expendables σε εξωγήινο περιβάλλον και ελαφρώς πιο καλλιτεχνική (ξέροντας όμως το σενάριο τώρα) και απορώ πόσο ψιλά είναι αυτά τα γράμματα τέλος πάντων που χρειάζονται τόσες αναγνώσεις για να τα κατανοήσουμε εμείς τα ταπεινά μη αμερικανάκια.
Τουλάχιστον την πρώτη φορά η ταινία είχε την αίγλη αυτού που περίμενα να δω με καλή προδιάθεση, μετά τη δεύτερη και τελευταία θέαση δεν την συμπεριλαμβάνω στις sci-fi ταινίες που έχω δει, αλλά στις περιπέτειες φαντασίας. Σε αυτό τον τομέα είναι μια χαρά ταινία που περνάς ένα βράδυ σχετικά ευχάριστα.
Να σημειώσω πως οι σελίδες σχολιασμού της ταινίας είναι πολλές λόγω των αρνητικών σχολίων...

Λοιπόν να πιαστώ απο το post και σε συνέχεια όσων έγραψε ο cinevagos (και συμφωνώ απόλυτα) να πω τα εξής (με αποδείξεις αλλιώς πάει για τρολάρισμα...)

- Η ταινία ήταν επιστημονικής φαντασίας._
Το νάρνια, ο χάρης και ο άρχοντας ήταν απλά φαντασίας. Δεν θα μπω στο τρυπάκι να το εξηγήσω αυτό.
Κάποιοι που κάνουν ταξίδι με ένα διαστημόπλοιο σε ένα πλανήτη που έκαναν πειράματα εξωγήινοι... οι οποίοι πιθανόν να δημιούργησαν με το DNA τους το ανθρώπινο είδος αρκεί...

- Επιστημονικά ή τεχνικά λάθη δεν υπάρχουν σε ταινίες του είδους γενικώς! Το sci fi δεν είναι εξετάσεις στο σχολείο, είναι μορφή τέχνης. Άσκηση φαντασίας...
Να θυμίσω και τον όρο "ποιητική αδεία". Εκτός και αν οι λογοτέχνες και ποιητές ήταν αγράμματοι...
Δεν συζητάμε για κάποια ταινία απλά "sci" (χωρίς "fi") αλλά για sci fi...

- Kαλώς βέβαια την κατακρίνουμε για τις "αστοχίες", που θα μπορούσε να αποφύγει., Υπο την έννοια πάντα που εξήγησα παραπάνω, θα μπορούσε (ίσως) να ήταν καλύτερη...
Επιπρόσθετα... υποδείξετε μου μια ταινία επιστημονικής φαντασίας χωρίς τεχνολογικές αυθαιρεσίες, άλματα λογικής και γενικά αυτό που είναι το κύριο συστατικό όλων τους: "φαντασία".

- Η ταινία είναι η πρώτη της τριλογίας. Είναι παράλογο και μόνο να αναρωτιόμαστε γιατί δεν απαντήθηκε αυτό ή το άλλο.
Έχει άλλα 2/3 η ιστορία. Εκτός και αν όλες οι ιστορίες που βλέπουμε ή διαβάζουμε κάπου στο ένα τρίτο έχουν λήξει... και πάλι θα ήθελα ένα παράδειγμα, αν κάνω λάθος. (υπόψιν imo το πιθανότερο είναι να μην απαντηθεί τίποτα και να είμαστε στην αρχή μιας απίστευτης ρηχότητας και αρπαχτής...)

- Η ταινία δεν ήταν περιπέτεια. Δόσεις περιπέτειας είχε συνολικά το 1/3 της. Δείτε star wars για παραμύθι και περιπέτεια. Προσπάθησε (λίγο) να έχει μια άποψη πέραν της γνωστής επικής σπλατεριάς που πάτησε για να πάει παρακάτω.

- H συνολική άποψη για την ταινία στο νήμα είναι θετική - απόδειξη το poll (open and see). Mάλιστα το συγκεκριμένο νήμα έγινε πολλάκις αφορμή για όμορφες σκέψεις... ακόμα και έναυσμα για την απαρχή άλλου νήματος, σχετιζόμενου με τις τεχνολογίες και δυνατότητες ταξιδιών στο μέλλον.
Αποδεδειγμένα λοιπόν και πέραν των συζητήσεων που γίνονται παγκοσμίως για τη σημειολογία και τα νοήματα, μας άγγιξε και εμάς εδώ. Θα μου φαινόταν άλλωστε τουλάχιστον παράξενο κάποιος να την είδε για δεύτερη φορά ώστε να επιβεβαιώσει την κακή άποψη της πρώτης θέασης. Τουλάχιστον παράξενο.................

Proxy

Δες την ταινια ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ σαν αυτονομη ιστορια που καποια στιγμη ΜΠΟΡΕΙ να δεσει με το 1ο Alien
αλλα μπορει και να ΜΗΝ δεσει. Μην βιαζεσαι να ετυμηγορησεις. Υπαρχει ακομα χρονος να συμμαζευτουν
οι σεναριακες ανεπαρκειες του Προμηθεα (χωρις να γνωριζω αν υπαρχει θεληση και προβλεψη εκ μερους
του Riddley, βεβαια ....)

Moλις ΤΩΡΑ ειδα την απαντηση του Dalanik.
Αν ειχα προλαβει να την διαβασω ... ΔΕΝ θα χρειαζοταν να γραψω τιποτα.:grinning-smiley-043

Last edited:

Ένα από τα μεγαλύτερα "οξύμωρα" της ταινίας είναι η "κατάρριψη" της θεωρίας του Δαρβίνου.
Αυτό μάλιστα το επισημαίνει με κυνικό τρόπο και ένας από τους χαρακτήρες της ταινίας λέγοντας στην Shaw "θα απορρίψουμε 200* χρόνια της εξελικτικής θεωρίας?" .
Δεν είναι λίγο παράξενο ένας χαρακτήρας να επισημαίνει αυτό το "τρωτό" σημείο του σεναρίου?!?
Η εξήγηση που κυκλοφορεί και δίνεται σε ένα από τα βίντεο που έχω κάνει post εδώ είναι απολύτως λογική (αν τελικά την δούμε να δίνεται στη 2η ταινία):
οι μηχανικοί δεν είναι εξωγήινοι αλλά άνθρωποι. Άνθρωποι που καταφέρανε να χειρίζονται τον χώρο και τον χρόνο. Η έλλειψη θηλυκού "μηχανικού" δείχνει ένα αδιέξοδο στο μέλλον τους το οποίο προσπαθούν να αλλάξουν παρεμβαίνοντας στο παρελθόν δίνοντας άλλη πορεία στην ίδια την εξέλιξή του δικού τους είδους.
Δηλαδή εμάς.
Μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα.

* λέω 200 γιατί δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή πόσα ανέφερε.

Last edited: