Ένα από τα μεγαλύτερα "οξύμωρα" της ταινίας είναι η "κατάρριψη" της θεωρίας του Δαρβίνου.
Αυτό μάλιστα το επισημαίνει με κυνικό τρόπο και ένας από τους χαρακτήρες της ταινίας λέγοντας στην Shaw "θα απορρίψουμε 200* χρόνια της εξελικτικής θεωρίας?" .
Δεν είναι λίγο παράξενο ένας χαρακτήρας να επισημαίνει αυτό το "τρωτό" σημείο του σεναρίου?!?
Η εξήγηση που κυκλοφορεί και δίνεται σε ένα από τα βίντεο που έχω κάνει post εδώ είναι απολύτως λογική (αν τελικά την δούμε να δίνεται στη 2η ταινία):
οι μηχανικοί δεν είναι εξωγήινοι αλλά άνθρωποι. Άνθρωποι που καταφέρανε να χειρίζονται τον χώρο και τον χρόνο. Η έλλειψη θηλυκού "μηχανικού" δείχνει ένα αδιέξοδο στο μέλλον τους το οποίο προσπαθούν να αλλάξουν παρεμβαίνοντας στο παρελθόν δίνοντας άλλη πορεία στην ίδια την εξέλιξή του δικού τους είδους.
Δηλαδή εμάς.
Μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα.
* λέω 200 γιατί δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή πόσα ανέφερε.
Μα δεν αμφισβητεί την θεωρία της εξέλιξης....
Ίσα ίσα την αποδέχεται τόσο πολύ που λέει ότι μπορούμε να επέμβουμε στις λειτουργίες της... (πράγμα που και σήμερα συμβαίνει).
Aδερφέ οι πιθανότητες είναι πιθανότητες και η πραγματικότητα, πραγματικότητα.
Σαφώς και δεν γνωρίζουμε ακόμα τι και πως, αλλά μία στο εκατομμύριο κερδίζει το λαχνό πάντα κάποιος, κάθε εβδομάδα...
+++
Είχα διαβάσει επίσης (μη ρωτάτε που, δεν θυμάμαι, πέρασε καιρός) μια αρκετά τεκμηριωμένη μελέτη - αντιθεωρία Δαρβίνου (ίσως μάλιστα περισσότερο τεκμηριωμένη από του Δαρβίνου μιας και ήταν πιο σύγχρονη και ως εκ τούτου με περισσότερα επιστημονικά εργαλεία, αλλά δεν μπορώ να το κρινω εγώ αυτό), η οποία εν ολίγοις κατέρριπτε τη θεωρία του Δαρβίνου σε πολλά σημεία.
Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη ή άλλη, έγιναν κοινώς αποδεκτές, αλλά εμένα τουλάχιστον με έπεισε ότι όπως και άλλες σχετικές θεωρίες, είναι απλώς υποθέσεις κάνοντας πολλές αυθαίρετες παραδοχές μέχρι να σχηματιστεί η θεωρία...
Μια θεωρία που πιθανότατα προϋπήρχε της απόδειξης (όπως σχεδόν όλες..., εκτός απο αυτές που ανακαλύφθηκαν τυχαία)!
Δεν υπάρχει βέβαια χειρότερο πράγμα απο αυτό. Να προσπαθεί κάποιος να αποδείξει κάτι το οποίο πιστεύει βασιζόμενος στις περιορισμένες αισθήσεις του.
Εξ ου και τα άπειρα αδιέξοδα στις επιστήμες σήμερα.
Η Στατιστικη ειναι το εργαλειο ... και οι Πιθανοτητες το εξεταζομενο φαινομενο.
Φυσικα και δεν τα ταυτιζω. ΔΕΝ γραφω πραγματα ελαφρα τη καρδια. Εκατσα και εψαξα
οσα σας γραφω. Η αλλυσιδα ενος RNA ειναι εξαιρετικα πολυπλοκη υποθεση για να προκυψει ...
μεσα σε προβιωτικες σουπες με καμια εικοσαρια αμινοξεα και μερικους σπινθηρες. Υπαρχει
ταση για αυτοργανωση των ατομων ανθρακα και αζωτου (οπως αποδειχθηκε πειραματικα)
αλλα απο κει ... μεχρι να προκυψει μια αλλυσιδα RNA ... ε ... ΔΕΝ ειναι το τσουκαλι της
Ματζικας Ντε Σπελ. Απλα, δεν ειναι σαν το ΛΟΤΤΟ (το οποιο ειναι 1 στα 13.000.000,
βγαινει βασει τυπου) το RNA ειναι 1 στα 10^180 !!!!!!! ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ...
για την παρουσα ηλικια του συμπαντος.
Ο Δαρβινος ΙΣΧΥΕΙ ως ερμηνεια της εξελιξης των ειδων πανω στην Γη .... ΔΕΝ τον απερριψα πουθενα.
Ομως, ο Δαρβινος (ο κακομοιρος) ΔΕΝ επιχειρησε την εξηγηση της ΑΠΑΡΧΗΣ της ζωης, πριν απο 3.8 δις
χρονια πανω στην Γη. ΕΑΝ το κανε και αυτο, τοτε ... απεραντος σεβασμος και σιωπη απο μενα.
Αλλα ΔΕΝ προλαβε να το κανει. Το αφησε για εμας. Να βαρεσουμε τις κεφαλες μας και να το βρουμε !!
Δεν ειμαι δογματικος, ειμαι ανοιχτος σε ιδεες .... δεν ειμαι Γενετιστης (ουτε κανενας Perelman).
Ουτε ασπαζομαι την αποκαλυπτικη γνωση καποιας θρησκευτικης δοξασιας. Λογικη και Ενοραση ειναι
τα ΜΟΝΑ που απαιτουνται για να ξετυλιχθει το κουβαρι. ΚΑΙ τα ΔΥΟ, ομως. Σκετη η Λογικη ειναι εργο
κλειστης διαδρομης > ΔΕΝ παραγει καινουργιο εργο - καινουργια γνωση.
(και δεν ειμαι ακαδημαικος ... με τα καταλληλα επιχειρηματα, ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορει να με "καθισει κατω")
Μα δεν αμφισβητεί την θεωρία της εξέλιξης....
Ίσα ίσα την αποδέχεται τόσο πολύ που λέει ότι μπορούμε να επέμβουμε στις λειτουργίες της... (πράγμα που και σήμερα συμβαίνει).
Μην αφήνεις την πραγματικότητα* του τώρα να ερμηνεύει την σεναριακή πραγματικότητα του τότε.
*πραγματικότητα μιας μειοψηφίας στις ΗΠΑ.
Aκριβως.
Ισα ισα που την αποδεχεται . Απλα επαναπροσδιοριζει την εκκινηση της (που και στην θεωρια του Δαρβινου δεν ειναι απολυτα σαφες)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.