Απάντηση: Re: Προμηθέας — Prometheus
Κοιτα, αν του στελναμε οντως τις αποψεις μας ακομη και αν δεν κερδιζε σωνει και καλα
ενας απο τους δυο, θα κερδιζε σιγουρα η εβδομη τεχνη.
Με τον αχρηστο που εχει για σεναριογραφο δεν τα βλεπω καλα τα πραματα.
Εν γενει παντως προσπαθω να μην σπεκουλαρω και να παταω μονο σε αυτα που θεωρω
οτι δινονται ως δεδομενα. Τωρα αν πεσω πανω στο plot twist, αυτα εχει η ζωη.
Και στην επιστημη παταμε πανω σε αξιωματα για να χτισουμε. Ελα ομως που ενιοτε
αυτα αποδεικνυεται οτι δεν αντικατοπτριζουν την πραγματικοτητα.
Ο ολος διαλογος θυμιζω ξεκινησε γιατι θεωρηθηκε απο μενα και τον Andre οτι η
εκδοχη του κειμενου που παρεθεσες εχει διαφορα θεματακια. Προφανως και δεν θα πεισουμε ο ενας τον αλλο για τη γνωμη του (δεν υπαρχει και λογος αλλωστε). Θα σου πω παντως οτι οι δικες σου ερμηνειες που
ειχα διαβασει σε πολυ προηγουμενες σελιδες του νηματος μου ειχαν φανει πολυ πιο ενδιαφερουσες!
Συμφωνω ομως οτι πρεπει να σκεφτουμε και λιγο τους αλλους, γιατι μαλλον θα εχουν βαρεθει να διαβαζουν τα κατεβατα μας και το σταματαω εδω.
Τελειωνοντας, θα σου προτεινω να δεις κανενα sci-fi που να προσφερεται περισσοτερο για
φιλοσοφικες-ιδεολογικες αντιπαραθεσεις (και μαλιστα οχι εξαιτιας της επιτηδευμενης ασαφειας του).
Τωρα, που θα βρεις κατι τετοιο...

Καποιος αλλος απο τον Lindelof κατα προτιμηση
Δεν βλεπω που μπορει να οδηγησει αυτη η στιχομυθια.
Ο καθενας δινει τις δικες του προεκτασεις σε αυτο που (ετσι κι αλλιως) ειναι ασαφες.
Το black goo, τα xenomorphs, οι μηχανικοι .... ΔΕΝ ξερουμε ουτε απο ΠΟΥ προηλθαν,
ουτε ΠΩΣ προηλθαν ουτε ΠΟΙΑ ειναι η χρηση τους. Σπεκουλαρουμε αγριως (και εσυ και εγω).
Κανονικα δεν εχω προβλημα με αυτο. Γουσταρω αντιπαραθεση επιχειρηματων πανω σε ασαφειες.
Τι γινεται ομως με του θαμωνες που μας διαβαζουν ? Καταλαβαινουν τα σημεια τριβης μας ?
Αν δεν καταλαβαινουν .... τοτε πρεπει να ριξουμε λιγο το "επιπεδο". Αλλιως ... αν ειμαστε
τοσο καλοι, ας στειλουμε τις αποψαρες μας στον Riddley ... and may the best man win !!!!
Κοιτα, αν του στελναμε οντως τις αποψεις μας ακομη και αν δεν κερδιζε σωνει και καλα
ενας απο τους δυο, θα κερδιζε σιγουρα η εβδομη τεχνη.

Με τον αχρηστο που εχει για σεναριογραφο δεν τα βλεπω καλα τα πραματα.
Εν γενει παντως προσπαθω να μην σπεκουλαρω και να παταω μονο σε αυτα που θεωρω
οτι δινονται ως δεδομενα. Τωρα αν πεσω πανω στο plot twist, αυτα εχει η ζωη.
Και στην επιστημη παταμε πανω σε αξιωματα για να χτισουμε. Ελα ομως που ενιοτε
αυτα αποδεικνυεται οτι δεν αντικατοπτριζουν την πραγματικοτητα.
Ο ολος διαλογος θυμιζω ξεκινησε γιατι θεωρηθηκε απο μενα και τον Andre οτι η
εκδοχη του κειμενου που παρεθεσες εχει διαφορα θεματακια. Προφανως και δεν θα πεισουμε ο ενας τον αλλο για τη γνωμη του (δεν υπαρχει και λογος αλλωστε). Θα σου πω παντως οτι οι δικες σου ερμηνειες που
ειχα διαβασει σε πολυ προηγουμενες σελιδες του νηματος μου ειχαν φανει πολυ πιο ενδιαφερουσες!
Συμφωνω ομως οτι πρεπει να σκεφτουμε και λιγο τους αλλους, γιατι μαλλον θα εχουν βαρεθει να διαβαζουν τα κατεβατα μας και το σταματαω εδω.
Τελειωνοντας, θα σου προτεινω να δεις κανενα sci-fi που να προσφερεται περισσοτερο για
φιλοσοφικες-ιδεολογικες αντιπαραθεσεις (και μαλιστα οχι εξαιτιας της επιτηδευμενης ασαφειας του).
Τωρα, που θα βρεις κατι τετοιο...

Αμ αυτο λεω κι εγω. Αυτο ειναι το κακο. Μακαρι να χε ασχοληθει καποιος λιγο περισσοτερο.Νομίζω ούτε ο ίδιος ο Σκοτ δεν κάθισε να ασχοληθεί τόσο με το σενάριο της ταινίας.
Καλό θα ήταν να βγει 2 και να δοθούν κάποιες απαντήσεις γιατί καλό το ambiguity αλλά εδώ μιλάμε για εντελώς ασαφές σενάριο.
Καποιος αλλος απο τον Lindelof κατα προτιμηση
Last edited: