Prometheus

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    212
Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

Eγω παλι δεν καταλαβα πως απο τη διασταυρωση μηχανικοι+μαυροζουμι=ανθρωπος.
Δηλαδη αν υποθεσουμε οτι το μαυροζουμι ειναι ενα "ενισχυτικο" που μεταλλασει σε κατι αλλο, ο ανθρωπος προερχομενος απο τον μηχανικο, ειναι κι αυτος ανωτερο ή ιδιο ον με τον "θεικο" μηχανικο. ?

Εκτος κι αν απλα δημιουργουσαν διαφορετικες και οχι ανωτερες καστες με το μαυροζουμι. Ισως εφτιαχναν ζωακια να τους εχουν για υπηρετικο προσωπικο αλλα τους βγηκαμε πολυ εξυπνοι και εξελιξιμοι και...μας φοβηθηκε το ματι τους.

Στην ταινια βλεπουμε οτι οποιος επινε το μαυροζουμι μεταλλασσοταν (ο επιστημονας, τα σκουλικακια στο χωμα που εγιναν μυαλορουφηχτρες)
Ο μηχανικος ομως στην αρχη της ταινιας που ηπιε το μαυροζουμι, δεν μεταλλαχτηκε αλλα εγινε κοσκινο.

Και μετα. ? Μικροσκοπικα μαυροζουμακια εσπειραν μια μεταλλαγμενη πανσπερμια και λογικα οτι ετρωγε τη μαυροζουμοσκονη θα μεταλλασοταν σε κατι νεο.

Ομως αν θεωρησουμε οτι ο ανθρωπος δεν υπηρχε, πως δημιουργηθηκε. ?
Μεταλλαχτηκαν οι χιμπατζηδες, ή απλα ξεκινησε μια εξελικτικη διαδικασια οπου το ψαρι βγηκε απο το νερο...κλπ. ?

Αρα λοιπον στο ερωτημα γιατι θελουν να εξολοθρευσουν τον ανθρωπο, μπορει να εχει να κανει με το οτι ειδαν οτι τους παραεβγαινε εξυπνος (αρα ισως ενας φυσικος εχθρος)

Ή απο την αλλη, σε συνεχομενα πειραματα τους διαπιστωσαν οτι αν ενας ανθρωπος σαν ξενιστης μπορει να δημιουργησει αλιενς. (που ειναι ακομη μεγαλυτερος βιολογικος εχθρος)

Οποτε ηθελαν να τερματισουν τον ανθρωπο, για να μην εχουμε τα φαινομενα γεννησης πολλων alliens. ( να μην μπορει να χρησιμοποιηθει ο ανθρωπος σαν ξενιστης)

Παντως αφου σεναριακα βαζισομαστε επανω στην ιστορια των αλιεν, ισως στα επομενα δουμε να μας εξηγει οτι η εξαλειψη του ανθρωπου ολο και κατι θα εχει να κανει με τα αλιεν.

Εχω χασει πολυ τον μπουσουλα. ? :p

Last edited:
Re: Προμηθέας — Prometheus

Κάνουμε υπερβολική ανάλυση στις μπαρούφες που πέταγε ο Lindelof, ο οποίος (φρονίμως ποιών) την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.
Ας βγάλει τώρα τα κάστανα απ' την φωτιά ο επόμενος. Πάντως είναι πολύ πιθανό, όποιος και να αναλάβει, να μην ασχοληθεί καν με τις σήραγγες (ποιές τρύπες) του 1ου σεναρίου.

Οποιος λυσει το αινιγμα του μαυροζουμιου .... πηρε τα κλειδια του σπιτιου μου (και με πεταξε εξω) :laugh:

Χαλαρα, χαλαροτατα .... :p

Απάντηση: Re: Προμηθέας — Prometheus

Οποιος λυσει το αινιγμα του μαυροζουμιου .... πηρε τα κλειδια του σπιτιου μου (και με πεταξε εξω) :laugh:

Λοιπον στην αρχη της ταινιας, μας δειχνει τον μηχανικο που πινει το μαυροζουμι στη Γη και διαλυεται.
Σε ολα τα πλανα, βλεπουμε εναν πλανητη χωρις ιχνος ζωης, ακομα σε σταδια φυσικης γεωδιαμορφωσης ( ηφαιστια που ατμιζουν, επιφανεις με φρεσκοπηγμενη λαβα κλπ) δεν υπαρχει κανενα πετουμενο στον ουρανο ή οποιαδηποτε ενδειξη ζωης στον πλανητη.
Ολα ειναι σε μια Pure κατασταση.

Στη συνεχεια οταν πινει το μαυροζουμι και πεφτει απο στη θαλασσα, βλεπουμε αμεσως να σχηματιζεται μια αλυσιδα dna και αμεσως κυτταρα που αρχιζουν να διχοτομουνται κλπ.

Αρα συμπεραινουμε οτι δεν δημιουργησαν τον ανθρωπο σκοπιμως και κατευθειαν. Δημιουργησαν ΟΛΗ τη ζωη στον πλανητη. Το μαυροζουμι αντεδρασε με οτι βρηκε μπροστα του και εφτιαξε ολο το ζωικο βασιλειο μαζι και τον ανθρωπο φυσικα. Ο ανθρωπος υποτιθεται οτι επηλθε με την παροδο χρονων σαν εξελιξη των χιμπατζηδων. (?)

Απο εκει και περα, δεν ξερουμε γιατι θελουν να μας αφανισουν, αλλα ισως απαντηθει στο επομενο μερος μιας και ειδαμε την πρωταγωνιστρια να ξεκινα να βρει απαντησεις απο τους μηχανικους στον πλανητη τους.

Ισως ολο αυτο με το μαυροζουμι και τους μηχανικους ειναι κατι αντιστοιχο με τις εικασιες που κανουμε κατα καιρους οτι η ζωη στον πλανητη μας επηλθε απο εξωγηινο παραγοντα. Ενταξει, δεν επεσαν καποιοι οργανισμοι στη Γη με εναν κομητη, αλλα καποιοι μηχανικοι εβαλαν το χερακι τους. (οπως θα λεγαμε οτι ο Θεος επλασε τον κοσμο)

Μιας και φαινεται οτι πολυ νωρις ειχαν παρει αποφαση να μας αφανισουν πριν εμεις εξελιχθουμε τεχνολογικα κλπ δεν στεκει η αφορμη οτι ηθελαν να μας αφανισουν επειδη ρυπαινουμε και καταστρεφουμε τον πλανητη.
Μας ειδαν λιγο "ζωα" και συμπεραναν οτι βγηκαμε παλιοπαιδα. ? Σιγα, και αυτοι δεν ειδα να εχουν και πολλες ηθικες αναστολες. Οποτε κατα κυρη κατα γιο, μην μας ζητανε και τα ρεστα τωρα.

Ελπιζω το σπιτι σου να εχει πισινα. :p

Last edited:

Mελανας ζωμος.
Γι'αυτο οι Σπαρτιατες πολεμαγαν σαν να τους ειχαν βαλει νεφτι.

Τα κλειδια ασ'τα κατω απο το χαλακι, καθως θα φευγεις...:flipout:

Το μαυροζουμι ειναι απλα ενισχυτικο/μεταλλακτικο/επιταχυντικο υγρο (3 σε 1) και ισως ειναι μια ουσια που κατεχουν στα χερια τους και τη χρησιμοποιουν για να δινουν ζωη σε πλανητες.
Για τη δικη τους ατζεντα. ? Δουλευουν για καποιο μεγαλυτερο αφεντικο. ? Ποιος ξερει.
Αυτο που ξερω ειναι οτι ο Dal'en προσπαθει να μου φαει την πισινα. :twoguns:

Το μαυροζουμι ειναι απλα ενισχυτικο/μεταλλακτικο/επιταχυντικο υγρο (3 σε 1) και ισως ειναι μια ουσια που κατεχουν στα χερια τους και τη χρησιμοποιουν για να δινουν ζωη σε πλανητες.
Για τη δικη τους ατζεντα. ? Δουλευουν για καποιο μεγαλυτερο αφεντικο. ? Ποιος ξερει.
Αυτο που ξερω ειναι οτι ο Dal'en προσπαθει να μου φαει την πισινα. :twoguns:

Ο Dal'en μπορει...
Εγω μονο το σπιτι θα σου φαω.:p

(Ρε λαμογια ... εδωσα διευθυνση ? ... για που το βαλατε ? ... :icon15:)

Λοιπον, το γραψα και παλιοτερα.
Πιστευω οτι το μαυροζουμι ειναι μια ροζετα κωδικοποιησης/αποκωδικοποιησης αλυσιδων DNA.
Δεν θα μπω σε λεπτομερειες. Γιατι μας διαβαζουν και Βιολογοι/Γιατροι/Χημικοι. Θα φαω ξυλο !
Η αιχμη τους δορατος της τεχνολογιας της φυλης των Μηχανικων πρεπει να ειναι αυτο το ζουμι.
Δεν ειναι ενα συγκεκριμενο DNA (η RNA) ... αλλα κατι πολυ πιο "παραμετρικο". Διαμορφωνεται
αναλογα με το περιβαλλον του πλανητη που σπερνεται.

Το οτι το ηπιε ο Μηχανικος (πριν αποσυντεθει) δεν μου απαντα πολλα ερωτηματα για την
λειτουργια του. Αν ειδατε προσεκτικα, οι αλυσιδες DNA του μηχανικου μαυρισαν και μετα ...
εσπασαν (βεβαια δεν γινεται ακριβως ετσι η αποδομηση ενος DNA ... αλλα, τελωσπαντων).
Αμεσως μετα ... δειχνει κατι πολυχρωμα πραγματακια να επιπλεουν ... που δεν μοιαζουν
για DNA. Αμινοξεα ισως ? Κατι αλλο ? Iσως να ειναι και η ιδεα μου ... δεν εδωσα σημασια.

Εννοειται οτι πυροδοτησαν ΟΛΟΚΛΗΡΗ την εμβια ζωη πανω στον πλανητη μας.
Και οχι μονο των πρωτευοντων (η των πιθηκων). Οποτε, ΝΑΙ ... ο Riddley πρεπει να
ειναι ενθερμος οπαδος της Κοσμικης Πανσπερμιας, γιατι αλλιως δεν θα παρουσιαζε
ετσι το ολο ζητημα (εκκινησης της ζωης στον πλανητη).

Ομως, το θεμα (της Πανσπερμιας) το συζητησαμε με τον Πετειναρακη σε καποιο αλλο
νημα (δεν θυμαμαι ποιο).

Last edited:

Δεν νομιζω οτι ηθελε να σταθει πιο πολυ στο μαυροζουμι και να στηριξει/αναλυσει τον τροπο λειτουργιας του παραπανω στον θεατη. Απλα εδειξε οτι ηθελε να δειξει για την δημιουργια ζωης, χωρις να νοιαζεται να δωσει στον θεατη περισσοτερες επιστημονικες λεπτομερειες (μηπως κι αυτος ηξερε ?) του μαυροζουμιου.
Το μηνυμα πανσπερμιας απο τους μηχανικους σε ρολο δημιουργου-Θεου μαλλον ηθελε να δωσει.

Οποτε θεωρω οτι οι αποριες σου μερι του μαυρου ζουμιου απαντηθηκαν.
Το σπιτι/πισινα γρηγορα πριν ορμησει ο Gal'en.

H αλήθεια είναι ότι η ταινία δείχνει την αλληλεπίδραση ανάμεσα στο νερό και τους μικροοργανισμούς του με τα απομεινάρια του τουμπανιάρη εξωγήινου.
Το υγρό τον σκότωσε, τον έλιωσε στην ουσία αλλά κάποια σωματίδια που αποκολλήθηκαν από το σώμα του μηχανικού δημιούργησαν τελικά εμάς.
Οπότε δεν είμαστε αποτέλεσμα μετάλλαξης του μαύρου ζουμιού αλλά αποσύνθεσης του εξωγήινου.
Εξ ου και το κατ εικόνα και καθ ομείωσιν (σχεδόν, πήραμε λίγη μελανίνη λόγω του ήλιου, και γίναμε πιο αδύναμοι και ηλίθιοι αλλά με δυνατότητες:flipout:).
Κατ επέκταση μπορούν να ισχύουν αυτά που προτείνει ο warewolf70.

Πάντως έστω και άθελά του ο σκηνοθέτης (τρομάρα του) άφησε χώρο για αμέτρητες υποθέσεις, οπότε ο επόμενος έχει και κανένα πάτημα. Αντε να δούμε

Εχει παρα πολλα πατηματα !!!!!!!!! Οχι ενα !
Εαν καποιος σεβαστει την επιστημονικη αληθοφανεια, το εργακι ΣΩΖΕΤΑΙ.

Ακομα και τωρα !

Ρε συ Μανο, πες οτι σου πηγε να τωρα γιατι το βρηκα και ασε τα σαπια.:afro:
Μελανας Ζωμος ηταν λεμε ρεεε.Αυτο που επαθαν οσοι ηρθαν σε επαφη με αυτο
ειναι τα φυσικα αποτελεσματα γιατι δεν ηταν Ελ.
Αν δε με πιστευεις ρωτα το Λιακοπουλο. :firstprize:
Αν ειχες λιγη τσιπα θα μουειχες ζητησει ηδη τη διευθυνση για να ταχυδρομησεις τα κλειδια.:7SFGSFG:
Αλλα εχε χαρη που ειμαι μεγαλοψυχος.
Εγω την tv σου θα παρω μονο. Οχι για να βλεπω σε αυτην, δεν ειμαι βιτσιοζος.:p
Θα βρω κανενα αλλο κοροιδο να την πουλησω. Και ετσι θα μπορεσεις κι εσυ να παρεις
μια της προκοπης, να βλεπεις τα σηκουελ του Προμηθεα. Περνα μετα απο το νημα της αγορας
νεας tv να σε κατατοπισουμε με το γατο.:jester:
Μην επιμεινεις για τα κλειδια, δεν θα τα παρω.

:laugh::laugh::laugh::laugh:

Ρε απατεωνες .... ΤΙ ακριβως απαντησατε για το Μαυροζουμι ?
Πως φτασαμε στην εμβια ζωη απο την διαλλυση DNA του Μηχανικου ?
Θελω μελετη και δημοσιευση σε εγκριτο περιοδικο του χωρου :smash:

(αντε μην βγαλω παντοφλα ... τυχοδιωκτες .... :icon15:)

Κατ επέκταση μπορούν να ισχύουν αυτά που προτείνει ο warewolf70.

O warewolf70 μπορει, αλλα εγω ειμαι ο warewolf73. :D

Βρε SR71C δωσαμε τις απαντησεις που μπορουμε βλεποντας την ταινια. Τι αλλο να πουμε. ?
Υποθεσεις κανουμε. Ισως στα επομενα το αναλυσουν πιο πολυ το θεμα.

Παντως τα σεναριακα "κενα" μπορει να ειναι επιτηδες ωστε ή να υπαρχει καποιο σασπενς για να αποκαλυφθουν αργοτερα. ή να αφηνει το ελευθερο στον οποιο επομενο να μανιπιουλαρει την ταινια οπως νομιζει.

Re: Απάντηση: Re: Προμηθέας — Prometheus

Παντως τα σεναριακα "κενα" μπορει να ειναι επιτηδες ωστε ή να υπαρχει καποιο σασπενς για να αποκαλυφθουν αργοτερα
ή να αφηνει το ελευθερο στον οποιο επομενο να μανιπιουλαρει την ταινια οπως νομιζει.

Mα γιαυτο ειναι ΜΕΓΙΣΤΟΣ απατεωνας ο Lindelof .... γιατι τιποτα απο οσα γραψαμε δεν του περασε απ'το μυαλο.
Και ομως, κανουμε δικη του δουλεια, ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ και αμισθι ..... θελει αρκουδοξυλο ο παπαρας :viking:

:laugh::laugh::laugh::laugh:

Ρε απατεωνες .... ΤΙ ακριβως απαντησατε για το Μαυροζουμι ?
Πως φτασαμε στην εμβια ζωη απο την διαλλυση DNA του Μηχανικου ?
Θελω μελετη και δημοσιευση σε εγκριτο περιοδικο του χωρου :smash:

(αντε μην βγαλω παντοφλα ... τυχοδιωκτες .... :icon15:)

Νταξει, αφου οσο και να σου το εξηγησω θα κανεις οτι δεν καταλαβαινεις, για να σωσεις
τη σακαρακα την τελεορα σου. Δεν ασχολουμαι αλλο.
Κατσε και βλεπε Λιντελοφ σε LG. Νιπτω τας χειρας μου:ADFADF1: