Prometheus

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    212
Re: Προμηθέας — Prometheus

:laugh::laugh::laugh::laugh:

Ρε απατεωνες .... ΤΙ ακριβως απαντησατε για το Μαυροζουμι ?
Πως φτασαμε στην εμβια ζωη απο την διαλλυση DNA του Μηχανικου ?
Θελω μελετη και δημοσιευση σε εγκριτο περιοδικο του χωρου :smash:

(αντε μην βγαλω παντοφλα ... τυχοδιωκτες .... :icon15:)

Άμα κάτσει εγώ δεν θέλω το σπίτι σου, μόνο τα κλειδιά του αεροσκάφους για κανα δύο παντηλίκια στη στρατόσφαιρα:music-smiley-005:

Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

Μικροτερο με εκανες οχι μεγαλυτερο cinevago. Και παρολο την οξυνεια του SR71B δεν πηρε χαμπαρι οτι εγραψα και το δικο του λαθος πριν.

Εμενα παντως δεν με χαλανε τα αναπαντητα ερωτηματα. Προτιμω σε μια μελλοντικη συνεχεια να δωσει καποιος αλλος ευανταστες απαντησεις, απο τωρινες μετριες και οτι ναναι.

Φυσικα απαντησεις θα δωθουν αν η πρωταγωνιστρια φτασει και μιλησει με τους μηχανικους.
Αν τη δω στα μισα του δρομου να τρωγεται απο ενα αλιεν που ειχε προσκοληθει ή κρυβοταν στο σκαφος, θα φαω φρικη. Θα καταντησει κλισεδιαρικο.

Re: Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

Εμενα παντως δεν με χαλανε τα αναπαντητα ερωτηματα. Προτιμω σε μια μελλοντικη συνεχεια να δωσει καποιος αλλος ευανταστες απαντησεις, απο τωρινες μετριες και οτι ναναι.

Φυσικα απαντησεις θα δωθουν αν η πρωταγωνιστρια φτασει και μιλησει με τους μηχανικους.
Αν τη δω στα μισα του δρομου να τρωγεται απο ενα αλιεν που ειχε προσκοληθει ή κρυβοταν στο σκαφος, θα φαω φρικη. Θα καταντησει κλισεδιαρικο.

Συμφωνώ.
Δεν είναι βέβαια στο ύφος του concept alien να πάει μια τσούπρα και να κουβεντιάσει με τους μηχανικούς.
Δεδομένου ότι πήρε ένα από τα υπόλοιπα σκάφη που θα έχουν μέσα ποιος ξέρει τι, όλο και κάποιο μανουριασμένο πλάσμα
θα τους χαλάσει τα σχέδια. Ακόμα μια φορά, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές.
Φρίκη θα φάω κι εγώ εάν έρθει ομάδα διάσωσης στον πλανήτη να βρει το Prometheus και μπει στο εξωγήινο σκάφος
με το γλυκούλικο ον να τους περιμένει με κακάο και μπισκότα.

Μακάρι να έχουμε αναπάντεχες εξελίξεις και ελπίζω να εμπλακεί και ο δεύτερος εταίρος της weyland-yutani, αν θυμάμαι ήταν
πολύ hot (βλ ΑVP 2).

Last edited:

Και παρολο την οξυνεια του SR71B δεν πηρε χαμπαρι οτι εγραψα και το δικο του λαθος πριν.

Nαι βρε ... τι να γραψω τωρα για το 71C ? .... σαν κουκετα Τιτανικου ακουστηκε :p

Εμενα παντως δεν με χαλανε τα αναπαντητα ερωτηματα. Προτιμω σε μια μελλοντικη συνεχεια να δωσει
καποιος αλλος ευφανταστες απαντησεις, απο τωρινες μετριες και οτι ναναι.

Αν τη δω στα μισα του δρομου να τρωγεται απο ενα αλιεν που ειχε προσκοληθει ή κρυβοταν στο σκαφος, θα φαω φρικη.
Θα καταντησει κλισεδιαρικο.

Eιναι εξαιρετικα πιθανο .... οτι μια τετοια κωλοτουμπα θα συμβει !!!
Η Shaw ειναι προορισμενη για φαγωμα (απο καλιακουδες εντος του σκαφους).
Ετσι ... ΟΟΟΟΛΑ τα αναπαντητα ερωτηματα θα μετατεθουν .... στις καλενδες.
Δεν ειναι μονο οι ελληνες πολιτικοι ασσοι στην κωλοτουμπα ... ειναι και οι σεναριογραφοι του Ιεροξυλου.

Παντως ... αν θελουμε να ειμαστε ειλικρινεις ....
εαν οι Μηχανικοι αντιληφθουν ενα δικο τους σκαφος στα χερια μιας βιολογικης δημιουργιας τους (Shaw)
και μαλιστα προγραμματισμενης για εξολοθρευση (2000 χρονια πριν) ΔΕΝ θα της επιφυλαξουν καθολου
θερμη υποδοχη.

Βεβαια το δευτερο σκαφος ΜΑΛΛΟΝ δεν προοριζοταν για την Γη. Αλλα και τι μ'αυτο ....
ενας λεμουριος μπηκε σε βανακι με βιολογικα οπλα και περιφερεται θυμωμενος γυρω απο το σπιτι σας.
Τι θα κανατε ? ....

Last edited:

Εκτος κι αν ειναι τοσο εκπληκτοι και περιεργοι να μαθουν πως ο λεμουριος καταφερε να βρει τον πλανητη και να κλεψει και ενα σκαφος τους ΚΑΙ να βρει τον home planet τους ωστε να τους μιλησει.
Χμμ, εγω θα της εδινα καμια δεκαρια δευτερολεπτα να απολογηθει.

Πρεπει να ξανω δω την ταινια γιατι εχω την (εσφαλμενη ισως) εντυπωση οτι στον πλανητη ηταν παραπανω απο 2 σκαφη. Μηπως ηταν κι αλλα θαμμενα. ?

Το σκαφος που εκλεψε, λογικα εχει κι αλλα δοχεια με μαυροζουμι. Οποτε αν στουκαρει σε κανα πλανητη το σκαφος, τον πηρε στο λαιμο της.

Eπισης δεν γνωριζουμε τι ακριβως ειπε το ανδροειδες στον μηχανικο οταν τον ξυπνησαν και του ξεριζωσε το κεφαλι.
Υποθετουμε οτι του ειπε: Γεια χαρα, ο παππους απο εδω θελει να τον ξανα κανεις νεο.
Βασικα θα μπορουσε να του εχει πει οτιδηποτε και ο μηχανικος αντεδρασε ετσι οπως αντεδρασε.
Μπορει να καταλαβε οτι του μιλουσε ενα ανδροειδες και να μην το γουσταρε.
Δεν ειδα οργη/θυμο/παρορμηση. Ηταν σαν να υπηρχε μια λογικη εξηγηση.
Εκτος κι αν του ειπε: Ειμαστε απο τη γη ανθρωπινα οντα...και τσακ του ξεριζωσε απλα το κεφαλι, μιας και ηταν στο project να μας εξολοθρευσουν ουτως ή αλλως.

Να πω και εγώ τη μ@λ@κία μου παίδες;Περί μέλανα ζωμού...
Είναι γνωστά τα εξής:
-Η ομοιότητα στο DNA μεταξύ διαφορετικών ειδών πολυκύτταρων ευκαρυωτικών οργανισμών είναι άνω του 90%,δηλαδή φανταστείτε ότι το γονιδίωμά μας με αυτό μιάς μύγας είναι εντυπωσιακά παρόμοιο.
-Το 90% του δικού μας dna είναι άγνωστης χρησιμότητας,δεν ξέρουμε κάν γιατί υπάρχει.
-Όλα μας τα κύτταρα έχουν ακριβώς τα ίδια γονίδια,αλλά οι διάφοροι κυτταρικοί τύποι διαφέρουν τόσο εντυπωσιακά μεταξύ τους επειδή σε αυτούς εκφράζονται διαφορετικά γονίδια.
-Τα ίδια τα γονίδιά μας είναι "γραμμένα" με έναν ασύλληπτα τρελό τρόπο,αφού τα τμήματά τους που κωδικοποιούν τη σύνθεση πρωτεϊνών,διακόπτονται από αλληλουχίες που δε βγάζουν βιοχημικό νόημα,οι οποίες μάλιστα αφαιρούνται απο τα αντίστοιχα mrna προκειμένου να μπορέσουν αυτά να μεταφραστούν,η διαδικασία αφαίρεσης δε (splicing) έχει χαρακτηριστεί ως η πολυπλοκότερη βιοχημική διαδικασία στη φύση...Ασύλληπτα πράγματα..
Και εδώ έρχεται η δική μου "εικασία" για το ζωμό..Είναι το "Κουτί της Πανδώρας" της βιοχημίας,είναι μείγμα πρωτεϊνών,μεταγραφικών παραγόντων,που ανοιγοκλείνουν κατα βούληση τη γονιδιακή έκφραση,ενδεχομένως ενεργοποιώντας και το εν υπνώσει dna που ανέφερα προηγουμένως,οδηγώντας σε τεράστια ποικιλομορφία ζωής με βάση ακριβώς το ίδιο γονιδίωμα (των Μηχανικών;;; )..Είναι μαζί Η Φιλοσοφική Λίθος,το μαντζούνι του δρ Τζέκυλ καί του κ.Χάιντ,τα φασόλια του Τζάκ,και τα φιστίκια του σούπερ Γκούφη!
Και μιά τελευταία παρατήρηση:Απο πουθενά στην ταινία δεν προκύπτει ότι το "κώνειο" που πήρε ο πρώτος Μηχανικός (Προμηθέας;; ) ήταν το ίδιο που περιείχαν τα βάζα στα πλοία τους...

Kαλα ..... αν η μ@λ@κια σου ειναι τοσο εμπεριστατωμενη και επιστημονικα λεπτομερειακη ...
εμεις να παμε να κανουμε καμια αλλη δουλεια .....:surf-aki:

Θα ξεκινησω απο το τελος :
ΝΑΙ, απο πουθενα δεν προκυπτει οτι το ζουμι που ηπιε ο Μηχανικος στην αρχη ειναι το ιδιο με το ζουμι
μεσα στα βαζα του σκαφους. Απλα ... ειναι μαυρα και τα δυο !!! Και παχυρευστα ... Τιποτε αλλο !

Για το ποσοστο του DNA που φαινεται να ειναι αγνωστης "χρησιμοτητας" θα συμφωνησω πληρως. Εχει ειδικη ονομασια.
Ονομαζεται Junk DNA (αν ειναι αυτο που φανταζομαι οτι αναφερεσαι). Και νομιζω οτι ανερχεται στο 95% (αλλα μαλλον
η πληροφορηση μου ειναι googlιδικη ... οποτε οι πηγες μου ειναι ολιγον τσιρκουλο :p)

Εννοειται οτι ΟΤΑΝ αποφασιζεις να μιλησεις για τετοια θεματα ... με βαζεις στην πριζα (με τον πιο δημιουργικο τροπο).
Γιατι ?

Οι πολυ καλα κρυμμενες ιστοριες αποκαλυπτονται με τον πιο αναπαντεχο τροπο. Η Γενετικη μηχανικη και η αναλυση
του ανθρωπινου DNA ειναι αυτη η αναπαντεχη περιπτωση ! Αυτη που βαζεις κατω απο το μικροσκοπιο της κρισαρας σου
(και καλα κανεις). Επιτρεψε μου να μην πιασω το κουβαρι απο τους ευκαρυωτικους οργανισμους αλλα απο τον πιθηκο
των δασων μεχρι τον Homo Sapiens (μια ιστορικη διαδρομη 8,000,000 ετων ... μονο !!!). Τα στοιχεια εχουν συλλεχθει
(αν και οχι στην πληρη εκταση τους) και βγαζουν μια μαλλον ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ και ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ.

Πριν 13.000 ΧΡΟΝΙΑ ο Ηomo Sapiens εμπλουτισθηκε γονιδιακα με μια αλυσιδα 4.000 ΠΡΩΤΕΙΝΙΚΩΝ ΔΕΣΜΩΝ
μεσα στο DNA του !!! Οι δεσμοι αυτοι ΔΕΝ ανηκουν στο Junk DNA (90% η 95%) και το οποιο ενσωματωνουν
ΟΛΟΙ οι οργανισμοι βασει φυσικων (αλλα λιγο-πολυ ακαθοριστων) διαδικασιων. Οι 4.000 αυτοι δεσμοι ειναι
ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟΙ, οσο και το υπολοιπο 10% του DNA, και ΔΕΝ δειχνουν να επιτελουν ΚΑΝΕΝΑΝ πρωταρχικο ρολο !!
Δηλαδη, για να συννενοουμεθα ... ουτε διαπλαθουν το σωμα, ουτε αυξανουν τον εγκεφαλικο ογκο (ο οποιος,
μετα τον Erectus, ειναι fixed στα 1350 cc), ουτε σπρωχνουν σε οποιοδηποτε εξελικτικο πλεονεκτημα (τα τελευταια
13.000 χρονια). Και ομως ειναι γενετικα "ασυμβατοι" με την ιστορια μας. Και αυτο γιατι απο τον πιθηκο των δασων
μεχρι τον Homo Sapiens, τετοιου ειδους γενετικες "ιδιομορφιες" αριθμουσαν μονο μερικες δεκαδες σκαλες (δεσμους)
και εξαφανιζονταν γρηγορα ΑΝ δεν προσεφεραν καποιο συγκριτικο πλεονεκτημα. Η Φυση δεν θα μπει ποτε στον κοπο
να τροποποιησει οτιδηποτε αν δεν υπαρχει σαφης αναγκη/ζητηση απο εναν συγκεκριμενο οργανισμο ... και επιτακτικα.
ΔΕΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΟΠΛΑ Η ΦΥΣΗ .... τα βγαζει προς πληρη και αμεση χρηση απο τον αιτουντα.

Επαναλαμβανω, οτι αυτοι οι 4.000 πρωτεινικοι δεσμοι ΔΕΝ ανηκουν στο Junk DNA, ειναι εξαιρετικα σταθεροι δεσμοι
και δειχνουν να "ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ" για μεγαλη αντοχη στον χρονο χωρις προφανη σκοπο ... (μεχρι στιγμης).

ΑΡΑ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΤΟΥ ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΣΑΝ (!!!!!?????), ΝΑΙ, οσο απλα το γραφω ....
και ξερωντας οτι θα μου την πεσουν τωρα, καποιοι γνωστες της ιστοριας !!!

Και αυτοι που εμφυτευσαν τους 4.000 δεσμους ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ οι Sapiens της εποχης, ουτε η βιασυνη
να εξελιχθουν κατω απο το στρες μιας παγκοσμιας καταστροφης, ουτε καποιο μικρο νησακι που ειχε μονο
ποντικια για φαγητο, ουτε ενας κομητης απο τον πλανητη Κρυπτον ......

Το πιο περιεργο ειναι γιατι εμφυτευθηκαν στον Sapiens και οχι στον Neanderthal (που ηταν ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ πιο
σκληροτραχηλος). Το ακομα πιο περιεργο ειναι οτι ο Neanderthal εξαφανιστηκε ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ γινει η εμφυτευση
στον Sapiens (22.000 χρονια πριν). Λες και "καποιος" εξολοθρευε τους πιθανους ανταγωνιστες του Sapiens ....

Aυτα απο μενα .... (παω για υπνο)

Last edited:

Οποιος λυσει το αινιγμα του μαυροζουμιου .... πηρε τα κλειδια του σπιτιου μου (και με πεταξε εξω) :laugh:

Χαλαρα, χαλαροτατα .... :p

Θα σου το λύσω εγώ το αίνιγμα, όχι μόνο του μέλανα ζωμού αλλά και των "μηχανικών". Το σπίτι σου και τα κλειδιά σου μπορείς να τα κρατήσεις... :p

Η απάντηση βρίσκεται κρυμμένη στα παιδικά χρόνια του Lindelof, όταν...

"Ωραία concept, ωραίες εικόνες, ας τα χώσω στον Προμηθέα", σκέφτηκε. Κι όσο για εξήγηση και το πώς κολλάνε; Μαύρος καπνός... :Banane0:

ρε παιδια μη σπατε το κεφαλι σας,η ιστορια ''βρωμαει'' ''Lost'',θα φαμε τετοια ξενερα στο τελος,που θα το συζηταμε για κανα χρονο μετα!
Η μονη ελπιδα ειναι,να αναλαβουν αλλοι τη παραγωγη και το σεναριο των επομενων ταινιων.
Οταν αυτο γινει,τοτε αρχιστε παλι τα ''σεναρια''.

Απάντηση: Re: Προμηθέας — Prometheus

Θα σου λεγα τωρα .... αλλα θελω να κρατηθω intopic :icon15:

(παραμονευει και ο σκανταλιαρης ο ... Dal'en .... :p)

Ο Dal'en ειναι ο evil twin μου?
Λυσσα κακια πια ολοι με το nick μου.
Δεν καταλαβαινω γιατι δεν δεχεσαι τη θεωρια μου περι Ελ και μελανα ζωμου.
Αφου απ'οτι βλεπω κι εσυ προς τα κει το πας.:p
Aπλα εγω το παω μεσω του μαθητη (Λιακο), ενω εσυ το πας μεσω του δασκαλου του
(erich von daniken):BDGBGDB55:

ρε παιδια μη σπατε το κεφαλι σας,η ιστορια ''βρωμαει'' ''Lost'',θα φαμε τετοια ξενερα στο τελος,που θα το συζηταμε για κανα χρονο μετα!
Η μονη ελπιδα ειναι,να αναλαβουν αλλοι τη παραγωγη και το σεναριο των επομενων ταινιων.
Οταν αυτο γινει,τοτε αρχιστε παλι τα ''σεναρια''.

Mαλλον, δεν μας διαβαζεις τακτικα ....

ΑΛΛΑΞΕ ο σεναριογραφος !!! ...

http://www.ishow.gr/news.asp?guid=036E81E7-DF72-41F8-9D20-FE564C42A4C9

Απάντηση: Re: Προμηθέας — Prometheus

... μονο που εγω ΔΕΝ το επικεντρωνω σε απογονους των Ελ
αλλα σε ολους ανεξαιρετως οσους ζουν σημερα ....:D:D:D:D

Μα, το ιδιο και ο erich.:p

Ο Daniken δεν ηξερε ολα αυτα περι DNA που ξερουμε σημερα.
Εριχνε ζαριες (καλες ζαριες) και καποια απο αυτες του βγηκε ....

(Χμμμμμ ...κατι τετοιο δεν κανει και ο Λιακο ? .... :laugh::laugh:)

Που τον θυμηθηκατε τον ντενικεν βρε;

Με τους ελέφαντες αστροναυτες και τα μυστικά κοσμοδρομια, πολύ τον γουσταρα μικρός.