Prometheus

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    212
Re: Προμηθέας — Prometheus

Καλά ρε παιδιά, δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε; Προσπαθείτε να βγάλετε άκρη από τις ασυναρτησίες του Lindeloff; Είναι απλό, ο άνθρωπος είναι ερασιτέχνης, έκανε ένα αχταρμά με ότι του φαινόταν ενδιαφέρον (Άλιενς, Νταίνικεν, αλμπίνο μηχανικούς, φίδια που φτύνουν οξύ, και ότι άλλο διάβασε όταν ήταν στο δημοτικό) και τελείωσε. Και ψάχνετε τώρα εσείς να βρείτε γωνία στο δεκάρικο...

Κώστα ,

Προφανώς δεν είσαι fan των ταινιών επιστημονικής φαντασίας – διαστήματος. (τονίζω και το διαστήματος).

Που εκτός του ότι είναι ένα πολύ δύσκολο είδος και με πολύ μικρό target group , πολύ συχνά αν όχι πάντα οι περισσότερες ξεφεύγουν από την αυστηρή επιστημονική φαντασία – διάστημα και εξελίσσονται σε άλλα είδη.

Με τις οποίες έτσι και αλλιώς υπάρχει πρόβλημα γιατί γυρίζονται (πλέον αλλά και πάντα) ελάχιστες . Σε αντίθεση με τις ατελείωτες του στυλ σκοτεινός ιππότης – Χ μεν - Επιστροφή των Hobbit – Batman 3 – Harry Potter (ως ..μεσήλικας πλέον) περιπέτειες με αστυνομικούς κλπ κλπ

Ο Προμηθέας είναι μία ατελής ως προς την υπόθεση ταινία , αλλά έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα . Επιδέχεται πολλές αναγνώσεις και εκδοχές , σε βάζει στο τρέξιμο να θέλεις να ερμηνεύσεις (τις ..βλακείες ίσως αλλά το ..παλεύεις) – για τον λόγο αυτό άλλωστε και αριθμεί το νήμα αυτό τόσες σελίδες.
Το ίδιο έκανε και η ανεπανάληπτη 2001 με μοναδικό βέβαια τρόπο.

Ακόμη και τα περίφημα Allien, για εμένα, εξελίσσονται σε κλειστοφοβικά θρίλερ καταδίωξης – τρόμου. Δεν υπάρχει αναζήτηση – δεν υπάρχει έρευνα – δεν υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα όπως στο 2001 (υπάρχουν απλά απορίες) - δεν υπάρχει μεγαλείο. .

Τo Avatar για παράδειγμα του πολύ μεγάλου Cameron , μπορεί να είναι μία πολύ άρτια τεχνικά και σεναριακά «δεμένη» ταινία , αλλά είναι μονοσήμαντη και προβλέψιμη . Ούτε είναι ταινία «διαστήματος» στην ουσία – δεν υπάρχει το ..άγνωστο που αναζητείται.
Καλοί – κακοί – κέρδος - οικολογία , ελάχιστα θέματα ζητούν ερμηνείες .

Last edited:

...και εξάλλου το δεκάρικο έχει πολλές γωνίες!!!

Απίστευτο μου φαίνεται και εμένα πάντως το πόσο μια μέτρια προς καλή ταινία έχει κινήσει τέτοιο ενδιαφέρον για συζητήσεις, όχι μόνο στο δικό μας forum αλλα παγκοσμίως. Μήπως τελικά ο Ftiseton ( :flipout: ) πέτυχε αυτό που ήθελε; Βέβαι το ερώτημα του αντίλογου είναι ήθελε να πετύχει αυτό που προέκυψε;

Κώστα ,

Προφανώς δεν είσαι fan των ταινιών επιστημονικής φαντασίας – διαστήματος. (τονίζω και το διαστήματος).

Που εκτός του ότι είναι ένα πολύ δύσκολο είδος και με πολύ μικρό target group , πολύ συχνά αν όχι πάντα οι περισσότερες ξεφεύγουν από την αυστηρή επιστημονική φαντασία – διάστημα και εξελίσσονται σε άλλα είδη.

.

Aχ και να ξερες φίλε μου! Υπήρξα κάποτε τεράστιος φαν των ταινιών (και βιβλίων) της Space Opera. Για ένα μικρό διάστημα, στη δεκαετία του '80 που ήμουνα μαθητής, είχα στη βιβλιοθήκη μου ότι κυκλοφορούσε στην Ελλάδα από Επιστημονική Φαντασία (μιλάω σοβαρά! ΟΛΑ τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας στα Ελληνικά...) Και μπορεί να θεραπεύθηκα, να μην έχω πλέον τα συμπτώματα, (μου αρέσει μεν η ΕΦ, απλά διαβάζω και άλλα πράγματα πλέον) αλλά μερικά μικρόβια δε φεύγουν ποτέ από τον οργανισμό σου εντελώς, είναι εκεί και ας μην έχεις πλέον πυρετό.

Ακριβώς λοιπόν γιατί η επιστημονική φαντασία και ειδικότερα η Space Opera είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι της ζωής μου είμαι ιδιαίτερα αυστηρός με τις ταινίες του είδους. Και ένα είδος που βασίζεται στη φαντασία πολύ περισσότερο από ότι άλλα είδη τέχνης οφείλει να είναι πιό συνεπές και να αποφεύγει τις τρύπες στη λογική. Στον Lindeloff πρέπει να απαγορευθεί δικαστικά να ασχολείται με την ΕΦ γιατί αυτό που κάνει είναι βιασμός του είδους.

Υ.Γ. Περιμένω με ανυπομονησία το Παιχνίδι του Έντερ. ΑΥΤΟ κι αν θα είναι Space Opera

...και εξάλλου το δεκάρικο έχει πολλές γωνίες!!!

Απίστευτο μου φαίνεται και εμένα πάντως το πόσο μια μέτρια προς καλή ταινία έχει κινήσει τέτοιο ενδιαφέρον για συζητήσεις, όχι μόνο στο δικό μας forum αλλα παγκοσμίως. Μήπως τελικά ο Ftiseton ( :flipout: ) πέτυχε αυτό που ήθελε; Βέβαι το ερώτημα του αντίλογου είναι ήθελε να πετύχει αυτό που προέκυψε;
Δεν ειναι τοσο η ταινια, αλλα η υποθεση. Δινει πατημα για sequel, σε αντιθεση με αλλες ταινιες που αυτο ηταν και τελος. Το οτι θα υπαρχει και δευτερη και ισως και τριτη ταινια, δινει ελπιδες. Μερικοι απο εμας και καποιοι μεγαλυτεροι που ειδαν το alien σε πρωτη προβολη το 79 περιμεναν να απαντηθουν καποια ερωτηματα 33 χρονια!!! Ερωτηματα που τα alien δεν ειχαν σκοπο να απαντησουν. Ως λατρης του Giger εβλεπα μεσα απο τα σχεδια του το κοσμο που ζουν τα alien και παντα ειχα την απορια απο που προερχονται. Παντως μιας και ανεφερα των giger ,οι αλμπινο μηχανικοι ταιριαζουν στο υφος του, απλα ο Giger εχει μια εμονη με της γυναικιες μορφες (και τμηματα απο αυτες..) και ακομη γυναικεια μορφη δεν εχουμε δει στους μηχανικους και αν η υποθεση μου για τεχνητα δημιουργημενους ,αμφιβαλλω αν θα δουμε.

Mα ειπαμε .... ΔΕΝ υπαρχει θυληκο στο ειδος των Μηχανικων.
Το οποιο θετει το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ερωτημα του ΠΩΣ αναπαραγωνται.

(τωρα ... αν γινει καμια στραβη ... και ο καινουργιος τα κανει σκατοτερα ... τουλαχιστον, εμεις, προσπαθησαμε !!!)

Βέβαια το ερώτημα του αντίλογου είναι ήθελε να πετύχει αυτό που προέκυψε;

ΟΧΙ ... κατηγορηματικα !!!!
Αφου εγκαταλειψε το sequel, χρηματα μαζευε, δεν αγαπησε το εργακι, οτι και αν συνεγραψε !!!

Εδω δεν ειμαστε σιγουροι για τον Riddley .... τι θα κανει τελικα !!!!
Θα σκηνοθετησει, δεν θα σκηνοθετησει, θα επιβλεπει, θα το παιζει Lucas διπλα σε JJ ... ???
KOUTSI MARIKA KNOWS !!!! Ο "Προμηθεας" θα χει πραγματικα την τυχη του Προμηθεα.
Θα τον κομματιαζουν τα ορνεα του Ιεροξυλου και θα τον αναπλαθει το κινηματογραφικο κοινο του !
(οχι ολοι ... οι fans ... οι "ανεμιστηρες" :laugh:)

Last edited:

Ο "Προμηθεας" θα χει πραγματικα την τυχη του Προμηθεα.
Θα τον κομματιαζουν τα ορνεα του Ιεροξυλου και θα τον αναπλαθει το κινηματογραφικο κοινο του !
(οχι ολοι ... οι fans ... οι "ανεμιστηρες" :laugh:)

:worshippy:

Mα ειπαμε .... ΔΕΝ υπαρχει θυληκο στο ειδος των Μηχανικων.
Και αν ο νέος σεναριογράφος έχει άλλη άποψη και μας πετάξει κάποια "βασίλισσα"; :chinscratch:

Και αν ο νέος σεναριογράφος έχει άλλη άποψη και μας πετάξει κάποια "βασίλισσα"; :chinscratch:
Δεν θα την ελεγα βασιλισσα, με την μορφη της βασιλισσας των alien. Περιμενω κατι παντως διαφορετικο απο μια βασιλισσα που αμολαει αυγα με μωρα μηχανικους... Μπορει μετα απο αιωνες απλα να κλωνοποιουνται (Fringe και "παρατηρητες" που ολοι ηταν αντρες, φαλακροι κιολας :2thumb22sup:).
Στο δικο μου μυαλο, ακου πως εχει η ιστορια. Οι μηχανικοι που μας δημιουργησαν ηταν σαν αιρεση. Εσπειραν το dna τους σε αλλους πλανητες και δημιουργησαν τη ζωη οπως την ξερουμε. Οι μηχανικοι που βρηκε το prometheus ηταν οι "κανονικοι" μηχανικοι (εχουν και καποιες διαφορες με τους αιρετικους σε κατι ανοιγματα στον λαιμο.Αλλη φυλη; ) κατεστρεφαν ο,τι δημιουργησαν οι αιρετικοι. Ως γεννετικα κατασκευασματα απο καποιον-κατι, το δικο μας ειδος και ο τροπος αναπαραγωγης μας δεν συμφωνουσε με την δομη της κοινωνιας τους και επρεπε να καταστραφει.
Μπορει να εχω πολλες προσδοκιες για το 2 και τζαμπα οι αναλυσεις βεβαια αν δεν ειναι τιποτα απο ολα αυτα. Βεβαια μπορει να μας εντυπωσιασουν και ευχαριστα με πραγματα που δεν τα ειχαμε σκεφτει.

Ωστε θες να υπαρχουν δυο σεχτες Μηχανικων ?
Pas mal, pas mal ...

Εξηγουνται ουκ ολιγα αντιφατικα γεγονοτα (οπως το μακελειο, με το που ξυπνησε ο μηχανικος).

(και μετα μου λεει ο Ζαγογιαννης ... οτι εχουμε κατι καλυτερο να κανουμε :laugh: ... αμφιβαλλω
μετα και την τελευταια προταση του Songless -bye-)

Last edited:

Βλεπωντας την χωρις σημεια αναφορας .....

Navigation seat.jpg

.... σου διαφευγει το μεγεθος της !!!!!!!

Inspecting before departure.jpg

Και ο Μηχανικος δεν ειχε υψος ανθρωπου !

Αυτο το "πραγμα" πρεπει να εφτανε το υψος τετραοροφου κτιριου και βαρος 20-40 τονων !!!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Προμηθέας — Prometheus

Δεν θα την ελεγα βασιλισσα, με την μορφη της βασιλισσας των alien. Περιμενω κατι παντως διαφορετικο απο μια βασιλισσα που αμολαει αυγα με μωρα μηχανικους... Μπορει μετα απο αιωνες απλα να κλωνοποιουνται (Fringe και "παρατηρητες" που ολοι ηταν αντρες, φαλακροι κιολας :2thumb22sup:).
Στο δικο μου μυαλο, ακου πως εχει η ιστορια. Οι μηχανικοι που μας δημιουργησαν ηταν σαν αιρεση. Εσπειραν το dna τους σε αλλους πλανητες και δημιουργησαν τη ζωη οπως την ξερουμε. Οι μηχανικοι που βρηκε το prometheus ηταν οι "κανονικοι" μηχανικοι (εχουν και καποιες διαφορες με τους αιρετικους σε κατι ανοιγματα στον λαιμο.Αλλη φυλη; ) κατεστρεφαν ο,τι δημιουργησαν οι αιρετικοι. Ως γεννετικα κατασκευασματα απο καποιον-κατι, το δικο μας ειδος και ο τροπος αναπαραγωγης μας δεν συμφωνουσε με την δομη της κοινωνιας τους και επρεπε να καταστραφει.
Μπορει να εχω πολλες προσδοκιες για το 2 και τζαμπα οι αναλυσεις βεβαια αν δεν ειναι τιποτα απο ολα αυτα. Βεβαια μπορει να μας εντυπωσιασουν και ευχαριστα με πραγματα που δεν τα ειχαμε σκεφτει.

πολυ ενδιαφερουσα προσεγγιση!

Βλεπωντας την χωρις σημεια αναφορας .....

View attachment 94457

.... σου διαφευγει το μεγεθος της !!!!!!!

View attachment 94458

Και ο Μηχανικος δεν ειχε υψος ανθρωπου !

Αυτο το "πραγμα" πρεπει να εφτανε το υψος τετραοροφου κτιριου και βαρος 20-40 τονων !!!!

Παρά το γεγονός ότι γενικά είμαι θετικός με τον «Προμηθέα» η συσκευή/εικόνα αυτή συγκαταλέγεται στα πολύ «μείον» του έργου.

Πολύ «σίδερο» -βάρος – όγκος - . Θυμίζει μελλοντολογικές ταινίες του ..1930 περί μοντέρνου που το «μέλλον» είχε σιδερένια διαστημόπλοια με μοχλούς και μπουλόνια.

Τελείως παλαιού τύπου –εποχής βιομηχανικής επανάστασης – αντίληψη ενός ασύλληπτα προηγμένου πολιτισμού που ταξιδεύει διαστρικά και δημιουργεί ζωή. . Ασε το σχ'ημα κανονιού...
:chinscratch:

Είπαμε είναι δύσκολο το είδος .

Last edited:

Δεν ειναι κανονι, μπρε.
Κατι παρατηρησιακο ειναι !!!
Και ειναι τεραστιο και συμπαγες μαλλον για το προφανες : να καταφανει αυτη η οργανικοτητα
(με το πρωτο alien, του 79).

Ποια η χρησιμοτητα του ?
Νετρινοσκοπιο ? ... κατι που συλλεγει αγνωστα σωματιδια ? .... κατι που οδηγει το σκαφος ? ....

Μάλλον για χειριστήριο μου φάνηκε, αφού με το που καθάρισε τον γέρο το ρομπότ και τους υπόλοιπους, εκεί κάθησε και έβαλε μπροστά το πεταλοδιαστημόπλοιό του,

Δεν ειναι κανονι, μπρε.
Κατι παρατηρησιακο ειναι !!!
Και ειναι τεραστιο και συμπαγες μαλλον για το προφανες : να καταφανει αυτη η οργανικοτητα
(με το πρωτο alien, του 79).

Ποια η χρησιμοτητα του ?
Νετρινοσκοπιο ? ... κατι που συλλεγει αγνωστα σωματιδια ? .... κατι που οδηγει το σκαφος ? ....

Μια που οι Μηχανικοί ασχολούνται με γενετικά πειράματα μπορεί να είναι και συσκευή μετάλλαξης/αλλαγής/μετατροπής …
Το σώμα του Μηχανικού δεξιά είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτόν που ήπιε το υγρό.

Επιπλέον η συσκευή πίσω από το κάθισμα δίνει την εντύπωση ότι συνδέεται με κάτι … και στην συνέχεια σωλήνες το συνδέουν με το κάθισμα στο κάτω μέρος , στα πλάγια …

Οτι και να ναι ... περιστρεφεται 360 μοιρες στον οριζοντιο και 60-90 μοιρες στον κατακορυφο αξονα.
Μαλλον ειναι κατι που δενει λειτουργικα με OΛΟΚΛΗΡΗ την αιθουσα πλοηγησης (και οχι μονο του).

Ο τρουλος της γεφυρας πλοηγησης, εκτος του οτι θυμιζει το κυψελωτο των ματιων μιας μυγας (ομματιδια)
εχει και αλλους (μικροτερους) περιμετρικους θολους (σε νοητη προεκταση του "σκοπευτρου" μεσα !!!)

Juggernaut bridge dome.jpg

Last edited:

Το σώμα του Μηχανικού δεξιά είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτόν που ήπιε το υγρό.

Μα .... ο Μηχανικος που ηπιε το "κωνειο" δεν ταξιδευε.
Οποτε δεν χρειαζοταν να φοραει αυτη την οργανικη στολη-σκαφανδρο.
Το κεφαλι το προστατευε με το που καθοταν στην θεση πλοηγησης.
(μην με ρωτησεις πως το προστατευε σε αφιλοξενα περιβαλλον :laugh:)

Μια που οι Μηχανικοί ασχολούνται με γενετικά πειράματα μπορεί να είναι και συσκευή μετάλλαξης/αλλαγής/μετατροπής …

Επιπλέον η συσκευή πίσω από το κάθισμα δίνει την εντύπωση ότι συνδέεται με κάτι … και στην συνέχεια σωλήνες το συνδέουν με το κάθισμα στο κάτω μέρος , στα πλάγια …

“Ridley was very proud of the original Engineer's spaceship (known as the Juggernaut) but he felt it looked primitive by today’s standards,“ said Messing. “He wanted to convey a more believable level of scale and detail. He also asked us to give the Pilot’s Chamber set a facelift to include a finer degree of mechanical filigree, and create additional set pieces to support specific story points in the script.” Steven produced roughly 200 unique images for the film including matte paintings, key-frame story boards, set designs and visual effects paint-overs of final CG shots.

Pilot’s Chamber”= Θάλαμος Πιλότου.

Οπότε η «καρέκλα» είναι πιλοτήριο.

web_p58_02.jpg