ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

περπατημα οπου βρειτε.
πρεπει να βρειτε τροπο να ενσωματωσετε στις μετακινησεις σας 8-10 χιλιομετρα περπατημα
πχ αν παιρνετε μετρο για να πατε στη δουλεια ,αντι να πατε στην κοντινοτερη σταση πηγαινετε στην επομενη.
αντι να παιρνετε αυτοκινητο για διαδρομη 4-5 χιλιομετρων ξεκινηστε μιση ωρα νωριτερα (σε πειρπτωσεις κινησης μπορει να ξεκινατε και αργοτερα -αν προσθεσουμε και την προσπαθεια σταθμευσης) με τα ποδια
αντι να παρετε λεωφορειο για την κοντινοτερη σταση μετρο πηγαινετε με τα ποδια κλπ

ειναι ο πιο αποτελεσματικος τροπος να ενσωματωσετε καθημερινη ασκηση στο ωραριο σας αξιοποιοντας τον χαμενο χρονο απο τις μετακινησεις σας. στην πραξη μπορει να προσθεσετε μιση ωρα παραπανω απουσια απο το σπιτι ενω κανετε ασκηση μιας ωρας.

φυσικα αν τρωτε χαζομαρουλες το μεσιμερι καλο ειναι να κουβαλατε και ενα ταπερακι με σπιτικο φαγητο (αλλιως δεν κανουμε δουλεια)

το περπατημα εινια ο ηπιοτερος τροπος μεταβασης σε μια ζωη με περισσοτερη ασκηση. μολις αρχισετε να νιωθετε καλυτερα (γαιτι θα γινει αυτο εντος διμηνου) θα μπορειτε ισως να προχωρισετε προς το τρεξιμο (οπως και να το κανουμε για καποιον που εχει να γυμναστει χρονια, το να ξεκινησει σε μια μερα να τρεχει , μονο απογοητευσει θα τον γεμισει)

Απάντηση: Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio

..ερώτηση : το κάνετε γιατί είχατε πρόβλημα με κιλά , εμφάνιση ή συνδυάζετε άθληση , εμφάνιση, υγεία ?
.

Ξεκίνισα ερασιτεχνικά εδώ και 10 χρόνια και γυμνάζομαι γιατι μου αρέσει
και ξεδίνω.
Οταν είμαι στο γυμναστήριο αφήνω τον έξω κόσμο έξω απ' την πόρτα.

Απάντηση: Re: ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Eγώ που ασχολούμουν με πρωταθλητισμό στο άθλημα του τέννις από τα 8 μου και αφού μετά από κάμποσα χρόνια το γύρισα στο ερασιτεχνικό πλέον αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να ασχολούμαι με αυτό αλλά επίσης πρόσθετα και νέες εμπειρίες σε άλλα αθλήματα δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα κιλά μου και πριν μερικούς μήνες μόνο και από περιέργεια έκατσα και ασχολήθηκα λίγο με το τί σημαίνει διατροφή.
Eγώ αυτό που λέω πάντα και επειδή το έχω δεί και από τον εαυτό μου είναι ότι το ακλύτερο από όλα για ένα μικρό παιδί αλλά και γιατί όχι και για έναν μεγαλύτερο (ποτέ δεν είναι αργά) ο αθλητισμός και ύστερα η γυμναστική είναι ευεργετικά και θα έλεγα MUST! Tα οφέλη που δίνει ο αθλητισμός και η γυμναστική είναι άπειρα και πιστεύω ότι κάποιος πάντα μπορεί να βρεί χρόνο αρκεί να το θέλει πραγματικά. Eγώ τώρα πλέον κάθε Σάββατο παίζω μίνι ποδόσφαιρο, το χειμώνα κάνω σκί στο χιόνι και κάθε Δευτ-Tετ-Παρ πάω γυμναστήριο 9-11 το βράδυ. Όσων αφορά το φαγητό καλόα είναι να τρώμε πολλά μικρά γεύματα με την ποσόστητά τους να μικραίνει όσο περνάει η μέρα... WORK OUT KYPIOI!!!

Δυστυχώς μετά το γάμο πήρα 4-5 κιλά τα οποία μπορεί να φαίνονται λίγα ωστόσο με τίποτε τα γ@μη...@ δεν λένε να φύγουν. Ακούω όλους εδω μέσα ότι ίσως θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια άλλά, πως θα κόψω τις μπύρες και τα σουβλάκια, ίσως μου χρειάζεται λίγο survivor:music-smiley-005:

Περπαταω, καθημερινα, αλλα οχι τοσο πολυ.
Μονο 2 χιλιομετρα περιπου.
Ναι, η διατροφη μου δεν ειναι τοσο καλη αλλα οχι και χαλια.

δε φτανουν.
θελεις τουλαχιστον 8 (και αυτο με την εννοια οτι θα τα μοιρασεις πχ 4 , 2 και 2. αν μπορουσες να το κανεις συνεχομενα και με 6 εισαι καλα για αρχη)
επειδη θελεις να καψεις λιπος ουσιαστικα αυτο θα γινει απο μια συγκεκριμενη ενταση ασκησης και πανω (μιλα ρε μανωλη) και απο μια συγκεκριμενη διαρκεια και μετα(αντε ρε μανωλη).
το εντονο περπατημα (οσο εντονο μπορει ο καθενας ρε παιδι μου) σε διαρκεια απο 30 λεπτα και πανω (πεστα ρε μανωλη) κανει δουλεια.
τα προβληματα ειναι αν πρεπει να πας κουστουμαρισμενος και βρεχει η κανει πολυ ζεστη. σε τετοιες περιπτωσεις δεν το γλυτωνετε το πρωινο ξυπνημα.

γενικα αφηστε το αυτοκινητο για αποστασεις απο 6-7 χιλιομετρα και πανω (εκτος βεβαια αν βιαζεστε παρα πολυ) . κανει καλο και στην τσεπη.

Ένα εβδομαδιαίο παράδειγμα διατροφής που βέβαια προσαρμοσμένο πάντα στις δικές μου ανάγκες.Μετα από αυτό θα ακολουθήσει συντήρηση που βέβαια πρέπει να γίνει για πάντα.

Attachments

• ΓŽβ€ΓŽΒΉΓŽΒ±Γβ€žΓΒΓŽΒΏΓβ€ ΓŽΒ? 22-08-2006.jpg
    ΓŽβ€ΓŽΒΉΓŽΒ±Γβ€žΓΒΓŽΒΏΓβ€ ΓŽΒ? 22-08-2006.jpg
    70.6 KB · Views: 44
να πω και εγω τι γνωμη μου.
εαν δεν συνδυασουμε και τα δυο δουλεια δεν κανουμε.
εδω και δυο χρονια εχω περιοριση σουβλακια κοκα κολες κλπ βλαβερα.
εχασα 10 κιλα χωρις να το καταλαβω.
στο γυμναστηριο πηγαινα περσυ το χειμωνα ενω το καλοκαιρι σταματησα λογω ελλειψης χρονου και εχω ξαναρχιση τωρα 20 μερες.
ε λοιπον οτι ειχα καταφερη περισυ χαθηκε.
δεν πηρα βεβαια κιλα αλλα εχω χαλαρωση και εχω χαση δυναμη.
οπως μου εγινε τροπος ζωης η διατροφη πρεπη να γινη και η γυμναστικη.
δε γινεται να τα παραταω και να ξαναρχιζω δεν κανουμε τιποτα ετσι.

Μάλλον θα πρέπει να κανονίσουμε καμιά μάσα, έτσι για ζέσταμα. Ο ΜΗΤΣ, απορίας άξιο με τοσο φαγητό πως τα καταφέρνει και διατηρείται στυλάκι.

Κωστα ΔΕΝ μας στεναχωρεις! Μην ανησυχεις!
Πανκ, δεν οδηγω!
Διατροφη και καθιστικη ζωη, σε συνδιασμο με την ηλικια ειναι το προβλημα, το ξερω.
Πως ξεκιναμε?? Διατροφικα τουλαχιστον.

Με αμελητέες διατροφικές αλλαγές, αλλά με πολύ περισσότερη καθιστική ζωή (αναγκαστικά) πήρα περίπου 4 κιλά σε λίγους μήνες. Φρίκη! Δεν μπορώ να κόψω και τα γλυκά...

Όμως θα εντάξω ξανά το γυμναστήριο στο πρόγραμμά μου από τον άλλο μήνα. Όχι τόσο για απώλεια βάρους, όσο για βελτίωση της φυσικής μου κατάστασης.
Παρ'όλα αυτά, αν γνωρίζετε κάποιο τρόπο να περιορίσω τουλάχιστον τη χαλάρωση μέσω της γυμναστικής, θα ήμουν υπόχρεη.

Τότε είμαι σίγουρα γλυκειά... πολύ γλυκειά!!!

Και εγώ μαύρος με αμύγδαλα. :flipout: :flipout: :flipout:
Τρελαίνομαι για γλυκά.
Αλλά παρ'όλα αυτά διατηρούμε (νομίζω τουλάχιστον) 1,93 - 94 κιλά.

εγω ....... δεν ξερω αλλα ευτυχως ειμαι τερας με πλατες και με γραμμωμενη επιπεδη κοιλια !!!!!

η ..... μαλον ΕΤΣΙ ημουνα !!!!

....τωρα καπως χαλαρωσα και εγινα οπως ειμαι τωρα !!!!!!

αλλα παλι ειμαι ιδανικος αρενωπος Αντρας !!!!

Ποδηλατάκι στο βουνό.
Χάνεις βάρος, φτιάχνεις ωραία οπίσθια και σούπερ γάμπα!:flipout:
Η φυσική κατάσταση βελτιώνεται θεαματικά...
Προσωπικά καπνίζω σαν μαύρος αλλά έχω αντοχές καλές για την ηλικία μου λόγω του ποδηλάτου.
15-20 χιλιόμετρα με αρκετή ανηφόρα είναι καλά.
2-3 φορές την εβδομάδα.
Η διαδρομή δεν πάιρνει πάνω από 45 λεπτά χωρίς να "σπάσουμε" το ποδηλατάκι και τα πνευμόνια μας.
Το καλοκαίρι ανέβηκα στη Σουμελά και ξετρελάθηκα.
15 χιλ, φούλ ανηφόρα (10% κλίση) σε 1 ώρα και 30 λεπτά.
Εδώ και δύο μήνες δεν κάνω ποδήλατο γιατί νυχτώνει νωρίς και δεν προλαβαίνω.
icon9.gif

Χωρίς να αλλάξει κάτι στην διατροφή μου έχω βάλει 3,5 κιλάκια...
icon8.gif

Μόλις χιονίσει ασχολούμε με το σκι.
Κυρίως μαθάινω τα παιδιά μου να τσουλάνε...
Επίσης πιγκ-πογκ που έχω στην υπόγα.
Σπανίως τέννις.
Χωρίς άσκηση ότι δίαιτα και να γίνει, τα κιλάκια συν τω χρόνω αυξάνονται.
icon11.gif

Σάββατο συνήθως τσιπουράκι με την παρέα (κάτι σαν το 50-50...):ernaehrung004:

Ποδηλατάκι στο βουνό.
Χάνεις βάρος, φτιάχνεις ωραία οπίσθια και σούπερ γάμπα!:flipout:
Η φυσική κατάσταση βελτιώνεται θεαματικά...
Προσωπικά καπνίζω σαν μαύρος αλλά έχω αντοχές καλές για την ηλικία μου λόγω του ποδηλάτου.
15-20 χιλιόμετρα με αρκετή ανηφόρα είναι καλά.
2-3 φορές την εβδομάδα.
Η διαδρομή δεν πάιρνει πάνω από 45 λεπτά χωρίς να "σπάσουμε" το ποδηλατάκι και τα πνευμόνια μας.
Το καλοκαίρι ανέβηκα στη Σουμελά και ξετρελάθηκα.
15 χιλ, φούλ ανηφόρα (10% κλίση) σε 1 ώρα και 30 λεπτά.
Εδώ και δύο μήνες δεν κάνω ποδήλατο γιατί νυχτώνει νωρίς και δεν προλαβαίνω.
icon9.gif

Χωρίς να αλλάξει κάτι στην διατροφή μου έχω βάλει 3,5 κιλάκια...
icon8.gif

Μόλις χιονίσει ασχολούμε με το σκι.
Κυρίως μαθάινω τα παιδιά μου να τσουλάνε...
Επίσης πιγκ-πογκ που έχω στην υπόγα.
Σπανίως τέννις.
Χωρίς άσκηση ότι δίαιτα και να γίνει, τα κιλάκια συν τω χρόνω αυξάνονται.
icon11.gif

Σάββατο συνήθως τσιπουράκι με την παρέα (κάτι σαν το 50-50...):ernaehrung004:

βρε Ιωαννη μου !!!!!!! βρε Γιαννακη μου .......

ειμαστε εμεις για να φτιαξουμε ωραια οπισθια και γαμπα ;;;;;;;; :flipout: :flipout:

εμεις ειμαστε να ριξουμε την μπακα και τα προγουλια !!!!!

:ernaehrung004: