Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Απάντηση: Re: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Aν μου επιτρεπετε, ανεξαρτητα απο του καθενος προβολεα τα χαρακτηριστικα, τα προσωπικα μας γουστα ειναι αυτα που εχουν την μεγαλυτερη βαρυτητα.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ο υποψηφιος αγοραστης την μεγαλυτερη βαρυτητα πρεπει να την δωσει με βαση αυτο που θα δει και οχι σε αυτο που θα διαβασει.

Προβολεας ειναι, δεν ειναι αρλεκιν.

Σου επιτρέπουμε... σου επιτρέπουμε...
Δηλαδή εγώ σου επιτρέπω...
icon10.gif
.... Επειδή συμφωνώ μαζί σου...
icon12.gif

Καλά είναι τα specs αλλά στην εικόνα πρέπει να δείς και στον ήχο να ακούσεις.
Αν οι προδιαγραφές και οι μετρήσεις αρκούσαν τότε οι Hi-Endάδες θα είχαν λύσει το πρόβλημά τους.
Θα πήγαιναν με παλμογράφους και φασματογράφους αγκαλιά, θα μέτραγαν τα μηχανήματα και μετά θα τα αγόραζαν.
Έχετε δεί κανέναν να το κάνει αυτό;

Πιστευω οτι δεν ειναι ακριβως ετσι. Ο προβολεας δεν ειναι σαν τον ηχο, ειναι διαφορετικα τα πραγματα.

Ενας χωρος , φροντισμενος για προβολικο, θα "φροντισει" οποιο προβολικο και να φιλοξενησει.

Το που θα τοποθετησεις ας πουμε ενα συγκεκριμενο προβολεα στο χωρο σου , ειναι αλλο πραγμα !

Απάντηση: Re: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Σου επιτρέπουμε... σου επιτρέπουμε...
Δηλαδή εγώ σου επιτρέπω...
icon10.gif
.... Επειδή συμφωνώ μαζί σου...
icon12.gif

Καλά είναι τα specs αλλά στην εικόνα πρέπει να δείς και στον ήχο να ακούσεις.
Αν οι προδιαγραφές και οι μετρήσεις αρκούσαν τότε οι Hi-Endάδες θα είχαν λύσει το πρόβλημά τους.
Θα πήγαιναν με παλμογράφους και φασματογράφους αγκαλιά, θα μέτραγαν τα μηχανήματα και μετά θα τα αγόραζαν.
Έχετε δεί κανέναν να το κάνει αυτό;

Σορυ , αλλα κι εδω διαφωνω ( πως το παθα ).

Για παραδειγμα , αν ειχα αποφασισει να αγορασω προβολεα, θα επελεγα 2,3 και θα εστελνα το Μανωλη ας πουμε να μου δωσει μετρησεις.
Μετα θα εβλεπα μονο τα θεματα της κινησης , deinterlacing , sharpness κτλ που δεν πολυμετριουνται και θα αποφασιζα.
Πρωτα θα εβλεπα τις μετρησεις και μετα τα υπολοιπα !

Re: Απάντηση: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Πιστευω οτι δεν ειναι ακριβως ετσι. Ο προβολεας δεν ειναι σαν τον ηχο, ειναι διαφορετικα τα πραγματα.

Ενας χωρος , φροντισμενος για προβολικο, θα "φροντισει" οποιο προβολικο και να φιλοξενησει.

Το που θα τοποθετησεις ας πουμε ενα συγκεκριμενο προβολεα στο χωρο σου , ειναι αλλο πραγμα !

Σαν να μου λες ότι 2 φροντισμένοι για προβολικό χώροι θα "δείχνουν" στους φιλοξενούμενους προβολείς τα ίδια προβλήματα και τα ίδια μειονεκτήματα...

Πιστεύω ότι μπορεί να μην είναι τόσο περίπλοκο όσο ο ήχος αλλά κάποιο ρόλο παίζει και ο χώρος...

Re: Απάντηση: Re: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Σορυ , αλλα κι εδω διαφωνω ( πως το παθα ).

Για παραδειγμα , αν ειχα αποφασισει να αγορασω προβολεα, θα επελεγα 2,3 και θα εστελνα το Μανωλη ας πουμε να μου δωσει μετρησεις.
Μετα θα εβλεπα μονο τα θεματα της κινησης , deinterlacing , sharpness κτλ που δεν πολυμετριουνται και θα αποφασιζα.
Πρωτα θα εβλεπα τις μετρησεις και μετα τα υπολοιπα !

ΟΚ, να μας πει ο Μανωλης λοιπον τις μετρησεις που εχει κανει σε ολους τους ντιλα πχ. και να δουμε κατα ποσο ειναι ιδιοι.

Οχι ολες, το contrast mono.

Εγώ πιστεύω ότι εξαρτάται από την λόξα που έχει ο καθένας μας :idea:

Το πως αξιολογεί κανείς να δώσει ένα χιλιάρικο παραπάνω για 5% καλύτερη εικόνα... Έστω για 10%.

Αν μου περίσσευαν χρήματα δεν θα μέτραγα το πεντακοσάρικο. Αλλά αν δεν σου περισσεύουν το μετράς θες δεν θες... Γι αυτό άλλωστε οι άλλες εταιρίες δεν έχουν κλείσει και πουλάνε προβολείς. Αν ήταν θα είχαμε όλοι DILA. -bye-

Re: Απάντηση: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις χωρο φροντισμενο για προβολικο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Σαν να μου λες ότι 2 φροντισμένοι για προβολικό χώροι θα "δείχνουν" στους φιλοξενούμενους προβολείς τα ίδια προβλήματα και τα ίδια μειονεκτήματα...

Πιστεύω ότι μπορεί να μην είναι τόσο περίπλοκο όσο ο ήχος αλλά κάποιο ρόλο παίζει και ο χώρος...

Βρε παιζει, δεν ειπε κανεις οτι δεν παιζει, αλλα ενας φωτεινος χωρος θα κανει προβλημα σε οτι μηχανημα και να βαλεις!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις χωρο φροντισμενο για προβολικο.

Το ιδανικο ειναι πισα , κατραμι. Οσο φευγεις απο αυτο , φευγεις κι απο το ιδανικο !

Μπορεις επισης να "φροντισεις" το χωρο σου, μαζευοντας ανακλασεις !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

ΟΚ, να μας πει ο Μανωλης λοιπον τις μετρησεις που εχει κανει σε ολους τους ντιλα πχ. και να δουμε κατα ποσο ειναι ιδιοι.

Οχι ολες, το contrast mono.

Δεν θα σου πει μετρησεις για ολους.

Οι μετρησεις που κανει ο Μανωλης και βαζει στο περιοδικο ας πουμε, ειναι απο χωρο με πληρως ελεγχομενο φωτισμο !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Το ιδανικο ειναι πισα , κατραμι. Οσο φευγεις απο αυτο , φευγεις κι απο το ιδανικο !

Ε, και?
Τι σχεση εχει με αυτο που εγραψα παραπανω.

Αν ο α ειναι καλυτερος απο τον β στο δωματιο-κατραμι που περιγραφεις, αποκλειεται ο β να ειναι καλυτερος σε ενα σαλονι σπιτιου ??

Με τα απειροελαχιστα που ξερω για προβολεις νομιζω οτι δεν αποκλειεται.

Παιδες νομιζω οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση...
Δηλαδη, σιγουρα θα εχουμε καποιες σοβαρες ενδειξεις για την συμπεριφορα ενος προβολεα, εαν εχουμε στα χερια μας αξιοπιστες ρυθμισεις ομως...
δινω και μεγαλη βαρυτητα στον προσωπικο παραγοντα, δηλαδη τα γουστα του εκαστοτε θεατη. Πχ αλλος θελει πισσα μαυρο (Κολεζας), αλλος θελει φουλ φως (Κτενιδης), αλλος τελειο grayscale αλλος χρωμα κατα το προτυπο, αλλος υπερκορεσμενα χρωματα κλπ κλπ
Κοινως, αν δεν δεις με τα ματια σου εναν προβολεα, ΜΗΝ τον αγορασεις, οσο καλος και να ειναι στα specs..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Ε, και?
Τι σχεση εχει με αυτο που εγραψα παραπανω.

Αν ο α ειναι καλυτερος απο τον β στο δωματιο-κατραμι που περιγραφεις, αποκλειεται ο β να ειναι καλυτερος σε ενα σαλονι σπιτιου ??

Με τα απειροελαχιστα που ξερω για προβολεις νομιζω οτι δεν αποκλειεται.

Δεν νομιζω να εγραψα πουθενα κατι τετοιο.

Μεγάλη κουβέντα ανοίξατε τώρα και δεν θα καταλήξουμε πουθενά.
Και ακριβώς ίδιοι να είναι οι προβολείς αποκλέιεται να δώσουν ίδιες ακριβώς μετρήσεις αν δεν μετρηθούν στον ίδιο χώρο.
Μην μπαίνουμε σε τόσες λεπτομέρειες τώρα γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη.

(Γράφουμε ο ένας πάνω στον άλλο και μπλέξαμε τα μπούτια μας.....:flipout: Μέχρι να απαντήσουμε σε ένα post έχουν προστεθεί άλλα 4.... )

Last edited:
ΥΓ: Δεν ειναι τυχαιο οτι υπαρχουν ακομα και σημερα ορκισμενοι οπαδοι των CRT παρα την "θαμπη" τους εικονα, την χαμηλη τους φωτεινοτητα και το 50:1 ansi contrast....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Δεν θα σου πει μετρησεις για ολους.

Οι μετρησεις που κανει ο Μανωλης και βαζει στο περιοδικο ας πουμε, ειναι απο χωρο με πληρως ελεγχομενο φωτισμο !

Ημουν συγκεκριμενος νομιζω. Δεν ανεφερα περιοδικο.

Απο του Μπαμπη, Τακη, και του δικου μου ας πουμε. Μετρησε το contrast με συγκεκριμενο τροπο και στους τρεις.

Αν στου Τακη πχ, μετρησε 13256:1 και στον δικο μου 9300:1, ειναι ιδιοι?

Ο Τακης καλα κανει και διατεινεται οτι ο προβολεας του ειναι απιθανος, εγω δεν θα το πω. (παραδειγμα)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Ημουν συγκεκριμενος νομιζω. Δεν ανεφερα περιοδικο.

Απο του Μπαμπη, Τακη, και του δικου μου ας πουμε. Μετρησε το contrast με συγκεκριμενο τροπο και στους τρεις.

Αν στου Τακη πχ, μετρησε 13256:1 και στον δικο μου 9300:1, ειναι ιδιοι?

Ο Τακης καλα κανει και διατεινεται οτι ο προβολεας του ειναι απιθανος, εγω δεν θα το πω. (παραδειγμα)

Ειπα εγω οτι θα τον στειλω να τον μετρησει σε καποιο σπιτι ?

Γιατι μπερδευεσαι?

Μεγάλη κουβέντα ανοίξατε τώρα και δεν θα καταλήξουμε πουθενά.
Και ακριβώς ίδιοι να είναι οι προβολείς αποκλέιεται να δώσουν ίδιες ακριβώς μετρήσεις αν δεν μετρηθούν στον ίδιο χώρο.
Μην μπαίνουμε σε τόσες λεπτομέρειες τώρα γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη.

Αυτο που λες στην δευτερη γραμμη ειναι γεγονος..
Ομως δεν νομιζω να κανει κακο η κουβεντουλα που ανοιξαμε..
Εκτος και αν εχεις δουλεια ή βαριεσαι να γραφεις!
icon10.gif