Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Η λάμπα του Epson TW 600 έπιασε τις 1200 ώρες και ήρθε η ώρα για την αντικατάστασή του. Σε συνδυασμό με την αποκλειστική προβολή πλέον HD υλικού, το οπτικό αποτέλεσμα από το TW600 δεν είναι αρκετά ικανοποιητικό πια. Προς αναζήτηση λοιπόν καινούργιου προβολικού, έως 4000 ευρώ. Είναι σωστή κίνηση η κατευθυνση προς 1080p τώρα ή θα είναι πιο συνετή η αναμονή;

Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας για την σοφότερη επιλογή σήμερα.

Γεια σου Μιχάλη!

Κι εγώ τα ίδια με σένα. Μόλις πούλησα τον TW700 και κοιτάω τι θα πάρω πάντα σε 1080p.
Προσωπικά έχω καταλήξει στον Benq W9000 γιατί είναι πολύ καλός για τα λεφτά του (περίπου 3,000). Μετά θα πρέπει να ανέβεις 2,000 για να πας σε κάτι καλύτερο κατά την γνώμη μου (JVC, Sony).
Θα τον δω μέσα στην εβδομάδα να παίζει οπότε θα σου γράψω τι είδα...-bye-

Η λάμπα του Epson TW 600 έπιασε τις 1200 ώρες και ήρθε η ώρα για την αντικατάστασή του. Σε συνδυασμό με την αποκλειστική προβολή πλέον HD υλικού, το οπτικό αποτέλεσμα από το TW600 δεν είναι αρκετά ικανοποιητικό πια. Προς αναζήτηση λοιπόν καινούργιου προβολικού, έως 4000 ευρώ. Είναι σωστή κίνηση η κατευθυνση προς 1080p τώρα ή θα είναι πιο συνετή η αναμονή;

Μιχάλη αν μπορείς να περιμένεις κανένα μήνα ακόμη και να διαθέσεις λίγα χρήματα επιπλέον, ίσως πέσει λίγο η τιμή του HD-1 και να μπορέσεις να τον αποκτήσεις.

Θα είναι σίγουρα μια επένδυση που θα σε 'κρατήσει' για αρκετό καιρό χωρίς ανησυχίες...
;)

Είναι σωστή κίνηση η κατευθυνση προς 1080p τώρα ή θα είναι πιο συνετή η αναμονή;

Προσωπικά, αν και είμαι αρκετά άσχετος και ψάχνομαι εδώ και κανα δίμηνο με την αγορά προτζέκτορα, πιστεύω πως, αν μπορείς να περιμένεις μερικούς μήνες, μόνο κέρδος μπορείς να έχεις. Αυτό που λογικά θα γίνει με τον epson 1000 τώρα με τον 2000, θα γίνει σύντομα και στις άλλες εταιρίες που βγάζουν νέα φουρνιά μοντέλων... και γενικότερα οι 1080άρηδες είναι μια νέα αγορά και ό,τι και να πάρεις κατά πάσα πιθανότητα σε ένα εξάμηνο θα είναι 30+% κάτω, οπότε για μένα περίμενε.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

Μπορώ φυσικά να περιμένω όσο χρειάζεται. Βέβαια να περιμένω και κανά χρόνο δεν είναι σοφή επιλογή αφού διαρκώς κάποιο καινούργιο μοντέλο θα βγαίνει καλύτερο ή οι τιμές θα πέφτουν.

Κώστα θεωρείς πως ο DiLa είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη επιλογή; Ξέρεις περίπου που θα παίζει η τιμή του;

Να συμπληρώσω πως μου χρειάζεται lens shift οριζοντίως και καθέτως γιατί είμαι λιγάκι περίεργος στην τοποθέτηση. Αρα στο προβολικό που θα πάρω είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό.

Δεν υπάρχει τέλειο προβολικό. Όλα έχουν τα πλεονεκτήματά τους και τα μειονεκτήματά τους. Εξαρτάται από το τι θέλει ο καθένας να δει πέρα από αυτό που λέμε αντικειμενικά καλύτερος προβολέας.
Στα χρήματα μέχρι και 3,000 θεωρώ ότι ο BENQ W9000 είναι ο καλύτερος και ακολουθούν οι Epson 1000 και Optoma HD80(η σειρά είναι αλφαβητική).
Ο Optoma δεν σου κάνει μια και δεν έχει ρυθμιστικά Lens shift και έχει περίεργο offset 36%.
Εγώ θα σου πρότεινα να δεις τον IN82 της INFOCUS στα 4,300 λιανικής αλλά πάλι και αυτός έχει το ίδιο πρόβλημα στην τοποθέτηση όπως και ο Optoma.

Re: Απάντηση: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Μπορώ φυσικά να περιμένω όσο χρειάζεται. Βέβαια να περιμένω και κανά χρόνο δεν είναι σοφή επιλογή αφού διαρκώς κάποιο καινούργιο μοντέλο θα βγαίνει καλύτερο ή οι τιμές θα πέφτουν.

Κώστα θεωρείς πως ο DiLa είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη επιλογή; Ξέρεις περίπου που θα παίζει η τιμή του;

Να συμπληρώσω πως μου χρειάζεται lens shift οριζοντίως και καθέτως γιατί είμαι λιγάκι περίεργος στην τοποθέτηση. Αρα στο προβολικό που θα πάρω είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό.

Μιχάλη η αγορά του HD-1 είναι μια ασφαλής επένδυση κατά τη γνώμη μου, γιατί και να ξεπεραστεί θα χρειάζεται κάποιος τουλάχιστον 20% - 30% επιπλέον κεφάλαιο για να αποκτήσει κάτι καλύτερο. Ακόμη και να υπάρξει απάντηση σε αυτή την κατηγορία τιμής, πάλι δεν θα κλαις τα χρήματά σου.

Τώρα για την τιμή του, ευελπιστώ ότι θα κατέβει αισθητά κάτω από 5000 ευρώ.

Μιχάλη η αγορά του HD-1 είναι μια ασφαλής επένδυση κατά τη γνώμη μου, γιατί και να ξεπεραστεί θα χρειάζεται κάποιος τουλάχιστον 20% - 30% επιπλέον κεφάλαιο για να αποκτήσει κάτι καλύτερο. Ακόμη και να υπάρξει απάντηση σε αυτή την κατηγορία τιμής, πάλι δεν θα κλαις τα χρήματά σου.

Τώρα για την τιμή του, ευελπιστώ ότι θα κατέβει αισθητά κάτω από 5000 ευρώ.
Κώστα συγγνώμη αλλά θεωρώ την σημερινή εποχή λίγο επικίνδυνο να μιλάμε γι ασφαλείς αγορές… με τόσα μοντέλα να έρχονται… με τις τιμές στα DLP 1080p κοντά στο 3.000( και πιο χαμηλά θα έλεγα σύντομα ;) ) τον Sony VW-60 να αναμένεται σύντομα κάτω από 4.000 πως εννοείς το ασφαλείς για κάτι που κοστίζει κοντά στα 5.000 σε σχέση με τη ποιότητα ?…;) κάτσε να δούμε το Νέο Sony και τον Marantz VP15S1… και μετά ίσως και να μπορείς να κάνεις τη παραπάνω δήλωση…αλλά πολύ φοβάμαι από όσα διαβάζω ότι πολλά θα αλλάξουν σύντομα ….εκτός αν αλλάξει και η τιμή του HD1 ;)

Μιχαλη , η δικη μου γνωμη ειναι να περιμενεις να δεις οπωσδηποτε τον vw60. Και δεν θα περιμενεις και πολυ......

Μανώλη, φυσικά δεν αναζητώ το τέλειο προβολικό που ακόμη κι αν υπήρχε δεν θα ήμουν διατεθειμένος να πληρώσω το κόστος απόκτησής του! ;)

Ρωτάω την άποψή σας ώστε στα χρήματα που είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω να αποκτήσω ένα μηχάνημα με τον καλύτερο παρονομαστή απόδοσης/τιμής. Για τον Benq 9000 έχω διαβάσει κάποια πράγματα, θα περιμένω τις εντυπώσεις και του nektar. Είναι ένας από τους υποψήφιους. Το lens shift δυστηχώς στην δική μου εγκατάσταση δεν μπορεί να είναι απών άρα τα μοντέλα που δεν διαθέτουν αυτή την δυνατότητα αποκλείονται εκ των πραγμάτων.

Εχω καταλάβει τόσο καιρό πως καλό μαύρο με λεπτομέρεια δεν πρόκειται να πάρω από LCD. Αρα και ο Epson 1000 ή ο επερχόμενος 2000, δεν φαίνεται να είναι οι καλύτερες λύσεις με οροφή τις 4000 ευρώ.

Εγινε Κώστα, σ' ευχαριστώ!

Μιχαλη , η δικη μου γνωμη ειναι να περιμενεις να δεις οπωσδηποτε τον vw60. Και δεν θα περιμενεις και πολυ......

Χρήστο μιλάς για τον καινούργιο της Sony... σε τι τιμή θα παίζει όμως; Θεωρείται καλύτερος από τον Benq;

Ωππ τώρα είδα ότι λέει ο Γιώργος πως θα παίζει κάτω από τα 4 χιλιάρικα... ενδιαφέρον.

Κώστα συγγνώμη αλλά θεωρώ την σημερινή εποχή λίγο επικίνδυνο να μιλάμε γι ασφαλείς αγορές… με τόσα μοντέλα να έρχονται… με τις τιμές στα DLP 1080p κοντά στο 3.000( και πιο χαμηλά θα έλεγα σύντομα ;) ) τον Sony VW-60 να αναμένεται σύντομα κάτω από 4.000 πως εννοείς το ασφαλείς για κάτι που κοστίζει κοντά στα 5.000 σε σχέση με τη ποιότητα ?…;) κάτσε να δούμε το Νέο Sony και τον Marantz VP15S1… και μετά ίσως και να μπορείς να κάνεις τη παραπάνω δήλωση…αλλά πολύ φοβάμαι από όσα διαβάζω ότι πολλά θα αλλάξουν σύντομα ….εκτός αν αλλάξει και η τιμή του HD1 ;)

Γιώργο μου και εσύ να με συγχωρείς αλλά με αυτή τη λογική δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσει κάποιος προβολέα και να τον ευχαριστηθεί!

1) Συνταρακτικά νέα θα έχουμε το νέο έτος. Από την άλλη ο VP15S1 θα ξεπερνά κατά πολύ την κατηγορία τιμής που συζητάμε.

2) Ο VW-60 μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά με τιμή κάτω από τα 4000 ευρώ, αλλά πιστεύω ότι η εικόνα του υστερεί overall έναντι του HD-1. Εξάλλου όσο ο Μιχάλης θα περιμένει για κάποια μικρή πτώση του HD-1, πρώτα ο Θεός θα κυκλοφορήσει ο 60άρης και θα μπορεί να κρίνει ο ίδιος αν αξίζει να πληρώσει τη διαφορά ή αν αξίζει καν να τον αποκτήσει.

3) Όπως θα διάβασες, προτείνω να περιμένει λίγο γιατί θεωρώ ότι ο HD-1 κράτησε αρκετά αυτή την τιμή και πρέπει σύντομα να μειωθεί και να αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι θα πρέπει να πέσει αισθητά κάτω από 5000 ευρώ!

Εξάλλου όλα αυτά είναι προσωπικές εκτιμήσεις και προτάσεις, όχι εξαναγκασμός...:D

Πάντως προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν ο HD-1 κινηθεί μεταξύ 4500 - 4700 ευρώ θα είναι μια ασφαλής επένδυση για κάποιον που θα εκμεταλλευτεί όλα του τα προτερήματα και θα συμβιβαστεί με τα λίγα του μειονεκτήματα...

Γιώργο μου και εσύ να με συγχωρείς αλλά με αυτή τη λογική δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσει κάποιος προβολέα και να τον ευχαριστηθεί!
χμμμ ειπα το αντιθετο ?

1) Συνταρακτικά νέα θα έχουμε το νέο έτος. Από την άλλη ο VP15S1 θα ξεπερνά κατά πολύ την κατηγορία τιμής που συζητάμε.
Ορθά τα λες για τον Marantz… αλλά δεν πρότεινε κάνεις τον Marantz στο Μιχάλη, τον W9000 για άμεσα και τον Sony σε λίγο…

2) Ο VW-60 μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά με τιμή κάτω από τα 4000 ευρώ, αλλά πιστεύω ότι η εικόνα του υστερεί overall έναντι του HD-1. Εξάλλου όσο ο Μιχάλης θα περιμένει για κάποια μικρή πτώση του HD-1, πρώτα ο Θεός θα κυκλοφορήσει ο 60άρης και θα μπορεί να κρίνει ο ίδιος αν αξίζει να πληρώσει τη διαφορά ή αν αξίζει καν να τον αποκτήσει.

επί του θέματος , αφού αλληλοσυγχωρούμαστε… καλό είναι να κρατάμε και καμία πισινή για το VW 60…όσοι τον έχουν δει μιλούν για καλύτερο μηχάνημα από τον HD1, ας περιμένουμε πριν κάνουμε κριτική, έρχεται σύντομα (αν δεν είναι εδω ) το μηχάνημα ...

3) Όπως θα διάβασες, προτείνω να περιμένει λίγο γιατί θεωρώ ότι ο HD-1 κράτησε αρκετά αυτή την τιμή και πρέπει σύντομα να μειωθεί και να αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι θα πρέπει να πέσει αισθητά κάτω από 5000 ευρώ!

ως προς το οικονομικό όταν θα πέσει η τιμή του HD1 (αν θα πέσει και δεν αντικατασταθεί από τον HD2) θα πέσουν και οι τιμές για τα υπόλοιπα μηχανάκια (αν δε το κάνουν πιο νωρίς ;) ) συνεπώς το value for money θα είναι το ίδιο ;)

Εξάλλου όλα αυτά είναι προσωπικές εκτιμήσεις και προτάσεις, όχι εξαναγκασμός...:D

…και εδώ συμφωνούμε μια και ξέρεις ότι είμαι οπαδός του δόγματος …περί ορέξεως… ;)

Πάντως προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν ο HD-1 κινηθεί μεταξύ 4500 - 4700 ευρώ θα είναι μια ασφαλής επένδυση για κάποιον που θα εκμεταλλευτεί όλα του τα προτερήματα και θα συμβιβαστεί με τα λίγα του μειονεκτήματα...

-bye-

Εγώ πάντως δεν εννοούσα αυτό, απλά οι 1080 προτζέκτορες είναι μια σχετικώς νέα αγορά, οπότε πάντα στην αρχή υπάρχει μεγαλύτερη πτώση τιμών και βελτίωση της τεχνολογίας από ό,τι μετά από κάποιο διάστημα... πιστεύω ότι αν περιμένεις κανα εξάμηνο θα πάρεις κάτι καλύτερο με λιγότερα χρήματα από τώρα, καθώς είμαστε ακόμα ουσιαστικά στην πρώτη φουρνιά 1080 προβολέων και, καθώς θα έρχονται τα νέα μοντέλα, θα μπορέσεις να πάρεις ένα από τα παλιότερα πιο φτηνά ή ίσως κάποιο σχετικά φτηνό καινούργιο.

Εγώ πάλι είμαι της γνώμης ότι πρέπει να περιμένεις το πολύ 2 - 3 μήνες στην περίπτωση που αναμένεται ένα καινούργιο και πολλά υποσχόμενο μοντέλο.
Αλλιώς μονίμως θα περιμένεις πτώση τιμών και μονίμως θα συνοδεύονται οι πτώσεις τιμών από την έλευση νέων μοντέλων με δελεαστικά χαρακτηριστικά πολλές φορές που μας κάνουν διστακτικούς.
Όταν αποφασίζεις να πάρεις προβολέα, πρέπει να πάρεις αυτόν που τώρα θεωρείς καλύτερο με τα δικά σου κριτήρια. Είτε τεχνικά είτε οικονομικά.
Αλοίμονο αν χαλιόμαστε για το νέο μοντέλο που ΘΑ βγει σε λίγο καιρό και το δικό μας θα είναι πλέον φθηνότερο και το νέο θα είναι καλύτερο κ.λ.π.
Αυτό δεν σταματάει. Άλλωστε πολλοί από μας αλλάζουμε τακτικά προβολέα.