Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Αρχικά να πώ πως δεν έχω καταλήξει σε κανένα προβολέα ώστε να χρειάζεται προς το παρόν να τον δώ (Τάκη σ' ευχαριστώ για την πρόσκληση). Μόλις τώρα άρχισα να ψάχνω τον αντικαταστάτη του Epson TW-600 και δεν καίγομαι άμεσα για αγορά, οπότε μπορούμε να χαλαρώσουμε.

Έπειτα, είχα αρχίσει να κάνω μια λίστα με μοντέλα που ίσως να με ενδιαφέρουν αφού πληρούν κάποιες από τις προδιαγραφές. Να διευκρινίσω πως το ζητούμενο είναι η αντικατάσταση του Epson με ένα προβολέα 1080p που να αποδίδει καλά ή μάλλον καλύτερα. Θα μου πείτε ούτως ή άλλως θα το κάνει αυτό. Συμφωνώ. Αρα το θέμα είναι να αγοράσω ένα προβόλι που θα με βολέψει, το καλύτερο ποιοτικά που μπορώ, χωρίς να ξοδέψω μια μικρή περιουσία αφού σε κανά δυο χρονάκια πάλι θα τον αλλάξω, με οροφή το ποσό που προανέφερα. Τώρα όπως ήδη είπα, όσο φθηνότερος από την οροφή τόσο καλύτερος. Σημασία παιδιά έχει ο παρονομαστής της αναλογίας κόστος - απόδοση. Δηλαδή αν τελικά με 3 χιλιάρικα έχω το 80% της ποιότητας και με τα 5 χιλιάρικα έχω το 100%, θα προτιμήσω το πρώτο. Γι´αυτές τις διαφορές ζήτησα τις προτάσεις σας, αφού έχετε δεί κάποια εξ' αυτών σωστά στημένα κι έχετε ανάλογη εμπειρία.

Στο προκείμενο λοιπόν.

- Benq W9000 (υπό σκέψιν λόγω απουσίας οριζόντιου lens shift)
- Sony VW60 (να δούμε την τιμή του)
- HD1 (να δούμε κι εδώ την τιμή του)

Δεν προτιμώ LCD γιατί εκτιμώ πως οι παραπάνω θα έχουν σαφώς καλύτερη εικόνα λόγω απόδοσης κοντράστ και μαύρου. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Στην περίπτωση των LCD πάντως αν δεν τα βρούμε με τους υπόλοιπους, μιλάμε για Epson 2000 και Panasonic κατά τα λεγόμενα του Χρήστου.

Αυτά. Καταθέστε τις προτάσεις λοιπόν επί συγκεκριμένου και με επιχειρήματα παρακαλώ. Μερσί!

Re: Απάντηση: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Το θέμα του long και short throw σε απασχολεί;
π.χ. στους τρεις που αναφέρεις ούτε κατά διάνοια δεν συγκρίνονται οι Sony και JVC με τον Benq.

Πολύ σημαντικό Μιχάλη. Κοιταξέ το.

Αν κατάλαβα καλά μιλάτε για απόσταση προβολέα από το πανί και τις ίντσες που μπορεί να δώσει.

Ο BenQ στα 4 μέτρα δίνει 100 ίντσες. Εμένα μια χαρά μου φαίνεται. Εγώ τουλάχιστον δεν θέλω παραπάνω.

Υπενθυμίζω ότι είμαι κι εγώ στον ίδιο δρόμο με τον Μιχάλη. Οπότε κάθε βοήθεια που δίνετε πάει εις διπλούν :grinning-smiley-043

Τάσο, Κώστα, σαφώς και μ' ενδιαφέρει. Τώρα η εγκατάσταση είναι περίπου από τα 3,5 μέτρα με τον Epson. Μπορώ να φτάσω προβολή στα 4,5 μέτρα στην παρούσα εγκατάσταση. Αλλά στο άμεσο μέλλον μπορεί αυτό να αλλάξει. Θα το κοιτάξω στα τεχνικά τους thanx.

Γιάννη δεν έχω δεί κανέναν προβολέα, πριν τρείς ημέρες αποφάσισα να ξεκινήσω την αναζήτηση.

Τάσο, Κώστα, σαφώς και μ' ενδιαφέρει. Τώρα η εγκατάσταση είναι περίπου από τα 3,5 μέτρα με τον Epson. Μπορώ να φτάσω προβολή στα 4,5 μέτρα στην παρούσα εγκατάσταση. Αλλά στο άμεσο μέλλον μπορεί αυτό να αλλάξει. Θα το κοιτάξω στα τεχνικά τους thanx.

Γιάννη δεν έχω δεί κανέναν προβολέα, πριν τρείς ημέρες αποφάσισα να ξεκινήσω την αναζήτηση.

Τότε περίμενε να δούμε και τον 60άρη...μην αγοράσεις ακόμη.

Αν οντως μπορει να αλλαξει η εγκατασταση/τοποθετηση στο αμεσο μελλον, μηπως να κοιταγες να γλυτωσεις και το οριζοντιο λενς σιφτ ?

Αν οντως μπορει να αλλαξει η εγκατασταση/τοποθετηση στο αμεσο μελλον, μηπως να κοιταγες να γλυτωσεις και το οριζοντιο λενς σιφτ ?

Χρήστο, αν χρειαστεί να θυσιάσω ποιότητα για το οριζόντιο lens shift δεν θα μπορώ να κάνω διαφορετικά. Είμαι όμως αρνητικός γενικά για εγκατάσταση στο ταβάνι ειδικά αν δεν βρίσκεσαι στο δικό σου σπίτι όπου μπορείς να κάνεις όλα τα κανάλια με τις καλωδιώσεις χονευτές. Το πιθανότερο είναι πως τα επόμενα δυο χρόνια δεν πρόκειται να έχω μπεί στο δικό μου σπίτι οπότε προς το παρόν το οριζόντιο lens shift κρίνεται απαραίτητο προς χάριν ευκολίας εγκατάστασης.

Σήμερα είχα την ευκαιρία να δω τον W9000 από κοντά στο σπίτι του Θάνου. Καταρχήν τον ευχαριστώ πολύ παρόλο που με πούλησε κάποια στιγμή για να πάει να φαει έξω με την γυναίκα του :jester:

Πάμε στο ψητό.

Καταρχήν ανήκω στους άσχετους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εκτός από τον Epson TW700 που είχα και τον DILA που έχω χαζέψει κανά μισάωρο (είμαι των άκρων τι να κάνω? :grinning-smiley-043), δεν έχω δει άλλον σύγχρονο προβολέα!
Το πρώτο μου άγχος βλέπε rainbow το φάγαμε λάχανο. Εκτός αν το έβλεπα και δεν το καταλάβαινα οπότε πάλι εντάξει είμαστε :grandpa:

Με Powerstrip κλειδώσαμε στα 24Hz μια χαρά και άνετα και βάλαμε HDDVD.
Πλούσια χρώματα, ωραίο μαύρο, φωτεινότητα πολύ καλή (μπαλκονόπορτα ανοιχτή, φώτα σε κοντινά δωμάτια ανοιχτά) και μπροστά στον έπσονα νόμιζα ότι έβλεπα σε πλάσμα :grinning-smiley-043
Φανταστική εικόνα σε full HD. Αν δεν έχεις άλλον προβολέα δίπλα (βλέπε dila και κατηγορίας αυτού) δεν νομίζω να νομίζεις ότι μπορείς να δεις καλύτερα. Και που να καλιμπραριστεί κιόλας!!!
Σε 720p υπήρχε αρκετά μεγάλη διαφορά! Σε οθόνη 103' η διαφορά από 720p σε 1080p είναι εμφανέστατη!!!
Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω.... Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα στο πανί και είναι σίγουρα στη λίστα με τους υποψήφιους προβολείς. Πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω 1000 και 2000 παραπάνω για να ανέβω και άλλο κατηγορία. Από όσο θυμάμαι (γιατί παει καιρός και άλλο να θυμάσαι και άλλο να έχεις κάτι δίπλα) πραγματικά προβληματίζομαι κατά πόσο αξίζει να δώσω 1500 ευρώ παραπάνω και να πάρω τον best seller Dila.

Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο με την παντελώς ερασιτεχνική μου ανάλυση -bye-

Μιχάλη, να τονίσω οτι ο Sony 60 έχει οριζόντιο λένς σίφτ μόλις .... 6,7% ενω κατακόρυφο 65% . Νομίζω οτι δεν θα σου κάνει δουλειά. Αν πάς στο παρακάτω σάιτ θα δείς και σε σχήμα το πόσο λίγο σίφτ έχει οριζόντια. Ουσιαστικά δεν έχει. Απλά μπορείς να πάρεις τα ´´μπόσικα´´ της εγκατάστασης.

http://www.cine4home.de/tests/projektoren/SonyVPL-VW60/VW60Frame.htm

ΥΓ: Αν και είμαι της γνώμης οτι δεν θα έπρεπε να σε νοιάζει καθόλου, και να κάνεις τις αλλαγές που πρέπει ωστε να βάλεις το καλύτερο μηχανάκι για τα χρήματά σου και όχι το πιό ´´βολικό´´ σε αυτό το σπίτι.

Εγώ αν προσφερθεί κάποιος να μου τον κρεμάσει στο ταβάνι γιατί είμαι παντελώς άσχετος και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να τον ευθυγραμμίσω κλπ κλπ. είμαι έτοιμος να τραβήξω την σκανδάλη και να πάρω τον Benq :grinning-smiley-043

Για να βλέπω εθελοντές!!!! Κυριάκοοοοοοοοοοο :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Αντε, πάρτον αύριο και έρχομαι την Κυριακή πρωί και τον κρεμάμε. Τόσο καλός ρε; Μπράβοοοοο ο Μπενκιού!

Καλά τόσο αναλυτική ανάλυση έγραψα. Δεν την διάβασες? :FSGSFGS4:

Χωρίς πλάκα τώρα. Πάμε μαζί την επόμενη εβδομάδα να τον δούμε. Έχεις πρόσκληση και δεν το ξέρεις. Να πάρουμε 2 κομμάτια να παει στα κομμάτια... Χειμώνας βαρύς έρχεται..... :antlers:

Re: Απάντηση: Re: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Χειμώνας βαρύς έρχεται..... :antlers:

Τότε να πάρουμε σόμπες ρε. :drummer:

Αν μας δέχεται ο Θάνος, φύγαμε. Να έχει φάει όμως πρίν, μη μας τη κάνει όπως σήμερα.

ποτε βγαινει ο καινουργιος Sanyo 1080p Ζ2000 ρε παιδια?

γιατι διαβασα για μια τιμη που θα εκανε ολους τους αλλους 1080 να γονατισουνε.......

Απάντηση: Re: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

ποτε βγαινει ο καινουργιος Sanyo 1080p Ζ2000 ρε παιδια?

γιατι διαβασα για μια τιμη που θα εκανε ολους τους αλλους 1080 να γονατισουνε.......

Ρε συ. Με σένα δεν θα πάρουμε ποτέ προβολέα. Μην ξαναμιλήσεις :furious3:

Κυριάκο πράγματι το οριζόντιο lens shift του Benq δεν είναι κι ότι καλύτερο. Φυσικά αν πρόκειται να θυσιάσω ποιότητα εικόνας για την εγκατάσταση, θα τροποιήσω την εγκατάστασή μου.

Να δώ εγώ πως θα ψήσω τον Μανώλη να κατέβει στην Πάτρα όταν έρθει η ώρα με το καλό ως εθελοντής...:smileJap:

Nektar σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Re: Απάντηση: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Εγώ αν προσφερθεί κάποιος να μου τον κρεμάσει στο ταβάνι γιατί είμαι παντελώς άσχετος και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να τον ευθυγραμμίσω κλπ κλπ. είμαι έτοιμος να τραβήξω την σκανδάλη και να πάρω τον Benq :grinning-smiley-043

Για να βλέπω εθελοντές!!!! Κυριάκοοοοοοοοοοο :BDGBGDB55:

Μόλις τον τσιμπήσεις, μέσα και εγώ για την εγκατάσταση!

Δεν φτάνουν 2 άτομα... :antlers:

(εγώ θα κρατάω την φωτογραφική.. :flipout:)