Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Re: Απάντηση: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Γιώργο για πές μας αν μπορείς 2-3 πραγματάκια παραπάνω....
Όταν λές οτι "πάτησε" τον 60-άρη τι εννοείς;
Στο punch και στο τρισδιάστατο το καταλαβαίνω, ανέκαθεν οι infocus είχαν μεγάλη φωτεινότητα κι αυτό τους βοηθάει.
Στα σκοτεινά όμως; Είδατε σκοτεινές σκηνές; Εκεί πώς συμπεριφέρεται σε σχέση με τον 60-άρη;
Προσωπικά μου είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψω... Με επιφύλαξη όμως αφού δεν έχω δεί ούτε τον έναν ούτε τον άλλον.

Φίλε μου εννοώ ότι το μόνο σημείο που υπήρχε υποψία υπεροχής του σόνυ, ήταν η κίνηση στα 1080p/24fps, όμως μόνο με HD-DVD υλικό, γιατί με BR υλικό κανείς δεν παρατήρησε διαφορά μεταξύ τους στην κίνηση! (Το υλικό το έδινε ένα πολύ ισχυρό και σύγχρονο HTPC). Σε όλα τα άλλα σημεία ο IN82 υπερτερούσε από ελάχιστα έως αρκετά. Στα χρώματα μάλιστα κατά την άποψη μου ο Sony έχανε κατά κράτος: τα χρώματα του ήταν υπερκορεσμένα, φτιαγμένα για να "χαϊδεύουν" και να ξεγελούν το μάτι αλλά εμφανώς ψεύτικα μπροστά στην αληθοφάνεια και την φυσικότητα των χρωμάτων του IN82. Για να μήν πώ γι' αυτήν την πρασινο-κιτρινίλα που διέκρινα σε ολόκληρη την εικόνα του, σε κάποια μάλιστα πλάνα πολύ έντονα. (Σε άλλους το φαινόμενο δεν ήταν και τόσο έντονο...)
Όσο για το μαύρο: σκηνή με την υδρόγειο (με τα μπλέ της και τα άσπρα της) στο κατάμαυρο έναστρο διάστημα:
1). Στον IN82 τα αστέρια ήταν α)περισσότερα, β)ολόλευκα και ολοζώντανα έτοιμα να "ξεπηδήσουν" από το πανί. Τα δέ άσπρα των σύννεφων καταπληκτικά, δηλ. ζωντανά με διαβαθμίσεις φωτεινότητας και καθόλου "καμμένα".
2). Στον Sony τα αστέρια έμοιαζαν "ψόφια" έτοιμα να σωριαστούν στο πάτωμα, τα δε λευκά των νεφών γκριζάριζαν... Τί κι άν το μαύρο ήταν μισό κλίκ πιό μαύρο?
ΟΜΩΣ,
ο Sony ήταν ότι καλύτερο έχω δεί σε SXRD-LCD σε αυτήν την κατηγορία τιμής και με διαφορά από όλους τους άλλους!!!
Απλά ο IN82 ήταν καλύτερος (και φτηνότερος!).
Επί πλέον πιστεύω ότι άν τους έβλεπα τον καθένα μόνο του και όχι δίπλα-δίπλα σε αντιπαράθεση, θα ήταν δύσκολο έως αδύνατο να εντοπίσω κάποιες από τις διαφορές τους από μνήμης.

Για να μην το ξεχάσω, τα "μηχανάκια" ήταν ρυθμισμένα από άριστο επαγγελματία του χώρου. Ο "εύκολος" In82 χρειάστηκε μόλις μισή ωρίτσα για να ρυθμιστεί, ο δε "δύσκολος" Sony τρισήμισυ περίπου ώρες!!

επειδη μαλλον καταλαβα σε πιο συγκριτικο πηγε ο Γιωργος,των φιλων μας στο αλλο φορουμ,δεν αμφισβητω αυτα που ειδε αλλα επειδη ειδα καποιες ποσταρισμενες φωτο του ΣΟΝΥ μπορω να πω οτι μου προκαλουν τουλαχιστον μεγαλα ερωτηματικα.Δεν θα πω περισσοτερα διοτι δεν εχει νοημα καθως δεν ημουν εκει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

ο Sony ήταν ότι καλύτερο έχω δεί σε SXRD-LCD σε αυτήν την κατηγορία τιμής και με διαφορά από όλους τους άλλους!!!
Απλά ο IN82 ήταν καλύτερος (και φτηνότερος!).
Επί πλέον πιστεύω ότι άν τους έβλεπα τον καθένα μόνο του και όχι δίπλα-δίπλα σε αντιπαράθεση, θα ήταν δύσκολο έως αδύνατο να εντοπίσω κάποιες από τις διαφορές τους από μνήμης.

Καταρχήν ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Κατά δεύτερον, αυτό σημαίνει ότι έχει δει και τον JVC RS1?

Ευχαριστώ! -bye-

Εγώ ακόμα περιμένω από τον Μανώλη να μου πεί ποιόν θεωρεί με καλύτερο μαύρο, Epson 1000 ή Panasonic 1000;

Μανώλη!!!!:ears:

Off topic.. (Μπορεί και όχι....
icon12.gif
)

Μανώλη, τι θάλεγες να άλλάξεις την υπογραφή σου; Να βάλεις κάτι πιό αντιπροσωπευτικό ρε παιδί μου... Έ; Τι λές;
Κάτι ας πούμε σαν το.... "Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι". :flipout: :flipout:

Off topic.. (Μπορεί και όχι....
icon12.gif
)

Μανώλη, τι θάλεγες να άλλάξεις την υπογραφή σου; Να βάλεις κάτι πιό αντιπροσωπευτικό ρε παιδί μου... Έ; Τι λές;
Κάτι ας πούμε σαν το.... "Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι". :flipout: :flipout:

Σε σχέση με τον Sony 50 πάντως για μένα ήταν καλύτερος και σε μαύρο και χρωματικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Φίλε μου εννοώ ότι το μόνο σημείο που υπήρχε υποψία υπεροχής του σόνυ, ήταν η κίνηση στα 1080p/24fps, όμως μόνο με HD-DVD υλικό, γιατί με BR υλικό κανείς δεν παρατήρησε διαφορά μεταξύ τους στην κίνηση! (Το υλικό το έδινε ένα πολύ ισχυρό και σύγχρονο HTPC). ......

Καλησπερα, ευχαριστουμε για το ποστ.
Μια παρατηρηση μονο: Εφοσον και τα HD-DVD και τα BluRay ειναι γραμμενα & αναπαραγονται σε 1080p24fps, δεν ειναι λογικο να υπαρχει καλυτερη κινηση σε ενα μονο απο τα δυο φορμα! Και τα δυο ωφελουνται εξισου, αρα απλα στην ταινια BR που ειδατε δεν θα ειχε καποια σκηνη με εντονο Panning της καμερας οπου το 3:2 Pulldown των προβολικων που δεν υποστηριζουν 24fps, θα εκανε "μπαμ" με σκαλωματακια στην κινηση..

Όμως όλα όσα είπα εγώ σ' αυτό το νήμα, τα έχει ήδη πει (πιο "συγκαλυμμένα" βέβαια) ο Μανώλης Καστρουνης και σ' αυτό, αλλά και στο άλλο νήμα που έχει ανοίξει ο ίδιος για τον IN82 και τα έχει εξηγήσει (άριστα μάλιστα) και με τεχνικούς όρους.:SFGSFGSF: Εγώ δεν είμαι τεχνικός...

Απάντηση: Re: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Και οι δύο προβολείς είχαν κλειδώσει κανονικά στα 24fps, οπότε δεν γινόταν 3:2 pulldown.

To κατανοώ, γι’αυτό σου ειπα ότι είναι περιεργο να "ευεργετειται" μονο το HD-DVD από την ομαλοτητα της κινησης που προσφερει το 1080p24fps..

Re: Απάντηση: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Εσύ έχεις πληροφορίες ή απλά ευελπιστείς?:D
Όχι, Κώστα λέω το απόλυτα λογικό και αναμενόμενο…γιατί έχεις δει εσύ τιμές να παίρνουν την ανηφόρα ? τώρα προσωπικά δεν σκοπεύω να ξαναδώσω πάνω από 3Κ για προβολικό…το έχω κάνει 2 φορές και τις δυο να μη πω ποσά πήρα πίσω…

Τώρα τελευταία μάλιστα λέω να κατεβάσω και το όριο…στα 2.500 μια χαρά βλέπω το price vs performance ratio και σε αυτή τη κατηγορία ;)

Τελικά με βλέπω δυνατά για Epson TW-2000... καλοοοό το μηχανάκι και τίμιο. Τον είδαμε στην CES, αλλά θα ήθελα να τον δώ με λιγότερο ιδανικές συνθήκες και out of the box για να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη.

Εξετάζεται και η περίπτωση του Benq9000 αλλά δεν τον έχω δεί ακόμη. αχ τα ρημάδια τα ρυθμιστικά...

Επειδή θα περιμένεις όπως λες δες κι αυτά που έρχονται μέχρι τέλος χρόνου:
- Benq W5000 (αντικαταστάτης του 9000, στην ίδια τιμή)
- Benq W20000 (αντικαταστάτης του 10000, στην ίδια τιμή)
- JVC RS2 (περίπου στα ίδια με τον σημερινό)
Από ότι διάβασα στον Καναδά ο W9000 έγινε End-of-Sales πράγμα που αναμένεται να γίνει και σε άλλες χώρες...
Οπερ σημαίνει ότι η τιμή του 9000 θα πέσει κι άλλο....

(το ψάχνω κι εγώ γι αυτό μεταφέρω ότι βρήκα νεώτερο...)

Απάντηση: Re: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Επειδή θα περιμένεις όπως λες δες κι αυτά που έρχονται μέχρι τέλος χρόνου:
- Benq W5000 (αντικαταστάτης του 9000, στην ίδια τιμή)
- Benq W20000 (αντικαταστάτης του 10000, στην ίδια τιμή)
Από ότι διάβασα στον Καναδά ο W9000 έγινε End-of-Sales πράγμα που αναμένεται να γίνει και σε άλλες χώρες...
Οπερ σημαίνει ότι η τιμή του 9000 θα πέσει κι άλλο....

(το ψάχνω κι εγώ γι αυτό μεταφέρω ότι βρήκα νεώτερο...)

Benq20000 και RS2 αποκλείονται λόγω κόστους. Σημαντικό ρόλο παίζει για μένα όπως έχω πεί ήδη πολλές φορές στο παρόν thread και η τοποθέτηση οπότε μιλάμε για μια συνισταμένη χαρακτηριστικών που θα καθορίσει την τελική απόφαση. Θένκς πάντως.

Και καλώς ήλθες στο AVClub!

Καλώς Ήρθες…τα υπόλοιπα γνωστά και περίπου έτσι όπως τα λες (με κάποιες αποκλίσεις αλλά πολύ κοντά ;) εδώ στον HD2 έχουμε θέμα… αποκλείεται να βγει στα 4.7- 5 Κ…χαλαρά στα 7-8Κ θα έλεγα και βλέπουμε… από όσα λέει η εταιρεία δεν μιλάμε γι αναβάθμιση του HD1 αλλά για καινούργιο μοντέλο που θα κυκλοφορεί παράλληλα κάτι σαν την Sony…που είχε τον VW-100 και VW-50 στην αγορά η στο μέλλον τον VW-200 και VW-60…