προς κατοχους behringer ep 1500

βεβαια θα καταλαβης.

λοιπον εστιασε σε κομματια με βαθυ χαμηλο σε συντονισμους του χωρου και πιο καθαρο χτυπημα της μποτας.

επισης αντρικες φωνες μπασατες τυπου barry white.

οι υπολοιποι το ιδιο συν μια σκληροτητα στα πριμα (που ομως δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι αληθινη η ακουγεται ετσι λογω καθαρισματος χαμηλα).

Re: Απάντηση: προς κατοχους behringer ep 1500

Εγώ που έχω 2 μπέρια για τα bass panels των μαγκίων θα καταλάβω τίποτις? Μέχρι 500 Hz τα έχω και παίζουνε.

Που να εστιάσω την ακουο-προσοχή μου?

για σενα εχω αλλη μια μοντιφα να κανης τα μαγκια κορδελες αλλα θελη λιγο κολητηρι.

βεβαια θα καταλαβης.

λοιπον εστιασε σε κομματια με βαθυ χαμηλο σε συντονισμους του χωρου και πιο καθαρο χτυπημα της μποτας.

επισης αντρικες φωνες μπασατες τυπου barry white.

οι υπολοιποι το ιδιο συν μια σκληροτητα στα πριμα (που ομως δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι αληθινη η ακουγεται ετσι λογω καθαρισματος χαμηλα).

Λοιπόν το έκανα και θα περιέγραφα το αποτέλεσμα έτσι ακριβώς. Δεν δοκίμασα ακόμα φωνές αλλά στα ορχηστρικά κομμάτια θα έλεγα ότι περισσότερο "καθάρισαν" τα χαμηλά τους παρά διογκώθηκαν. Θα τα αφήσω έτσι πάντως λίγο καιρό για να σιγουρευτώ.

Παιδιά επειδή είναι λίγο περίεργο αυτό το πράγμα πρ´πει να βρούμε γιατί συμβαίνει. Για μετρήστε τις εξόδους των Μπέρυδων (χωρίς ηχείο συνδεδεμένο) μήπως βγάζουν τάση DC;
Αυτή θα ήταν μια πιθανή εξήγηση: Εάν βγάζουν τάση DC η ταλάντωση των μεμβρανών των μεγαφώνων δεν θα γίνεται γύρω από το σημείο ισοροπίας των αναρτήσεών τους, αλλά θα γίνεται γύρω από κάπιο σημείο ποιό έξω στην μία περίπτωση, και από κάποιο συμμετρικό σημείο πιο μέσα στην αναστροφη φάση. Κάτι σαν την προφόρτηση των αμορτισέρ στις μοτοσυκλέτες. Οι μηχανόβιοι καταλαβαίνουν τι εννοώ. Οπότε το διαφορετικό σημείο γύρω από το οποίο δουλεύουν οι αναρτήσεις των μεγαφώνων στις δύο περιπτώσεις θα δικαιολογούσε εν μέρει τον διαφορετικό χαρακτήρα των μπάσων κυρίως.
Οπότε περιμένω τις DC μετρήσεις σας, στο κάθε κανάλι, με αναμμένο τον ενισχυτή χωρίς ηχεία επάνω και φυσικά χωρίς σήμα στην είσοδο. Για τσεκάρετε όσοι έχετε Μπέρυδες και γράψτε τι βγάζει το κάθε κανάλι.

Παιδιά επειδή είναι λίγο περίεργο αυτό το πράγμα πρ´πει να βρούμε γιατί συμβαίνει. Για μετρήστε τις εξόδους των Μπέρυδων (χωρίς ηχείο συνδεδεμένο) μήπως βγάζουν τάση DC;
Αυτή θα ήταν μια πιθανή εξήγηση: Εάν βγάζουν τάση DC η ταλάντωση των μεμβρανών των μεγαφώνων δεν θα γίνεται γύρω από το σημείο ισοροπίας των αναρτήσεών τους, αλλά θα γίνεται γύρω από κάπιο σημείο ποιό έξω στην μία περίπτωση, και από κάποιο συμμετρικό σημείο πιο μέσα στην αναστροφη φάση. Κάτι σαν την προφόρτηση των αμορτισέρ στις μοτοσυκλέτες. Οι μηχανόβιοι καταλαβαίνουν τι εννοώ. Οπότε το διαφορετικό σημείο γύρω από το οποίο δουλεύουν οι αναρτήσεις των μεγαφώνων στις δύο περιπτώσεις θα δικαιολογούσε εν μέρει τον διαφορετικό χαρακτήρα των μπάσων κυρίως.
Οπότε περιμένω τις DC μετρήσεις σας, στο κάθε κανάλι, με αναμμένο τον ενισχυτή χωρίς ηχεία επάνω και φυσικά χωρίς σήμα στην είσοδο. Για τσεκάρετε όσοι έχετε Μπέρυδες και γράψτε τι βγάζει το κάθε κανάλι.

οσο και αν προσπαθησα απαντηση δεν βρηκα.

η dc ειναι μια χαρα ξεκινωντας απο τα 60-70mv και σταθεροποιηται στα 3-7mv μετα απο 40 λεπτα περιπου σε idle.

κατι γινεται με την τοπολογια αλλα δεν ξερω τι.

οι γνωσεις μου δεν ειναι αρκετες για να το εξηγησω αλλα ακουγεται ευκολα.

Οντως ακουγεται η διαφορα.Μολις εκανα τη δοκιμη.
Καθαροτερος ηχος και καλυτερη ατακα.
Αυτα ακριβως που χρειαζοταν ο μπερρυ.
Θενκς Μπακ!

Οντως ακουγεται η διαφορα.Μολις εκανα τη δοκιμη.
Καθαροτερος ηχος και καλυτερη ατακα.
Αυτα ακριβως που χρειαζοταν ο μπερρυ.
Θενκς Μπακ!

γιου αρ γουελκαμ.

μα που ειναι αυτος ο ακριβογιαν που εχει φαγωθη με την ατακα μπας και ευχαριστηθη τωρα;:flipout:

Για να ξεφύγουμε τώρα από την σφαίρα του μεταφυσικού και να εξηγήσουμε γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο... :ears:

Μα το έγραψα παραπάνω. Κάποιοι άνθρωποι καταλαβαίνουν την απόλυτη φάση, όπως όσοι έχουν καλό αυτοί καταλαβαίνουν τον απόλυτο τόνο. Ο Behringer αναστρέφει τη φάση και με την ανάποδη συνδεσμολογία αυτή έρχεται στα ίσια της.

Λογικά βέβαια θα έπρεπε να υπάρχει η ίδια αλλαγή αν αλλάξεις το σήμα στην είσοδο του ενισχυτή, πράγμα που δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται...

Μπακ εδώ είμαι!

Θα δοκιμάσω και θα σε πω μάνα 'μ...

Δεν με λες να αλλάξω την πολικότητα και στα μεσαία ή να ξεκινήσω μόνο από τα χαμηλά???? και σιγά σιγά να πάω στο κατόπι και στα μεσαία????
Ρε συ μην παίζει κάτι από ξανασφίξιμο επαφών κ.τ.λ????
Για δες τι γίνεται μετά από καμιά 50ριά δισκάκια.

Πάντως ο κατασκευαστής συνήθως το αναφέρει εάν ένας ενισχυτής είναι phase inverting - αλλά όχι πάντα βέβαια.

Ένας τύπος κάπου έγραφε πως phase inverting είναι οι ενισχυτές αν έχουν περιττού αριθμού gain stages - αλλά μην πείτε ότι το είπα εγώ.

Μα το έγραψα παραπάνω. Κάποιοι άνθρωποι καταλαβαίνουν την απόλυτη φάση, όπως όσοι έχουν καλό αυτοί καταλαβαίνουν τον απόλυτο τόνο. Ο Behringer αναστρέφει τη φάση και με την ανάποδη συνδεσμολογία αυτή έρχεται στα ίσια της.

Λογικά βέβαια θα έπρεπε να υπάρχει η ίδια αλλαγή αν αλλάξεις το σήμα στην είσοδο του ενισχυτή, πράγμα που δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται...

τι διαφορα την καταλαβαινουν ολοι και οχι οσοι εχουν καλο αυτι.

επισης οπως γραφης και εσυ δεν συμβαινη το ιδιο με αναστροφη στην εισοδο η με κουμπι ανστροφης φασης ενω θα επρεπε.

μηπως τελικα δεν ακουγεται η απολυτη φαση αλλα ακουγεται η σωστη πολικοτητα;

γιατι ο marantz που δοκιμασαμε δεν επαιζε το ιδιο αναποδα αλλα χειροτερα.

Αφού έπαιξε χειρότερα ο Μαραντζάκος κάτι τρέχει.

Η ιστορία μου θυμίζει μερικά Proac που έχουν λέει συνδεδεμένα τα εξαρτήματα του κρος τους στο (-)...

Μπακ εδώ είμαι!

Θα δοκιμάσω και θα σε πω μάνα 'μ...

Δεν με λες να αλλάξω την πολικότητα και στα μεσαία ή να ξεκινήσω μόνο από τα χαμηλά???? και σιγά σιγά να πάω στο κατόπι και στα μεσαία????
Ρε συ μην παίζει κάτι από ξανασφίξιμο επαφών κ.τ.λ????
Για δες τι γίνεται μετά από καμιά 50ριά δισκάκια.

γιαννη ειναι χιλιοτσεκαρισμενο απο τοτε που επαιζα ενεργα αλλα παντα νομιζα οτι φταιη ο χωρος μου.

πριν λιγες μερες σκεφτηκα να δοκιμασω με τα καινουργια ηχεια εγινε το ιδιο.

μετα δοκιμασαμε και σε ενα φιλο και εγινε το ιδιο οποτε βεβαιωθηκα οτι φταιη ο μπερυ.

δεν ειναι απο επαφες γιατι μολις ξαναγυρισεις την πολικοτητα γινεται το ιδιο.

οσο για μιντ και τουιτερ τα ειχα ψαξη ενα ενα και διαφορα υπηρχε παντου.

στα μπασα μεγαλη στα πριμα παρα που μικρη που να σε κανη να αναρωτιεσαι ενω στα μεσαια απλως ερχονταν πιο μπροστα χωρις να μπορης να πεις οτι βελτιωθηκαν αλλα μονο διαφοροποιηθηκαν.

η γνωμη μου ειναι να τα γυρισεις ολα μαζι για να διατηρησεις τις ιδιες φασεις μεταξυ των μεγαφωνων που εχεις και τωρα.

μάλλον δεν περιορίζεται στον behringer, γιατί και στο δικό μου σύστημα άκουσα διαφορά. Χαμηλά, όπως προαναφέρθηκε. Βέβαια όχι διαφορά μέρας με νύχτα, πάντως σίγουρα ακουστή.

προς το παρόν και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες μου δεν έχω καταφέρει να ακούσω καμία διαφορά , λαμβανομένης υπ' όψιν και εκείνης που ακούς επειδή σου είπαν ότι θα την ακούσεις .

προς το παρόν και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες μου δεν έχω καταφέρει να ακούσω καμία διαφορά , λαμβανομένης υπ' όψιν και εκείνης που ακούς επειδή σου είπαν ότι θα την ακούσεις .

γιατί δηλαδή εκείνην πού τη βάζεις ?

λίγη είναι ?