Η απάντηση στο ερώτημα δεν είναι ένα απλό ναι ή όχι.
Εξαρτάται από τι χρήση θέλει να κάνει κανείς τι συνοδά έχει τι ηχεία θα οδηγήσει τι πρό υπάρχει (αν υπάρχει κλπ).
Προσωπικά μετά από κάπου 3ετη συμβίωση με έναν (και έχοντας δοκιμάσει και δυό) αλλά σε μικρό χώρο (10τμ) επέλεξα να μην καταλήξω στην λύση αυτή γιά την επόμενη φάση του συστήματός μου.
Υπενθυμίζω ότι οδηγούσα πολύ ευκολα ηχεία με 260 βάτ στο κανάλι με έναν μπέρυ και είχα σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα με 2 γεφυρωμένους με συνολικά 400 βάτ στο κανάλι. Αλλά γιά 10 τμ ήταν πολλά καθώς δεν μπορούσα να τους εκμεταλλευτώ. Εξ άλλου είχα σαφές πρόβλημα χώρου.
Μετά από το βήμα αυτό άλλαξα πορεία 180 μοιρών και πλέον ακούω με δυό trends 10.1 με μόλις 6 βάτ στο κανάλι.
Σαν ενισχυτής είναι πολύ τίμιο μηχάνημα, κάνει υπερβολικά καλά αυτό που είναι σχεδιασμένο να κάνει, δηλαδή να οδηγεί άξια απαιτητικά ηχεία.
Φυσικά δεν είναι hiend (με ό,τι σημαίνει αυτό το πράγμα) αλλά παίζουν εξαιρετικά γιά τα λεφτά τους.
Αν έχεις πρόβλημα οδήγησης.
Δυό φίλοι που οδηγούν magnepan 1.6 είναι απόλυτα ευχαριστημένοι και από όσο ξέρω δεν τους αλλάζουν.
Φίλος που είχε δυό οδηγώντας τα δύσκολα mythos πέρασε σε μονομπλόκ με λυχνίες με πολλαπλάσιο κόστος.
Από την άλλη δεν μπορώ να τα συστήσω σε ηχεία που δεν ξέρω τις δυνατότητές τους. Πχ τα δικά μου που ήταν ιδιοκατασκευή και ήξερα πολύ καλά τις δυνατότητές τους δεν φοβόμουνα να τα οδηγήσω δυνατά. Κάποιος που δεν ξέρει, μπορεί με τέτοια τεράστια ισχύ να ξεχαστεί και να τα οδηγήσει στον αγύριστο...
Κατά τα άλλα επαναλαμβάνω.
Τίμια.
Άσχημα σε όψη.
Μιά πρώτη επέμβαση είναι η αλλαγή ανεμιστήρα ή ακόμα και η πλήρης αποσύνδεσή του με εύκολο ηχείο.
Κατά τα άλλα σηκώνουν και πολλές μοντίφες.
Δεν καταστρέφονται - τα βραχυκύκλωσα πολλές φορές.
Αλλά όλα αυτά τα έχουμε ξαναπεί.
Αν κάποια στιγμή βρεθώ σε μεγαλύτερο χώρο θα είναι η πρώτη μου σκέψη, ενδεχομένως τότε και ενεργή πολυενίσχυση. Το ίδιο αν αλλάξω ηχείο και πάρω κανένα αναίσθητο.
Ελπίζω να σας κάλυψα.
Και συμπληρώνω.
όσο τα είχα ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος.
Φύγαν γιά λόγους ευκολίας, χώρου, επειδή πήρα ενεργό προ και αν θέλετε γιά λόγους περιβαλλοντικούς