προς κατοχους behringer ep 1500

αφού επέστρεψες στην προτέρα που λες... δεν ξαναγύρισες τα καλώδια ?

Απάντηση: Re: προς κατοχους behringer ep 1500

αφού επέστρεψες στην προτέρα που λες... δεν ξαναγύρισες τα καλώδια ?

μα τα ξαναγύρισα ...επιστρέφοντας .
Εν πάση περιπτώσει , sorry παίδες , αλλά δεν ακούω τίποτα ή τίποτα περισσότερο από το στατιστικό όριο της ...αμφιβολίας . Θα ξαναπροσπαθήσω .

μηπως εχετε μικρα ηχεια;

οι μπερυδες εχουν μεγαλη διαφορα οχι στο οριο της αμφιβολιας.

αλλα ομως οχι σε ολα τα τραγουδια.

αντε να σας πω και ενα album που τα περισσοτερα τραγουδια του εχουν διαφορα.

yello essential.

εχω και εναν crown εδω ο οποιος δεν εχει καμια διαφορα.

Ρε μπακ, κι εγώ δε μπορώ να πω ότι κατάλαβα τίποτις. Μήπως έκανα κάτι λάθος?

Στο κρος έχω τα πρίμα αντεστραμμένα με το κουμπί.

Στα μπάσα τα είχα κανονικά και μετά τα έβαλα ανάποδα.

Αυτό όμως δε μου έκανε καμιά ιδιαίτερη διαφορά. Ακούγεται λίγο διαφορετικά αλλά δε μπορώ να πω ότι μπορώ να το εντοπίσω ακριβώς...

Πρέπει να τα ξεσυνδέσω και να τα ξανασυνδέσω από την αρχή μου φαίνεται...

στεργιο εφοσον αλλαξες τα καλωδια πρεπη να γυρισης και το κουμπι στα πριμα για να διατηρησης τη σχεση εφοσον δεν αλλαζης τα καλωδια εκει.

τωρα βεβαια που το σκεπτομαι σε σενα ειναι λογικο να μην εχει διαφορα γιατι σε ενα ηλεκτροδυναμικο ηχειο αν υποθεσουμε οτι αντιστρεφη την πολικοτητα ο ενισχυτης θα βαραη μεσα στο κουτι ενω σε σενα οπως και να τα βαλης κουτι δεν υπαρχη.

στεργιο εφοσον αλλαξες τα καλωδια πρεπη να γυρισης και το κουμπι στα πριμα για να διατηρησης τη σχεση εφοσον δεν αλλαζης τα καλωδια εκει.

τωρα βεβαια που το σκεπτομαι σε σενα ειναι λογικο να μην εχει διαφορα γιατι σε ενα ηλεκτροδυναμικο ηχειο αν υποθεσουμε οτι αντιστρεφη την πολικοτητα ο ενισχυτης θα βαραη μεσα στο κουτι ενω σε σενα οπως και να τα βαλης κουτι δεν υπαρχη.

Λέω κι εγώ τόση κουφαμάρα πια? :flipout:

Έχουν περάσει 8 μήνες από το τελευταίο πόστ και με τρώει η περιέργεια... Κανένα νέο????

Λέω να πάρω ένα για να δοκιμάσω κι εγώ...

Ας ειδοποιησει καποιος τον Κακαλιο, να δωσει μια απαντηση στο φιλο και να μαθουμε και μεις που βρισκεται το θεμα ep-1500

:guitarist:

Ο Κακαλιός προχωράει σε μεγάλες αλλαγές.
Πήρε μεγαλύτερα μάγκνεπαν (:award:) και προς το παρόν τα παίζει παθητικά.

Το τελευταίο setup με τα 1.6, ήταν ενεργή διενίσχυση με κροσόβερ της Samson, με τους μπέρι να παίζουν μονομπλοκαρισμένοι μέχρι τους 500 κύκλους κι από εκεί και πάνω αναλάμβανε ο Coda.

Προ, ο λαμπάτος του Γερούκη και πηγές το Systemdek με το Vanguard και τη Denon και το μοντιφαρισμένο Rotel 991.

Όταν επανέλθει με το καλό, θα έχει να μας πει πολλά.

Α, τα μάγκνεπαν (3άρια) τα βρήκα εγώ, σχεδόν κατά λάθος!

το ερώτημα προς απάντηση ποιό είναι δεν κατάλαβα...

Δημητρη, το ερωτημα, απ οτι καταλαβα ειναι σαφες:

Μετα απο τοσα και τοσα post για τον Berry, πώς συνεχιζουν μεσα απο το χομπυ οι ενθερμοι υποστηρικτες του?
Συνεχιζουν να πιστευουν οσα ελεγαν πριν 8 μηνες, ή αλλαξαν γνωμη και μαζι ενισχυτικα???

Ο φιλος προφανως εχοντας διαβασει τοσα ωραια πραγματα για τα Μπερια, εχει φτασει στο σημειο να σκεφτεται να αγορασει και αυτος ep-1500.
Και ρωταει: αξιζει να το παρω, αυτα που λεγαμε πριν 8 μηνες τα πιστευουμε ακομη, τωρα που εχει ωριμασει η αποψη οσων τους αγορασαν?

Καλοι φιλοι του AvClub, κατοχοι ep-1500 (ασχετα με το αν τους εχετε ακομη ή στην πορεια τους αποχωριστηκατε), τι θα συμβουλευατε τον φιλο μας?

-bye-

Η απάντηση στο ερώτημα δεν είναι ένα απλό ναι ή όχι.
Εξαρτάται από τι χρήση θέλει να κάνει κανείς τι συνοδά έχει τι ηχεία θα οδηγήσει τι πρό υπάρχει (αν υπάρχει κλπ).
Προσωπικά μετά από κάπου 3ετη συμβίωση με έναν (και έχοντας δοκιμάσει και δυό) αλλά σε μικρό χώρο (10τμ) επέλεξα να μην καταλήξω στην λύση αυτή γιά την επόμενη φάση του συστήματός μου.

Υπενθυμίζω ότι οδηγούσα πολύ ευκολα ηχεία με 260 βάτ στο κανάλι με έναν μπέρυ και είχα σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα με 2 γεφυρωμένους με συνολικά 400 βάτ στο κανάλι. Αλλά γιά 10 τμ ήταν πολλά καθώς δεν μπορούσα να τους εκμεταλλευτώ. Εξ άλλου είχα σαφές πρόβλημα χώρου.

Μετά από το βήμα αυτό άλλαξα πορεία 180 μοιρών και πλέον ακούω με δυό trends 10.1 με μόλις 6 βάτ στο κανάλι.

Σαν ενισχυτής είναι πολύ τίμιο μηχάνημα, κάνει υπερβολικά καλά αυτό που είναι σχεδιασμένο να κάνει, δηλαδή να οδηγεί άξια απαιτητικά ηχεία.
Φυσικά δεν είναι hiend (με ό,τι σημαίνει αυτό το πράγμα) αλλά παίζουν εξαιρετικά γιά τα λεφτά τους.
Αν έχεις πρόβλημα οδήγησης.
Δυό φίλοι που οδηγούν magnepan 1.6 είναι απόλυτα ευχαριστημένοι και από όσο ξέρω δεν τους αλλάζουν.
Φίλος που είχε δυό οδηγώντας τα δύσκολα mythos πέρασε σε μονομπλόκ με λυχνίες με πολλαπλάσιο κόστος.

Από την άλλη δεν μπορώ να τα συστήσω σε ηχεία που δεν ξέρω τις δυνατότητές τους. Πχ τα δικά μου που ήταν ιδιοκατασκευή και ήξερα πολύ καλά τις δυνατότητές τους δεν φοβόμουνα να τα οδηγήσω δυνατά. Κάποιος που δεν ξέρει, μπορεί με τέτοια τεράστια ισχύ να ξεχαστεί και να τα οδηγήσει στον αγύριστο...

Κατά τα άλλα επαναλαμβάνω.
Τίμια.
Άσχημα σε όψη.
Μιά πρώτη επέμβαση είναι η αλλαγή ανεμιστήρα ή ακόμα και η πλήρης αποσύνδεσή του με εύκολο ηχείο.
Κατά τα άλλα σηκώνουν και πολλές μοντίφες.
Δεν καταστρέφονται - τα βραχυκύκλωσα πολλές φορές.

Αλλά όλα αυτά τα έχουμε ξαναπεί.

Αν κάποια στιγμή βρεθώ σε μεγαλύτερο χώρο θα είναι η πρώτη μου σκέψη, ενδεχομένως τότε και ενεργή πολυενίσχυση. Το ίδιο αν αλλάξω ηχείο και πάρω κανένα αναίσθητο.

Ελπίζω να σας κάλυψα.

Και συμπληρώνω.
όσο τα είχα ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος.
Φύγαν γιά λόγους ευκολίας, χώρου, επειδή πήρα ενεργό προ και αν θέλετε γιά λόγους περιβαλλοντικούς

Last edited:
Ειχα,εχω και θα εχω δυο ΕΡ1500.
Τιμιο μηχανημα,σταθερη αξια.
Σιγουρα υπαρχουν και καλυτεροι τελικοι,αλλα προσωπικα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
Με ελαφρο μοντιφαρισμα-ανεμιστηρας+πυκνωτες-δυσκολα αλλαζεις ενισχυτη.
Εκτος αν ψαχνεις το απολυτο,η σου γαργαλιεται η τσεπη...

Υπενθυμίζω ότι οδηγούσα πολύ ευκολα ηχεία με 260 βάτ στο κανάλι με έναν μπέρυ και είχα σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα με 2 γεφυρωμένους με συνολικά 400 βάτ στο κανάλι. Αλλά γιά 10 τμ ήταν πολλά καθώς δεν μπορούσα να τους εκμεταλλευτώ. Εξ άλλου είχα σαφές πρόβλημα χώρου.

Μετά από το βήμα αυτό άλλαξα πορεία 180 μοιρών και πλέον ακούω με δυό trends 10.1 με μόλις 6 βάτ στο κανάλι.

Από την μία άκρη στην άλλη!!! :music-smiley-005:

φιλε messenger εχω δυο εδω και 4 χρονια.

τον τελευταιο καιρο εχω βρη τον ενισχυτη που θα τους αντικαταστηση αλλα

κοστιζη περιπου 1500 ευρω και ειναι ιδιοκατασκευη ενω αν πηγαινα σε ετοιμο

θα ηθελα τουλαχιστον 3000.

βεβαια μια ακροαση επιβαλεται καθως ηχειο απο ηχειο οπως και αυτι απο αυτι

διαφερη.

το σιγουρο ειναι οτι ο 1500 αξιζη με το παραπανω τα χρηματα που ζηταη με

μοναδικο μειονεκτημα την κακη του εμφανιση.

Οι μπέρρυδες είναι τελικοί που δύσκολα αλλάζονται από αυτούς που έχουν χώρους και ηχεία με απαιτήσεις...
Ενώ άνετα προσαρμόζονται σε μικρά συστήματα γιατί έχουν το προσόν να είναι εύηχοι.
Γενικά απευθύνονται σε ανθρώπους που ακούνε με τα αυτιά και όχι με τα μάτια... ή πόσο μάλλον με τον τιμοκατάλογο... και τα φόρα...
Επίσης τους μισούνε θανάσιμα όσοι έχουν μαγαζιά (και κονσουμεράδικα και PA).
Μάλιστα κάποτε ένας στο παλιό φόρουμ θα τον αγόραζε για να μας πει αλλά απο τότε δεν μάθαμε δυστυχώς ετυμηγορία...
Ένας ακόμα που τον έθαψε... άνοιξε μαγαζί πρόσφατα...
Γενικά παλιά είχε χυθεί αίμα γι' αυτούς.
Kαθάρισαν κόσμο και κοσμάκη...
Δυστυχώς πολλοί ακόμα δεν κατάλαβαν πως οι τοπολογίες τρανζιστοράτων ενισχυτών είναι μέτρημένες στα δάκτυλα ενός χεριού...
Αλλά άμα δεν ξέρεις και διάβαζεις ερασιτέχνες για 30 χρόνια, πως να καταλάβεις?
Στο εξωτερικό πολλοί είδαν εμάς γιατί είμασταν πρωτοπόροι, τους πήραν και γουστάρανε. Κυρίως πανελάδες.

Ο ήχος τους έχει ελλατώματα.
Το χαμηλό τους δεν είναι γροθιά.
Είναι λάμπας.
Γενικά έχουν λαμπάτο ήχο, δηλαδή εξαίρετες μεσαίες.
Από κει και πέρα κανένα ουσιαστικό μειονέκτημα.
Ισχύει πως αν σύστημα με μπέρια τσιρίζει σίγουρα δεν φταίνε αυτοί αλλά κάτι άλλο...
Όπως ισχύει και μια καλή πολυενίσχυση με δαύτους.
Τρείς κοστίζουν 900 ευρά... για όσους μπορούν και αντιλαμβάνονται...

Ηλία πάρε έναν να μας πεις τι κάνει με τα πάνελ σου.
Ο Ντοκ πουλά εναν 2 κατοσταρικάκια...