Προσεχώς 3D

Re: 3D ταινίες απορία

Μάλιστα τώρα η σκέψη μου έχει αρχίσει να παίρνει το δρόμο της.

Δηλαδή αν έχω μια ταινία 3D στον υπολογιστή μου και θέλω να την προβάλω στην τηλεόραση απλά με το HDMI θα πρέπει να έχω κάποια 3D κάρτα με hdmi έξοδο...

Καταρχήν υπάρχει περίπτωση οι ταινίες που κυκλοφορούν σε διάφορα forums να είναι σε ένα απο τα 2 συστήματα που αναφέρεις;

Αν εχεις ταινια 3D στον υπολογιστη σου (κατα πασα πιθανιτητα side by side or mkv file) και θελεις να την προβαλεις στην τηλεοραση σου αναγκαστικα θα πρεπει να εχεις 3D capable καρτα οθονης με θυρα HDMI 1.4 κατ αρχην. Το μετα δεν το ξερω καθως καμμια φορα τα HTPC σου βγαζουν την πιστη αναποδα μεχρι να δουλεψουν.
Οσο για την δευτερη σου ερωτηση πολυ μα πολυ δυσκολο αν οχι απιθανο να βρεις ταινια στο διαδικτυο σε μορφη Full HD 3D για τον πολυ απλο λογο της απυθμενης χωρητικοτητας του φορματ. Side by side σιγουρα θα βρεις αλλα σ αυτο το forum μιλαμε μονο για τη νομιμη οδο.
Συνεπως εν κατακλειδι αν θελεις 3D υλικο εχεις να διαλεξεις αναμεσα σε αγορα η ενοικιαση 3D blu ray τιτλων η να κανεις συνδρομη σε δορυφορικο πακετο το οποιο εχει καναλι 3D αναμεσα στα υπολοιπα καναλια του. Το πιο δημιφιλες και πληρες τετοιο πακετο ειναι το αγγλικο sky HD στο οποιο ειμαι και συνδρομητης τα τελευταια 6 χρονια. Περα του οτι απολαμβανω πλεον 40 και πλεον καναλια υψηλης ευκρινειας εχει στην φαρετρα του και το Sky 3D το οποιο αν και εχει αρκετες επαναληψεις εχει πολυ υλικο να δεις και να χαρεις απο ταινιες μεχρι ντοκυμοντερ και αθλητικα.
Νικος

Οι ταινίες σε side by side format δεν χρειάζονται 3D capable κάρτες γραφικών ούτε θύρες HDMI 1.4, ούτε ειδικό software. Είναι απλά αρχεία, τα οποία παίζουν μια χαρά με οποιονδήποτε player.

Εχεις δικιο ζητω συγγνωμη οπως και στις δορυφορικες εκπομπες side by side δεν χρειαζεται 3D εξοπλισμος (εκτος απο την τηλεοραση) ετσι ειναι οπως τα λεει ο Δημητρης οσον αφορα ayto to φορματ. Τα παραπανω που εγραψα ισχυουν οταν εχουμε 3D blu ray οδηγο στον υπολογιστη και θελουμε να δουμε την ταινια στην τηλεοραση. Τοτε η καρτα μας πρεπει να εχει τις παραπανω προυποθεσεις δηλαδη HDMI 1.4 εξοδο ενω πρεπει να ειναι και HDCP capable. Ταυτοχρονα χρειαζομαστε software 3D αναπαραγωγης οπως το powerDVD 10 αν δεν με απατα η μνημη μου.
Ζητω συγγνωμη και παλι για την παρεξηγηση.
Nikos

Τελικά μέσω youtube κατάφερα να δώ 3D μέσω του side by side που υπάρχει...
Μου φάνηκε αρκετά κουραστικό για τα μάτια μου όμως...

Σε προσομοίωση 3D δεν βρήκα κάτι αλλά μάλλον αυτό το είδος περιέχεται μόνο στα blu ray dvd;

Συγνωμη που επανερχομαι..οκ το ειδα το sbs mkv (αρκετα απο αυτα), εντυπωσιακα παρα πολυ ειδικα το avatar.Απο εκει και περα , αγοραζοντας ενα player BR και αγοραζοντας γνησια δισκακια BR θα εχει διαφορα? Επισης κυκλοφορουν και full sbs που σημαινει αναλυση 1920χ1080 χ 2 !! Αυτο ειναι εκτος αναλυσης τηλεορασης.Που παιζουν αυτα?
Μπορει καποιος να μου λυσει αυτες τις αποριες αν εχει την καλοσυνη?

Re: 3D ταινίες απορία

Αν εχεις ταινια 3D στον υπολογιστη σου (κατα πασα πιθανιτητα side by side or mkv file) και θελεις να την προβαλεις στην τηλεοραση σου αναγκαστικα θα πρεπει να εχεις 3D capable καρτα οθονης με θυρα HDMI 1.4 κατ αρχην. Το μετα δεν το ξερω καθως καμμια φορα τα HTPC σου βγαζουν την πιστη αναποδα μεχρι να δουλεψουν.
Οσο για την δευτερη σου ερωτηση πολυ μα πολυ δυσκολο αν οχι απιθανο να βρεις ταινια στο διαδικτυο σε μορφη Full HD 3D για τον πολυ απλο λογο της απυθμενης χωρητικοτητας του φορματ. Side by side σιγουρα θα βρεις αλλα σ αυτο το forum μιλαμε μονο για τη νομιμη οδο.
Συνεπως εν κατακλειδι αν θελεις 3D υλικο εχεις να διαλεξεις αναμεσα σε αγορα η ενοικιαση 3D blu ray τιτλων η να κανεις συνδρομη σε δορυφορικο πακετο το οποιο εχει καναλι 3D αναμεσα στα υπολοιπα καναλια του. Το πιο δημιφιλες και πληρες τετοιο πακετο ειναι το αγγλικο sky HD στο οποιο ειμαι και συνδρομητης τα τελευταια 6 χρονια. Περα του οτι απολαμβανω πλεον 40 και πλεον καναλια υψηλης ευκρινειας εχει στην φαρετρα του και το Sky 3D το οποιο αν και εχει αρκετες επαναληψεις εχει πολυ υλικο να δεις και να χαρεις απο ταινιες μεχρι ντοκυμοντερ και αθλητικα.
Νικος
Ξέρεις κανένα video club που να έχει 3D ταινίες να νοικιάσουμε; Εγώ στα 7 που ρωτούσα μέχρι πριν 1-2 μήνες μου έλεγαν: "Δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη τέτοιες ταινίες" :smash:

Κυκλοφορουν ντοκυμαντερ με τσουχτρες και καρχαριες σε BR 3D στο amazon.

Οι περισσοτεροι κατι τετοια διαβαζω οτι βλεπουν.

Ειναι αστειο να υπαρχει το hardware (το οποιο διαφημιζεται συνεχως απο τους κατασκευαστες βεβαια) και να ψαχνεις με το κυαλι το software.

Υπαρχει αρκετο υλικο και βγαινει διαρκως καινουργιο.
Μονο και μονο για το γεγονος οτι ολα τα κορυφαια animation βγαινουν πλεον σε 3D, αξιζει να εχει κανεις 3D εξοπλισμο...

Μενω καλαμακι. Σε video blue κ αλλο 1 εχουν κυκλοφορησει τα resident evil και piranha, ενω κ σε imagine αυτα τα 2 + step up. Πιστευω εχει γινει η αρχη κ ειμαι πολυ αισιοδοξος... Νομιζω οτι ετσι κ αλλιως οι τελευταιες ταινιες που εχου προβληθει σε 3d και βγαινουν σε bluray στα βιντεο κλαμπ, βγαινουν κ εκει σε 3d.

το θέμα είναι αν οι τσούχτρες - οι κεφτεδες - τα πιρανχα είχαν βγεί μόνο σε 2d (δεν υπήρχε το 3d) ποιός θα τα έβλεπε???? νομίζω για την ώρα ότι βγαίνει είναι μάλλον demo material και στερείται οποιασδήποτε κινηματογραφικής ποιότητας. Θυμάμαι παλαιότερα όταν είχε βγεί το dvd και οι πολυκάναλοι ενισχυτές βγήκαν το gladiator το saving private ryan και άλλες ταινίες (patriot κλπ). όλες ακόμη και σήμερα θεωρούνται κορυφές στο είδος τους και σκηνές από το gladiator θεωρούνται reference ακόμη και σήμερα (μάλιστα αν πρόσεξα καλά κυκλοφορεί καινούργιο bluray στην αγγλία με πολύ καλύτερο remaster??? αν το λέω σωστά). αν εξαιρέσει κανείς το avatar ότι άλλο έχει κυκλοφορήσει είναι μετριότητα σαν θέαμα. το ότι τα βλέπεις να χορεύουν μπροστά από την οθόνη είναι άλλο καπέλο. ναι ομολογώ ότι έχει τη φάση του - είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για το θεατή αλλά μέχρι εκεί. σαφώς και πρέπει οι εταιρίες να επενδύσουν περισσότερο στο θέμα αφού υπάρχει η υποδομή.

Re: Απάντηση: Προσεχώς 3D

Υπαρχει αρκετο υλικο και βγαινει διαρκως καινουργιο.
Μονο και μονο για το γεγονος οτι ολα τα κορυφαια animation βγαινουν πλεον σε 3D, αξιζει να εχει κανεις 3D εξοπλισμο...

Και γιατι να μην αγορασω 3D σε 2-3 χρονια οταν θα υπαρχουν ταινιες και θα ειναι και πιο φτηνος ο εξοπλισμος και με καλυτερη εικονα?

Τωρα οποιος αγοραζει ελπιζει οτι θα βγουν ταινιες. Ασε που υπαρχει και η μαχη Passive 3d vs Αctive 3d με πιο πιθανο να υπερυσχυσει το πρωτο.

Μου θυμιζει η ιστορια οταν αγορασαμε ολοι τηλεορασεις HD και βλεπαμε demo γιατι ταινιες BR δεν υπηρχαν διαθεσιμες εκτος απο καμια 10αρια.

Last edited:

Και γιατι να μην αγορασω 3D σε 2-3 χρονια οταν θα υπαρχουν ταινιες και θα ειναι και πιο φτηνος ο εξοπλισμος και με καλυτερη εικονα?

Τωρα οποιος αγοραζει ελπιζει οτι θα βγουν ταινιες. Ασε που υπαρχει και η μαχη Passive 3d vs Αctive 3d με πιο πιθανο να υπερυσχυσει το πρωτο.

Μου θυμιζει η ιστορια οταν αγορασαμε ολοι τηλεορασεις HD και βλεπαμε demo γιατι ταινιες BR δεν υπηρχαν διαθεσιμες εκτος απο καμια 10αρια.

σωστά μιλάς άσε που σε 2 -3 χρόνια δεν θα ψάχνουμε για τηλεοράσεις - για τοίχους 2.5 μέτρα θα ψάχνουμε.

Και ειδες τι εγινε τελικα: Πλεον ολες οι ταινιες βγαινουν σε BR... ;)

Φυσικα μπορεις να περιμενεις οσο θες, κακο δεν κανει..
Απλα, οποιος κανει την μεταβαση σε 3D τωρα, απολαμβανει τις νεες παραγωγες σε 3D αμεσα με το που βγαινουν οπως Tron 3D, Tangled, Cars 2, Pirates of the Carribean 4, Sanctum, toystory 3 κλπ ενω ηδη υπαρχουν αρκετες καλες ταινιες σε 3D οπως:
ολα τα Shrek
How to train your dragon
Alice In Wonderland
Monsters vs. Aliens
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
Coraline
Cloudy with a Chance of Meatballs
Deep Sea 3D
Polar Express
Under the Sea 3D
Disney’s A Christmas Carol
Despicable Me
Legend of the Guardians

και ισως αλλα που ξεχναω..

Προσωπικα, εχω εντυπωσιαστει με τον ρυθμο που βγαινουν οι ταινιες σε 3D, περιμενα σαφως λιγοτερες..

Και ειδες τι εγινε τελικα: Πλεον ολες οι ταινιες βγαινουν σε BR... ;)

Ναι μονο που απο τοτε εχω αλλαξει 3 τηλεορασεις.-bye-

Οταν θα βγαινουν ολες οι ταινιες σε 3d (και ξεκαθαριστει το Passive vs Active , πως λεμε BR vs HD-DVD)τα ξαναλεμε.

Shrek 3D
How to train your dragon
Alice In Wonderland
Monsters vs. Aliens
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
Cloudy with a Chance of Meatballs
Polar Express
Disney’s A Christmas Carol
Despicable Me
Legend of the Guardians

11 ταινιες δηλαδη εκ των οποιων 7 ειναι κινουμενων σχεδιων.-bye-

Ξεχασες και το Piranha 3D (ταινιαρα).

Cloudy with a Chance of Meatballs - αυτή είναι οι ιπτάμενοι κεφτέδες που αναφέρουν κάποιοι???

δεν θα διαφωνίσω μαζί σου για την πληθώρα τίτλων εγώ μιλάω για την ποιότητα. τι να κάνουμε τώρα να το γυρίσουμε στα κινούμενα σχέδια και στα ντοκιμοντερ???

από την άλλη μεριά ίσως το 2011 για να έχει κάποιος καλό 2d να πρέπει να πάρει μια 3d τηλεόραση μιας και όλες οι εταιρίες έχουν ρίξει το βάρος σε αυτό τον τομέα.

Ναι, σε χαλαει δηλαδη να βλεπεις animation σε 3D...
Τελος παντων, το resume ειναι οτι εαν σου αρεσει το 3D υπαρχει αρκετο υλικο ηδη. Αν δεν ειναι στις προτεραιότητες σου, δεν υπαρχει λογος να βιαστεις.
Εγω επελεξα προβολεα καταρχην λογω αποδοσης του 2D και το 3D σαν κερασακι στην τουρτα. Ομως πιανω τον εαυτο μου να ανυπομονω για καθε νεα ταινια που βγαινει σε 3D, διοτι, στις καλες παραγωγες, η εξτρα διασταση που δινει ειναι εθιστικη και δυσκολα γυρνας πισω...

Απάντηση: Re: Προσεχώς 3D

Cloudy with a Chance of Meatballs - αυτή είναι οι ιπτάμενοι κεφτέδες που αναφέρουν κάποιοι???

δεν θα διαφωνίσω μαζί σου για την πληθώρα τίτλων εγώ μιλάω για την ποιότητα. τι να κάνουμε τώρα να το γυρίσουμε στα κινούμενα σχέδια και στα ντοκιμοντερ???

από την άλλη μεριά ίσως το 2011 για να έχει κάποιος καλό 2d να πρέπει να πάρει μια 3d τηλεόραση μιας και όλες οι εταιρίες έχουν ρίξει το βάρος σε αυτό τον τομέα.

Ναι, αυτο ειναι. Προσωπικα λατρευω τα καλα animation και αυτο ειναι ενα απο αυτα. Θα το εβλεπα ανετα και σε 2D οπως και ολες τις ταινιες της παραπανω λιστας.
Και κατι ακομη: Τα animation δεν ειναι "μικυ-μαους" οπως πολλοι προσπαθουν να τα υποβαθμισουν.. Λογω της καλλιτεχνικης ελευθεριας σε αυτα, παραγονται θαυμασιες ταινιες οι οποιες αναδεικνυονται ακομα παραπανω σε 3D...

εσύ έκανες την πολύ σώστη και λογική επιλογή και πήγες σε προβολέα. συμφωνώ. δε νομίζω όμως να βλέπεις σε 40-50 ίντσες???. η συζήτηση γίνεται και για κάποιους χρήστες οι οποίοι προτιμούν μια 40 άρα 3d παρά μια 46άρα 2d για να βλέπουν από τα 4m. επειδή μου έχει τύχει να δώ 3d σε προβολέα και σε 46άρα sony (στο ίδιο σπίτι για να με πείσει ο κάτοχος ότι κατά τη γνώμη του 3d σε τηλεόραση δεν υπάρχει) θα σου πώ ότι είναι μέρα με τη νύχτα η διαφορά. στη μια περίπτωση ασχέτως του τι βλέπεις είναι εμπειρία στην άλλη έχεις τα depon και το νερό δίπλα σου.

αρα λοιπόν δεν είναι μόνο το τι βλέπεις είναι και σε τι εξοπλισμό (μέγεθος κυρίως) το βλέπεις.

Εγώ δεν είμαι σίγουρος να θα συγκρίνω το 3Δ με το BR ή με το SACD...
Δεν θα έλεγα ότι εγώ έχω εντυπωσιαστεί. Μάλλον προτιμώ να δω το 2Δ από το 3Δ...
Από περιέργεια, πόσες 3Δ ταινίες γυρίζονται, που είναι πραγματικά 3Δ, και όχι μετατροπή εκ των υστέρων;
Έχω την εντύπωση ότι δε γυρίζεται καμιά. Και το αβαταρ, δεν είχε και μεγάλα κομμάτια με ηθοποιούς...