Προσεχώς 3D

Αυτό το μήνα η LG λανσάρει το 25άρι μόνιτορ D2500-PN που υπόσχεται 3d συγκινήσεις χωρίς την χρήση γυαλιών (απαιτεί την εγκατάσταση κάποιου software) και έχει web camera για να παρακολουθεί τις κινήσεις του κεφαλιού και να βελτιστοποιεί την 3d εμπειρία.
Η τιμή της τσουχτερη (περίπου 2000 δολάρια).

lg_d2500n-pn_01.jpg

περισσότερα εδώ

http://www.techpowerup.com/160483/LG-D2500N-PN-Glasses-Free-3D-Monitor-Shipping-This-Month.html

Παιδιά για το τι γυαλιά 3d(Με μπαταρίες ή χωρίς) θα πάρεις κρίνετε καθαρά από την τηλεόραση και όχι από το τι 3d movies αναπαραγάγει το κάθε bluray player σωστά?

Εν ολιγης πιστεύω ότι τα bluray 3d players αναπαράγουν όλα τα 3d formats απλά το θέμα είναι πως θα παίζουν στην κάθε τηλεόραση σωστά?

Last edited:
Δηλαδή ένα bluray home cinema σαν αυτό μπορεί να αναπαράγει ΟΛΑ τα 3d formats(Bluray disc, bd iso files, mkv files) ανεξάρτητος για τι τύπο 3d είναι?

Και από εκεί και πέρα παίζει τεράστιο ρόλο τη 3d έχει η τηλεόραση σου?

Να σας πω μπορείτε να μου πείτε τι είδος 3d έχουν οι τηλεοράσεις των εταιριών samsung, philips ,lg και ποια είναι η καλύτερη για 3d με τα συν και τα μείον του κάθε είδους?

Sorry για το πρήξιμο των ερωτήσεων αλλά είμαι σε στάδιο που σκέφτομαι να αγοράσω μια 3d tv και δεν ξέρω ποια να επιλέξω με βάση πάντα το 3d τύπο πέρα απο τε τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Ώπα, φρένο.. Ένα 3D BD Player θα παίξει σίγουρα σωστά τα 3D BDs. Από εκεί και πέρα, το χάος.. Αν σε ενδιαφέρουν και τα υπόλοιπα (ISO, MKV, κτλ κτλ) πηγαίνεις σε άλλα χωράφια (media player / HTPC / ίσως Oppo / κτλ).

Για το 3D στις τηλεοράσεις έχουν γραφτεί πολλά. Ψάξε λίγο και θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Δες λιγο τα pioneer bluray home cinema που ποσταρα παραπανω θα δεις οτι υποστηριζουν και αναπαραγωγη:

BD-ROM
BD-R/RE (BDMV, AVC HD, PC files*)
DVD-Video
DVD-R (video mode, VR Mode, PC files*)
DVD-RW (video mode, VR mode, PC files*)
DVD+R/+RW (video mode, PC files*)
CD-R/-RW (audio)
JPEG, PNG, MP3, WMA, AAC, MPEG2, MPEG4 AVC (H.264), SMPTE VC1 (VC-9), DivX, DivX HD, MKV, AVCHD, M4V, WMV

οπως πλεον κανουν πολλα bluray home cinema γι' αυτο λεω.

Εχεις να μου προτεινεις καποιο ποστ που να τα λεει ολα συγκεντρωτικα γιατι να καθομαι να διαβαζω 93 σελιδες με ποστ ειναι λιγο ανουσιο δεν νομιζεις?

Last edited:
Τα παραπάνω Pioneer λένε ότι υποστηρίζουν γενικά MKV.. αυτό δεν σημαίνει ότι υποστηρίζουν σωστά και 3D MKV (επειδή χρειάζονται ειδική μεταχείριση οι υπότιτλοι).

Αν ψάξεις για παθητικό 3D και για ενεργό 3D θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα νήματα και μηνύματα. Τη στιγμή που υπάρχουν ήδη γραμμένα τα πάντα, είναι ανούσιο να τα γράφουμε ξανά και ξανά.. ;)

Eπισης κανεις δεν σου υποσχεται οτι θα σου παιζει mkv απο ntfs, η αν παιζουν καλα ελλ.υποτιτλοι , αν θα σου αναπαραγει dts η dts hd απο mkv κτλ...
Σε θεματα αναπαραγωγης τα consumer ειναι πολυ κατωτερα απο ενα απλο media player.

Ναι αλλα να δινεις το αλφα ποσο για ενα bluray home cinema που λεει οτι υποστηριζει την οποια αναπαραγωγη mkv αρχειων αλλα και ενα αλλο αλφα ποσο για media player δεν ειναι πεταμενα λεφτα?

Εχετε να μου προτεινετε ενα συνδιασμο αρχειων που να εχω μαζι μου στον φορητο ntfs external hard disk που θα παρω μαζι μου για να τσεκαρω το ποια και ποια αρχεια μπορει να αναπαραγει ενα pioneer bluray home cinema ή οποιο αλλο bluray home cinema package ωστε να ειμαι οσο το δυνατον περισσοτερο μεσα στη πληθωρα των hd media files που κυκλοφορουν στο διαδικτυο.

Ρε παιδια ειπαμε ΔΕΝ ψαχνουμε το κορυφαιο συνδιασμο για να την αναπαραγωγη των mkv και οχι μονο ταινιων αλλα μια μεση ΦΤΗΝΗ λυση(Αλλωστε μην ξεχναμε ειμαστε σε περιοδο που ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ) οποτε...

Και δεν ειπα να μου ξανα-αναφερετε το τι εχει υποθει για το 3d(Ενεργητικο & παθητικο) αλλα να μου πειτε ενα λινκ με ενα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΠΟΣΤ που να αναφερονται αν οχι ολα τα περισσοτερα που πρεπει να γνωριζει καποιος πριν προβει στην οποια αγορα τηλεορασης και γενικοτερα 3d προιοντων.

Πιστευω να καταλαβατε τι θελω να πω ετσι.

Ευκαιρία να το κάνεις αυτό το ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΠΟΣΤ φίλε μου γιατί δεν υπάρχει και θα ήταν σίγουρα χρήσιμο.

Re: Απάντηση: Προσεχώς 3D

Ναι αλλα να δινεις το αλφα ποσο για ενα bluray home cinema που λεει οτι υποστηριζει την οποια αναπαραγωγη mkv αρχειων αλλα και ενα αλλο αλφα ποσο για media player δεν ειναι πεταμενα λεφτα?

Εχετε να μου προτεινετε ενα συνδιασμο αρχειων που να εχω μαζι μου στον φορητο ntfs external hard disk που θα παρω μαζι μου για να τσεκαρω το ποια και ποια αρχεια μπορει να αναπαραγει ενα pioneer bluray home cinema ή οποιο αλλο bluray home cinema package ωστε να ειμαι οσο το δυνατον περισσοτερο μεσα στη πληθωρα των hd media files που κυκλοφορουν στο διαδικτυο.

Ρε παιδια ειπαμε ΔΕΝ ψαχνουμε το κορυφαιο συνδιασμο για να την αναπαραγωγη των mkv και οχι μονο ταινιων αλλα μια μεση ΦΤΗΝΗ λυση(Αλλωστε μην ξεχναμε ειμαστε σε περιοδο που ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ) οποτε...

Και δεν ειπα να μου ξανα-αναφερετε το τι εχει υποθει για το 3d(Ενεργητικο & παθητικο) αλλα να μου πειτε ενα λινκ με ενα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΠΟΣΤ που να αναφερονται αν οχι ολα τα περισσοτερα που πρεπει να γνωριζει καποιος πριν προβει στην οποια αγορα τηλεορασης και γενικοτερα 3d προιοντων.

Πιστευω να καταλαβατε τι θελω να πω ετσι.

Oποιοδηποτε ποσο (μικρο η μεγαλο) ειναι για πεταμα οταν σπαταλιεται ηλιθιωδως χωρις πρωτα ερευνα αγορας.
Αλλο το 3D , και αλλο η αναπαραγωγη.
Κατι ετοιματζιδικο στο φορουμ μας δεν νομιζω να υπάρχει,ισως ουτε και πουθενα αλλου.Αν βρεις χρονο ομως και ψαξεις συζητησεις , σιγουρα θα βρεις τις απαντησεις σου.
Αν απο την αλλη βρεις κατι συγκεντρωτικο απο καπου αλλου, μπορείς να το μοιραστείς μαζί μας.

Για όλο το 2011 οι τηλεοράσεις 3D με ενεργά γυαλιά κατέγραψαν 40-60% περισσότερες πωλήσεις, σε σχέση με τις φτηνότερες "παθητικές". Οι προβλέψεις για το 2012, κάνουν λόγο για κλείσιμο της ψαλίδας, αλλά με παραμονή των "ενεργών" στην πρώτη θέση.

Το 86-91% των αγοραστών του 2011, αγνόησε επιδεικτικά την 3η διάσταση...

http://www.fullhd.gr/eidiseis/epikerotita/11981-3d-vs-2d-a-ctive-vs-passive-3d-research.html

Καλησπέρα παιδιά.

Παλιότερα είχα διαβάσει σε ένα άρθρο ότι όλες οι μεγάλες εταιρίες κάνανε μια συμφωνία για να βγάλουν ένα και μοναδικό 3D FORMAT για να μην είναι ο κόσμος διαμοιρασμένος...

Ισχύει κάτι τέτοιο πλέον παιδιά ή το άρθρο έλεγε αλλά λόγια να αγαπιόμαστε?

Αν το βρω γιατί πάει καιρός θα το κάνω παράθεση εδώ.

Δεν έχουμε δει ακόμα τέτοια δείγματα. Ακόμα στο κάθε εταιρία τα δικά της γυαλιά είμαστε...

Κι όμως.. Υπάρχει πλέον standard και υπάρχει και διαλειτουργικότητα. Τα σύγχρονα μοντέλα τηλεοράσεων & προβολέων το υποστηρίζουν.

Θέλει βέβαια λίγο ψάξιμο για επιβεβαίωση ότι το μηχάνημα που έχουμε (ή σκοπεύουμε να αγοράσουμε) όντως παίζει με το standard.

Δηλαδή σαν ποιες τηλεοράσεις το υποστηρίζουν τουλάχιστον από τις γνωστές μάρκες(Samsung, philips, lg)?

Και τι εννοείς ότι υπάρχει ήδη "δια λειτουργικότητα"? Είναι ενεργητικό ή παθητικό 3d?

Επίσης ποιοι είναι τα συν και μείον της κάθε τεχνολογίας 3d? Δηλαδή ενεργητικό ή παθητικό 3d και γιατί?

Last edited:
Διαλειτουργικότητα (οκ, πιο σωστά "συμβατότητα") σημαίνει ότι τα γυαλιά της π.χ. Samsung δουλεύουν και σε π.χ. Panasonic.

Για συγκεκριμένες τηλεοράσεις θα σου πουν αυτοί που ξέρουν..

Γενικά περί ενεργού vs παθητικού 3D έχουν γραφτεί άπειρες σελίδες εδώ και πολύ καιρό. Με ένα ψάξιμο θα τις βρεις.