Προσφορά NOVA

Re: Απάντηση: ΠΡΟΣΦΟΡΑ NOVA

δυστυχως επιβεβαιωνεται για αλλη μια φορα οτι διαφορες πολυεθνικες που δραστηριοποιουνται στην γελλαδα επιμενουν να μας εκμεταλλευονται
αν και το γαλα εχει στερεψει προ πολλου και να μας προσφερουν υπηρεσιες και αγαθα σε διπλασιες σχεδον τιμες απο αλλες χωρες
πιστευω καποια στιγμη θα καταρρευσουν αποτομα οπως και η οικονομια μας εκτος και αν συνειδητοποιησουν οτι ο βασικος μισθος εφτασε στα 400
και φερθουν αναλογα αν και η νοβα ζει στον δικο της κοσμο(γιαυτο λοιπον forza ote-sat)

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΡΟΣΦΟΡΑ NOVA

Αντίστοιχες ....... μου είπαν κι εμένα στο τηλέφωνο όταν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν γιατί ζήτησα διακοπή, μόλις είπα στον υπάλληλο που με κάλεσε ότι οι αντιμετώπιση των πελατών σε υπάρχοντες και όσους έχουν διακόψει είναι ανοησία.
Μου πρότειναν 45 (αν θυμάμαι σωστά) ευρώ για το πλήρες πακέτο αλλά απάντησα πως είναι ήδη αργά και για ένα χρόνο θα είμαι στην άλλη δορυφορική πλατφόρμα.
Αν θέλουν ας με καλέσουν πάλι τότε και αν θέλουν να προσφέρουν το πλήρες πακέτο 30 ευρώ ίσως επιστρέψω στη νόβα.
Πάντως είπα να μη στεναχωριούνται απλά ένα πελάτη έχασαν, συν άλλους δυο (αδέλφια) που ήδη ζήτησαν διακοπή, από τον οποίο θα μπορούσαν να έχουν 360 ευρώ το χρόνο (με τους άλλους δυο μαζί 1080 ευρώ) αν είχαν σκεφτεί έγκαιρα να προτείνουν το πλήρες πακέτο με 30 ευρώ το μήνα.
Τώρα δεν έχουν ούτε αυτά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΡΟΣΦΟΡΑ NOVA

Αποφάσισα και εγώ να διακόψω και να μετακομίσω στον οτε. Με πήραν προσπαθώντας να με πείσουν να μείνω με την προσφορά με το sport pack αλλά δεν άλλαξα γνώμη. Σημειωτέον ότι είχα και forthnet αλλά τώρα πάω για cyta. Αποτέλεσμα;
Είχα Forthnet adsl χωρίς δωρεάν τηλέφωνα + Nova Full με HD: 75
Μου πρότειναν Forthnet adsl 24mbps + Απεριόριστα σταθερά + Sports Pack χωρίς HD: 53,90
Θα βάλω OTE TV SAT Full + Cyta adsl 8mbps: 41 (θα γίνει 44 μετά από έναν χρόνο λόγω OTE)
Για τις δικές μου ανάγκες (Καμιά μπαλίτσα ή σειρά για μένα και τη γυναίκα, ντοκιμαντέρ και παιδικά για το παιδί και επειδή δεν χρειάζομαι σταθερό και το Internet στην περιοχή μου δεν ξεπερνά τα 7 mbps) είναι ok, τώρα ειδικά και με την προσθήκη των μεγάλων ελληνικών καναλιών (έχω άσχημη επίγεια λήψη στην περιοχή μου)
Παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι θα έλεγα όχι στη nova αν με τα 53,90 μου έδινε και τα cinema και τα hd.

Re: ΠΡΟΣΦΟΡΑ NOVA

πρεπει να βγαλουν και μια προσφορα με το double play economy και το full pack (κατα τη γνωμη μου στα 59,90) για να πιασουν και αυτη τη γκαμα συνδρομητων...

αλλιως οπως ο φιλος απο πανω, θα φευγουν και αντι για 75 η 53,90 ευρω θα παιρνουν 0.

Επειδή 100 ή 1.000 ή 10.000 χρήστες μπορεί να διακόψουν και να μεταβούν στον ΟΤΕ, εσείς προτείνετε να ρίξει την τιμή στο μισό σε όλους μήπως και τους κρατήσει. Δεν έχετε ιδέα από management.

Η τιμή θα πέσει στο μισό σε όλους αν και μόνο αν αρχίσει και καταρρέει η συνδρομητική βάση. Προς το παρόν, έστω και με τεχνάσματα και προσφορές, όχι μόνο δε μειώνεται αλλά αυξάνεται.

Και μη ξεχνάμε, το 1/4 της τιμής είναι φόροι για το σπάταλο κράτος.

Βεβαίως και υπάρχει πτώση στην συνδρομητική βάση, εδώ και αρκετά χρόνια. Απλά στις ανακοινώσεις συνδρομητών, η nova βάζει ανενεργούς και ενεργούς συνδρομητές στο ίδιο τσουβάλι και έτσι διαπιστώνεται κάθε εξάμηνο "εντυπωσιακή αύξηση". Δεν είναι παράλογο να υπάρχει ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΥΞΗΣΗ της βάσης και ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΤΩΣΗ στα έσοδα?

Και όχι δεν θεωρώ πως η μείωση των εσόδων έχει να κάνει με τα συνδυαστικά πακέτα, καθώς τόσο στο περιεχόμενο έχει γίνει μείωση της τιμής (επαναδιαπραγμάτευση Σούπερ Λίγκα λ.χ.), όσο και στις δαπάνες εσωτερικά (ενοποίηση τμημάτων, κατάργηση θέσεων εργασίας)...

Φυσικά και υπάρχει μεγάλη φυγή των συνδρομητών, φαίνεται άλλωστε από τα μηνύματα που γράφονται σε ΟΛΑ τα FORUM δορυφορικής. Λογικά πράγματα, όταν σου έχουν κόψει τον μισθό 40% σε επίπεδα Ρουμανίας και εσύ ζητάς τιμές ... Ζυρίχης, λογικό δεν είναι?

Εδώ έκοψε τις εφημερίδες ο κόσμος με τις προσφορές των 4 , θα αφήσει την Nova με 60 το μήνα?

Last edited:

Τα νούμερα που κυκλοφορούν στο νήμα δεν είναι από ανακοινώσεις συνδρομητών, αλλά από ισολογισμούς της εταιρίας.
Πέρα από την αύξηση των συνδρομητών, εμφάνισε μείωση εσόδων 5,3% (περίπου 10 εκ. ευρώ), που σύμφωνα με την νόβα οφείλεται στην πτώση της διαφήμισης στην Ελλάδα, και στις δραστηριότητες της Κύπρου. Δεν μας κάνει η επίσημη τοποθέτηση της νόβα, και ψάχνουμε εναλλακτικές;

Με βάση τα φόρα, πόσο εκτιμάς την μείωση των συνδρομητών, τι ποσοστό αφορά σε τερματισμό της παρακολούθησης δορυφορικής τηλεόρασης, και τι ποσοστό πήγε στον ΟΤΕ;

Καλλιεργούμαι ένα κλίμα φυγής στο παρών νήμα, αλλά πόσο πραγματικό είναι; Να είχαμε τουλάχιστον στοιχεία από τον ΟΤΕ σημαντικής αύξησης συνδρομητών δορυφορικής, κάτι θα γίνονταν. Έχουμε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΡΟΣΦΟΡΑ NOVA

Αποφάσισα και εγώ να διακόψω και να μετακομίσω στον οτε. Με πήραν προσπαθώντας να με πείσουν να μείνω με την προσφορά με το sport pack αλλά δεν άλλαξα γνώμη. Σημειωτέον ότι είχα και forthnet αλλά τώρα πάω για cyta. Αποτέλεσμα;
Είχα Forthnet adsl χωρίς δωρεάν τηλέφωνα + Nova Full με HD: 75
Μου πρότειναν Forthnet adsl 24mbps + Απεριόριστα σταθερά + Sports Pack χωρίς HD: 53,90
Θα βάλω OTE TV SAT Full + Cyta adsl 8mbps: 41 (θα γίνει 44 μετά από έναν χρόνο λόγω OTE)
Για τις δικές μου ανάγκες (Καμιά μπαλίτσα ή σειρά για μένα και τη γυναίκα, ντοκιμαντέρ και παιδικά για το παιδί και επειδή δεν χρειάζομαι σταθερό και το Internet στην περιοχή μου δεν ξεπερνά τα 7 mbps) είναι ok, τώρα ειδικά και με την προσθήκη των μεγάλων ελληνικών καναλιών (έχω άσχημη επίγεια λήψη στην περιοχή μου)
Παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι θα έλεγα όχι στη nova αν με τα 53,90 μου έδινε και τα cinema και τα hd.
+1

Απάντηση: ΠΡΟΣΦΟΡΑ NOVA

Συμφωνώ και εγώ με το σχόλιο του petasis, αφού οι περισσότεροι συμμετέχοντες ξεκινάνε τις σκέψεις τους με δεδομένο ότι η συνδρομητική βάση της Νοβα, όχι μόνο, έχει πάρει τον κατήφορο αλλά έχει πέσει και από τον γκρεμό, χωρίς, βέβαια, οι σκέψεις αυτές να συνοδεύονται από σχετικά στοιχεία.

Το γεγονός ότι κάνει προσφορές σε παλιούς και σε νέους, κυρίως, πελάτες δεν σημαίνει, οπωσδήποτε, ότι, δεν έχει, και ψάχνει για πελάτες. Θυμίζω τις αντίστοιχες φήμες που κυκλοφορούσαν πριν από 2-3 χρόνια για την κατακόρυφη πτώση και το κλείσιμο της Wind, αλλά, ευτυχώς για τον ανταγωνισμό, οι φήμες αυτές διαψεύστηκαν.

Είναι λογικό να μετακινήθηκε ένας αριθμός συνδρομητών (δυσαρεστημένων ή όχι) από τη Νόβα στον ΟΤΕ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι, μπορούμε εύκολα να καταγράφουμε εδώ όσα υποθέτουμε, χωρίς να έχουμε τα αντίστοιχα συγκριτικά στοιχεία.

Θα μιλήσω για λογαριασμό μου και επειδή μένω σε περιοχή της Αττικής (Νοτια-Ανατολικά), που ούτε καλή αναλογική λήψη υπάρχει (μόλις 10 κανάλια), αλλά ούτε Digea, παρά τα όσα λέγονται στη TV περί ψηφιακής κάλυψης.
Όταν πήρα τη Nova απ' το Γερμανό το 2006, δεν πήρα ούτε αποκωδικοποιητή oύτε πιάτο της Nova. Άρα έκανα ένα έξοδο 300 ευρώ (+ 80 το πιάτο που μοιραστήκαμε στα κοινόχρηστα) το 2006. Μετά από 6 χρόνια, όταν πιά έκοψα τη Nova, τα έξοδα αυτά αποδείχτηκαν περιττά.
Ο λόγος που πήρα τότε το full pack ήταν, ότι τότε ζούσαμε στην εποχή της ευμάρειας και του εύκολου χρήματος. Θυμάστε την εποχή? Οι τράπεζες παρακαλούσαν να χορηγήσουν δάνεια. Αφού δεν είχαμε καλό αναλογικό, πήρα Nova. Έτσι απλά.
Επειδή νομίζω ότι πολλές περιοχές στην Ελλάδα έχουν παρόμοιο πρόβλημα λήψης αναλογικών/Digea, θα πρότεινα σαν κίνηση management (@malakudi), τη διάθεση ενός προγράμματος με αυτά τα κανάλια μόνο, σε συμβολική τιμή, χωρίς παντρεμμένη κάρτα, χωρίς αποκωδικοποιητή και πιάτο. Απλώς συνδρομή "ατυχίας", για όσους έτυχε να βρίσκονται σε τέτοια περιοχή χωρίς πρόσβαση. Μηδέν έξοδα για Nova, μόνο έσοδο απ' τη συνδρομή.
Δηλ. θέλω τα κανάλια που πιάνουν στο Πειραιά ή το Παλιό Φάληρο (ποσα είναι 20-25), δορυφορικά, για 9 ευρώ. Money for nothing (Dire Straits), για τη Nova.
Μή ξεχνάμε ότι πληρώνουμε ήδη τη ΔΕΗ για την ΕΡΤ.

Γιατί θεωρείς πεταμένα τα έξοδα του εξοπλισμού, αφού για 5 χρόνια έβλεπες τα κανάλια που με άλλο τρόπο δεν έπιανες;
Σχετικά με την διανομή των ελεύθερων καναλιών, το αίτημα είναι δίκαιο, αλλά μάλλον είναι δουλειά του κράτους αυτό (ΕΡΤ) και όχι της νόβα ή του ΟΤΕ.

Αλλά από τις εξελίξεις (όσο τις έχω καταλάβει) το κράτος νοιάζεται μόνο αν από μονοπώλιο (νόβα) θα πάμε σε ολιγοπώλιο (νόβα+ΟΤΕ). Το τι θα βλέπουν όσοι δεν έχουν δορυφορική, δεν είναι θέμα μάλλον...

Πάντως οι όροι της κάθε μίας "προσφοράς" μετά την άλλη από την Νόβα, δείχνει πως σε αυτή την εταιρία περισσότερο από κάθε άλλη, ταιριάζει η φράση, όπως λέμε στην καθομιλουμένη, "για μ@λάκες ψάχνεις;" Η τελευταία μεγάλη "προσφορά" σου εξασφαλίζει πως θα πληρώσεις 900τόσα ευρώ και θα δεσμευτείς για 18 μήνες. Φοβερή ευκαιρία!
Μπορεί ο καθένας μας να ισχυριστεί πως και γιατί του αρέσουν ή όχι οι "προσφορές" και να ισχυριστεί πάλι τα αντίστοιχα για φυγή ή όχι συνδρομητών.
Αλλά καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει.
Πόσους γνωστούς έχετε στον κύκλο σας που ενώ ήταν από πολλά χρόνια συνδρομητές πλήρους πακέτου, τελικά διέκοψαν, ειδικά μετά το αίσχος του surf lock;
Και αντίθετα, πόσοι γνωστοί σας έγιναν πρόσφατα συνδρομητές; Από τους καινούριους συνδρομητές, πόσοι είναι αυτοί που έχουν ένα "δωρεάν" ή κουτσουρεμένο πακέτο που τους χάρισαν μαζί με την φθηνή τηλεφωνία Forthnet, αντί για πλήρες ακριβότερο πακέτο; Μήπως η πλειοψηφία των νέων συνδρομητών Forthnet δεν πληρώνουν τίποτα για την όποια δορυφορική τους; Μήπως η Forthnet ένα μέρος από τη συνδρομή της τηλεφωνίας, το μεταφέρει λογιστικά στη Νόβα της οποίας το βασικό πακέτο σου κάνει δώρο; Αυτό το μαγείρεμα εσόδων και "αύξησης" συνδρομητών βολεύει τη διοίκηση προφανώς και εξυπηρετεί σκοπούς όπως η διαπραγμάτευση πιστοληπτικής ικανότητας με τις τράπεζες, αλλά κάνει την ενωμένη εταιρία πιο υγιή και της εξασφαλίζει μέλλον; Λέτε αυτή η εταιρία με τα μαγειρέματα που κάνει (και τις άκρες που έχει...) να έχει το περιθώριο του ΟΤΕ στη χασούρα ή τον ανταγωνισμό τιμών;
Άντε το surf lock και τις ανύπαντρες κάρτες τις βόλεψαν, η πειρατεία μειώθηκε; Πριν μια βδομάδα γνωστός μου πλήρωσε 250 ευρά για ετήσια "συνδρομή"-αγορά πειρατικού κινέζικου dreambox... Κακό του κεφαλιού του βέβαια, αλλά μάλλον θα του φάνηκε καλύτερη η ...προσφορά.

Πριν μια βδομάδα γνωστός μου πλήρωσε 250 ευρά για ετήσια "συνδρομή"-αγορά πειρατικού κινέζικου dreambox... Κακό του κεφαλιού του βέβαια, αλλά μάλλον θα του φάνηκε καλύτερη η ...προσφορά.
ΧΑΧΑΑΧΑ!!!!

Γιατί θεωρείς πεταμένα τα έξοδα του εξοπλισμού, αφού για 5 χρόνια έβλεπες τα κανάλια που με άλλο τρόπο δεν έπιανες;

Έχεις δίκιο που ρωτάς, δε το διευκρίνησα. Εκείνη την εποχή η Nova έδινε τη Πατάτα και το 60άρι πιάτο. Ο δέκτης είναι γνωστό, είχε πολλά προβλήματα. Όπως είπα, ήταν εποχή ευμάρειας και ο καθένας, άν μπορούσε, έπαιρνε καλύτερο. Πχ Humax 5400z.
Εγώ πήρα τη Nova "απ' έξω" (βλ. Γερμανός) και επίσης από άλλο κατάστημα ηλεμτρονικών, τον Humax. Όσο για το πιάτο, ένα 120άρι που μοιραστήκαμε στα κοινόχρηστα.
Δορυφορική εγκατάσταση υπήρχε εκ κατασκευής (6 διαμερίσματα).
Μάλιστα, 2 διαμερίσματα επέλεξαν να πάρουν τον εξοπλισμό, και βρεθήκαμε με 3 πιάτα στη ταράτσα.
Πού όμως βλέπεις το πρόβλημα σ' αυτά που έγραψα?

απο σήμερα τέλειωσα και εγώ με την <<κυρία>> διακοπή απο 1 απρίλη.
και να δούμε τι θα προσφέρουν για να με κρατήσουν....
δεν καίγομαι πάντως...
καλοκαιράκι έρχεται

Τα νούμερα που κυκλοφορούν στο νήμα δεν είναι από ανακοινώσεις συνδρομητών, αλλά από ισολογισμούς της εταιρίας.
Πέρα από την αύξηση των συνδρομητών, εμφάνισε μείωση εσόδων 5,3% (περίπου 10 εκ. ευρώ), που σύμφωνα με την νόβα οφείλεται στην πτώση της διαφήμισης στην Ελλάδα, και στις δραστηριότητες της Κύπρου. Δεν μας κάνει η επίσημη τοποθέτηση της νόβα, και ψάχνουμε εναλλακτικές;

Με βάση τα φόρα, πόσο εκτιμάς την μείωση των συνδρομητών, τι ποσοστό αφορά σε τερματισμό της παρακολούθησης δορυφορικής τηλεόρασης, και τι ποσοστό πήγε στον ΟΤΕ;

Καλλιεργούμαι ένα κλίμα φυγής στο παρών νήμα, αλλά πόσο πραγματικό είναι; Να είχαμε τουλάχιστον στοιχεία από τον ΟΤΕ σημαντικής αύξησης συνδρομητών δορυφορικής, κάτι θα γίνονταν. Έχουμε;

Οι αριθμοί σε δελτία τύπου είναι πάντα "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε". Και ο Alpha στο δελτίο μιλούσε για αύξηση στο εμπορικό 15-44 και "ιστορικές πρωτιές", αλλά στην ουσία η χασούρα του ήταν πάνω από 70 εκατομμύρια Ευρώ για το 2011! Θέλω να πω, πως δεν πρέπει να δίνουμε συγκινησιακά φορτισμένες ελπίδες για το οικονομικό μοντέλο της nova.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ακούμε για αύξηση της συνδρομητικής βάσης, τι στο καλό? Δεν έχει ούτε σε ένα τρίμηνο πτωτικές πορείες - ούτε καν' τα καλοκαίρια, ούτε καν' τις εμπορικές περιόδους που λήγουν τα ετήσια συμβόλαια? Το κόλπο είναι απλό, μετράνε ΟΛΕΣ τις συνδρομές και βγάζουν τα στοιχεία τους, έτσι φυσικά και θα έχεις αύξηση... Είναι ακριβώς σαν τα κανάλια που λένε για "αυξήσεις στην τηλεθέαση", όταν πια κανένα πρόγραμμα δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές!!!

Άλλωστε η nova είναι μανούλα στο PR και δεν την κράζω, γιατί απλά κάνει την δουλειά της. Ακριβώς σαν το κολπάκι με τα "επιπλέον περισσότερα από 200 κανάλια" που διαφήμιζε πριν μερικά χρόνια (του ασχέτου αν είναι ελεύθερα και μπορεί ο καθένας να δει), όπως και διαφημιστικό με τις χαρτορίχτρες και το σύνθημα "βάλε nova", όταν σήμερα φιγουράρει το Kontra στο μπουκέτο (που κάνει 19,90 στην καλύτερη!) με την Ιταλίδα ποδολόγο και τον γιατρό και το θερμόμετρο πιεσόμετρο.

Που καταλήγουμε? Υπάρχει διάχυτο κύμα φυγής ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΟΤΕ - υπάρχει απλά διάχυτο κύμα φυγής ή άρνησης ανανέωσης. Ο κόσμος το έχει γυρίσει στην τρελή...

Τέλος, πότε είδες τελευταία φορά διαφημιστικό για τη nova - όχι ευκαιριακό για κάποιον αγώνα μπάλα, αλλά διαφημιστική καμπάνια? Εγώ έχω να δω καιρό...

Απάντηση: Re: ΠΡΟΣΦΟΡΑ NOVA

Υπάρχει διάχυτο κύμα φυγής ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΟΤΕ - υπάρχει απλά διάχυτο κύμα φυγής ή άρνησης ανανέωσης. Ο κόσμος το έχει γυρίσει στην τρελή...

Διάβασα το σχόλιό σου, όπως και τα προηγούμενα, αλλά δεν μπόρεσα να βρω ούτε ένα στοιχείο που να τεκμηριώνει το συμπέρασμα που ΗΘΕΛΕΣ, εκ των προτέρων, να καταλήξεις.

Αντίθετα, από το σύνολο των γνωστών μου που είχαν Nova ούτε ένας δεν έχει διακόψει τη συνδρομή του, αν και καθένας από αυτούς έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα στη συνδρομητική τηλεόραση. Ακόμη και ο κουνιάδος μου, στον οποίο επαναλαμβάνω συνεχώς να κόψει το επιπλέον έξοδο για την έντυπη έκδοση του μηνιαίου προγράμματος, όπως έχω κάνει και εγώ από χρόνια, αρνείται να το κάνει, με τη δικαιολογία ότι βολεύει όλη την οικογένεια να το έχει σ' αυτή τη μορφή, αντί να το ψάχνει στο internet ...

..καλώς σας βρήκα παιδιά....-τώρα που τελειώνει ο μήνας καλό θα ήταν να κάνετε ένα τηλεφωνάκι στη NOVA(18345) και να κάνετε μια (υποτίθεται) αίτηση διακοπής από 1η Απριλίου λέγοντάς τους πως δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε άλλο σε μια τόσο υψηλή συνδρομή και πως θα πάτε στον ΟΤΕ TV..κάτι θα κερδίσετε-πιστέψτε με....από προσωπική πείρα....;)

Έχεις δίκιο που ρωτάς, δε το διευκρίνησα. Εκείνη την εποχή η Nova έδινε τη Πατάτα και το 60άρι πιάτο. Ο δέκτης είναι γνωστό, είχε πολλά προβλήματα. Όπως είπα, ήταν εποχή ευμάρειας και ο καθένας, άν μπορούσε, έπαιρνε καλύτερο. Πχ Humax 5400z.
Εγώ πήρα τη Nova "απ' έξω" (βλ. Γερμανός) και επίσης από άλλο κατάστημα ηλεμτρονικών, τον Humax. Όσο για το πιάτο, ένα 120άρι που μοιραστήκαμε στα κοινόχρηστα.
Δορυφορική εγκατάσταση υπήρχε εκ κατασκευής (6 διαμερίσματα).
Μάλιστα, 2 διαμερίσματα επέλεξαν να πάρουν τον εξοπλισμό, και βρεθήκαμε με 3 πιάτα στη ταράτσα.
Πού όμως βλέπεις το πρόβλημα σ' αυτά που έγραψα?

Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Απλά επεσήμανα ότι μερικές φορές ξεχνάμε την αξία μερικών πραγμάτων επειδή είναι άυλα.
Για εμένα, το να δω 5 χρόνια κάτι που ήθελα να δω, και δεν μπορούσα με άλλο τρόπο να δω, δεν έχει μηδενική αξία, και δεν θα θεωρούσα το ποσό που έδωσα για τον εξοπλισμό πεταμένα χρήματα. Αυτά τα χρήματα, για 5 χρόνια κάτι πρόσφεραν...

Οι αριθμοί σε δελτία τύπου είναι πάντα "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε". Και ο Alpha στο δελτίο μιλούσε για αύξηση στο εμπορικό 15-44 και "ιστορικές πρωτιές", αλλά στην ουσία η χασούρα του ήταν πάνω από 70 εκατομμύρια Ευρώ για το 2011! Θέλω να πω, πως δεν πρέπει να δίνουμε συγκινησιακά φορτισμένες ελπίδες για το οικονομικό μοντέλο της nova.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ακούμε για αύξηση της συνδρομητικής βάσης, τι στο καλό? Δεν έχει ούτε σε ένα τρίμηνο πτωτικές πορείες - ούτε καν' τα καλοκαίρια, ούτε καν' τις εμπορικές περιόδους που λήγουν τα ετήσια συμβόλαια? Το κόλπο είναι απλό, μετράνε ΟΛΕΣ τις συνδρομές και βγάζουν τα στοιχεία τους, έτσι φυσικά και θα έχεις αύξηση... Είναι ακριβώς σαν τα κανάλια που λένε για "αυξήσεις στην τηλεθέαση", όταν πια κανένα πρόγραμμα δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές!!!

Άλλωστε η nova είναι μανούλα στο PR και δεν την κράζω, γιατί απλά κάνει την δουλειά της. Ακριβώς σαν το κολπάκι με τα "επιπλέον περισσότερα από 200 κανάλια" που διαφήμιζε πριν μερικά χρόνια (του ασχέτου αν είναι ελεύθερα και μπορεί ο καθένας να δει), όπως και διαφημιστικό με τις χαρτορίχτρες και το σύνθημα "βάλε nova", όταν σήμερα φιγουράρει το Kontra στο μπουκέτο (που κάνει 19,90 στην καλύτερη!) με την Ιταλίδα ποδολόγο και τον γιατρό και το θερμόμετρο πιεσόμετρο.

Που καταλήγουμε? Υπάρχει διάχυτο κύμα φυγής ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΟΤΕ - υπάρχει απλά διάχυτο κύμα φυγής ή άρνησης ανανέωσης. Ο κόσμος το έχει γυρίσει στην τρελή...

Τέλος, πότε είδες τελευταία φορά διαφημιστικό για τη nova - όχι ευκαιριακό για κάποιον αγώνα μπάλα, αλλά διαφημιστική καμπάνια? Εγώ έχω να δω καιρό...

Χτες, για ένα πακέτο 18 μηνών πακέτο με σύνδεση φόρθνετ. Πιο πριν, η πρώτη 3Δ μετάδοση στην χώρα...
Η νόβα δεν είπε ότι δεν έχει αυξομειώσεις συνδρομητών, συγκρίνει πάντα με το αντίστοιχο διάστημα, και η περίοδος του τέλους του έτους είναι η πιο ευνοϊκή. Αυτό δεν είναι πρόβλημα όσο συγκρίνουμε τις ίδιες περιόδους (ακόμα και ανάμεσα σε παρόχους).

Εγώ για το Κοντρα θα συμφωνήσω, αλλά φαντάζομαι ότι καλύπτει τα χρήματα που είχαν δοθεί για το ΑΛΤΕΡ (που σταμάτησε), και επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι του ΑΛΤΕΡ (Παυλόπουλος, Τράγκας, κλπ) πήγαν εκεί.