Το σκέτο sports pack το προσφέρουν στα 25 /μήνα (χωρίς τον φόρο).
Και σε συνδυαστικό είναι ακόμα πιο φθηνό.
Το αν τα αξίζει ή όχι είναι υποκειμενικό αλλά, με τα δεδομένα της αγοράς, ακριβό δεν είναι.
Η δορυφορική τηλεόραση είναι είδος πολυτελείας και όχι βασικό αγαθό για να είναι δωρεάν ή σε τιμή που μπορούν σχεδόν όλοι να την έχουν.
Οι τιμές των δικαιωμάτων, άρα και η τιμή της συνδρομής υπόκεινται στους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης.
Επειδή στο παρελθόν έχω ασχοληθεί με "παράτυπες" λύσεις θέασης, το δικό μου συμπέρασμα είναι πως οι περισσότεροι που στρέφονται εκεί το κάνουν περισσότερο για μαγκιά στο στυλ " εγώ τα έχω όλα στην μισή τιμή".
Βέβαια, επειδή και εκεί ελεύθερη αγορά είναι (μαύρη μεν), το προιόν που προσφέρουν είναι σαφώς κατώτερο της κανονικής συνδρομής.
Στις τρέχουσες τιμές, θεωρώ αβάσιμο το επιχείρημα "λόγω τιμής στρέφονται αρκετοί στην πειρατεία".
Κάποιος που δεν μπορεί να διαθέσει 25 ευρώ/μήνα (εφόσον πάντα επιθυμεί το προιόν), δεν πρόκειται να διαθέσει 10-15 για την ασταθή (στην καλύτερη) πειρατική έκδοση.
Και προφανώς δεν κατακρίνω κάποιον που καταφεύγει σε τέτοιες λύσεις, αφού ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του.
Αυτά από κάποιον που (υποκειμενικά) δεν πιστεύει πως το sports pack της Nova αξίζει 25 ευρώ/μήνα.