Πολύ σημαντικές οι πιο πάνω παρατηρήσεις του φίλου μας Looter!
Εφόσον ο φίλος μας σε ADSL πιάνει 3-7 Mbps σημαίνει πως έχει μεγάλη απόσταση από το αστικό κέντρο.
Εφόσον τώρα και στο VDSL από καμπίνα ,αυτή τη φορά, έχεις επίσης χαμηλό συγχρονισμό (μόλις 26 Mbps από τα 50) σημαίνει ότι και πάλι είσαι σχετικά μακρια από την καμπίνα απ όπου παίρνεις το VDSL.
Εφόσον δεν είσαι σε ΟΤΕ για να σε βάλει σε δική του καμπίνα σε προφίλ VDSL ώστε με πακέτο ADSL έως 24 να συγρονίζεις στα 24/1 ακριβώς,όπως πολύ εύστοχα είπε παραπάνω ο φίλος μας,εγώ θα πρότεινα και το εξής:
Συμφωνώ με τον φίλο Looter,αλλά εφόσον είσαι στη nova και επομένως δεν μπορεί να γίνει το παραπάνω το οποίο κάνει μόνο ο ΟΤΕ και στις δικές του καμπίνες,μήπως εκτός από το να μείνεις στο ADSL σε συμφέρει θα έλεγα να πάρεις το VDSL 50 που στο δίνει στα 39,64 ευρώ/μήνα μαζί με full nova tv: Έτσι θα έχεις τα 26 Mbps και αν μελλοντικά μέσα στα 2 χρόνια της σύμβασης κάπου πιο κοντά στο σπίτι σου αναβαθμίσουν καμπίνα,ίσως ανέβεις και παραπάνω σε ταχύτητα.Ετσι κι αλλιώς και το adsl24 + full στο δίνουν στην ίδια τιμή με το vdsl 50 + full στα 39,64 ευρώ/μήνα.
Τώρα σχετικά με το τρίτο σενάριο που αναφέρεις ότι σου πρότειναν:
-να αναβαθμιστω σε vdsl100 + full με 25 ευρω ενεργοποιηση και 59,9
Δεν κατάλαβα πως ακριβώς είναι δυνατόν να γίνει αυτό,εφόσον όπως λες εδώ δεν μπορείς να πιάσεις πάνω από 26 Mbps στο vdsl 50,πως σου πρότειναν για 100αρι?
Η μόνη λογική εξήγηση ίσως είναι αυτό που είπε και πάλι ο καλός μας φίλος Looter:
- VDSL μέχρι 100 οι πάροχοι δίνουν κατά 99% από καμπίνα και με το πρωτόκολλο 17a
- Η μόνη περίπτωση να πιάσεις παραπάνω από τα 26 είναι να σε πάνε στο πρωτόκολλο 35b το οποίο το δίνουν συνήθως για τις 200αρες συνδέσεις. Η Nova δεν το υποστηρίζει καθώς δεν το δίνει εμπορικά και δεν έχει και αντίστοιχο εξοπλισμό προς το παρον.
Εφόσον όμως μιλάμε για τη Forthnet η οποία μέχρι στιγμής δεν υποστηρίζει το πρωτόκολλο 35b καθώς δεν δίνει και εμπορικά 200αρα σύνδεση.
Επομένως αναρωτιέμαι πως σου πρότειναν για 100αρι???
Τέλος μια ερώτηση δικιά μου προς τον φίλο μας Looter:
- Ο ΟΤΕ στις δικές του καμπίνες και στους δικούς του πελάτες ΜΟΝΟ βάζει σε προφίλ VDSL όσους έχουν ADSL πακέτα και συγχρονίζουνε στα 24/1 ακριβώς. Βέβαια η τιμή του ΟΤΕ για 24/1 θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχεις στη Νόβα για 26/5.
Εγώ φίλε Looter,έχω σύνδεση από ΟΤΕ adsl έως 24 Mbps και παίρνω από αστικό κέντρο.Δυστυχώς η καλωδιακή απόσταση πρέπει να είναι γύρω στα 1,7-2 km και έτσι το modem/router μου συγρονίζει συνήθως γύρω στα 8 Mbps και την ίδια στιγμή σύμφωνα με το speedtest έχω γύρω στα 6-7 Mpbs. Οι ερωτήσεις μου:
1. Εγώ που παίρνω από αστικό κέντρο adsl εως 24 Mbps,θα μπορούσα να ζητήσω από τον ΟΤΕ να με βάλει σε προφίλ VDSL ? Αν ναι,υπάρχει περίπτωση να δω υψηλότερη ταχύτητα συγχρονισμού στη γραμμή μου ή όχι? Μόνο αν παίρνεις από καμπίνα ΟΤΕ γίνεται έχοντας ΟΤΕ adsl εως 24,να σε βάλει σε προφίλ VDSL ?
2. Θα μπορούσα να ζητήσω να μου μειώσει λίγο το snr της γραμμής,ώστε να συγχρονίσω ψηλότερα ? Ίσως κατόπιν επίσκεψης τεχνικού,ώστε να μην μειωθεί υπερβολικά το snr και η γραμμή γίνει ασταθής και έχω αποσυνδέσεις.