ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,470
Καλημέρα σας , θέλω να μου απαντήσετε ,μετά από ένα συμβάν με καινούριο παιχνίδι , όπου έσκασαν οι μπαταρίες στο χειριστήριο και δημιουργήθηκαν εγκαύματα πρώτου βαθμού σε 5χρονο , τι ενέργειες θα κάνατε και που θα απευθυνόσασταν ?

Μήνυση στην εταιρεία και ξεκινάμε με δικηγόρους-εισαγγελείς και όλα τα συναφή. NO MERCY !

Πρέπει να έχεις και πολλά ψυχικά αποθέματα βεβαίως γιατί θα προέχει το τρέξιμο με γιατρούς. Αλλά δυστυχώς θα πρέπει να γίνουν παράλληλα.

Μη βιαζεστε. Οταν λεμε μπαταριες υπαρχει μεγαλο μπλεξιμο.....

Γι αυτό και λέω ψυχικά αποθέματα. Θέλει βαρβάτη στοιχειοθέτηση από δικηγόρο διότι φυσικά η εταιρεία θα προσπαθήσει να ρίξει το "μπαλάκι" στην εταιρεία κατασκευής των μπαταριών, ή ίσως ότι αλλάξατε τις μπαταρίες με άλλου τύπου που δεν προβλέπεται κλπ.

Βασικά μιλάμε για προεγκατηστημένες εργοστασιακές μπαταρίες που είχε το παιχνίδι ή μπαταρίες περιπτέρου;

Καλημέρα σας , θέλω να μου απαντήσετε ,μετά από ένα συμβάν με καινούριο παιχνίδι , όπου έσκασαν οι μπαταρίες στο χειριστήριο και δημιουργήθηκαν εγκαύματα πρώτου βαθμού σε 5χρονο , τι ενέργειες θα κάνατε και που θα απευθυνόσασταν ?

Το θέμα είναι σίγουρα σοβαρό !!!
Προέχει το θέμα τών εγκαυμάτων (και ευτυχώς είναι πρώτου βαθμού) και η ψυχολογία του 5χρονου παιδιού.

Υπάρχει ομως κάτι που πρέπει να διευκρινιστεί :
Υπάρχουν περιπτώσεις μπαταριοθηκών (περισσότερες απο μία εννοείται ) , τών οποίων κάποια στοιχεία χρησιμοποιούνται συνδεδεμένα παράλληλα , οπότε αν οι μπαταρίες είναι φρέσκες και μόνο η μία απο αυτές (σε παράλληλη συνδεσμολογία τών δύο ) μπεί ανάποδα , τότε σε κάποια στιγμή και αφού πυρώσει απο το βραχυκύκλωμα υπάρχει περίπτωση να σκάσει
Ανάλογα με το χειριστήριο και τήν κατανάλωση πιθανόν να υπάρχουν και αλλες περιπτώσεις .
Οπότε εδώ χρειάζεται μάλλον κάποιος δικηγόρος που θα μπορέσει να έρθει σε επαφή με τον κατάλληλο φορέα για να μάθει αν η νομοθεσία ασφαλούς χρήσης (παιχνιδιών και αυτής τής κατηγορίας χειριστηρίων ) καλύπτει ακόμα και τήν ανάστροφη / λανθασμένη τοποθέτηση μπαταριών .
Χρειάζεται ψυχραιμία

Καλημέρα

Re: Απάντηση: ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Μήνυση στην εταιρεία και ξεκινάμε με δικηγόρους-εισαγγελείς και όλα τα συναφή. NO MERCY !

Πρέπει να έχεις και πολλά ψυχικά αποθέματα βεβαίως γιατί θα προέχει το τρέξιμο με γιατρούς. Αλλά δυστυχώς θα πρέπει να γίνουν παράλληλα.

Μήνυση και στους δύο για να είμαστε σίγουροι.:furious3:

Περαστικά καταρχάς στο παιδάκι.
Υπάρχει περίπτωση να λέει η κονσόλα πουθενά για το ποιες ηλικίες ενδείκνυται ? Αναφέρει πουθενά στις οδηγίες ή κουτί ότι >5 ή >6 ετών ?
Επίσης ξεκινάς και μαζεύεις χαρτιά από νοσοκομείο - γιατρούς για το συμβάν, πας αστυνομία και κάνεις καταγγελία προς παντώς υπευθύνους και κατόπιν μπορείς να μιλήσεις με έναν καλό δικηγόρο και να του πεις πως ότι βγάλει από αποζημίωση τα μισά για να ασχοληθεί ενεργά με το θέμα.

Μετά από αυτά πιστεύω η λύση των καναλιών θα ηταν ότι έπρεπε μήπως και φτιάξουν επιτέλους την ποιότητα στα είδη μαζικής παραγωγής.

Και πάλι περαστικά !!!

Τι έφταιγε οι μπαταρίες ή το παιχνίδι? Το ενδεχόμενο να τα ρίχνει ο ένας στο άλλο και να μην βγει άκρη?

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας . Ο μικρός είναι καλά (πλήν κάποιων σημαδιών ) διότι έχουν περάσει ήδη 4 μέρες και αφού εκείνη την στιγμή τον πήγα στο κοντινότερο κέντρο υγείας από γιατρούς φαντάζομαι είμαι καλυμμένος.
Το παιχνίδι είναι δυο ημερών (κινέζικο) και οι μπαταρίες το ίδιο (αγορασμένες από γνωστή αλυσίδα Σουηδικής καταγωγής αλκαλικές)τοποθετήθηκαν από εμένα και έβαλα και το βιδάκι για να μην μπορεί να ανοίξει ο μικρός το καπάκι.

Κατ' αρχήν περαστικά στον μικρό.

Χωρίς να γνωρίζω από αυτά τα πράγματα, νομίζω ότι θα ήταν καλό πρώτα να υπάρχει η αντίστοιχη ιατρική και τεχνική τεκμηρίωση και μετά να απευθυνθείς σε δικηγόρο για το αν μπορεί να σταθεί η υπόθεση. Μην μπεις σε μια χρονοβόρα και χρηματοβόρα ιστορία χωρίς να ξέρεις ποιες οι πιθανότητες. Εγώ θα μιλούσα και με το ΙΝΚΑ. Μέσω αυτών ίσως βρεις και άλλες περιπτώσεις και γίνει κάποια συνολική κίνηση.

kosmous,

καταρχήν το ευτυχές είναι ότι ο μικρός είναι καλά. Από τι στιγμή που έγινε
τόσο σοβαρό περιστατικό (εάν δεν έχεις πρόβλημα) πες μας την μάρκα του
παιχνιδιού και των μπαταριών (αν και όλοι μάλλον καταλαβαίνουμε όταν λες
γνωστή αλυσίδα Σουηδικής καταγωγής).

Η πληροφορία θα βοηθήσει στο να αποφύγουμε τυχόν νέα ατυχήματα με τα
συγκεκριμένα προϊόντα.

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας . Ο μικρός είναι καλά (πλήν κάποιων σημαδιών ) διότι έχουν περάσει ήδη 4 μέρες και αφού εκείνη την στιγμή τον πήγα στο κοντινότερο κέντρο υγείας από γιατρούς φαντάζομαι είμαι καλυμμένος.
Το παιχνίδι είναι δυο ημερών (κινέζικο) και οι μπαταρίες το ίδιο (αγορασμένες από γνωστή αλυσίδα Σουηδικής καταγωγής αλκαλικές)τοποθετήθηκαν από εμένα και έβαλα και το βιδάκι για να μην μπορεί να ανοίξει ο μικρός το καπάκι.

Eφόσον λες Σουηδικής καταγωγής εννοείς ΙΚΕΑ, άρα Κινέζικα φτηνιάρηκα προϊόντα. Πάμε πάρα κάτω...
Αλκαλικές μπαταρίες... Μήπως το παιγνίδι την ώρα που έσκασε λειτουργούσε με adaptorάκι με ρεύμα;
Μήπως το παιγνίδι ήθελε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες;
Μήπως το παιγνίδι "προσπάθησε" να φορτίσει τις μπαταρίες μέσω του adaptor και επειδή βρέθηκαν αλκαλικές στην θέση των επαναφορτιζόμενων έσκασαν;
Λέω μήπως; Γιατί δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι απλές μπαταρίες προκάλεσαν τέτοια καταστροφή.
Ενώ αντίθετα αν πάρεις έναν κοινό φορτιστή και αντί να του βάλεις NiMH ή NiCd επαναφορτιζόμενες, τού βάλεις μέσα κοινές αλκαλικές και τον βάλεις να τις φορτίσει θα προκαλέσει τον χαμό που περιγράφεις...

CE ειχε το παιχνιδι ?

CE ??? Μπαρμπούτσαλα!!!
Μην το εμπιστεύεστε το CE.
To έχει η κάθε βιοτεχνία σε αυτοκολλητάκι και το κολλάει μόνη της στα προϊόντα χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ απόλύτως έλεγχο από κανέναν.