ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρόβλημα στην σειρά 3800 της ΑΤΙ;

Οχι τιποτα αλλο, αλλα εχω μια Sapphire HD3870 512MB DDVI που δεν την εχω βαλει ακομα ...

Ναι υπάρχει πρόβλημα σε όσες έχουν το εργοστασιακό σύστημα ψύξης της ΑΤΙ. Στις περισσότερες, ο ανεμιστήρας δεν ανεβάζει στροφές όσο ζεσταίνεται η κάρτα.
Οπότε η κάρτα υπερθερμαίνεται. Το πρόβλημα το έχουν μόνο κάρτες build by ATI, π.χ. sapphire. Για μερικές, υπάρχει bios update, για άλλες όχι. Εμένα μου στείλαν νέο bios, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει, γιατί δεν χρησιμοποιώ την κάρτα...

Η sapphire. Άνοιξα support ticket στο σαιτ τους, και 3 μερές μετά μου το έστειλαν. Είχα φυσικά βάλει τα νούμερα που γράφει η κάρτα πάνω. Αλλά μου είπαν να μην διασπείρω το firmware σε fora...

OK , ευχαριστω.

Ακομα δεν την εχω ανοιξει να δω τι νουμερα εχει..

Εγώ που έχω την Asus 3870? Γιατί μου κάνει κάτι περίεργα κολλήματα όταν τη ζορίζω και η θερμοκρασία φθάνει 75C.

Η sapphire. Άνοιξα support ticket στο σαιτ τους, και 3 μερές μετά μου το έστειλαν. Είχα φυσικά βάλει τα νούμερα που γράφει η κάρτα πάνω. Αλλά μου είπαν να μην διασπείρω το firmware σε fora...
Γιατι μη το παρει κανεις με πειρατικη καρτα??????:BDGBGDB55:

Που θες να ξέρω... Αυτό μου γράψανε:

Dear Customer :
Please try this BIOS.

Remember to backup the original BIOS and keep it as well.

And do not release it to the forum or other users because not all models can use this BIOS.

Thanks for your cooperation.

Please feedback if this is fit your request , thanks.

Προφανώς φοβούνται μην τυχόν και αρχίζουν να λαμβάνουν πίσω κάρτες με λάθος bios σαν χαλασμένες...

Εγώ που έχω την Asus 3870? Γιατί μου κάνει κάτι περίεργα κολλήματα όταν τη ζορίζω και η θερμοκρασία φθάνει 75C.
Σύμφωνα με την ΑΤΙ οι κάρτες αυτές μπορούν να αναπτύξουν μεγάλες θερμοκρασίες (μέχρι 110 νομίζω). Εμένα μπορεί να ζεσταίνεται πάρα πολύ, αλλά δεν είχα παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα. Τι ακριβώς εμφανίζει σε εσένα;
Το πρόβλημα που ξεκίνησα στο θρεντ αφορά μόνο κάρτες με το σύστημα ψύξης της ΑΤΙ, που φτιάχτηκαν από ΑΤΙ για διάφορους κατασκευαστές. Είναι και η δικιά σου σε αυτή την κατηγορία;

Η δικιά μου είναι αυτή.http://www.skroutz.gr/c/55/vga.html?keyphrase=vga+ati+3870+asus
Είναι αυτή που είναι πρώτη στη λίστα. Στην ουσία έχω το htpc( intel 8400,4gb ram) και ενώ παίζω κάποιο απαιτητικό game όπως το assasins creed μετά από κάποια ώρα πετάει μαύρη οθόνη,τα πάντα νεκρώνουν και δεν κάνει τίποτα ούτε με control+alt+delete.Αναγκαστικά reset και πολλές φορές δεν μου κάνει καν boot το pc,απλά μένει μαύρη οθόνη.Τον κλείνω,περνάνε 5 λεπτά και μετά λειτουργεί μια χαρά.

Μοιάζει build by ATI. Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις το Rivatuner http://guru3d.com/index.php?page=rivatuner και να βάλεις τον ανεμιστήρα σε πιο υψηλές στροφές (π.χ. 50-60%). Αν σου κάνει το ίδιο στα παιχνίδια, τότε είναι αλλού το πρόβλημα. Αν όμως δεν σου κολλήσει το pc, τότε είναι το bios bug. Πρέπει να επικοινωνήσεις με asus για bios update.

Τελικά όντως από default ρύθμιση,το ανεμιστηράκι της κάρτας ήταν ρυθμισμένο στο να δουλεύει στο 25%.Γι αυτό και ανέβαζε τέτοιες θερμοκρασίες.Το έβαλα στο 50%,μπορεί να ακούγεται περισσότερο,αλλα τώρα δεν ξεπερνά τους 65 C.

Ναι, άλλα το ερωτήματα παραμένει: σου δημιουργεί πρόβλημα όταν παίζεις πολύωρα παιχνίδια με τον ανεμιστήρα στο 50%, όπως πριν;
Αυτό ακριβώς είναι το ελάττωμα του bios, Δεν ανεβάζει στροφές ο ανεμιστήρας με την άνοδο της θερμοκρασίας...