Προσθήκες καναλιών στη NOVA

Nova summer ουτε εγω εβλεπα και ειχα και μαυρη καρτελα . Αυτο το Harry Potter το βλεπω και εγω με εικονα ομως. Λογικα θα πεταξει μαυρο στην πρεπμιερα και θα μου λεει να επικοινωνησω για την υπηρεσια.

Ανεξαρτήτως πακέτου όλοι θα βλέπουμε το NOVAHARRYPOTTER...Έστειλα μήνυμα στην Nova και μου απάντησε επίσημα!!!

Θέλω να ρωτήσω κάτι για το National Geographic, αν τυχόν και γνωρίζει κανείς, γιατί εδώ και πολύ καιρό έχω την παρακάτω απορία:

Το συγκεκριμένο κανάλι (το οποίο είναι το αγαπημένο μου κανάλι σε ντοκυμαντερ) λειτουργει σε δύο μορφές: Στη SD μορφή, όπου υπάρχει η κανονική ροή του προγράμματος του, και ταυτόχρονα υπάρχει και η HD μορφή του, με διαφορετική ροή προγράμματος όμως, όπου ουσιαστικά επιλέγονται 4-5 εκπομπές που είχαν προβληθεί πριν απο μέρες / εβδομάδες / μήνες στην SD έκδοση του καναλιού, και προβάλλονται κυκλικά 3-4 φορές σε μια ημέρα με HD εικόνα κ.ο.κ. Αυτόν τον "παραλογισμό" ειλικρινά δεν μπόρεσα να τον καταλάβω ποτέ! Και λέω "παραλογισμό", γιατί οποιαδήποτε αξιόλογη εκπομπή του ΝG με ενδιέφερε να την δώ, την έχω ήδη δει στo SD κανάλι, αρκετό έως πολύ καιρό πριν την παίξει στο HD κανάλι, και το έχω κάνει αφένος γιατί δεν είχα την διάθεση να περιμένω (ειδικά οταν δεν γνωρίζω εκ των προτέρων πόσο ακριβώς πρέπει να περιμένω) και αφετέρου επειδή δεν μπορώ να είμαι καν βέβαιος αν θα την παίξει κάποια στιγμή και στο ΗD κανάλι (αφού δεν παίζει τα πάντα αλλά γίνονται επιλογές). Και φυσικά, είναι χάσιμο χρόνου να κάτσω να ξαναδώ την ίδια εκπομπή, μόνο και μόνο επειδή μεταδίδεται (επιτέλους!) και με HD εικόνα.

Συνεπώς το ΝG HD μου φαίνεται εντελώς αδιάφορο και μάλλον "άχρηστο" ως κανάλι (με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα), αφού αυτό που χρειάζομαιι (HD εικόνα) ποτέ δεν μου το δίνει την στιγμή που το χρειάζομαι, και ούτε καν είναι εντελώς βέβαιο οτι θα μου το δώσει κάποια στιγμή. Το λογικό θα ήταν, η κανονική ροή του προγράμματος (που αυτό μας ενδιαφέρει πρωτίστως) να είναι σε HD μορφή, και να υπάρχει επικουρικά και η SD μορφή (που και αυτό είναι πλεονασμός δηλαδή) όπου κάποιος που θα έχει χάσει κάποια εκπομπή που τον ενδιαφέρει, να έχει μια τελευταία ευκαιρία να την δει, έστω και σε SD μετάδοση, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Εδώ όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και αυτό μου φαίνεται εντελώς αλλοπρόσαλλο! Ειναι π.χ. σαν να υπήρχανε 2 μόνο NOVASPORT κανάλια, το ένα SD και το άλλο HD, και επέλεγαν για την ζωντανή μετάδοση όλων των αγώνων του πρωταθλήματος μας το NOVASPORT SD, ενώ το NOVASPORT HD θα "χαραμιζόταν" προκειμένου να μας δείχνει κάποιους μόνο αγώνες "κονσέρβα" (ήτοι σε μαγνητοσκόπηση, 2-3 μήμες μετά, όταν δηλαδή δεν θα ενδιέφεραν πλέον σχεδόν κανένα).

Ξέρει κανείς τι στο καλό συμβαίνει;

To National Geographic SD είναι η "ελληνική" εκδοχή του καναλιού, όπως τη διαχειρίζεται η "εδώ" fox networks, με τον ίδιο τρόπο που διαχειρίζεται τα FOX και FOX Life. H HD εκδοχή του καναλιού είναι η διεθνής δορυφορική ροή, ενδεχομένως και διαθέσιμη σε μπουκέτα που δεν έχουν "τοπικό" National Geographic. Πιο γενικόλογα, θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το NatGeo HD παρόμοιας λογικής κανάλι με το Discovery HD Showcase, με ροή τύπου Best of.

Last edited by a moderator:
Καλή κίνηση να το δώσει σε όλα τα πακέτα συνδρομητών.

Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όχι απλά καλή αλλά πολυ καλή. Εύχομαι να το συνεχίσει σε όλα τα θεματικά κανάλια που βάζει κατα καιρούς.

ναι δεν ειναι 5.1 , καλό θα ήταν να το κοιτάξουν στην nova αυτό γιατί είναι ταινίες που αξίζει το surround.
πάντως οι ταινίες θα μεταδοθούν και στα κανονικά κανάλια novacinemaHD με 5.1

Syfy δεν υπάρχει σε κανένα συνδρομητικό,αντιθέτως τα περισσότερα συνδρομητικά της Ευρώπης το εχουν

θυμαστε απο ποτε εχει πραγματικα να προσθεσει καναλι η Nova? εκτος τα popup τυπου nosummer, novachristmas ....

Και γω θα ήθελα τα υπόλοιπα της discovery και δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Αντε και κάνα history 2. Λέω εγώ τώρα....

πιστευω οτι ουσιαστικα το πακετο ειναι πληρεστατο.
τωρα καποια επιπλεον δεν θα με χαλαγαν αλλα γενικα δεν καιγομαι για καποιο συγκεκριμενο.

Το μονο που λείπει είναι το replay tv που χει ο οτε φοβερή υπηρεσία.
Βέβαια κουμπωσα τον σκληρό και προγραμματίζω τις εγγραφές οπότε σωθηκε αρκετά η κατάσταση

Το μόνο που μου λείπει εμένα από την νόβα για να νιώσω πλήρες είναι τα υπόλοιπα κανάλια της discovery (tlc, idx, science), να περάσουν επιτέλους τα κανάλια ντοκιμαντέρ από SD σε HD γιατί μαρέσει τόσο το Animal Planet και ταυτόχρονα δεν βλέπεται ευχάριστα. Υ.Γ κι ένα food network δεν θα με χαλούσε είναι η αλήθεια!