Προσθήκες καναλιών στο πακέτο της Cosmote

Re: Απάντηση: Προσθήκες καναλιών στο πακέτο της COSMΟΤΕ

Το εάν είναι αξιόλογο κρίνεται απ την πορεία του καναλιου και την ζήτηση του που είναι αλματώδης τελευταία σε πολλές χώρες.ασε που ανάπτυσει και τοπικό περιεχόμενο.τελος πάντων δεν θα αγκομαχισω για τις προσωπικές μου απόψεις και επειδή όλα είναι υποκειμενικά για τον θεατή αυτο κ μόνο υποδεικνύει ότι πρεπει να υπάρχει ποικιλία περιεχομενου

Re: Προσθήκες καναλιών στο πακέτο της COSMΟΤΕ

Αυτή τη στιγμή απλά το Eurosport 2 πρέπει να γίνει HD. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, υπάρχουν αρκετά ακόμη κανάλια της discovery networks, όπως και national geographic.

Να πω την αλήθεια, εάν μου λείπει κάτι είναι τα nat geo, discovery και history όπως ήταν πριν ~10 χρόνια. Αυτά τα 3 -στη nova τότε- είχαν πολλές φορές και τα 3 παράλληλα ενδιαφέρον πρόγραμμα.

Παιδιά όχι άλλα (HD) δεν το καταλαβαίνεται ότι με τους διαθέσιμους αναμεταδότες που έχει ο OTE (COSMOTE) όχι δεν πρέπει να προσθέσει κανάλια HD άλλα να αφαιρέσει καμία 10αρια SD και σε συνδυασμό με τον7 αναμεταδότη να μοιράσει όσα μείνουν στους 7 αναμεταδότες με αύξηση του bitrate στα ήδη υπάρχων HD κανάλια του πακέτου με προτεραιότητα στα Cinema και τα Sport που είναι ο κράχτης του πακέτου.

Απάντηση: Re: Προσθήκες καναλιών στο πακέτο της COSMΟΤΕ

Παιδιά όχι άλλα (HD) δεν το καταλαβαίνεται ότι με τους διαθέσιμους αναμεταδότες που έχει ο OTE (COSMOTE) όχι δεν πρέπει να προσθέσει κανάλια HD άλλα να αφαιρέσει καμία 10αρια SD και σε συνδυασμό με τον7 αναμεταδότη να μοιράσει όσα μείνουν στους 7 αναμεταδότες με αύξηση του bitrate στα ήδη υπάρχων HD κανάλια του πακέτου με προτεραιότητα στα Cinema και τα Sport που είναι ο κράχτης του πακέτου.
Αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει μα βγάλουν τα τοπικά sd και τα on demand και τα 4 και να δώσουν bandwidth στα 3 cinema κανάλια. Ote sport κανάλια δεν έχω οπότε δεν ξέρω τη ποιότητα έχουν.

Send From Note 3 With Note 7 Port Rom

Δεν έχω δορυφορικό, στο IPTV είναι standard το bitrate είτε sport βλέπεις είτε documentary είναι σταθερό στα 10mbps. Πλέον, στο 2017, προσωπικά, προτιμώ να παρακολουθώ όσο γίνεται αποκλειστικά HD περιεχόμενο. Ακόμη και τα του history, τα βλέπω από το on demand.

Τα έχω ξαναπεί στο παρελθόν, στη δορυφορική, με τόσα κανάλια είναι αρκετά ως και πολύ δύσκολο να διατηρείς καλή ποιότητα σε όλα τα κανάλια. Τα sport&cinema έστω ότι χρειάζονται τουλάχιστον 8mbps για αξιοπρεπή εικόνα, χρειάζονται 2 αναμεταδότες μόνο γι αυτά. Πιστεύω ότι για ποιότητα θα παίξουμε σε IPTV μεσοπρόθεσμα, με τη βελτίωση των δικτίων και το δορυφορικό θα επικεντρώνεται στην μεγαλύτερη κάλυψη.

Απάντηση: Προσθήκες καναλιών στο πακέτο της COSMΟΤΕ

Με 65 SD κανάλια (20 τοπικά, 9 ειδησεογραφικά, 36 ποικίλης ύλης) και 36 HD (6+2 sport, 6 cinema, 3 adult), το συνολικό bandwidth για καλή (όχι τέλεια) συνολικά εικόνα θα έπρεπε να είναι:

65*3,5+36*8= 515,5 Mbps δηλαδή 9 αναμεταδότες. Και ως τώρα έχουμε 6. Ρίχοντας την ποιότητα στα τοπικά και χαμηλότερο bitrate στα ειδησεογραφικά και 6-6,5 Mbps στα HD που δεν είναι sport ή cinema, έχουμε:
20*1,5+9*2+36*3,5+16*8+20*6,5= 432, δηλαδή 7,8 αναμεταδότες. Συνεπώς, όχι μόνο δε πρέπει να μπει κανένα νέο κανάλι στον 7ο αναμεταδότη αλλά κανονικά το ίδιο πρέπει να συμβεί και για 8ο αναμεταδότη. Η άλλη λύση θα ήταν να περάσει σε HEVC/H.265 αλλά αυτό θα σήμαινε αλλαγή 500.000 δεκτών, πράγμα απίθανο.

@anderm: Καλό το IPTV, αλλά η διαθεσιμότητα σε VDSL είναι μικρή. Επίσης δε μου αρέσει που κόβει από την ταχύτητα του internet. Αν έχω πακέτο 50/5, θα έβαζα Cosmote TV IPTV μόνο αν μου συγχρόνιζαν τη γραμμή σε 60/5 ή 70/5 αν έχω και PVR. Αν είναι να γράφω ένα HD και να βλέπω ένα άλλο και ταυτόχρονα να χάνω 20 Mbps από τα 50, να μου λείπει.

Θα συμφωνήσω πιστεύω πως η ποιότητα του δορυφορικού πακέτου θα είναι για πολλα χρόνια ακόμα καλύτερη! Άσε που δεν κόβει και ταχύτητα από το ίντερνετ.

Με 65 SD κανάλια (20 τοπικά, 9 ειδησεογραφικά, 36 ποικίλης ύλης) και 36 HD (6+2 sport, 6 cinema, 3 adult), το συνολικό bandwidth για καλή (όχι τέλεια) συνολικά εικόνα θα έπρεπε να είναι:

65*3,5+36*8= 515,5 Mbps δηλαδή 9 αναμεταδότες. Και ως τώρα έχουμε 6. Ρίχοντας την ποιότητα στα τοπικά και χαμηλότερο bitrate στα ειδησεογραφικά και 6-6,5 Mbps στα HD που δεν είναι sport ή cinema, έχουμε:
20*1,5+9*2+36*3,5+16*8+20*6,5= 432, δηλαδή 7,8 αναμεταδότες. Συνεπώς, όχι μόνο δε πρέπει να μπει κανένα νέο κανάλι στον 7ο αναμεταδότη αλλά κανονικά το ίδιο πρέπει να συμβεί και για 8ο αναμεταδότη. Η άλλη λύση θα ήταν να περάσει σε HEVC/H.265 αλλά αυτό θα σήμαινε αλλαγή 500.000 δεκτών, πράγμα απίθανο.

@anderm: Καλό το IPTV, αλλά η διαθεσιμότητα σε VDSL είναι μικρή. Επίσης δε μου αρέσει που κόβει από την ταχύτητα του internet. Αν έχω πακέτο 50/5, θα έβαζα Cosmote TV IPTV μόνο αν μου συγχρόνιζαν τη γραμμή σε 60/5 ή 70/5 αν έχω και PVR. Αν είναι να γράφω ένα HD και να βλέπω ένα άλλο και ταυτόχρονα να χάνω 20 Mbps από τα 50, να μου λείπει.

Σύμφωνα με αυτά που γραφεις εγώ καταλαβαίνω ότι και με τον 7 αναμεταδότη δυστυχώς δεν πρόκειται να δούμε διαφορά στην εικόνα, και είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιο κανάλι θα προσθέσουν μιας και στους αναμεταδότες έχουν 2-3 τεστ.
Δε μπορώ να καταλάβω τόσο ακριβή είναι η αναμεταδότες, δηλαδή έχουν εξι κα πήραν άλλο ένα, δεν μπορούσαν να έπαιρναν άλλους τρεις κατευθείαν να πήγαιναν στους εννιά και να τελειωνε η ιστορια μια και καλή

Ρε πουλάκι μου, δεν ειναι σουβλακια οι αναμεταδότες! Στον 4.8Ε (ο οποιος δεν ειναι και απο τους κυριους ή εστω μεγαλύτερους δορυφόρους), το ετησιο κοστος ανα μεταδότη ήταν 1.5 εκατομυριο ευρώ..

Για τους Γερμανούς του ΟΤΕ σουβλάκια είναι..
Στο φιναλε ας ανεβάσουν 2-3 ευρώ τη συνδρομή, σε κανένα δεν θα κακοφανεί, όταν δουν τη διαφορα στην εικόνα. Και στη τελική σε οποιον κακοφανεί ας τη κόψει, τη να κάνουμε για συνδρομητική τηλεόραση μιλάμε όχι για το γαλα του παιδιού..

Αν και συμφωνώ μαζί σου, αν ανεβάσουν την τιμή 2-3 , θα γίνει χαμός. Εμείς μπορεί να μιλάμε για ποιότητα εικόνας στα HD, αλλά πόσοι από τους 500.000 νομίζετε ότι ενδιαφέρονται ή έστω καταλαβαίνουν την διαφορά;

Στάλθηκε από το E5823 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλολογική είναι η κουβέντα, ξέρω ότι δεν γίνετε αυτό.
Και από τη στιγμή μάλιστα που βλέπεις σχόλια στη σελίδα του ΟΤΕ στο facebook, "μπραβο για τα HD κανάλια σας" καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται να δούμε προκοπη
Θα κάθονται τα αλάνια του ΟΤΕ στα γραφεία τους και θα γελάνε..
Τους πασάρουμε σου λένε 4 mb HD και μας λένε και μπραβο για πιο λόγο να το αλλάξουμε

Επίσης νομίζω πως δεν υπάρχουν άλλοι 2 αναμεταδότες διαθέσιμοι για τον CosmOTE TV στις 9 μοίρες. Οπότε και να θέλανε να τους κάνουν 9, δε μπορούν.

δεν μπορουν τοτλαχιστον στο 3 σπορτ και στα 3 σινεμα να δωσουν 10 Mbps και να κοψουν απο τα αλλα δεν ειναι εφικτο?

Επίσης νομίζω πως δεν υπάρχουν άλλοι 2 αναμεταδότες διαθέσιμοι για τον CosmOTE TV στις 9 μοίρες. Οπότε και να θέλανε να τους κάνουν 9, δε μπορούν.

Η wide δέσμη έχει σύνολο 20 αναμεταδότες και είναι διαθέσιμος μόνο ο E2 (11746 H). Ο ΟΤΕ έχει 2 από τους 19 (Ε7 και Ε18). Στη δέσμη Extended Greece που είναι επικαλυπτώμενη με την German, υπάρχουν 10 αναμεταδότες και ο πρόσφατος που πήρε ο ΟΤΕ ήταν και ο τελευταίος ελεύθερος. Πλέον έχει 5 ο ΟΤΕ και 5 η Kabelkiosk. Οπότε, αν δεν ελευθερωθεί κάποιος αναμεταδότης στην Wide δέσμη, υπάρχει μόνο 1 ακόμα διαθέσιμος.

Μία λύση θα μπορούσε να είναι να ανεβάσει το FEC στους αναμεταδότες της Extended Greece στα 3/4. Αυτό θα αύξανε το απαιτούμενο σήμα κατά 1,3 dB αλλά η Extended Greece είναι 1 dB πιο δυνατή από την Wide, οπότε θα ήταν αντίστοιχη η λήψη. Με 3/4 αντί για 2/3 σε 5 αναμεταδότες, θα κέρδιζε 35 Mbps παραπάνω συνολικά - κάτι παραπάνω από το 60% της χωρητικότητας του νέου αναμεταδότη.

Δυστυχώς εδώ φαίνεται και το λάθος (τουλάχιστον για μας που μένουμε Ελλάδα) της αλλαγής του beam. Αν ήταν το αρχικό σχέδιο, θα είχε 12 αναμεταδότες δικούς του για δέσμη Ελλάδας. Προτίμησε να εκπέμπει στην Ευρώπη και έτσι έχει μόνο 5.

Last edited:

Αυτο εχει βαση και ειναι απλη λυση που μπορει να γινει γρηγορα και πιο ευκολα. Δεν ειναι ανγκη να αφαιρεσου ολα τα τοπικα που καποιος αλλος ειπε, ειναι κατι καναλια οπως το IDX αχονευτο, τα μουσικα μου ειναι αχρηστα ας βγαλει 1-2 και ειναι πολλα ακομα που μπορει να βγαλει.

Και τα 8mbps για 1920x1080i50 είναι λίγα. Ναι μεν δεν θα υπάρχουν πιξελιάσματα αλλά είναι οριακά για αθλητικά, θεωρητικά χρειάζονται μεταξύ 10-12 Mbps. Όσον αφορά την απώλεια συγχρονισμού, εν μέρει έχεις δίκιο, αλλά παραμένει ο μόνος τρόπος για να έχεις συνοχή ως προς την ποιότητα δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι άλλοι αναμεταδότες.

Και τα 8mbps για 1920x1080i50 είναι λίγα. Ναι μεν δεν θα υπάρχουν πιξελιάσματα αλλά είναι οριακά για αθλητικά, θεωρητικά χρειάζονται μεταξύ 10-12 Mbps. Όσον αφορά την απώλεια συγχρονισμού, εν μέρει έχεις δίκιο, αλλά παραμένει ο μόνος τρόπος για να έχεις συνοχή ως προς την ποιότητα δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι άλλοι αναμεταδότες.

ας πουμε αν εχεις 50 σου κραταει 20 ? παντα η μονο οταν βλεπεις τηλεοραση ?

Δυστυχώς εδώ φαίνεται και το λάθος (τουλάχιστον για μας που μένουμε Ελλάδα) της αλλαγής του beam. Αν ήταν το αρχικό σχέδιο, θα είχε 12 αναμεταδότες δικούς του για δέσμη Ελλάδας. Προτίμησε να εκπέμπει στην Ευρώπη και έτσι έχει μόνο 5.

Να με συγχωρείς αλλα δεν είναι καθόλου λάθος.
Δεν γίνετε τη στιγμή που σου λένε ότι απαγορεύεται να βγάλεις το πακέτο εκτος Ελλάδος να εκπέμπουν σήμα σε όλη την Ευρώπη (για πιο λόγο?) και από τη στιγμή μάλιστα που όπως λες είχαν τη δυνατότητα να έχουν περισσοτερους αναμεταδότες εκπεποντας μονο στην Eλλάδα
Aλλα ως γνήσιοι Eλληνες θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκυλο χορτάτο

Η wide δέσμη έχει σύνολο 20 αναμεταδότες και είναι διαθέσιμος μόνο ο E2 (11746 H). Ο ΟΤΕ έχει 2 από τους 19 (Ε7 και Ε18). Στη δέσμη Extended Greece που είναι επικαλυπτώμενη με την German, υπάρχουν 10 αναμεταδότες και ο πρόσφατος που πήρε ο ΟΤΕ ήταν και ο τελευταίος ελεύθερος. Πλέον έχει 5 ο ΟΤΕ και 5 η Kabelkiosk. Οπότε, αν δεν ελευθερωθεί κάποιος αναμεταδότης στην Wide δέσμη, υπάρχει μόνο 1 ακόμα διαθέσιμος.

Μία λύση θα μπορούσε να είναι να ανεβάσει το FEC στους αναμεταδότες της Extended Greece στα 3/4. Αυτό θα αύξανε το απαιτούμενο σήμα κατά 1,3 dB αλλά η Extended Greece είναι 1 dB πιο δυνατή από την Wide, οπότε θα ήταν αντίστοιχη η λήψη. Με 3/4 αντί για 2/3 σε 5 αναμεταδότες, θα κέρδιζε 35 Mbps παραπάνω συνολικά - κάτι παραπάνω από το 60% της χωρητικότητας του νέου αναμεταδότη.

Σύμφωνα με το frequency plan του Eutelsat 9B

http://frequencyplansatellites.altervista.org/Eutelsat/Eutelsat_9B.pdf

υπάρχει και η δέσμη Germany A (10700 V -€“ 10950 V), η οποία καλύπτει τη Γερμανία και διαθέτει 6 αναμεταδότες.

Αν ο ΟΤΕ είναι διατεθειμένος να πληρώσει για περισσότερους αναμεταδότες, νομίζω ότι το M7 Group (Kabelkiosk) θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη δέσμη Germany A, αδειάζοντας (προς όφελος του ΟΤΕ) αναμεταδότες από τη δέσμη Germany Ge, η οποία μοιράζεται χωρητικότητα με την Extended Greece.

E9B_Ku-band_German_Alt_A_downlink_coverage.jpg

Τέλος, συμφωνώ ότι ήταν λάθος η επέκταση της αρχικής δέσμης Greece σε Extended Greece. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί η επανάχρηση συχνοτήτων με τη δέσμη Germany GE (λόγω γεωγραφικής αλληλοκάλυψης) και οι διαθέσιμοι αναμεταδότες προς χρήση του ΟΤΕ να μειωθούν από 10 σε 5. Φαίνεται ότι ο ΟΤΕ ζητάει τους Έλληνες μετανάστες στην Ευρώπη, που φοβήθηκε ότι θα πάνε στη Nova...

Last edited: