Προσθήκη DAC στο σύστημά μου.

Το mytek εξαιρετικό, με DSD, και με μειωμένη τιμή
Το young επίσης αν και είναι αρκετός καιρός που το άκουσα...
Το burson μου κάνει πολύ κλικ μεν άλλα ταυτόχρονα με χαλάει η USB είσοδος του που είναι "παλιά"...
Για να εκμεταλλευτείς όλες του τις δυνατότητες θα χρειαστείς εξωτερικό USB interface.
Παρ όλα αυτά θα ήθελα πολύ να το ακούσω...

Για audiolab m-dac συμφωνώ με τον προλαλήσαντα Panoramix, αξίζει 100% τα χρήματά του, ενώ σαν προ δεν το έχω δοκιμάσει κάν καθώς ούτε εμένα με ενδιαφέρει. Πολύ καλό το γεγονός ότι αλλάζει ο ήχος με τα φίλτρα που επιλέγουμε από το χειριστήριό του, αλλά και με τα διαφορετικά firmwares που κυκλοφορούν.

Για το m-dac θα συμφωνήσω με τους παραπάνω. Θα προσθέσω όμως το γεγονός ότι έχει μια κάποια 'τραχύτητα' στον ήχο που σε κάποιες μοντέρνες, κακής ποιότητας, παραγωγές με ενοχλούσε.

Αν και η πρότασή μου (Antelope Zodiac) δεν είναι στις επιλογές σου, μιας όμως που την ανέφερα, να πω και εντυπώσεις για να μην είναι μιας ακόμη πρόταση στον αέρα.

Δεν θα πω σε σχέση με τι είχα πριν μιας και ουσιαστικό Dac δεν είχα, αλλά σε σχέση με Naim, Audiolab, Musical Fidelity M1, Vincent με τα οποία έγινε ακρόαση και σύγκριση AB.

Το Zodiac στα δικά μου αυτιά μου ακούστηκε το πιο μουσικό από όλα, θα έλεγα πιο ήπιο λίγο σε σχέση με το Naim το οποίο στα σημεία ήταν πιο εντυπωσιακό (με μεγαλύτερα σώματα και σαφώς μεγαλύτερη εικόνα). Τα πράγματα βέβαια αντιστραφηκαν με τη χρήση του έξτρα τροφοδοτικού στο Zodiac το οποίο βελτίωσε πολύ τα σώματα με αποτέλεσμα στα αυτιά μου να ακουστεί πλέον ως το πιο αλακληρωμένο dac της δοκιμής.
Σε σχέση με το M-Dac ο χαρακτήρας τους ήταν αρκετά κοντά (ιδίως με τη χρήση κάποιου συγκεκριμένου φίλτρου στο M-Dac, δε θυμάμαι να πω ποιο όμως), με τη διαφορά ότι το Zodiac ήταν πάντα πιο audiophile.
Το Vincent είχε πολύ εντυπωσιακό ήχο αρχικά, αλλά στη συνέχεια κούρασε.
Τέλος το M1 είχε το λγότερο ενδιαφέρον με ρυθμό μεν αλλά με μεγάλη έλλειψη σωμάτων και ανάλυσης.
Βέβαια η διαφορά των χρημάτων μεταξύ των συσκευών ήταν μεγάλη, αλλά έγινε γιατι δεν είχα αποφασίσει τι θα αγοράσω και αν θα έφτανα στα χρήματα του Zodiac.
Ελπίζω να βοήθησα.

Το burson μου κάνει πολύ κλικ μεν άλλα ταυτόχρονα με χαλάει η USB είσοδος του που είναι "παλιά"...
Για να εκμεταλλευτείς όλες του τις δυνατότητες θα χρειαστείς εξωτερικό USB interface.

Μιχάλη, κατ εμέ το Burson πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο βουβάλι που κυκλοφορεί..... Υπάρχει και η επιλογή με τσιπάκι AD

τι εννοείς είναι παλιά, δεν είναι usb 2.0 ή κάτι άλλο?

Για το m-dac θα συμφωνήσω με τους παραπάνω. Θα προσθέσω όμως το γεγονός ότι έχει μια κάποια 'τραχύτητα' στον ήχο που σε κάποιες μοντέρνες, κακής ποιότητας, παραγωγές με ενοχλούσε.

Αν ακουστεί τραχύ και στα δικά μου αυτιά δεν θα το προτιμήσω. Προτιμώ ισορροπημένο, αναλυτικό και συνάμα μουσικό αποτέλεσμα. To the warm side of neutral ένα πράμα.

Είναι όμως ξενερωτική η ανυπαρξία balanced εξόδων.

και θα ήθελα και balanced εξόδους αφού ακούγονται καλύτερα όπως ειπώθηκε.

βασικά νομίζω πως το burson conductor sl 9018 που έχει μέσα σαύρα δεν έχει τέτοιο θέμα.

Τώρα, για το balanced vs unbalanced από την άλλη υπάρχει έντονη διχογνωμία έχω την εντύπωση. Δεν είναι σόνυ και ντε καλύτερο το balanced. Ίσως είναι θέμα συνδυασμού μηχανημάτων, προσωπικού γούστου κλπ κλπ. Τεχνικά πάντως είναι σίγουρα πιο σωστό. "Μετράει καλύτερα" που λένε.

Αυτό που κερδίζει συνεχώς πόντους απ' ότι διαβάζω είναι αυτό.
Ναι,δεν το έχω ακούσει,μην με φάτε,αλλά αν υπάρχει κάπου θα μπορούσες να κάνεις μια ακρόαση..
Αν μη τι άλλο τα specs είναι μια χαρά κι έχει όλα όσα ζητάς.

Μιχάλη, κατ εμέ το Burson πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο βουβάλι που κυκλοφορεί..... Υπάρχει και η επιλογή με τσιπάκι AD
Ομολογώ πως μου έχει τραβήξει την προσοχή κ εμένα.
Θα επιδιώξω να το ακούσω από Σεπτέμβρη...

Εννοώ πως δεν είναι μάλλον 2.0.
Δέχεται μόνο μέχρι 24/96 και όχι 88.2.

παράξενο. στο site γραφει για το USB

USB Specification
OS Requirement: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Mac OS X
USB : 24 bits / 44.1K, 48K, 88.2K, 96K, 176.4K, 192KHz
Support up to 24bit @ 192Khz with 10ppm low jitter clock
Asynchronous Transfer Mode

Συγγνώμη έκανα λάθος.
Είχα μείνει σε παλιότερη υλοποίηση τους...

Κανένα πρόβλημα. Με τα τόσα πολλά dacs που κυκλοφορούν στην αγορά, ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπερδευτεί .

Και αυτό το βασίζεις σε ποιές προσωπικές ακροάσεις και με ποιά μηχανήματα? τα έχεις ακούσει όλα?

Πχ το exaSound το έχεις ακούσει? για να μας πεις εντυπώσεις σε σχέση με το Burson?

ή το Violectric V800?

http://www.headfonia.com/burson-vs-violectric-conductor-vs-v200v800/

ή μήπως μόνο sabre υπάρχουν...

όσο για τα κινέζικα της audioGD...πολλά προβλήματα τόσο στην ποιότητα παραγωγής όσο και στους συνεχής πειραματισμούς με κάνει προσωπικά να μην εμπιστεύομαι αυτόν το κατασκευαστή... ιδιαίτερα αν δεν αντιπροσωπεύεται...

Last edited:
Και αυτό το βασίζεις σε ποιές προσωπικές ακροάσεις και με ποιά μηχανήματα? τα έχεις ακούσει όλα?

Πχ το exaSound το έχεις ακούσει? για να μας πεις εντυπώσεις σε σχέση με το Burson?

ή το Violectric V800?

http://www.headfonia.com/burson-vs-violectric-conductor-vs-v200v800/

ή μήπως μόνο sabre υπάρχουν...

όσο για τα κινέζικα της audioGD...πολλά προβλήματα τόσο στην ποιότητα παραγωγής όσο και στους συνεχής πειραματισμούς με κάνει προσωπικά να μην εμπιστεύομαι αυτόν το κατασκευαστή... ιδιαίτερα αν δεν αντιπροσωπεύεται...

Θα συμφωνήσω. Δεν τρελαίνομαι να έχει μέσα sabre chip. Και αυτά με το burr brown μια χαρά φαίνονται.

Συσκευή που δεν αντιπροσωπεύεται και δεν μπορώ να την ακούσω πριν την αγορά δεν παίρνω. Αν προσθέσουμε και τα πιθανά προβλήματα κατασκευαστικής ποιότητας και τους συνεχείς πειραματισμούς, ας τ' αφήσουμε καλύτερα. Δε θα υπηρετούσα καμμιά συσκευή όσο καλά κι αν παίζει.

Και το burson δεν είναι ακριβώς όπως το θέλω. και δε μιλώ για τον ήχο του μιας και δεν το έχω ακούσει, αλλα για το ότι δεν έχει οθόνη και remote. Θα το προτιμούσα όμως σε σχέση με κάποιο που έχει πολύ έντονο φωτισμό στην οθόνη του που δεν μπορεί να γίνει dimmed. Τελικά πάντα τίθεται θέμα συμβιβασμων στην επιλογή.

Απάντηση: Re: Προσθήκη DAC στο σύστημά μου.

Συμφωνω οτι δεν αντιπροσωπευεται και οτι ειναι ρισκο να παρεις χωρις να ακουσεις! Αλλα θελω να μου πεις ποια ειναι τα προβληματα στην ποιοτητα παραγωγης και τους πειραματισμους που κανει!

Παρακολουθώ πολύ την ανάπτυξη των DAC τα τελευταία δύο χρόνια... και διαβάζω ότι υπάρχει... για τα Audio GD δεν μπορώ να σου δώσω λινκς, ψάξε βρες τα... βουίζει όλο το διαδίκτυο... συσκευές να μην λειτουργούν, θόρυβος στα USB, προβλήματα με τα USB to I2S, καθυστερήσεις παραλαβών, αλλαγή των μοντέλων και κατάργηση τους πολύ γρήγορα και χωρίς καμιά προειδοποίηση... κατρακύλισμα της μεταπωλητικής αξίας...

Κάποια από αυτά οι ναυαρχίδες ναι, λέγεται από διαφόρους ότι παίζουν καλά... το ρισκάρεις εσύ?

Αν μπορείτε να βρείτε μεταχειρισμένα σε σκοτωμένες τιμές ναι... καινούργιο εγώ... δεν...

Εγώ θέλω να ακούσω το dacάκι του Βασίλη... αν είναι όπως τα λένε τα παιδιά... ίσως αξίζει να μην ξοδέψεις πολλά και να ικανοποιηθείς με αυτό... άλλωστε εγώ ακούω από ένα πολύ φτηνό DAC το οποίο παίζει πολύ καλά... (ODAC/Salas, diy)... τι να την κάνεις την οθόνη? να βλέπεις την δειγματοληψία? δεν νομίζω να υπάρχει λόγος... το δικό μου δεν έχει ούτε φωτάκι λειτουργίας...

Εγώ θέλω να ακούσω το dacάκι του Βασίλη... αν είναι όπως τα λένε τα παιδιά... ίσως αξίζει να μην ξοδέψεις πολλά και να ικανοποιηθείς με αυτό... άλλωστε εγώ ακούω από ένα πολύ φτηνό DAC το οποίο παίζει πολύ καλά... (ODAC/Salas, diy)... τι να την κάνεις την οθόνη? να βλέπεις την δειγματοληψία? δεν νομίζω να υπάρχει λόγος... το δικό μου δεν έχει ούτε φωτάκι λειτουργίας...

Διάβασα τα reviews στο παραπάνω link που παρέθεσες Burson Vs Violectric: Conductor Vs V200+V800 και το
Burson Conductor ESS9018 vs PCM1793
κι έχω να πω τα εξής:

Αν όντως ακουστούν στα αυτιά μου ακριβώς όπως τα περιγράφουν τα reviews, συνδυάζοντας και τα δύο, κλίνω προς το Burson Conductor αλλά με το PCM1793 dac chip.
Μακάρι όταν θα πάω να το ακούσω να έχει και τα δύο μοντέλα για να γίνει άμεση σύγκριση.