Προστιμο για παρκαρισμα

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,814
Ελλαδα
.
Σημερα το πρωι παρκαρησα για 20 λεπτα το αυτο στο πεζοδρομιο και σε λεοφωριοδρομο στη μεσογειων
ημουν παρανομος αλλα δεν ενοχλουσα κανενα ...
εφαγα μια κληση πολυ σωστα 80 ευρω
αλλα στο κατω μερος της κλησης μου εγραψε : Nα προσκομιστουν εντος 5 ημερων πινακιδες και αδεια

τι γινεται βρε παιδια πρεπει να παω να παραδωσω μονος μου τις πινακιδες ?
αν πληρωσω το προστιμο και δεν παω θα ερθει κλητηρας στο σπιτι
η θα ερθει αργοτερα καμμια νεα βαρια κληση ?

Μάλλον πρέπει να τα παραδώσεις για όσο διάστημα προβλέπει ο ΚΟΚ.

Πήγαινε άμεσα να σκάσεις τα 40 και παρακάλεσε για παραλαβή των παραδοθέντων σε λιγότερο από το προβλεπόμενο χρόνο...

Συνεχίζοντας το post, σε περίπτωση που έχουμε παλιά κλήση απλήρωτη, μπορούμε να την πληρώσουμε ηλεκτρονικά μέσω e banking ή ΕΛΤΑ κλπ?

Δεν έχει εμφανιστεί στο taxisnet ακόμα και έχουν περάσει 3 χρόνια...

Συνεχίζοντας το post, σε περίπτωση που έχουμε παλιά κλήση απλήρωτη, μπορούμε να την πληρώσουμε ηλεκτρονικά μέσω e banking ή ΕΛΤΑ κλπ?

Δεν έχει εμφανιστεί στο taxisnet ακόμα και έχουν περάσει 3 χρόνια...

Μόνο αν εμφανιστεί στις "οφειλές εκτός ρύθμισης". Μπορεί και σε 10 χρόνια....

Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Μάλλον πρέπει να τα παραδώσεις για όσο διάστημα προβλέπει ο ΚΟΚ.

Πήγαινε άμεσα να σκάσεις τα 40 και παρακάλεσε για παραλαβή των παραδοθέντων σε λιγότερο από το προβλεπόμενο χρόνο...

το θεμα ειναι τι γινεται σε περιπτωση που δεν πας αφου θα εχεις πληρωσει τα 40 ευρω !

Αν το αυτοκινητο δεν ειναι στο δικο σου ονομα δεν θα σου παρουν πινακιδες γιατι δεν εχουν το δικαιωμα.

Αν ειναι δηλωσε οτι το οδηγουσε καποιο κοντινο σου προσωπο οποτε θα καλεσουν αυτον.

Συνεννοησου φυσικα μαζι του πρωτα.....

Απο προσωπικη πειρα.

Το ιδιο μπορειτε να κανετε για υπερβολικη ταχυτητα ωστε να γλυτωσετε τις πινακιδες τουλαχιστον.

Φιλος εχει βγαλει διπλωμα στην υπηρετρια και στον αντρα της και στα δυο παιδια τους και τους βυσματωνει αναλογα ωστε να μην του παρουν ουτε

το διπλωμα. Βεβαια εχει 3 γιατι κατα καιρους δηλωνε απωλεια....

Αλαργα μονο μην πεσει σε περιπολικο με τερματικο και δειξει παλιο διπλωμα.......

@Stelios pappa: Το "δεν ενοχλούσα κανένα" ενώ ήσουν σε πεζοδρόμιο (άρα ενοχλούσες πεζούς) και λεωφορειόδρομο (άρα ενοχλούσες λεωφωρεία, ταξί κτλ) πως ακριβώς προκύπτει; Το να κάνεις αυτό που λέει η κλήση και να μην ξαναπαρκάρεις παράνομα δε παίζει σαν σενάριο ε;

@fotis321: Η ίδια ερώτηση και σε σένα: η περίπτωση να κάνει αυτό που του λέει η κλήση και να μην ξαναπαρκάρει παράνομα δε παίζει ε; Πρέπει να βρει ένα παραμύθι, μία απάτη, για να τη σκαπουλάρει;

Μετά συζητάμε για το που πάει η χώρα και μας φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι, εκτός από αυτόν που βλέπουμε στον καθρέπτη ...

@Stelios pappa:

Για 10 λεπτα νομιζω πως αρκουν αυτα που θα πληρωσει.

Αν και για καποιο λογο γινουμε ολοι μας οπαδοι της "μηδενικης ανοχης" τοτε θα εχουμε φτασει τους γερμανους του 33.....

@Stelios pappa: Το "δεν ενοχλούσα κανένα" ενώ ήσουν σε πεζοδρόμιο (άρα ενοχλούσες πεζούς) και λεωφορειόδρομο (άρα ενοχλούσες λεωφωρεία, ταξί κτλ) πως ακριβώς προκύπτει; Το να κάνεις αυτό που λέει η κλήση και να μην ξαναπαρκάρεις παράνομα δε παίζει σαν σενάριο ε;

@fotis321: Η ίδια ερώτηση και σε σένα: η περίπτωση να κάνει αυτό που του λέει η κλήση και να μην ξαναπαρκάρει παράνομα δε παίζει ε; Πρέπει να βρει ένα παραμύθι, μία απάτη, για να τη σκαπουλάρει;

Μετά συζητάμε για το που πάει η χώρα και μας φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι, εκτός από αυτόν που βλέπουμε στον καθρέπτη ...

βλεπεις μονο οτι θελεις για να γραψεις την εξυπναδα σου
και ξρω ολους εσας που κανετε παρατηρησεις στους αλλους και εχετε λυσεις για ολα ποσο σωστοι ειστε στη ζωη σας ...

λοιπον αν διαβασεις παλι, γραφω οτι πολυ σωστα εφαγα την κληση
( φυσικα εσυ εβγαλες το συμπερασμα σου ποιον ενοχλουσα χωρις να ξερεις )

2ον δεν εγραψα πουθενα πως να την σκαπουλαρω
απλως ρωτησα τι γινεται σε περιπτωσει που δεν καταθεσεις απο μονος τις πινακιδες

αντε καλο βραδυ

@Stelios papa: Δεν έγραψα ότι εσύ θες να τη σκαπουλάρεις. Αυτό το έγραψα στον fotis321 που πρότεινε σενάρια επί σεναρίων για το πως θα αποφύγει κάποιος την κλήση και την ευθύνη της πράξης του.

Αν το αυτοκινητο δεν ειναι στο δικο σου ονομα δεν θα σου παρουν πινακιδες γιατι δεν εχουν το δικαιωμα.

Αν ειναι δηλωσε οτι το οδηγουσε καποιο κοντινο σου προσωπο οποτε θα καλεσουν αυτον.

Συνεννοησου φυσικα μαζι του πρωτα.....

Απο προσωπικη πειρα.

Το ιδιο μπορειτε να κανετε για υπερβολικη ταχυτητα ωστε να γλυτωσετε τις πινακιδες τουλαχιστον.

Φιλος εχει βγαλει διπλωμα στην υπηρετρια και στον αντρα της και στα δυο παιδια τους και τους βυσματωνει αναλογα ωστε να μην του παρουν ουτε

το διπλωμα. Βεβαια εχει 3 γιατι κατα καιρους δηλωνε απωλεια....

Αλαργα μονο μην πεσει σε περιπολικο με τερματικο και δειξει παλιο διπλωμα.......

Αυτός είναι απόγονος του Αλ Καπόνε!!!!:flipout:

Πάντως αυτό να σου παίρνουν τις πινακίδες πρέπει να είναι ελληνική πατέντα. Δηλαδή αν εσύ έχεις κάνει την μ@λ@κία και έστω το αυτοκίνητο είναι στο όνομά σου, τι φταίει π.χ. η γυναίκα σου να μην μπορεί να πάει π.χ. τα παιδιά με το αυτοκίνητο στο σχολείο. Εδώ στην Γερμανία πάντα τιμωρείται ο οδηγός όχι "το αυτοκίνητο"! Σε σοβαρές παραβιάσεις σου παίρνουν το δίπλωμα και σε χρεώνουν πόντους, αλλά οι πινακίδες σε κάθε περίπτωση μένουν πιάνω στο αυτοκίνητο.

Επίσης σε περιπτώσεις παράνομου παρκαρίσματος που εμποδίζει, απλά σου σηκώνουν το αυτοκίνητο με γερανό και το μεταφέρουν σε μάντρα της αστυνομίας από όπου για να το πάρεις πίσω εκτός από το πρόστιμο πρέπει να πληρώσεις και τα έξοδα του γερανού. Απλά πράγματα..

Last edited:
Υπάρχουν και περιπτώσεις-οι περισσότερες δυστυχώς-που η κλήση κόβεται για να κοπεί και όχι επειδή υπάρχει ουσιαστικός λόγος, οπότε καλά κάνουμε και ψάχνουμε τρόπο να την σκαπουλάρουμε. Αυτό το κράτος των μηδενικών υποδομών προσωπικά δεν το λογαριάζω καθόλου. Παρκάρω όπου κρίνω ότι δεν εμποδίζω τους άλλους ανεξαρτήτως σήμανσης. Έτσι κι αλλιώς στην Αθήνα, δεν επιτρέπεται να σταθμεύσεις πουθενά. Πουθενά όμως.

Υπάρχουν και περιπτώσεις-οι περισσότερες δυστυχώς-που η κλήση κόβεται για να κοπεί και όχι επειδή υπάρχει ουσιαστικός λόγος, οπότε καλά κάνουμε και ψάχνουμε τρόπο να την σκαπουλάρουμε. Αυτό το κράτος των μηδενικών υποδομών προσωπικά δεν το λογαριάζω καθόλου. Παρκάρω όπου κρίνω ότι δεν εποδίζω τους άλλους ανεξαρτήτως σήμανσης. Έτσι κι αλλιώς στην Αθήνα, δεν επιτρέπεται να σταθμεύσεις πουθενά. Πουθενά όμως.

Και μετά έχουμε απορία γιατί φτάσαμε εδώ. Ο "ωχαδερφισμος" ο κύριος υπεύθυνος.
Ο ένας οδηγίες πως σκαπουλάρεις μία κλήση, άλλος παρκάρω οπού κρίνω, ένας άλλος που ξέρω να postαρει πως δεν θα πληρώνετε φόρους και συνεχείς παραινέσεις να το κάνεις και πάει λέγοντας.
Εκεί που γελάω πραγματικά είναι όταν βλέπω κορδέλα αστυνομίας που έχει κλείσει τον δρόμο και εκεί να επιμένουν να περάσουν.
Νίπτω τας χείρας μου.

Ναι φίλε μου, αν εγώ δεν είχα παρκάρει παράνομα κι αν ο "Κοντομηνάς" δεν έκλεβε εκείνα τα 500 εκατομμύρια, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ

.
εγω εγραψα αυτο το θεμα και εκανα την ερωτηση

- αν δεν παω να παραδωσω εγω τις πινακιδες τι θα συμβει ?

δηλαδη πληρωνω το προστιμο
μετα παω να τους δωσω και τις πινακιδες
θα παρακαλεσω τον διοικητη αυτος δεν θα δεχτει
θα χασω μιση ημερα και μετα
απο 10 ημερες να ξαναπερασω να τις παραλαβω θα χασω αλλη μια μερα
μηπως ομως πρεπει να πληρωσω και νεο προστιμο για φυλακτρα ?

Ναι φίλε μου, αν εγώ δεν είχα παρκάρει παράνομα κι αν ο "Κοντομηνάς" δεν έκλεβε εκείνα τα 500 εκατομμύρια, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ

Κοντομηνάδες που κλέβουν 500 μύρια υπάρχουν σε όλο τον δυτικό κόσμο, και αυτοί "δε φτάσανε εδώ". Έχει πιθανότατα να κάνει με το ότι εμείς έχουμε πλεόνασμα στους εξυπνάκηδες.

(Disclaimer: Το σχόλιο απαντάει ακριβώς στο quoted και όχι στο αρχικό ποστ του νήματος, ο Στέλιος ήταν ξεκάθαρο το τι ρώτησε)

Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Και μετά έχουμε απορία γιατί φτάσαμε εδώ. Ο "ωχαδερφισμος" ο κύριος υπεύθυνος.
Ο ένας οδηγίες πως σκαπουλάρεις μία κλήση, άλλος παρκάρω οπού κρίνω, ένας άλλος που ξέρω να postαρει πως δεν θα πληρώνετε φόρους και συνεχείς παραινέσεις να το κάνεις και πάει λέγοντας.
Εκεί που γελάω πραγματικά είναι όταν βλέπω κορδέλα αστυνομίας που έχει κλείσει τον δρόμο και εκεί να επιμένουν να περάσουν.
Νίπτω τας χείρας μου.

εγω ποιο πολυ γελαω μ αυτους που βριζουν τον οδηγο που πεταξε μια γοπα απο το παραθυρο
και την αλλη ημερα πετανε μια σακουλα σκουπιδια απο το παραθυρο