Προστίθενται τα db?

To εξηγώ αναλυτικά στο thread "τα 20 HZ - 30 HZ ακούγονται στο σπίτι?". Δες το είναι ένα παραπάνω η παρακάτω!

Ένα σωστά τοποθετημένο στο χώρο sub μπορεί να παίζει πολύ καλύτερα από δυο λάθος τοποθετημένα στο χώρο sub.

Εσύ αποφασίζεις. Αλλά με τα ηχεία σου, δεν χρειάζεσαι sub.
Εκτός αν το θέλεις μόνο για το LFE σε χρήση home cinema.

To home cinema μου είναι εντελώς αδιάφορο. Όμως από 20 HZ έως 30 HZ, όπου τα ηχεία μου δεν αποδίδουν,γιατί να μην βάλω ένα subάκι? Άλλωστε βλέπω ότι στο μεγαλλίτερο μοντέλλο, το V, υπάρχει έξοδος από τα 20 HZ.

Εγω θα σου ελεγα οτι δεν εχεις τιποτα να χασεις,δοκιμασε.
Ενα sub με σωστη τοποθετηση και αν πιασεις του ρυθμους του δωματιου θα σκοτωνει σε ενταση.
Μην ξεχνας οτι το χαμηλο επωφελειτε απο το δωματιο.
Ομως το δυσκολο δεν ειναι αυτο,δηλαδη η ενταση σαυτες τις συχνοτητες οσο το δεσιμο με τα κυριως ηχεια σου.

Δίχως να θέλω να σε απογοητεύσω ούτε το subάκι θα σου αποδώσει 30-20 hz. Αλλά αφού επιμένεις αγόρασε το!

Για δες το test του hitech που λέει ότι παράγονται αυτές οι συχνότητες! Άραγε ακούγονται στο σπίτι?

Attachments

• hitech test subwoofer 1.jpg
    hitech test subwoofer 1.jpg
    142.6 KB · Views: 40
Επειδή δεν φαίνονται τα db στα 50Hz πες μας ποσά γράφει, για να σου πω πόσο πιο σιγά θα τα ακούς αν θα ακούς, τα 18 και τα 23 Hz.. :beee::beee::beee:

εγω φιλε μου βλεπω οτι προσπαθης να στησεις κορυφαιο συστημα με βαση τους αριθμους.

δυστυχως αυτο δεν γινεται.

για να τελειωνουμε με αυτη την ιστορια σου λεω.

και τα 20hz ακουγονται και τα 16hz και ακομα λιγοτερο.

το αυτι δεν και ο χωρος δεν βαζουν μαχαιρι ακουω 20 δεν ακουω 19.

απλα ακουη πιο σιγα οσο χαμηλωνουμε σε συχνοτητα αλλα αν δυναμωσουμε

την ενταση ακουη.

η παραμορφωση σε τοσο χαμηλες συχνοτητες <50 ειναι γεγονος οτι δυσκολα

ακουγεται και αν θυμαμαι καλα αρχιζη να γινεται αντιληπτη κοντα στο 90-100%

αν θελης ακουσε αυτο που σου λενε ολοι.

οι συχνοτητητες απο 20-30hz ακουγονται μεσα σε ενα τυπικο δωματιο αλλα

προβληματικα.

μοναχα μπουμαρισματα και στασιμα δημιουργουν.

τα ηχεια σου ειναι υπερ αρκετα για το χωρο σου.

οσο για την μη παραγωγη ηχου καπου στην αλυσιδα σου υπαρχη ενα φιλτρο.

βρες το.

ακομα και ενα μεγαφωνακι απο τρανζιστορ να συνδεσεις σε μια γεννητρια και

να του βαλης 1hz μπορη να μην ακους τιποτα αλλα πρεπη να το βλεπης να

κουνιεται.

Αγαπητέ κυριε backousi, κατ´αρχήν ελπίζω να μην κουράζω με αυτήν την αναζήτηση που για μένα είναι ταυτόχρονα και διασκέδαση! Τώρα σχετικά με την παραγωγή συχνοτήτων μέσω γεννήτριας από υπολογιστή, πράγματι ανακάλυψα ότι και στους δύο υπολογιστές που έχω υπάρχουν εικονικά συρόμενα ποντεσιόμετρα για πρίμα και μπάσα που όμως είναι στο minimum, (δηλαδή κομμένα πρίμα και μπάσα), και απενεργοποιημένα! Δεν στάθηκε δυνατόν να ενεργοποιηθούν ότι και εάν έκανα!

Κάποτε λέγανε σε ένα διαφημιστικό για σειρήνες μια 120DB οι δυο 240 DB καλό ε!!!
Προσωπικά πιστεύω ότι δυο sub είναι καλυτέρα από ένα. Προβλήματα φάσης δεν υπάρχουν σε τέτοια μήκη κύματος εκτός και αν έχεις κάνει τρομερό λάθος στην εγκατάσταση .
Αν βάλεις δυο πρέπει όλο το σύστημα να είναι συμμετρικό . Δεν μπορείς να βάλεις ένα μπρος και ένα πίσω σου πχ. Όλα τα συστήματα έχουν ένα sub λόγω κόστους .Τα καλά έχουν δυο. Και να θυμάστε ότι τώρα υπάρχει διαχωρισμός και στα χαμηλά άρα τα sub ΠΡΕΠΕΙ να είναι δυο .
Πάντως για μουσική τα sub θα σου είναι περιττά αλλά όχι άχρηστα . Με πολύ συντηρητική ρύθμιση θα δεις μια απειροελάχιστη διαφορά(υπαρκτή όμως)

Προσωπικά πιστεύω ότι δυο sub είναι καλυτέρα από ένα. Προβλήματα φάσης δεν υπάρχουν σε τέτοια μήκη κύματος εκτός και αν έχεις κάνει τρομερό λάθος στην εγκατάσταση .

Kαμία σχέση.......

Είναι σαν να λες ότι έχεις προβλήματα φασικά μεταξύ δυο ηχείων στο χώρο σου. Γιατί εδώ ισχύει ακριβώς το ίδιο σε ένα συμμετρικό σύστημα τα φασικά προβλήματα στα μπάσα είναι πολύ απλά . Σε αντίθεση με το ένα sub θεωρητικά και υπό προϋποθέσεις μπορεί και να έχεις προβλήματα σε κάποιες συχνότητες με το ένα από τα δυο ηχεία , πράγμα που δεν θα έχεις με τα δυο sub.

Φίλτατοι Kontr/JDL9,όταν θέλουμε να βοηθήσουμε,απλά εξηγούμε-αναλύουμε την θέση μας κι είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο.Με τον τρόπο που γράφετε,μόνο ένταση δημιουργείτε μεταξύ σας και δεν βοηθάτε κι αυτούς,που όπως γράφτηκε,δεν έχουν εντρυφήσει στην ακουστική.

Last edited: