Προτάσεις αγοράς DSLR για το καλοκαίρι (reloaded)

Σήμερα παρήγγειλα την "Canon 500D +18-55IS" και αύριο θα την έχω (664 ευρώ από multirama) ..τσίμπησα και μία μνημούλα 8GB-HC sandisk
:ridinghorse:

.

Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς DSLR για το καλοκαίρι (reloaded)

Σήμερα παρήγγειλα την "Canon 500D +18-55IS" και αύριο θα την έχω (664 ευρώ από multirama) ..τσίμπησα και μία μνημούλα 8GB-HC sandisk
:ridinghorse:

.

:ernaehrung004: , μεγιές μεγιές λοιπόν και από εμένα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς DSLR για το καλοκαίρι (reloaded)

Με 60 ευρω , επαιρνες την 550d .... αλλα ετσι κι αλλιως καλοροιζικη !
Ναι το ξέρω! 60, 60 έφτασα εδώ (500d) :blush: ή πλάκα είναι που είχα πει να μην δώσω
πολλά λεφτά αρχικό σκεπτικό ήταν φτηνή για να μάθω (D3000 vs 1000D)!

Σας ευχαριστώ και τους δύο :ernaehrung004:

Και εγώ σήμερα δοκίμαζα D90 και 550D. Τελείως αναποφάσιστος:bigcry:

Και εγώ σήμερα δοκίμαζα D90 και 550D. Τελείως αναποφάσιστος:bigcry:

Δες τους φακούς που θέλεις πρώτα, ποιούς χρειάζεσαι, πόσο κάνουν, επιδόσεις κ.λ.π. Θα σε βοηθήσει πολύ. Επίσης λάβε υπόψη ότι μιλάς για δυό πολύ καλές περιπτώσεις, θεωρητικά η D90 είναι ανώτερη κατηγορία από την 550, αλλά η δεύτερη έχει εξαιρετική συμπεριφορά ειδικά σε χαμηλό φωτισμό. Ρώτα και τους έχοντες, γιατί αυτά που λέω εγώ είναι συμπεράσματα από reviews...

Εξαιρετική συμπεριφορά (η 550) σε χαμηλό φωτισμό ναι ... αλλά μόνο αν χρησιμοποιείς το κατάλληλο ψηλο ISO. Αν ξεχαστείς και απλά υποεκθέσεις ... απλή μετριότητα.

Τα διάβασα(και συνεχίζω να διαβάζω) τα review. Σαν αρχάριος καταλαβαίνω ότι οι περισσότερες από τις δυνατότητες τους δεν θα με απασχολήσουν άμεσα ή δεν μπορώ να τις κρίνω σωστά. Το μπέρδεμα μου είναι καταρχήν όσο και αν ακουγεται χαζό στην αισθηση τους στα χέρια μου. Η D90 μου έκατσε πιο στιβαρή σαν κατασκευή αλλά τα menu και οι ευκολίες της Canon μου φανηκαν πολύ καλύτερα. Θα τις ξαναδώ αν και η πρώτη αίσθηση έχει σημασία

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς DSLR για το καλοκαίρι (reloaded)

Ναι το ξέρω! 60, 60 έφτασα εδώ (500d) :blush: ή πλάκα είναι που είχα πει να μην δώσω
πολλά λεφτά αρχικό σκεπτικό ήταν φτηνή για να μάθω (D3000 vs 1000D)!

Σας ευχαριστώ και τους δύο :ernaehrung004:

Καλημέρα , δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι έφτασα και εγώ , μιας και ως αρχάριος άντε να δούμε και την άλλη άντε και αυτή οι οποίες μιλάμε για 30-50 διαφορά έφτασα να "τραβάω" από το ράφι την Nikon D5000 :smash:

Τα διάβασα(και συνεχίζω να διαβάζω) τα review. Σαν αρχάριος καταλαβαίνω ότι οι περισσότερες από τις δυνατότητες τους δεν θα με απασχολήσουν άμεσα ή δεν μπορώ να τις κρίνω σωστά. Το μπέρδεμα μου είναι καταρχήν όσο και αν ακουγεται χαζό στην αισθηση τους στα χέρια μου. Η D90 μου έκατσε πιο στιβαρή σαν κατασκευή αλλά τα menu και οι ευκολίες της Canon μου φανηκαν πολύ καλύτερα. Θα τις ξαναδώ αν και η πρώτη αίσθηση έχει σημασία

Ως αρχάριος και εγώ στο είδος όντως μπορώ να σε καταλάβω για τους δισταγμούς σου , αλλά σαν πρώτο κριτήριο δες τι "πακέτο" μπορείς να διαθέσεις και μετά βάδισε στα όσα αναφέρουν οι ειδικοί και όχι τόσο στην ευχρηστία ή όχι αφού με λίγο μελέτη (κοντεύω να διαβάσω όλο το manual) και την στήριξη από εδώ θα τα καταφέρεις...

Last edited:

Eχοντας την D90 εναμισυ χρόνο μονο καλά λόγια εχω να πώ. Αρκετά στιβαρό σώμα με πληθος ρυθμισεων για οτιδήποτε (σχεδον), πολύ καλή εστιαση και φωτομέτρηση και αρκετά καλή (κατά τη γνώμη μου) απόδοση σε χαμηλό φωτισμο. Ομως μην ξεχναμε οτι πλεον ειναι παλαιο μοντέλο, ο αντικαταστάτης της θα ειναι κοντα μας μεσα στην χρονια που διανυουμε, οποτε η Canon σαν πιο καινούργιο μοντέλο ειναι λογικο να υπερτερει σε καποιους τομεις οπως το video και ο αισθητήρας. Οπότε εαν οι αναγκες σου απαιτουν πολλά Megapixels ή καλο HD video τοτε η canon ειναι περιπου μονοδρομος. Εχε ομως υπόψη σου οτι λογω ακριβώς αυτων των χαρακτηριστικών η Canon θα σου ζητήσει να επενδυσεις πολλά λεφτά σε ακριβους φακους για να σου δώσει το 100% της (περα απο την επενδυση που ετσι και αλλιως θα πρέπει να κανεις σε διαβασμα και εξασκηση).

Οσο για τα μενου κλπ ειναι κατι που το παντρεύεσαι μαζι με το σύστημα και δεν θεωρώ οτι πρέπει να ειναι καθοριστικος παράγοντας στην επιλογή μιας και μαθαινεται. Εκεινο που πιστευω οτι εχει σημασια και πρέπει να δεις ειναι ποια από τις 2 μηχανές καθεται καλύτερα στα χερια σου. και αισθάνεσαι οτι την κουμαντάρεις καλύτερα..

Αν θέλετε στιβαρό-στιβαρό σώμα θα πρέπει να ανεβείτε κατηγορία, όλες οι εισαγωγικές ή ενδιάμεσες είναι πλαστικές πάνω σε ένα μεταλλικό σασί. Η πιο σοβαρή κατηγορία δεν έχει σασί, αλλά διαιρούμενο κέλυφος μαγνησίου. Μιλάμε για τις Canon xxD, 7D, Nikon Dx00, Olympus E3, Sony A700, Pentax K7.

Σε όλες τις υπόλοιπες που λέτε, η διαφορές σε στιβαρότητα βρίσκονται μόνο στο μυαλό σας.

Ευχαριστώ για συμβουλες
Το ξέρω ότι η ασχετοσύνη μου είναι υπευθυνη για την αναποφαστικότητα :p
Οπως και το να κατασταλλάξω σε budget

Επανέρχομαι στο αρχικό Post του Βλάση περί εισαγωγικών DSLR και θέλω να ρωτήσω για την Canon 1000D την οποία βρήκα στο Πλαίσιο στα 354 , εάν είναι καλύτερη περίπτωση από την Olympus E520 στα 349 .

ΙΜΗΟ η ΟΛΥ ειναι καλυτερη , εχει ΙΣ και ο φακος 14-42 ειναι πολυ καλος

Χαιρετω το forum.....

οντως η παρουσιαση στην αρχη του thread ειναι αρκετα χρησιμη και βοηθα πολυ εμας τους νεους με το σπορ !!!!

Θα ηθελα την αποψη σας παρολο αυτα γιατι ενα φιλαρακι μου, δινει την ΝΙκοn D3000 +φακος 18-55VR στα 230-250 Ε. Ο φακος λεει τιποτα η θα θελει αλλαγμα σε κανα χρονο? Για τη μηχανη τι αποψη εχετε ( συναρτηση βεβαια και της τιμης)?

Υ.Γ. η χρηση θα ειναι ερασιτεχνικη και πιο πολυ για να μπω στο κοσμο της φωτογραφιας και να μαθω 2 πραγματα.

για να μαθεις ο κιτ φακος ειναι μια χαρα για αρχη.
Τωρα αν θα θελει αλλαγη μαλλον απο σενα θα εξαρταται και απο τις απαιτισεις σου:)

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς DSLR για το καλοκαίρι (reloaded)

Χαιρετω το forum.....

οντως η παρουσιαση στην αρχη του thread ειναι αρκετα χρησιμη και βοηθα πολυ εμας τους νεους με το σπορ !!!!

Θα ηθελα την αποψη σας παρολο αυτα γιατι ενα φιλαρακι μου, δινει την ΝΙκοn D3000 +φακος 18-55VR στα 230-250 Ε. Ο φακος λεει τιποτα η θα θελει αλλαγμα σε κανα χρονο? Για τη μηχανη τι αποψη εχετε ( συναρτηση βεβαια και της τιμης)?

Υ.Γ. η χρηση θα ειναι ερασιτεχνικη και πιο πολυ για να μπω στο κοσμο της φωτογραφιας και να μαθω 2 πραγματα.

Θα συμφωνήσω με τον Παύλο, ο συγκεκριμένος φακός κιτ είναι από τους καλούς. Καλύπτει τις απαιτήσεις των περισσότερων χρηστών και θα τον ευχαριστηθείς.

Η τιμή ακούγεται καλή, βέβαια με την προϋπόθεση ότι η μηχανή είναι σε καλή
κατάσταση.

H Μηχανη εχει κανα χρονο ακομα εγγυηση (λιγο περισσοτερο νομιζω...)
Τi λετε καλη περιπτωση για beginner ?

σκεφτομαι να προχωρησω στην αγορα του σετ της d3000 με τους φακους 18-55 vr και 55-200 vr μαζι με τσαντα εξτρα μπαταρια και τριποδο στα 549
ειναι η πρωτη μου dslr και δεν θελω να ανεβω πολυ στο μπατζετ αλλα θελω μια μηχανη για γενικη χρηση και ειδικα για φωτογραφιση αεροπλανων γιαυτο με ενδιαφερει και το σετ λογω των 2 φακων
για ενα αξιοπρεπες ξεκινημα ειναι καλη?
καθε γνωμη ευπροσδεκτη

Last edited: