Προτάσεις αγοράς DSLR για το καλοκαίρι (reloaded)

Αν και σας κούρασα με όλες τις απόψεις και σκέψεις μου , αλλά από μια συζήτηση γρήγορη που έχω κάνει με την σύζυγο και την στήριξη του ταμείου μας βλέπω για την Canon DSLR EOS 450D... Δεν ξέρω αν τελικά θα βγει σε καλό. Η μόνη καλή εκδοχή στην όλη κατάσταση είναι ότι τουλάχιστον ως δώρο κερδίζουμε την κάρτα μνήμης (αξίας 32 )... ή πάμε για την Nikon DSLR D5000 Kit χωρίς δώρο και κοντά στα ίδια χρήματα.

*το κατάστημα αγοράς λόγω συνεργασίας θα είναι αυτό γι αυτό και δεν αναφέρομαι πουθενά για Olympus (λάθος μου που δεν αναφέρθηκα εξ αρχής)

όλες βέβαια ως τώρα οι πληροφορίες είναι καταπληκτικές και νομίζω μπαίνω σιγά σιγά στο κλίμα.

Προσωπικά σε αυτήν την τιμή δεν θα την έπαιρνα την 450. Όταν με τα ίδια λεφτά παίρνεις καλύτερη μηχανή με καλύτερο φακό δεν βρίσκω τον λόγο να κινηθείς προς αυτήν την επιλογή.

Αν εκτός την πιθανής καλύτερης τιμής δεν έχεις άλλο λόγω για τον οποίο θέλεις να αγοράσεις απο το Π,σε συμφέρει να πάρεις μια απο τις άλλες προσφορές που αναφέρθηκαν.
Η Pentax K-x (η οποία έχει σύμφωνα με τα reviews το καλύτερο jpeg στα high iso/σκοτεινά) είναι καλύ επιλογή. Και με σύστημα σταθεροποίησης στην μηχανή!

Η Olympus είναι επίσης πολύ καλές περιπτώσεις με πολύ καλή ποιότητα εικόνας στα χαμηλά iso και σε πολυ βολικό μέγεθος.

Και πάντα οι προσφορές για την D90 αξίζουν.

Γενικά δεν νομίζω οτι σε συμφέρει να πάρεις την 450 σε αυτήν την τιμή. Όπως είπε ο Βλάσσης είναι σαν να αγοράζεις mazda mx-5 ενώ με τα ίδια λεφτά παίρνεις Audi TT. Το καινούργιο...

Αν και σας κούρασα με όλες τις απόψεις και σκέψεις μου , αλλά από μια συζήτηση γρήγορη που έχω κάνει με την σύζυγο και την στήριξη του ταμείου μας βλέπω για την Canon DSLR EOS 450D... Δεν ξέρω αν τελικά θα βγει σε καλό. Η μόνη καλή εκδοχή στην όλη κατάσταση είναι ότι τουλάχιστον ως δώρο κερδίζουμε την κάρτα μνήμης (αξίας 32 )... ή πάμε για την Nikon DSLR D5000 Kit χωρίς δώρο και κοντά στα ίδια χρήματα.

*το κατάστημα αγοράς λόγω συνεργασίας θα είναι αυτό γι αυτό και δεν αναφέρομαι πουθενά για Olympus (λάθος μου που δεν αναφέρθηκα εξ αρχής)

όλες βέβαια ως τώρα οι πληροφορίες είναι καταπληκτικές και νομίζω μπαίνω σιγά σιγά στο κλίμα.

αν έχεις συνεργασία να ζητήσει καλύτερη τιμή.

Κατανοητά όλα όσα μου λέτε , μόλις τώρα μίλησα και μου είπαν πως δεν υπάρχει διαθέσιμη η Pentax K-x , παρά κατόπιν παραγγελίας. Ενώ υπάρχει ετοιμοπαράδοτη ή Canon DSLR EOS 450D και ένα τελευταίο κομμάτι της Nikon DSLR D5000 Kit (εκθεσιακό)

Αγχώθηκα να πω την αλήθεια και όχι μόνο αυτό σας έχω ζαλίσει κιόλας με τις σκέψεις μου...

Δεν ζαλίζεις βρε, μην σε ανησυχεί αυτό. Όλοι εδώ κάποια στιγμή κάναμε αυτές τις ερωτήσεις, και είχαμε και επαναληπτικές και πάει λέγοντας. Το θέμα είναι να βρείς εσύ μια λύση που να σε συμφέρει.

Η 450 βρίσκεται μόνο σε στοκ, έχει εδώ και καιρό σταματήσει η παραγωγή της. Καλύτερη κατά τη γνώμη μου επιλογή (πλην βίντεο) από τη 500D.

Στα χρήματα που λες η Πένταξ είναι καλύτερη επιλογή. Και κάτι ακόμη, στα μεταχειρισμένα βρίσκονται απίστευτες ευκαιρίες, κάπου είχε πάρει το μάτι μου το κιτ της 7D (+18-135 is) στα 700 ευρώ. Για ψάξτε...

Ο λόγος που δεν πάω να δω είναι καθαρά και μόνος πως με το εν λόγω κατάστημα έχω ήδη "ανοιχτό λογαριασμό και απλά έτσι κλείνω"

Εάν πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε από το Πλαίσιο, καλούτσικες τιμές βλέπω στις Pentax K-x (507 ευρώ) και στη Νίκον D5000 (599 στο kit με τον vr). Εγώ θα έπαιρνα την πρώτη.

Γιατι δε το ψαχνεις να βρεις καπου την Pentax ετοιμαπαραδοτη? Ρωτησες πχ στην αντιπροσωπεια? η σε καποιο μεταπωλητη -περαν των ηλεκτρομαγαζων?

Εάν πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε από το Πλαίσιο, καλούτσικες τιμές βλέπω στις Pentax K-x (507 ευρώ) και στη Νίκον D5000 (599 στο kit με τον vr). Εγώ θα έπαιρνα την πρώτη.

Συμφωνώ. (Εγώ θα επαιρνα την δεύτερη αλλά και η πρώτη ειναι αριστη επιλογή στα χρήματα που παιζεις)

Λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι , μετά από πολύωρες συζητήσεις και προτάσεις , απόψεις και γνώμες σας ήρθε η στιγμή να σας ανακοινώσω την απόφασή μου η οποία διεκπεραιώθηκε και από σήμερα το βράδυ θα είμαι κάτοχος της..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................Nikon DSLR D5000 Kit , κακήν κακώς τελικά εκεί έπεσε ο κλήρος. Πιστεύω για αρχάριος να επέλεξα σωστά.

Τεράστιο Ευχαριστώ από εμένα σε όλους όσους με στήριξαν με τις απόψεις τους και λίγο παραπάνω στο μέλος "ΒΛΑΣΙΔΗΣ" που τον ταλαιπώρησα λίγο παραπάνω. Εντυπώσεις προφανώς ή από σήμερα το βράδυ ή από αύριο το μεσημεράκι που θα υπάρχει άφθονος χρόνος...

Καλοριζικη.. :award:

Παρε βσθιές αναγκες και ξεκινα διαβασμα. Αν αποφασισεις να ασχοληθεις σοβαρά και διαθεσεις καποιο χρόνο το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει !!

Θελει υπομονή το σπόρ .....

Καλοριζικη.. :award:

Παρε βσθιές αναγκες και ξεκινα διαβασμα. Αν αποφασισεις να ασχοληθεις σοβαρά και διαθεσεις καποιο χρόνο το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει !!

Θελει υπομονή το σπόρ .....

Σε ευχαριστώ πολύ , χρόνο και όρεξη έχω αρκετή γι αυτό και δεν θα πάψω να σας ζαλίζω :smash:

Καλορίζικη, αναμένουμε φωτογραφίες . Πολύ καλή αγορά, με λίγη προσπάθεια θα σε ανταμοίψει...

Ακόμα καλύτερη επιλογή είναι η D90 μτχ. http://www.xe.gr/pages/Details.aspx?catId=37&proId=7514356&CurrentPage=1&pageSize=50 στα 480 ευρώ και θα το παζαρέψεις. Μια NIKON D3000 θα τη βρεις μτχ. στα 280 http://www.xe.gr/pages/Details.aspx?catId=37&proId=7416984&CurrentPage=2&pageSize=50 και μια CANON 500D θα τη βρεις στα 480 (κι εδώ θα κάνεις παζάρι για 400) http://www.xe.gr/pages/Details.aspx?catId=37&proId=7493286&CurrentPage=2&pageSize=50 . Mια ΝΙΚΟΝ D5000 με μεγάλη προίκα στα 480 http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=40124.0 .

Οι μισοί από εμάς εδώ μέσα ψωνίζουμε κυρίως μτχ. ή και μτχ. μαζί με τα καινούρια. Κατανοώ απόλυτα την επιφύλαξή σου για το μτχ. και δεν θα προσπαθήσω να σε μεταπείσω.

Τις είδα και εγώ αυτές τις αγγελίες. Το βασικό πρόβλημα μου με τα μτχ είναι ότι είμαι άσχετος και δεν μπορώ να διακρίνω αν έχει κάποιο πρόβλημα η μηχανή ή ο φακός. Από την στιγμή μάλιστα που είναι και μάλλον οριακά εκτός εγγύησης δυστυχώς, αν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεχωρίζουν τα προβληματικά, η αγορά τέτοιων μεταχειρισμένων μπορεί να φαίνεται συμφέρουσα αλλά μαλλον δεν είναι για αρχάριους σαν και εμένα

Καλημέρα σας...

Επανέρχομαι με περιορισμένες εντυπώσεις μιας και δεν είχα τον απαραίτητο χρόνο για να την αναλύσω περισσότερο.
Ομολογώ όμως πως τα έχω λίγο χαμένα , αισθάνομαι πως βρίσκομαι σε κάποιο αεροσκάφος με τόσες ενδείξεις και λειτουργίες που έχει , χε χε.
Από κάτι γρήγορες φωτογραφίες πάντως που τράβηξα (στο auto) μπορώ να πω πως κατά παααααααααααααααααααρα πολύ διακρίνεται η διαφορά αφού η παραμικρή λεπτομέρεια είναι αισθητή!

Άργησα; δεν άργησα... :smash:

Καλησπέρα σας!

Ως αρχάριος στο είδος (το έχουμε αναφέρει ξανά αυτό) θα ήθελα απλά να σας παρουσιάσω δυο , τρεις φωτογραφίες που έχω κάνει λήψη με την πλέον πρώτη μου DSLR Nikon D5000.

1. α
  2. β
  3. γ