Προτάσεις αγοράς DSLR για το καλοκαίρι (reloaded)

...και προτίμησε τον φορτιστή που κάνει πιο αργή φόρτιση ζεσταίνοντας λιγότερο τις μπαταρίες. Και περισσότερο φορτίζουν έτσι, αλλά και περισσότερες φορτίσεις θα αντέξουν.

...και προτίμησε τον φορτιστή που κάνει πιο αργή φόρτιση ζεσταίνοντας λιγότερο τις μπαταρίες. Και περισσότερο φορτίζουν έτσι, αλλά και περισσότερες φορτίσεις θα αντέξουν.

Δεν εχω δει σε καποιον απο τους φορτιστες να εχει επιλογη.

Δεν εχεις κανενα προβλημα, φορτιζουν παντου.:a0210:
Αρκει να ναι καταλληλοι κι οι φορτιστες και οι μπαταριες βεβαια..
(πχ NiCD η NiMh και συμβατοι)

Και βεβαια καλο ειναι να φορτιζουν στον ιδιο φορτιστη ταυτοχρονα ιδιου τυπου κ χωρητικοτητας μπαταριες, εκτος κι αν εχεις καποιο πανακριβο φορτιστη, ιδιαιτερο.

Αυτο μπορω να το κανω. Μια χαρα δηλαδη, ευχαριστω.

Μια που λετε για μπαταριες.

Εχω 3 σετ (4αδες) απο διαφορετικες μαρκες, με τους 3 φορτιστες τους.

Οι μπαταριες φορτιζουν σε αλλο φορτιστη απο το δικο τους?

Μπορω να φορτιζω σε ενα φορτιστη ολες τις μπαταριες?
Μπορω να παρω μπαταριες αλλης μαρκας και να τις φορτιζω με τους φορτιστες που ηδη εχω?

Ναι, Οχι, υπαρχει θεμα συμβατοτητας?

Φορτιζουν αν ειναι ιδιου τυπου πχ NiMh κλπ μπαταριες και φορτιστης.
Αυτο που πρεπει να γνωριζουμε οταν αγοραζουμε ειναι πως αν ο φορτιστης φορτιζει ανα 2 τις μπαταριες ειναι η καταστροφη τους .
Επισης καποιοι αγοραζουμε "πακετο" , φορτιστη , με πχ 4 ΑΑ 2500mAh , εδω συνηθως υπαρχει καποιος χρονοδιακοπτης στον φορτιστη που δινει χ mA επι ψ ωρες , ωστε να κλεισει οταν γεμισουν οι μπαταριες , αυτο ομως σημαινει πως μπαταριες πανω απο 2500mAh μενουν αφορτιστες και κατω απο 2500mAh βραζουν και αχρηστευονται.
Οι εξελιγμενοι φορτιστες οπως ο Maha MH-C401FS εχουν 4 ξεχωριστα καναλια ,2 ταχυτητες και φορτιζουν καθε μπαταρια ανεξαρτητα .Αν μαλιστα τον συνοδεψεις με μερικες Sanyo Eneloop που δεν χανουν με τιποτα την αποδοση τους (πολυ καλυτερες απο τις Μαχα Ιμεντιον , οποτε προτιμαμε σκετο τον συγκκριμενο φορτιστη και οχι πακετο) τοτε θα εχεις μια σιγουρια που ποτε ως τωρα δεν παρειχαν ΑΑ μπαταριες.Πραγματικα παιδια μην κανετε πειραματα και πετατε χρηματα , Μαχα 401 και ενελουπ 2000 και θα δειτε τι θα πει in real life , θα εκπλαγειτε.

Δεν εχω δει σε καποιον απο τους φορτιστες να εχει επιλογη.

Κάποιος απ' τους τρείς φορτιστές σου θα είναι πιο γρήγορος και κάποιος πιο αργός. Κάποιος θα ζεσταίνει περισσότερο τις μπαταρίες (ο πιό γρήγορος συνήθως).
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς τον πιο αργό και δροσερό φορτιστή σου για όλες τις μπαταρίες σου!

Eδω ο 401 (υπεραρκετος) με αργη (4 η 5h) και γρηγορη 1 ωρα αν βιαζεσαι + ανταπτορα για τον αναπτηρα αυτοκινητου.
http://www.batteries.gr/product.asp?catid=2697

και ο 9000 που με τις ενελουπ μαλλον περισευει , αλλα με παρα πολλες δυνατοτητες .

http://www.batteries.gr/product.asp?catid=2700

Εγω διαλεξα τον 401 αφου κανει σωστα την δουλεια αφηνοντας χρηματα για τρεις 4αδες Ενελουπ που μαζι με τον αναπτηρα αυτοκινητου δεν υπαρχει περιπτωση να ξεμεινεις απο φλας η οτι αλλο λειτουργει με ΑΑ η ΑΑΑ :firstprize:.
Αν θελετε να ψαξω να βρω και το λινκ για τις Made in Japan Eneloop , 9 ευρω η τετραδα , απο εναν ευγενεστατο Κορεατη πωλητη.

Eδω ο 401 (υπεραρκετος) με αργη (4 η 5h) και γρηγορη 1 ωρα αν βιαζεσαι + ανταπτορα για τον αναπτηρα αυτοκινητου.
http://www.batteries.gr/product.asp?catid=2697

και ο 9000 που με τις ενελουπ μαλλον περισευει , αλλα με παρα πολλες δυνατοτητες .

http://www.batteries.gr/product.asp?catid=2700

Εγω διαλεξα τον 401 αφου κανει σωστα την δουλεια αφηνοντας χρηματα για τρεις 4αδες Ενελουπ που μαζι με τον αναπτηρα αυτοκινητου δεν υπαρχει περιπτωση να ξεμεινεις απο φλας η οτι αλλο λειτουργει με ΑΑ η ΑΑΑ :firstprize:.
Αν θελετε να ψαξω να βρω και το λινκ για τις Made in Japan Eneloop , 9 ευρω η τετραδα , απο εναν ευγενεστατο Κορεατη πωλητη.

Για βαλε λινκ...

τελικά παρήγγειλα την Pentax k-x με τον 18-55 μαζί με μια sandisk extreme 4gb!! την τρίτη θα την παραλάβω!!
Η ερώτηση μου ειναι αν μπορώ να κουμπώσω επάνω στο σώμα κάτι φακους και φλας που έχω απο μια παλιά αναλογική zenit.. ειδικά ο ένας σταθερός 58mm με f/2 - f/16 νομιζω θα εχει ωραια αποτελέσματα

edit.κοιτάζοντας τους φακους της zenit βλέπω ότι ειναι M42 mount. με λίγο γκουγκλάρισμα καταλήγω οτι μάλλον χρειάζομαι κάτι τέτοιο
http://cgi.ebay.co.uk/M42-Pentax-K-...aphy_CameraLenses_Lens_caps_hoods_adaptors_ET

έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία??

Last edited:
Καλοριζικη .
Εγω εχω βαλει στην Κ200 εναν παρομοιο ανταπτορα και βιδωνω επανω τους CZJ 35/2.4 & CZJ 135/3.5 .H Πενταξ ειναι οτι καλυτερο με μεγαλη διαφορα σε τετοιους φακους αφου οχι μονο εχει επιβεβαιωση εστιασης χωρις τσιπακια αλλα το κυριοτερο κανει φωτομετρηση με το πρασινο κουμπι , δλδ διαλεγεις το διαφραγμα και πατωντας το , δινει τον χρονο αυτοματα.
Να προσεξεις μονο να γραφει στην περιγραφη του ανταπτορα πως επιτρεπει την εστιαση στο απειρο.Θα ψαξω να βρω τον δικο μου και θα σου στειλω το λινκ καλου κακου.Μεγια τον πενηνταρη :a0210:.

Το ξαναδιαβασα και κανω διορθωση , ο ανταπτορας γραφει οτι πως ειναι ικανος για εστιαση στο απειρο ( η συσκευασια ειναι ολοιδια με του δικου μου).Παντως θα στειλω το λινκ.

Last edited:
Μιση τιμη , δωρεαν μεταφορικα και αξιοπιστος στην περιπτωση μου.

http://cgi.ebay.co.uk/Pentax-M42-42...inity-focus-/250638610334?pt=Lens_Accessories

Να προσεξεις οταν τον βγαζεις , δεν χρειαζεται ζορι απλα με το κλειδι βαζεις πρωτα τα αυτακια να πατησουν το λαμακι και ξεβιδωνεις ελαχιστα , ισα να περασει το κουμπωμα , μετα γυρνας το κλειδι απο την αλλη με τα μικρα ποδαρακια και γυρνας μεχρι τελους.

να σαι καλά τον παρήγγειλα τον μετατροπέα. ζήτησα και tracking number με άλλα 2 δολάρια γιατι τα σκατόπαιδα στην πολυκατοικία μου δεν έχουν αφήσει πακέτο για πακέτο. 7,5 ευρώ βγήκε τελικό.

Καθολου κακα , με 7,5 ευρω αγοραζεις συμβατοτητα με τους Μ42 και παιρνεις δωρο εναν f2 φωτεινο 82αρη με ποιοτητα κατασκευης που ουτε στα ονειρα τους δεν εχουν οι πλαστικουρες και μαλιστα με σταθεροποιηση ,
καθολου ασχημο παντρεμα με το f2 και την επιδοση της Κ-χ στα σκοτεινα.

:a0210: Καμμια σχεση με οτι ηξερες ως τωρα απο ΑΑ , θα το δεις και στην πραξη παρα τα 2000mAh.

τελικά παρήγγειλα την Pentax k-x με τον 18-55 μαζί με μια sandisk extreme 4gb!! την τρίτη θα την παραλάβω!!...

Καλορίζικη, η μηχανή πετάει, μάλλον θέλεις μεγαλύτερη μνήμη... Η δικιά μου είναι 8άρα και χωράει 395 raw... (οπότε η δικιά σου θα πάει στα μισά)...

Μόλις σήμερα μου ήρθε από αγορά ebay αυτός εδώ
SMC Pentax-A 50mm F1.7, ανυπομονώ να πάω σπίτι να τον δοκιμάσω...

Καλορίζικη, η μηχανή πετάει, μάλλον θέλεις μεγαλύτερη μνήμη... Η δικιά μου είναι 8άρα και χωράει 395 raw... (οπότε η δικιά σου θα πάει στα μισά)...

Μόλις σήμερα μου ήρθε από αγορά ebay αυτός εδώ
SMC Pentax-A 50mm F1.7, ανυπομονώ να πάω σπίτι να τον δοκιμάσω...

Παρα πολυ καλη επιλογη και φανταζομαι σε παρα πολυ καλη τιμη επισης.Αν εισαι μονο με τον κιτ , θα βγαζεις τον 50αρη με μαυρη καρδια οταν χρειαζεσαι την ευελιξια του ζουμ....

Last edited: