Προτάσεις αγοράς για κόμπακτ για τα Χριστούγεννα

Τα κλάσματα είναι ο χρόνος έκθεσης (σε δευτερόλεπτα). Όσο πιό μικρός χρόνος τόσο πιο γρήγορα ανοιγοκλείνει το κλείστρο. Οπότε δοκίμασε με 1/30, 1/60, 1/250 κλπ.

Τα f είναι το άνοιγμα της ίριδας. Και εδώ οι αριθμοί είναι παρονομαστές, δηλαδή f/2, f/3.5 κλπ. Όσο μεγαλώνει ο παρονομαστής τόσο μικραίνει το άνοιγμα και τόσο πιο λίγο φως μπαίνει στο φακό. Θα πρότεινα να δοκιμάσεις f/3 επειδή η τηλεόραση είναι αρκετά φωτεινή.

Τα ISO τον παλιό καιρό είχαν σχέση με το κόκο του φιλμ. Τώρα υποτίθεται ότι δείχνουν πόση λεπτομέρεια-φως κρατά η εικόνα. Εδώ μην πας πάνω από 200 διότι θα χάσεις λεπτομέρεια.

Δηλαδή εγώ θα προσπαθούσα με ISO 100, χρόνο 1/60 και f/3. Αν η κίνηση δεν είναι καθαρή, τότε μικραίνεις το χρόνο (1/125). Αν είναι πολύ φωτεινή τότε μικραίνεις το διάφραγμα (f/3.5). Βασικά πρέπει να βρεις πρώτα το σωστό χρόνο ώστε να είναι όλα ακίνητα, και μετά αλλάζεις το f (ίσως και το ISO) ώστε να είναι να είναι σωστή και η φωτεινότητα.

Σημειώνω όμως ότι δεν είμαι ειδικός (ούτε καν ερασιτέχνης!). Όμως το καλό με τις ψηφιακές είναι ότι δεν χάνεις τίποτα δοκιμάζοντας!

Παιδιά, πώς σας φαίνεται η Fujifilm 9600 finepix στα 380 ευρώ; (Αν υπάρχει βέβαια). Διάβασα και εδώ και αλλού καλές κριτικές. Είναι πολύ κακό που δεν έχει σταθεροποιητή; Σκοπεύω να δώσω 400-450 ευρώ για αγορά μηχανής (όχι SLR). Ποια άλλη θα προτείνατε σ' αυτή την τιμή;
Ευχαριστώ!

Είναι προτιμότερο να δώσεις 300 ευρώ και να πάρεις την 6500. Θα έχεις καλύτερη ποιότητα εικόνας, αλλά πιο μικρές φωτογραφίες (δηλ. δεν θα μπορείς να τυπώνεις μεγαλύτερες από 25Χ40 εκ.) Η 9600 έχει υπερβεί τα όρια των μικρών αισθητήρων για πολύ απαιτητική δουλειά.

Ο οπτικός σταθεροποιητής βοηθά πολύ σε λήψεις τηλέ με χαμηλές ταχύτητες, φθάνει να έχεις και σταθερό χέρι. Τους καλύτερους σταθεροποιητές έχουν οι CANON/PANASONIC.

Pentax K100D Super από Pixmania 454 ευρώ. Με φακό!!!
http://www.pixmania.com/gr/gr/573637/art/pentax/k100d-super-oaeuo-18-55-e.html

Δεν την έχω δει ο ίδιος, αλλά διάβασα πολύ καλή κριτική:
Pentax K100D Super Review - PhotographyBLOG

Αλήθεια, έχει κανείς σας άποψη για το PhotographyBLOG; Είναι αξιόπιστο; Έχει και λίστα προτάσεων ανά κατηγορία τιμών (σχετικό και με το topic):

The Best Digital Cameras

η PENTAX K100D είναι καλή περίπτωση. Εναλλακτικά μπορείς να δεις και την OLYMPUS E400 με φακό στα 449 ευρώ και αγορά από Ελλάδα. http://www.photoagora.gr/index.php?target=products&product_id=32748

Η K100D έχει 6 μεγα ανάλυση και οπτικό σταθεροποιητή (δηλ. σε βοηθά να μη βγάλεις κουνημένες φωτογραφίες), ενώ η OLY έχει 10 μεγα ανάλυση χωρίς σταθεροποιητή.

Ρίξε και ματιά στις αγγελίες μας (προσφορά) στα διάφορα. Δεν θα χάσεις...

Τελικά κατέληξα στη Fuji S6500, αλλά στο Adorama που τηλεφώνησα μου είπαν ότι έχει καταργηθεί το μοντέλο. Ξέρεις μήπως αν πωλείται κάπου; Ήταν πολύ θετικές οι κριτικές που διάβασα. Στο Adorama έχουν επίσης την S9600 (380 ευρώ) και την S8000 (340 ευρώ). Τι λες για την τελευταία;

Τελικά κατέληξα στη Fuji S6500, αλλά στο Adorama που τηλεφώνησα μου είπαν ότι έχει καταργηθεί το μοντέλο. Ξέρεις μήπως αν πωλείται κάπου; Ήταν πολύ θετικές οι κριτικές που διάβασα. Στο Adorama έχουν επίσης την S9600 (380 ευρώ) και την S8000 (340 ευρώ). Τι λες για την τελευταία;

δες http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=fujifilm+6500 και τσέκαρε τη διαθεσιμότητα.

για 8000 όχι.

Η 9600 από όσα έχω δει μέχρι τώρα είναι από τις κορυφαίες στην κατηγορία. Και παραμένει φωτογραφική μηχανή και όχι γκάτζετ. Αυτό νομίζω το ξεχνάμε ότι πιάνουμε και βάζουμε κάτω τι χαρακτηριστικά δίνει η καθεμία στα χαρτιά. Αν και είμαι αντίθετος στις ογκώδεις κόμπακτ.
Αυτές οι πανασόνικ που είπε στην αρχή ο Βλάσης μου φαίνονται καλή περίπτωση.
Δεν θα έπαιρνα καμία που να μην είχε φακό που να ξεκινάει από 28mm ή και πιο κάτω.

Τελικά την παρήγγειλα σήμερα τη Fuji S6500 fd και έρχεται αύριο μαζί με κάρτα του 1 Gb. Σύνολο: 337 ευρώ (μαζί με τα έξοδα αποστολής).

Ευχαριστώ όσους απάντησαν στα ερωτήματά μου, και ιδιαίτερα τον συνονόματο συντονιστή της κατηγορίας.

καλησπερα και απο μενα ,αφου διαβασα τα διαφορα τεστ (με μεταφραση απο google) κατεληξα σε τρια μοντελα λογω του ζοομ που διαθετουν αλλα με τα υπολοιπα δεν μπορεσα να καταλαβω τις διαφορες καθως δεν εχω τις απαραίτητες γνωσεις
λοιπον τα μοντελα ειναι τα εξης 1) fuji FINEPIX s9600 2)Panasonic DMC-FZ18 3)olympus sp-550 (-560)
ποιο πολυ συμπαθεια τρεφω για τις olympus ,αλλα θα ηθελα την γνωμη σας:ears:

Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς για κόμπακτ για τα Χριστούγεννα

καλησπερα και απο μενα ,αφου διαβασα τα διαφορα τεστ (με μεταφραση απο google) κατεληξα σε τρια μοντελα λογω του ζοομ που διαθετουν αλλα με τα υπολοιπα δεν μπορεσα να καταλαβω τις διαφορες καθως δεν εχω τις απαραίτητες γνωσεις
λοιπον τα μοντελα ειναι τα εξης 1) fuji FINEPIX s9600 2)Panasonic DMC-FZ18 3)olympus sp-550 (-560)
ποιο πολυ συμπαθεια τρεφω για τις olympus ,αλλα θα ηθελα την γνωμη σας:ears:

αν δεν εχεις οικονομικο οριο, η καλυτερη κατ εμε επιλογη ειναι η canon s5.

υγ)Tελευταια η Ολυμπους απο τις τρεις.

ευχαριστω nilo ,δεν ηθελω να διαθεσω περισοτερα απο 350 ευρω για μηχανη καθως και τα παρελκομενα κστιζουν
εχοντας στο μυαλο μου οτι η canon ειναι ποιο ακριβη και δεν υποστηριζει raw αρχεια,η fuji δεν εχει σταθεροποιητη ,η panasonic μετα τα 400 ιso εχει πολυ θορυβο
τελικα πηγα σε ενα φιλο μου που εχει ποιο μικρο μοντελο της olympus και μου έδειξε τις φωτογραφιες που ειχε βγαλει με την δικη του και μου αρεσαν πολυ τα χρωματα και η ποιοτητα (δειτε στα συνημμενα) και αποφασισα να παρω την sp-560 ,και ημουν τοσο ψημενος που στο καπακι αφησα το αυτοκινητο στο γκαραζ πηρα προαστιακο και μετρο και πηγα κεντρο να την αγορασω μαζι με 2γιγα καρτα xd της olympus επαναφορτιζομενες και φορτιστή (τα ειχαν σε προσφορα και το ονομαζαν κιτ ) στα 375 και μια θηκη τελικο 387 ευρω και επεστρεψα σπιτι να την ξεψαχνίσω :2thumb22sup:

καλοριζικη και να την χαρεις.

Οπως ειχε πει και ο Ernst Haas.

"The camera doesn't make a bit of a difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."