Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Θέλει ένας φίλος να πάρει μια βιντεοκάμερα να τραβάει την 8μηνη κόρη του.
Μήπως να προτιμήσει μία φωτογραφική με καλό βίντεο.
Δεν τον βλέπω ζωηρό να δώσει πάνω από 200 ευρώ.
Τι λέτε?

Μόνο αν είσαι απολύτως σίγουρος ότι χρειάζεσαι ΟΛΟ αυτό το ζουμ. Θα προτιμούσα μια ίδιου περίπου τύπου από canon μεριά...

Καλημέρα!
Ψάχνομαι σιγά-σιγά να πάω στο επόμενο στάδιο από μια απλή compact, σε κάτι που θα μου δώσει καλύτερη ποιότητα φωτογραφιών (+Manual control, DOF, κτλ) και θα ήθελα τη γνώμη σας. Σκέφτομαι για entry-level SDLR ή Mirrorless με EVF μέχρι 400 ευρώ (συν/πλην 100 ευρώ). Για παράδειγμα έχω διαβάσει για τις: Sony A58 (399 ευρώ με 18-55 φακό) και Lumix G3 (299 ευρώ με 14-42). Πιο πολύ θα έλεγα με ενδιαφέρει η φωτογραφία και λιγότερο οι δυνατότητες βίντεο. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις για fast action sport photography αλλά να φωτογραφίζω τη 2χρονη κόρη μας (βέβαια και αυτό fast action είναι τις περισσότερες φορές χα χα ….. αλλά καταλαβαίνετε τι θέλω να πω…) , καμιά οικογενειακή ‛μάζωξη’, κάποιο τοπίο σε ταξίδι, κτλ. Αργότερα λέω να αγοράσω και κάποιον prime φακό ή τέλος πάντων κάποιον καλύτερο φακό από τους kit.
Το EVF της Sony το δοκίμασα σε κάποιο κατάστημα και δεν μου φάνηκε άσχημο. Το αντίστοιχο της G3 είναι το ίδιο καλό ή χειρότερο; Δεν την έχω πετύχει σε κάποιο κατάστημα….
Η’ μήπως να κοιτάξω προς Nίκον D3200 στα 470 ευρώ με τον κιτ 18-55? Αξίζει τα επιπλέον χρήματα σε σχέση με την Sony A58?
Η δε Canon σε entry-level επίπεδο μόνο τη απαρχαιωμένη 1100d διαθέτει. Θα παρουσιάσει κάτι νέο στο άμεσο μέλλον;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!! Όποιες άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες!
Γιάννης

Last edited:

Αλήθεια η sony γιατί έπεσε στα 400 ευρώ?
Νομίζω είναι πολύ καλή τιμή.
Και η panasonic στα λεφτά της αξίζει.

αν πρόκειται να τραβάς μικρό παιδάκι και δεν έχεις πρώτη προτεραιότητα το βίντεο, τότε να πάρεις dslr και η a58 δείχνει πολύ καλή σε αυτά τα χρήματα. Υπόψη ότι το να τραβάς ένα παιδάκι μικρό σε ηλικία είναι δύσκολο κι όχι εύκολο θέμα. Επίσης είναι καλό να έχουμε απόσταση από το θέμα μας (το παιδί) άρα είναι καλύτερη η χρήση ενός τηλεφακού σε σχέση με το βασικό φακό του κιτ.

Καλησπέρα και από εμένα.

Το σκεφτομαι να πάρω μια υποβρυχια φωτογραφική μηχανή. Καθαρά για fun/παρεϊστικη χρηση (ουτε δυτης ειμαι, ουτε ο Κουστω)

Στα χρηματα που θελω να δωσω (εως 150 ευρω), έχω βρει τις εξης:

1. Olympus Digital Camera TG-320 http://www.plaisio.gr/fotografia-vi...s-Digital-Camera-TG-320-Blue-V104080UE000.htm
2. FinePix XP50 http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/xp/finepix_xp50/specifications/
3. Panasonic FT20 http://panasonic.net/avc/lumix/compact/ts20_ft20/specifications.html

Ποια από τις 3 θα προτεινατε; Ή μηπως υπάρχει καποια καλυτερη πρόταση;

Έως 150 ευρώ μπορείς να δείς και την olympus tg 620.Στα 140 περίπου είναι η τιμή της

Ευχαριστω για την προταση, φαινεται πολυ καλη. Η tg620 λοιπον σε συγκριση με την Panasonic και την Fuji;

Η tg620 λοιπον σε συγκριση με την Panasonic και την Fuji;

Για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται για αντίστοιχη αγορά, η έρευνά μου στο ιντερνετ για reviews, γνωμες κτλ κατέληξε στα εξής:

1. Η Panasonic υστερει αρκετά σε ποιότητα εικόνας
2. Για την Fuji βρηκα πολλές αναφορές για διαρροές νερού στο εσωτερικό της, αρα και καταστροφή της μηχανής
3. Σε αντίθεση με τα παραπάνω, οι αναφορές για την Olympus ήταν υπερ-θετικές τόσο για την ποιότητα εικόνας της όσο και για τις αντοχές της στα δυσκολα.

Ανάμεσα στις 3 λοιπόν, ξεκάθαρος νικητής η Olympus (επαναλαμβάνω, συμφωνα με οσα βρηκα στο ίντερνετ. Δεν έχω προσωπική εμπειρία χρήσης τους).

Εμένα πάντως όλες αυτές σε εκτός νερού φωτογραφίες θα τις χαρακτήριζα μέτριες.

Εμένα πάντως όλες αυτές σε εκτός νερού φωτογραφίες θα τις χαρακτήριζα μέτριες.

Σαφώς και συμφωνώ.
Οι αναφορές για την ποιότητα εικόνας είναι πάντα σε σχετικές (και όχι απόλυτες) τιμές σε σύγκριση μεταξύ τους, στην κατηγορία τιμής τους και στην κατηγορία waterproof camera εν γενει (αν και λογικά σε υψηλότερα επίπεδα τιμής η κατάσταση αλλάζει προς το καλυτερο).
Γιατί όπως και να το κάνουμε, μέρος του ποσού που πληρώνεις πάει τόσο στην αδιαβροχοποίηση/ανθεκτικότητά τους όσο και στο fun factor. Ε, και ό,τι περισσεύει, στο iq.

Εγώ αγαπητέ Κύρο την τσιμπησα την 620.Να σου πώ την αλήθεια για την 820 πήγαινα αλλά δεν τη βρήκα διαθέσιμη στα 199 ευρώ και μετά η τιμή της ανέβαινε... Επομένως με γειά μας αν αποφασίσεις να την πάρεις :D

Εγώ αγαπητέ Κύρο την τσιμπησα την 620.

Τότε εσύ εισαι ο κατάλληλος να μας διαφωτίσει!

Για πες λοιπόν εμπειρίες ως τωρα. Ποιότητα κατασκευής, ποιότητα εικόνας, χειρισμός, υποβρυχιες λήψεις..

Δεν αμφιβάλλω ότι η 820 θα ειναι καλύτερη, αλλά για την τόσο συγκεκριμένη (και περιορισμένη) χρήση που προορίζεται, δεν θελω να διαθέσω περισσότερα χρήματα.

Πάντως η 620 έχει καλές κριτικές αλλά δε γράφουν με τι συγκρινόμενες είναι αυτές.
Dslr και mirroless έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη στα δικά μου μάτια τουλάχιστον.

Πάντως η 620 έχει καλές κριτικές αλλά δε γράφουν με τι συγκρινόμενες είναι αυτές.
Dslr και mirroless έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη στα δικά μου μάτια τουλάχιστον.

Εχω ηδη mirrorless κ φυσικα δεν περιμενω ιδια αποδοση απο την 620.

Αλλα την mirrorless ουτε στην θαλασσα μπορω να την βαλω, ουτε να την βγαλω απο την θηκη της κ να την πιασω χωρις πρωτα να εχω εξαλειψει κ τον τελευταιο κοκκο αμμου σε χερια κ αερα!

Την Δευτέρα την περιμένω και για να είμαι ειλικρινής,θα την πιάσω στα χέρια μου από Παρασκευή. Μόλις με το καλό γυρίσω Ελλάδα

Την πρώτη μου "υποβρύχια" την απέκτησα το καλοκαίρι του 2010 και πρόκειται για μια Olympus TG 6010. Αν μετράω καλά αυτό είναι το τέταρτο συνεχόμενο καλοκαίρι που τραβάει τα πάνδεινα στα χέρια της οικογένειας και δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα. Το μόνο που κάνω για "συντήρηση" είναι ότι την πλένω με γλυκό νερό μετά από κάθε χρήση