Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
Καλημέρα!
Ψάχνομαι σιγά-σιγά να πάω στο επόμενο στάδιο από μια απλή compact, σε κάτι που θα μου δώσει καλύτερη ποιότητα φωτογραφιών (+Manual control, DOF, κτλ) και θα ήθελα τη γνώμη σας. Σκέφτομαι για entry-level SDLR ή Mirrorless με EVF μέχρι 400 ευρώ (συν/πλην 100 ευρώ). Για παράδειγμα έχω διαβάσει για τις: Sony A58 (399 ευρώ με 18-55 φακό) και Lumix G3 (299 ευρώ με 14-42). Πιο πολύ θα έλεγα με ενδιαφέρει η φωτογραφία και λιγότερο οι δυνατότητες βίντεο. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις για fast action sport photography αλλά να φωτογραφίζω τη 2χρονη κόρη μας (βέβαια και αυτό fast action είναι τις περισσότερες φορές χα χα ….. αλλά καταλαβαίνετε τι θέλω να πω…) , καμιά οικογενειακή ‛μάζωξη’, κάποιο τοπίο σε ταξίδι, κτλ. Αργότερα λέω να αγοράσω και κάποιον prime φακό ή τέλος πάντων κάποιον καλύτερο φακό από τους kit.
Το EVF της Sony το δοκίμασα σε κάποιο κατάστημα και δεν μου φάνηκε άσχημο. Το αντίστοιχο της G3 είναι το ίδιο καλό ή χειρότερο; Δεν την έχω πετύχει σε κάποιο κατάστημα….
Η’ μήπως να κοιτάξω προς Nίκον D3200 στα 470 ευρώ με τον κιτ 18-55? Αξίζει τα επιπλέον χρήματα σε σχέση με την Sony A58?
Η δε Canon σε entry-level επίπεδο μόνο τη απαρχαιωμένη 1100d διαθέτει. Θα παρουσιάσει κάτι νέο στο άμεσο μέλλον;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!! Όποιες άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες!
Γιάννης